Idag tog jag med mig ett av våra fosterbarn och åkte på bio , Sune i fjällen 🎥 Vi har haft en jätte trevlig dag !!!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

man kan säga jag älskar dig på många olika sätt men det finns bara ett tecken <3​

Likes

Comments

Mys pys ​


Fredags kväll med fångarna på fortet och en stor godis skål ,vad mer kan man önska .

Likes

Comments

Vi har varit familjehem i 11 år och det är det bästa vi har börjat med . Att få hjälpa barn och ungdomar som har det svårt och inte kan bo hemma hos sina föräldrar. De har ofta en tung ryggsäck att bära med sig. Det är inte alla gånger de kommer för att det är föräldrarna som har problem ibland kan det bero på att barnen har nån diagnos och föräldrarna klarar inte att få det att gå runt.

Jag kan tycka att de föräldrar som vågar be om hjälp för att de känner att de inte klarar av det är väldigt starka . Göra nåt innan det är försent.

Vi har en placerad som har varit här i 9 år. Innan Hen kom påbörjades en utredning men kunde inte slutföras då hen var för splittrad . Vi tyckte att allt gick framåt, färre utbrott men var behov av rutiner och en liten fyrkant för att det skulle fungera. Det gick så bra att hen kunde börja i en vanlig klass, så hela mellanstadiet gick framåt. På högstadiet blir det lite friare och det var lite svårare för hen att klara det. Hen lärde sig hur hen skulle klara sig ur konflikter genom att fabulera och lossas att förstå .... Lärarna gick på det , så genom att tycka synd om honom och för att han var familjehemsplacerad så satt de godkänt i slutbetyget inför gymnasiet. Vi har själva en son som har dyslexi som var tvungen att kämpa och kämpa för att lyckas. Mycket tårar genom åren men till slut klarade han sig, och jag tror inte att om han inte hade nåt enda fram genom allt slit så hade de inte godkänt honom.

Vad händer nu när hen går första året på gymnasiet .... hen hänger inte med i skolan och kommer efter. Börjar skolka , umgås med fel vänner och struntar i allt. Och undrar vad som hade hänt om hen hade fått möjlighet att läsa upp sina betyg innan hen slängdes in på linje. 

Jag tror att i slut ändan så tjänar man inte på att vara för snäll utan ha mera förståelse ......

Nu har det gått så långt så att jag begärde att de skulle göra  utredningen som aldrig gjordes och det visar att hen är särskoleberättigad . 


Likes

Comments


Här är våran guldklimp idag bestämde han att han skulle tuffa till sig lite under promenaden .

Likes

Comments

Straxt innan jul fick vi beskedet att D är autistisk . Så nu är det cp skada , utvecklingsstörning autism och så säger de också hyperaktive barn men som egentligen står för ADHD. Men den utredningen kan inte göras än för han är för liten . 

Även att vi förstod att han var autistisk så kändes det som att dra ner en rullgardin när kuratorn berättade det 😔allt blev så definitivt på nåt sätt . En helt främmande värld framför oss ....

Det lustiga är att jag tror att man kan jämföra det lite med när man får reda på att man har en sjukdom att det är då man känner att man är sjuk . Det var nu när vi fick reda på det så kändes det som varje grej blev så tydlig nästan som om man letade efter saker som var lustiga ....Och att det inte syns på honom mera att han går lite stappligt  kan vara lite jobbigt också ibland för folk dömer så fort . Som en gång när vi var på  ica och handlade så brukar D när han är glad hojta bah ! ,! Eftersom han inte har nåt språk så hittar han egna ljud . Eftersom D var lite extra glad nu så lät ju BAH lite högre . Då en farbror vänder sig om och tycker att vi skulle gå ut med D i stället när han störde så mycket . Jag blev så snopen och fann mig inte att säga nåt 😳

Det är just en sån sak att de dömer så fort och tror att oh vilka ouppfostrade barn men i själva verket så finns det en anledning .

Så snälla ni som läser det här döm inte med detsamma det kan finnas en anledning till det . 

Likes

Comments

Supermamman kan ju låta lite kaxigt men det är inte riktigt så jag vill framföra det .... Mera att jag har mina två biologiska barn och sen har jag tre placerade barn och för att kunna ro runt det så måste får man inte så mycket tid till att vara Pernilla utan mera en mamma och är man mer än en mamma så tror jag att det är en supermamma

Likes

Comments

Jag tänkte börja med att berätta lite om våran guldklimp D som jag kommer att kalla honom 💙Det var en torsdag i juli 2011 som socialen kontaktade oss om vi inte kunde ta hand om en liten pojke på två veckor ? Oj , var min första tanke .....vi satte oss ner på kvällen hela familjen och pratade om det och alla vi kände nog samma sak , att honom ska vi ha ❤

Jag tror att det var den kortaste graviditet och förberedelse jag har haft för på tisdagen skulle vi hämta honom på BB . Innan dess skulle ju allt inhandlas , barnvagn , skötbord , bilstol , kläder och allt som behövs till en liten krabat.

Jag tror att de var de längsta 5 dagar vi har varit med om alla längtade till max för att få hämta honom . Tisdagen kom och äntligen skulle vi hämta honom våran lilla D som mamman hade bestämt att han skulle heta .

Väl där och vi skulle ta upp honom för att klä på honom kläderna vi hade med så kändes det som om jag aldrig hade hållit i en sån liten . Våra grabbar var ju stora då 14 och 19 år . Så vi kan kalla det att det blev en sladdis .

Nu var det bara att börja om igen med nattmål , det var tufft . Det blev inte lätt att berätta för en del att vi skulle börja om med smått igen . En del blev så himla nyfikna och glada medans en del Nästan idiotförklarade oss och tom tom slutade att höra av sig och det gjorde ont.

Vi visste att hans föräldrar hade olika diagnoser och det fanns risk att D skulle få nån också. Men det var inget som skrämde oss utan att vi skulle lyckas med det här💙det har varit väldigt tufft många gånger men man blir stark av det . Jag kommer att fortsätta skriva om vardagen , vad vi går igenom ibland pigga och ibland klippt slut . Känns som om en del får en diagnos och andra har nästan hela alfabetet .

Likes

Comments