Hei.
Det er hverdag igjen og i helgen ble faktisk minstemann 15 måneder gammel. 15 måneder har han vært her og spredd masse lykke og kjærlighet sammen med eldste. Bare at han gjorde familien vår komplett når han kom til verden. Da fikk eldste en lillebror og en søsken å dele alle opp og nedtur sammen med. Nå begynner minstemann og bli en stor liten gutt og vi lærer oss bare mer og mer om han. Dette er en veldig spennende tid for oss. Gleder meg til å se han vokse opp og utvikle seg mer og mer. Gutten min er en nydelig gutt og litt av en sjarmør. Snart er det tid for 15 måneders kontroll på helsestasjon, da er det klart for vekt og høydemåling igjen. Men vi hadde en kontroll her denne måneden til for vaksine. Vi fikk veid og målt han da. så vet at han vokser fint og er akkurat slik han burde være. En perfekt liten gutt. Til neste kontroll så skal vi fylle ut ett skjema for hva han kan og ikke, og i følge det skjema kan han stort sett det meste. Det er ting han ikke gidder rett og slett, men som vi vet han kan.

Tenkte jeg kunne dele med dere når vi merket at han var sterk. Allerede inne i magen, men utenpå var når han snudde seg fra mage til rygg kun 7 uker gammel. Helsesøster mente dette var tilfeldig, men så gjorde han der igjen og igjen. Så dette lærte han seg da! Tenk, bare 7 uker gammel. En sterk herremann vi har! Gleder meg til å se hvilken flott gutt dette blir. For hos er han perfekt akkurat slik han er og vi elsker han så høyt.

God kveld til dere.

Klem - Mammabettina <3

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei.
Etter å ha lest litt om det å bli mamma tenkte jeg at jeg kunne dele min historie på både godt og vondt. Hele startet når jeg ble storesøster som 10 åring for andre, fra den dagen visste jeg at jeg ville ha barn. Når jeg kom skikkelig i puberteten visste jeg at jeg ville bli mamma. Når venninner og folk rundt meg fikk barn fikk jeg bare mer og mer lyst på det. Men jeg møtte ikke min rette før høsten 2012. Denne høsten skulle vise seg å bli veldig spesiell. Kort tid etter vi ble sammen var jeg gravid. Vi fikk kjenne på denne lykkefølelsen, men også redsel. For selv om jeg var gravid hadde jeg blødninger. Det tok seg opp dagen før vi skulle på oul. Jeg husker ikke så veldig mye om dette lenger, da det er fortrengt. Men vi mistet ei lita jente i nesten svangerskaps uke 19. 18+6. Det finnes ikke ord på hvor grusomt dette er, men hun kjempet til siste slutt. Hun klarte ikke mer rett og slett. Etter vi mistet henne så satt jeg med en ny spire i magen kort tid etterpå. Nå hadde jeg ikke bare lykkefølelse heller ei min mann, men masse frykt! Vi bestemte oss for at jeg skulle bestille en ultralyd for å sjekke at alt var i orden. Det var det. Inni magen min lå den en spire som var 5+6 uker hjertet banket. Vi booket en ny time hvor mannen var med ca 3-4 uker senere. Da var jeg kommet til uke 10. Husker ikke når første time hos jordmor var, men etter denne timen fikk jeg brev fra sykehuset. De ville jeg skulle starte på blodfortynnende. Sjansen for at vi mistet vår Elie så tidlig var pga morkakesvikt. Når vi kom på ny ul fikk vi se en perfekt liten krabat som danset. Vi kjente mer og mer lykke, men fikk fryktet for at ting skulle skje igjen, så vi booket en ny tid 3-4 uker etterpå. 13 uker var jeg kommet til, og da mente gynekologen at dette skulle gå bra. Men jeg klarte ikke slappe av, så vi booket ny tid.

Nå var jeg kommet til uke 15/16. Denne gangen fikk vi vite at sjansen for at det var ei jente i magen var høy. Hadde morkaken lavtsittende, så fikk beskjed om å følge dette opp. Samme dagen fikk jeg vite at jeg nesten mistet broren min. Ikke akkurat det man vil. I juni 2013 var det tid for oul. Vi begge var nervøse og jeg husker jeg var kvalm fordi jeg var så nervøs. Men inni magen lå en perfekt prinsesse. Husker at jeg senket frykten min litt mer da, men ikke helt. Jo nærmere jeg kom da vi mistet jo mer spiste frykten meg opp. Bestilt 2 private ultralyder før jeg fikk oppfølgning på sykehuset. Fikk kontroll hver 4 uke og hadde timer hos jordmor annen hver uke. Dette hjalp veldig, men ved en minste forandring ble jeg livredd. Når jeg nådde uke 24 så slapp frykten mer, men nå ble jeg lagt inn på sykehuset kort tid etter for prematurrier. Hodet mitt ble fult av tanker når jeg hadde sammentrekninger og blødninger. Heldigvis så stopper dette med medisiner og det skjedde ikke noe mer enn at jeg hadde nebbing og 2cm åpning innenfra. Fikk lov å reise hjem å være i moderat aktivitet. Hadde en del turer til sykehuset denne perioden. Når jeg kom til uke 33 kunne jeg leve normalt igjen. Så kom vi forbi uke 34 enda en milepæle for oss. Frykten for at noe skulle skje var alltid med meg. Hadde en hendelse i uke 29 hvor jeg fikk prematurerier igjen, men denne gangen stoppet det opp av seg selv. Ikke nok med det så gikk ytterste fosterhinnen i uke 30. Det var skremmende å kjenne at noe rant, men ikke hva. Vi trodde det var vannet og det var det jo, men ikke det som teller og det ville tette seg igjen. Stoppet opp når vi kom på sykehuset og så ikke noe mer til dette. Gikk med kraftig kynnere av og på siden uke 29.

I uke 37 så startet fødselen min, men det drøyde ut fordi at jeg var så sliten. Ble ingen gode rier, så etter 8 dager med rier av og på fant jeg ut at jeg ikke skulle tatt blodfortynnende så lenge, så de bestemte seg for å gi noe for å stoppe riene. De stoppet og jeg kunne sove og slappe av. Var ganske sliten på dette tidspunktet og var innom sykehuset ofte. Det ble ikke helt stille. Riene kom av og på, men de stoppet etter noen timer. Nå var jeg kommet til 38+3 og jeg kjente at disse riene kom av og på, men på en annen måte. På kvelden bestemmer vi å dra for jeg fikk beskjed om å ringe inn siden jeg var så sliten. Kom inn og selvsagt var jeg ikke i noe aktivt fødsel. Gikk rundt på sykehuset og i gangen. Så startet riene å komme, men brukte litt tid på å komme i akitve fasen. Fødselen min tok til sammen 2 timer og 41 min, hvor 40 min av dette var fra 4/5 cm til henne kom ut. Jeg testet ut badekar og var der en stund, og lystgass. Men den ble kastet vekk fort, siden jeg var så dårlig. Hadde allerede hyperemesis. Noe jeg angrer på at jeg prøvde er saltvannspapler, det var helt sykt vondt!! hjalp ikke noe særlig heller, men akupunktur hjalp litt følte jeg. Jeg husker ikke så mye av fødselen selv, for jeg var så sliten at jeg sovnet mellom riene. Men husker at jeg kastet inn håndkle og ba om epidural. Jeg fikk veneflon i hånden og henne en elektrode på hodet, så skulle jordmor sjekke åpningen. Jeg hadde da 9 cm og en kant og rett etterpå kom trykketangen. Klokken var 06:00 når jeg startet og trykke og henne er født 06:!1. Fikk kjenne på hodet når det kom ut. Husker enda den lykken og roen jeg fikk i kroppen når henne kom ut. Endelig var henne her og henne var trygg! Første hun gjorde etter å gråte var å bæsje på meg. Haha!

Jeg hadde endelig fått livetsgave hos meg, men jeg var blitt mamma for andre gang. Det var viktig for meg å frem husker jeg, for selv om jeg mistet midt i svangerskapet nesten første gang så var henne datteren min. Min lille engel. Det å bli mamma etter en slik hendelse gjør at man er ekstra beskyttende og nyter ting kanskje ikke andre hadde satt så stor pris på. Kort tid etter eldstemann kom så kom ønsket om å gi henne søsken. Dette skulle vise seg å ikke være så lett for oss, men han kom endelig etter en tårevåt prøvetid i fjor sommer. I dette svangerskapet var jeg mer rolig, men jeg hadde enda frykt inni meg. Han kom helt uforberedt 10 dager før termin. Fødselen tok 2,5 time og aktive fasen til han var ute tok 20 min. Etter han kom til oss har jeg følt på følelsen at nå har eldste noen å dele livet sitt med og har fått en god venn for livet. Nemlig en lillebror. Jeg har ikke kjent trang på å skaffe flere søsken til de før nå, men jeg er enda ikke klar. Det får bare komme når det kommer. Er så mye kjærlighet og lykke i de barna vi allerede har. Selv om vår vei er vanskelig har vi klart det 2 ganger. Man blir kjent med seg selv på en helt annen måte enn man kjente seg selv på både godt og vondt for min del. Men nå er jeg trebarnsmamma, og 2 av de nydeligste barna er her sammen med meg. Min skjønne engel er der oppe å følger med på oss. Jeg vet at en dag så ses vi igjen, men først skal jeg få nyte søkene hennes.Ønsker dere en fin kveld.
Klem - Mammabettina <3

Likes

Comments

God kveld.
Da er allerede denne helgen snart over. Ny uke og nye muligheter for kommende uken. Håper at formen min bedrer seg, men kjenner det var litt for mye på torsdag med venninne dag og foreldremøte rett etter masse sykdom. Håper på at formen min er mye bedre i morgen, men nå kommer høsten også da. Igår var og minstemann å besøkte broren min. Kjempekoselig! Kan ikke vente med å få han nærmere oss, og ikke minst flytte til ett sted som er hans der han slipper å kjenne på denne følelsen om å bare bli plassert bort. Eldste ble lei seg siden henne ikke fikk være med, så idag ville mamma låne henne. Planen deres var å komme seg ut i skogen.
Mens henne var med mamma har vi egentlig bare slappet av, men i dag tidlig ryddet jeg i ull klærne og fant ut at mye av det vi fikk til jul av mamma som henne har strikket passer enda. Ble kjempeglad for det. Hjemmelaget er så fint, og når det er mormorstrikk så betyr det mye og ikke minst veldig koselig å bruke dette. Jeg har selv en del plagg og ting mamma har strikket som jeg gleder meg til å bruke. Hva vi gjør forhold til vogn og bæring har jeg ikke tenkt på enda, men i første omgang er det å finne frem ull sjalet når det trengs og pakke meg og minste inn i varme klær. Her skal det bæres til det ikke går mer, men når jeg skal ha han på ryggen kommer jeg til å kjøpe meg en sele og eventuelt en vogn. Vi får se hva som skjer rundt dette, tar det som det kommer. Siden det ble sen middag igår ble den lettvin og idag hadde vi en god middag. Biffsnadder med kantarell oppi også. Mannen er flink til å lage mat og det smakte veldig godt.

Nå skal vi bare nyte de siste timene av denne helgen. Neste uke har vi null planer uten om at jeg håper jeg orker å komme meg til tannlegen og samme dag har vi 5 års dag. Kan ikke tro det! 5 år... Mannen min han er fantastisk på mange måter han. Høsten er jo herlig på den måten. Var jo da jeg fant my true love. Så om det skulle bli kaldere ute nå, så har vi i det minste klær til høsten, men vi mangler enda noen ting i vintergarderoben deres. Minstemann var så heldig å are noen sko og klær av ei god venninne av meg og hennes sønn. Det setter vi stor pris på og er veldig takknemlig for at vi har så flott folk rundt oss. Høsten er ikke bare kald, trist og full av farger, men full av masse kjærlighet og feiringer for oss.

Ønsker dere alle en fin kveld videre.
Klem - Mammabettina <3

Likes

Comments

God morgen.
Det har vært noen hektiske dager her hjemme. På onsdag hadde vi jo familiedag som innebærer god middag, film og masse familiekos. Hentet eldstemann i barnehagen som vanlig. Vi lekte litt i barnehagen før vi dro hjem. Hadde flaks, for det begynte å regne og bare noen minutter etter så regnet det masse. Vi rakk å komme innendørs før det haglet ned bokstavvitalt. Stakkars mannen som måtte gå ute i dette været ett lite stykke. Koste oss med pizza fra ett take out sted denne onsdagen og den nye colaen som har kommet. Ikke feil i det hele tatt.

Igår så var jeg og minstemann ute med ei god venninne. Vi koset oss på Fridays og gikk litt rundt omkring før vi vente snuten hjemover. Kom på når venninnen min sa hvilken dato det var at oi det er jo foreldremøte idag., ikke i morgen. Så når vi var på vei hjem dro vi innom butikken før vi hentet eldste og hjem for en kjapp middag. Kom meg på møtet og hadde med minstemann, men han var ikke så glad for å være der. Klarte å gjennomføre det og som alle andre år fikk jeg lov å være FAU representant i år også. Utrolig gøy! Etter møte var jeg alene sammen med gulla mine, da mannen dro ut en tur. Gikk helt fint det, utenom at jeg ikke liker at minstemann plages sånn med tenner og utvklingssprang. Det går utover nattesøvnen hans og generelt søvnen. Håper at det endrer seg ganske raskt.

idag er den berømte husvask dagen, så blir jo det da. Grunnet sykdom har vi ikke fått gjort alt det som skulle vært gjort her hjemme. Prøve å få tatt dette fortløpende, men ikke alltid like lett med to små som vil ha oppmerksomhet. Minstemann fant ihvertfall søvnen idag på dagen til ganske normal tid, så håper han sover slik han pleier. I morgen er planen lekeland, men vi får ta dagen i morgen som det kommer. Nå er det helg og om ikke mange timene skal vi hente eldstemann. Neste uke skal vi kose oss, for nå er det ca 3 uker igjen av permisjon på mannen. Snart er han tilbake i jobb igjen. Ønsker dere en fin helg.
Klem - Mammabettina <3

Likes

Comments

Hei.
Jeg tenkte at jeg skulle ta opp en ting fra helgen, nå som sykdom er mye bedre i huset.
Falsk krupp er ikke farlig i seg selv, men det kan bli alvorlig. Dette var vi vitne til i helgen, på lørdag. Minstemann fikk falsk krupp igjen for 3. gang natt til lørdag, men på lørdag var han gjentatte ganger tett. Utover dagen og ettermiddagen så ble han ikke noe bedre, heller verre. Han mistet fargen i ansiktet, men tenkte det var fordi han var dårlig. Viste seg at dette er tegn på at han slet med pusten. Tidlig på kvelden ringte jeg legevakten, da ikke ting stemte. Han begynte å hive etter pusten og var veldig tett. Ut fra den samtalen mens han sov fikk jeg beskjed om å komme med en gang, og fikk han mye sikkel eller blå lepper skulle vi ringe 113. Etter jeg la på dro vi avgårde med en gang. Glemte til og med stellebagen. Når vi kom på legevakten måtte vi faktisk vente litt, men når vi kom inn til legen tok de ikke lange tiden før han fikk en dose med betapred og forstøver. 10 min etter han fikk medisin sovnet han. Han hadde nesten ikke sovet på natta og ingenting på dagen denne dagen, så å se han sovne med puppen det var så utrolig godt. Han kom seg litt etter litt, og etter en halvtime kunne vi dra. Fikk med en dose betapred og beskjed om å ha lav terskel om å bare dra inn. Trengte ikke ringe inn for å komme neste gang. Når vi kom hjem var han likedan, men rundt 6 timer etter dosen med betapred tettet han seg igjen. Jeg tok en tur ut med han etter han fikk betapred og jeg tror dette reddet kvelden, for han sovnet i 2 tiden og hadde ikke noe problemer med pusten sin. På søndag når vi våknet var kruppen borte, kun normal hoste. Sitter igjen med skrekk etter denne episoden, og veldig glad for at vi har det helsevesenet vi har her i landet.

Idag har vi gjort ingenting. Både jeg og minstemann trengte en dag på å sove og bare slappe av. Hva vi skal i morgen vet jeg Ikke, men det er lille lørdag. Betyr masse kos og hygge sammen med familien min. Nå er det snart natta her, bare litt serie med min kjære.

God natt.

Klem - Mammabettina <3

Likes

Comments

God kveld.
Da er jeg tilbake igjen etter masse sykdom i huset.
Først fikk jeg og mannen en slags magesyke deretter ble eldstemann syk med en slags hoste og feber. Mannen ble smittet rett etterpå, jeg kom etter. Og minstemann fikk falsk krupp igjen. Jeg og mannen unngikk feber, men ikke barna da uheldigvis. Nå håper jeg at vi kan holde sykdom unna huset for en stund! Men med høsten bringer det jo med masse sykdom. Det er jo bare sånn det er, selv om det det til tider er kjedelig. Jeg liker best sommeren, hvor det ikke er så mye å kle på og ikke minst kunne vise fram alle fine klærne man har. Neida, det er ikke bare det. Varmen, solen og rett og slett hvor mye folk det er ute i byen etc. Føler at ting er mer livlig om sommeren enn nå på høsten og mot vinteren. Så min favoritt årstid som dere har skjønt er sommeren, men høsten er fin med alle flotte fargene og en frisk bris. Vinteren er pen i det den er dekt med snø, ellers er den bare unødvendig kald. Så har vi våren hvor man hører fuglene kvitre og kjenne varmen fra solen kommer sakte men sikkert tilbake. Det jeg og liker med våren er å høre på bekken i det isen smelter.Vi nærmer oss sakte men sikkert midten av september måned allerede. Ikke lenge til, så må jeg begynne å forberede bursdagen til eldste. Hun ville enten ha Sofia eller Vaina som tema. Så da skal henne få lov å bestemme hvilket tema henne ønsker når den tid kommer. Om nøyaktig 11 dager så har jeg og min kjære vært sammen 5 år. 5 år! Helt utrolig. Vi har opplevd masse disse årene, både på godt og vondt. Sterke er vi sammen og han betyr ufattelig mye for meg. Han er min rette og drømmeprinsen jeg så for meg når jeg var ei lita jente. Siden vi har hatt så mye sykdom, så skal denne uka ikke være full med avtaler. Så lenge det ikke er nødvendig ting da. Vi trenger en uke med å bare komme oss, så denne uka blir den masse filmer og masse masse kos. Ull tøy har vi kjøpt inn så gulla de vil ikke fryse nå som høsten har kommet. På tide å finne fram varmere tøy for meg selv og. Høsten kom veldig plutselig som alltid, men i år har jeg lært at det er greit å ha ull liggende i stede for å stress shoppe. Nå skal jeg og min kjære finne fram en ny serie vi kan se sammen, og bare nyte denne tiden vi har sammen før vi tar natta. Skulle egentlig ha vært hos tannlegen idag, men dette måtte jeg utsette igjen, pga formen min.

Ha en fin kveld da dere.
Klem - Mammabettina <3


Likes

Comments

God morgen.

Eldstemann er hjemme idag også, fordi hun trenger en dag til hjemme før det er tilbake i barnehagen. Det har vært sykdom i hus siden jeg og mannen ble dårlig. Eldste fikk høy feber og en utrolig vond hals. Hun er nesten feberfri nå, men ikke helt i form. Får vondt av henne med denne hosten og at hun gråter fordi hun har så vondt i halsen. Minste han er bare litt sliten, men ellers i fin form. Både jeg og mannen bærer enda litt preg etter sykdom, men det kommer seg veldig nå. Hva dagen vil bringe her i dag kommer helt an på minste, men eldste og pappaen må være hjemme. Jeg har tenkt på om jeg skal dele beskjeden jeg fikk igår på møte eller ikke, og jeg velger å ikke dele det denne gangen. Annet en at jeg trenger tid med meg og mine noen dager, kanskje lenger akkurat nå.

På søndag tok vi en tur bort til oldeforeldrene. Oldemor var ikke hjemme, så vi koset oss med oldefar noen timer før oldemor og mormor kom. Fikk hilst raskt på de før vi dro hjem igjen. Når vi kom hjem, så begynte eldste å bli dårligere og utover kvelden kom feberen litt etter litt. Hun endte opp med nesten 39 i feber og en ganske så stygg hoste. Igår var jeg ute uten barna på møte ellers var vi hjemme alene sammen. Så det skjer ikke noe stort på denne fronten når det er så mye sykdom. Jeg bestilte mer ull til barna igår, så da er vi klare for kaldere dager selv om jeg skulle ønske vi hadde sommer året rundt. Håper at vi er friske til torsdag og helgen alle sammen, men vi får bare ta det som det kommer. Eldste får hvile så mye hun vil og vi andre ja vi får samle opp energi igjen. Minstemann har på seg ny ulldress fra Joha og kjolen til eldste er faktisk fra H&M.

Ønsker dere alle fin dag. 

Klem - Mammabettina <3

Likes

Comments

God morgen.
Da er det igjen søndag morgen, og tid for egg og bacon. Men etter sykdom så er ikke matlysten min helt på plass. Den kommer seg da. På torsdag hadde minstemann kontroll på helsestasjon igjen, dette var kun for vaksine. Men fikk målt og veid han samtidig. Han er nå blitt 10470 gram og 76,7 cm lang. Helt perfekt som han skal være. Nå er alle vaksinene for denne runden tatt uten om rotavirus, den droppet vi her på minstemann. Når eldste ble født hadde den ikke kommet. Jeg har ett ganske anstrengt forhold til sprøyter og barna mine. Besvimer nesten, så glad det er over nå. Må alltid ha med meg noen eller noen må ta vare på meg når de blir stukket.

Jeg hadde en avtale selv den dagen. Har begynt med en ny utredning, så spent på hvordan dette kommer til å gå. Etter timen min og utover kvelden følte meg uggen. Jo nærmere midnatt jo mer kvalme. Natt til fredag startet det. Jeg hadde skikkelig magesyke, og var så dårlig. Heldigvis så gå det seg fort, men formen er ikke helt på topp enda. Og vi alle har hatt en eller annen sykdom her i helgen. Sistemann var eldste, men det var lett feber så regner med hun er forkjølet.

Hva vi skal idag kommer helt an på hvordan formen er på oss her hjemme. Først skal vi spise denne sene frokosten og kose oss med en film sammen. Deretter tar vi bare dagen som den kommer. Vi må ihvertfall forbedre ting som skal kastes i morgen. Da kommer månedens container. Vi har en container her en gang i måneden.Håper dere alle har hatt en fin helg og har en fin søndag..
Klem - Mammabettina <3

Likes

Comments

God morgen.
Dagen her startet som vanlig med å stå med barna og idag var vi med alle sammen å leverte eldstemann i barnehagen. Pappaen i huset er i pappapermisjon. Så vi begge er hjemme sammen med minstemann. Veldig koselig egentlig. Jeg er heldig som kan ha sønnen min hjemme enda lenger enn det som er vanlig. Setter pris på dette! Planene er heller ikke noen store for dagen idag. Håper å få satt i gang med dette prosjektet vårt her hjemme da, men det kommer helt an på minstemann. Vi har ihvertfall fått kjøpt inn noe av det vi trenger, og resten tar vi i morgen tenkte vi. Det blir en hjemme dag og være ute i nærområdet, da været ikke er helt det optimale. I morgen er tid for å jobbe igjen, så greit å ta det rolig før det. Gleder meg allerede til å komme dit. Trives utmerket i denne jobben, selv om det ikke er mange timene så gir det meg veldig mye! Rart å si det, men føler jeg mestrer noe og er brukenes, følte ikke så mye av dette før for å si det sånn. Har jo verdens beste jobb, mammajobben. Men det blir noe helt annet føler jeg.

Igår hadde vi eldstemann hjemme fra barnehagen. Siden henne var litt sliten så ble det en hjemmedag med kos og film. Skulle egentlig ut en tur, men så hadde vi klesvask og plutselig hadde tiden gått. Heller håpe på at henne ikke er så sliten neste mandag, så vi kan finne på noe ekstra koselig ut da. Kommer til å fortelle mer om dette prosjektet vi har på gang her etter hvert, men enn så lenge holder vi det for oss selv. Utrolig hvor mye greier man har for å si det sånn. Har pakket ned en del som jeg skal ta vare på, men tenkte å gi bort ting også til de som trenger dette. Må bare finne ut til hvem og hva jeg skal gi bort. Og har litt ander planer for dette prosjektet også. Håper at vi kan få det i gang for fult, for dette har vært på vent litt grunnet formen min. Nå skal vi kunne gjennomføre det, men alt kommer an på hvor lenge minstemann sover og hvor mye kos han vil ha. Han har ikke helt dagene sine om dagen, stakkars liten. Mamma hjertet blør for han. Krysser fingrene for at disse tennene som plager han snart er ute. Uviklingsspranget er det jo lite å gjøre ved.


Ha en fin dag da dere. 
Stor klem - Mammabettina :-*

Likes

Comments

God morgen, god morgen.
"Jeg går med truse og går på do eller potte" Eldstemann er så stolt av hva henne har oppnådd på kort tid, og hun har all grunn til det. Er så utrolig koselig å se henne være så stolt og kjenne på at dette mestrer henne.

Vi har vært forberedt på at vi måtte starte med do trening når eldste bikket 2,5 år. Hun startet sakte men sikkert med det, men så etter noen måneder var hun redd for å gå på do og potte. Vi presset henne ikke om hun ikke ville. I sommer tok vi det opp vi voksne og når henne kom i barnehagen etter sommerferien kom det som ett sjokk. Hun hadde begynt å tisse på do i barnehagen og var veldig klar for det! Det var jo moro å høre at henne var klar for det. Dagene etter fikk henne med seg truser i barnehagen og det har gått noen uker nå hvor henne har vært bleiefri på dagen. Hun bruker fortsatt bleie om natta. Det tar vi som det kommer. Synes hun har blitt så flink som tisser på do eller potte. Hun har klart å komme ut av denne skrekken. Blir veldig stolt av henne jeg!

Jeg drev jo med EC med minstemann en stund, men så fant jeg ut at han ikke var helt fornøyd med det så kuttet det ut. Vi tar det som det kommer med han også, men skal begynne tidligere med å gjøre han trygg på do eller potte. Tror det er viktig jeg! Eldste trodde at henne forsvant ned i do og at do trollet kom å tok henne. Misstenker at noen av de største barna i barnehagen har sagt noe om det.

Som jeg skrev igår har vi ingen store planer for dagen. Tar dagen litt som den kommer! Eldste har fridag på mandager heretter, da det passer best forhold til hva som skjer i barnehagen. Vi må ut å kjøpe noe forskjellig ihvertfall, så får vi se hva vi tar med barna på. Været er ganske så bra idag, så det må jo nytes. Regner med vi drar ut på formiddagen en gang. Frokosten ble litt sen idag, men utrolig godt med ostesmørbrød da! Nå skal vi se ferdig filmen vi satt på her på morgen, Oppdrag Dory. En av yndlings filmene til minstemann det.

Ha en fin dag.
Klem - Mammabettina <3

Likes

Comments