Hej på er! Sista hela veckan här är gjord! I morgon sa vi göra våra gymnasiearbeten, så vi som jobbar i baren fick sluta fem timmar tidigare för att göra klart allt, haha! Men nu är vi nästan redo, saknas bara delen som är själva arbetet, men det fixar vi i morgon och ni får veta mer i morgon ;)
Känns såå skönt att vi bara har två jobbdagar kvar och sen är vi ledig från jobb i morgon, och på torsdag är vi helt lediga från allt så då blir det stranden. Och på fredag far vi äntligen hem!!! Har längtat efter det sen vi kom typ, haha, men månaden har gått rätt fort faktiskt, och det känns så skönt att på dagen ha gått sista året i två månader och redan bli klar med gymnasiearbetet. Hoppas bara på att få godkänt nu, men det är nog inga problem :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Sista fredagen här i Cypern, och om ganska exakt en vecka enligt tiden här så landar jag i Sverige igen!! Ska bli så skönt att få komma hem, det har varit en jobbig men lärorik månad och jag kommer berätta allt när jag kommer hem.
Jag ska idag börja jobba klockan 16, som jag kommer göra tills på onsdag för sen är jag klar med praktiken!!!
Jag var inte ledig idag ändå, för på måndag behövde alla vara lediga så det var antingen jobb idag eller på torsdag, och torsdag gick det inte då vi slutar 00.30 så vi hade inte hunnit packa iordning allt. Men det är väldigt chill i baren ändå, tror bara det blir segt idag då det inte är några shower alls idag. Jag ska iallafall äta nånting nu, och sen göra mig klar!

Likes

Comments

Hej på er! Idag är det 9 dagar kvar här, äntligen ensiffrigt så jag hoppas det går fort ;)
Jag jobbar sista dagen i restaurangen idag, och i morgon är jag tillbaka i baren och har bara 5 dagar där, då vi på måndag kör gymnasiearbetet, och vi är ledig på fredag. Sen nästa torsdag går det inte att jobba i baren då vi jobbar 16-00.30, många av dom andra har fått höra att dom ska jobba den dagen? Men vi i baren slutar så pass sent så vi hinner inte med att lämna in uniformerna och allt och sen hem och försöka sova i typ 3 timmar, för vi måste vara klar att ta oss till flygplatsen senast 5 på morgonen.
Ska bli så skönt att komma hem igen och få igång inspirationen och göra bättre inlägg och allt!

Likes

Comments

Hej på er! Vaknade jättetidigt idag, vet inte varför. Idag är jag äntligen ledig, så jag har tänkt kolla runt lite, och typ kolla efter någon annan strand än nissi beach. Vi verkar ha nån strand nära för det är skyltar överallt, så jag ska typ se vad det är och jag ska gå runt lite i affärer och leta nån julklapp. Känns så skönt att vara ledig, och sen är jag ledig var tredje dag nu! Såå skönt! Ska jobba hårt på brännan dom dagar som är kvar nu ;)

Självklart ska jag ta med kameran ut på äventyr så jag får mycket bilder att lägga ut!

Likes

Comments

Hej på er! Det är inte ofta man säger att man dör av värme i mitten av oktober, men idag var det otroligt varmt. Jag har suttit ute på vår balkong i typ en halvtimme och är alldeles rödflammig för det var så varmt, haha!
Vi flyttade igår för övrigt. Först bodde vi på Carina apartments medan vi väntade på att hotellägarens lägenheter han har till personalen blir lediga, så nu bor vi på andra sidan gatan från hotellet vi jobbar på! Men vi bor dock alla i samma lägenhet och alla börjar ledsna på alla känns det som, speciellt jag som knappt kan sova. 12 dagar kvar, och jag är ledig 4 av dom så det ska gå.

Nu börjar klockan närma sig 12 här, och jag börjar 13 så jag ska göra lite äggröra till lunch! Hoppas ni har en fantastisk dag!

Likes

Comments

Hej på er! Idag är det exakt två veckor tills jag sitter på flyget hem till Sverige igen! Jag är faktiskt riktigt taggad på att komma hem, har börjat tröttna på jobb här, haha! Igår började jag på den vanliga restaurangen på hotellet, och jag vet än inte vilken dag jag blir ledig, men jag tror att det blir måndag/tisdag, vilket känns bra för på torsdagar börjar vi på nya ställen och jag hamnar i baren nästa gång, vilket betyder att jag är ledig på fredagen, och på måndag den 23e har alla ledigt för att göra Gymnasiearbetet! Känns som om min grupps arbete kommer gå åt skogen, för vi har inte gjort något alls sen vi kom hit och vi ska ha en fotosafari men har ingen slinga att gå, så det ska lösas.
Långt och förvirrande inlägg, men lite uppdatering fick ni iallafall :)

Likes

Comments

För drygt ett år sedan (tror jag) gjorde jag ett inlägg meden massa tips om hur du klarar skolan bra. Det inlägget blev ganska populärt, så jag tänkte lägga ut tipsen igen till alla nya läsare!


Ha rent städat rum. Det kommer hjälpa dig koncentrera dig mycket bättre om du inte har saker överallt.


Ha växter runt dig. Du kommer inte känna dig lika ensam (Det låter konstigt, jag vet). Eftersom växterna lever kommer du känna dig lite mer levande.


Stäng av telefonen. Det kommer inte hjälpa dig att plugga om du får sms hela tiden, så stäng av din telefon, TV, dator (om den inte behövs).


Doftljus. Elda ljus med doft av Lavendel, citron eller kanel. Det kommer få dig att bli mer avslappnad.


Ha en bra hållning. Det kommer inte få dig lika trött.


Musik! Pluggar du matte är klassisk musik bäst, det distraherar inte. Språk= Indie musik, det får igång inspirationen, perfekt om du har en uppsats att skriva! Pluggar du Historia, samhällskunskap eller biologi passar Rap och R&B, då den musiken når rätt del av hjärnan.

Tuggummi! Speciellt minttuggummi hjälper dig att processa fakta bärttre.


Se till att du sitter bekvämt. Annars försvinner motivationen ganska snabbt.


Släpp ut håret. Visst är det skönt att sätta upp håret så det inte hänger i ditt ansikte, men det kan orsaka huvudvärk.


Blockera ut allt som distraherar. Lyssna på din musik med hörlurar. Stäng dörren. Stäng av telefonen. På ditt prov kan du till och med blunda för att komma ihåg saker lite bättre.


Få igång blodflödet. När du ska på ditt prov kan du kanske ta en powerwalk (eller vanlig promenad) till skolan.


Ha på dig bekväma kläder. Gå inte med pyjamas till skolan, det kommer få dig att känna dig trött. Ha iställer på dig kanske en klänning om det är varmt, eller jeans och en Tshirt, och något fint halsband. En klocka är också bra att ha på sig, då man inte får ha telefonen framme på prov, och en fungerande väggklocka finns kanske inte, och man vill ju hålla koll på provtiden.


Plugga inte 5 timmar i sträck! Plugga i stället kanske 30 minuter till en timme, ta en fem till tio minuters paus och upprepa det ett tag.


Ät riktigt. Kanske en grekisk eller turkisk yoghurt med granola. Men framför allt mörk choklad, blåbär och nötter. Gärna grönt te till! Det kommer hålla din energi uppe.


Planera. Planera och organisera. Ha allt där det ska vara. Lägg alla lösa papper i sin mapp eller pärm direkt. Rensa din väska med jämna mellanrum och rensa din telefon och dator.


Markera viktiga saker. Det blir lättare att hitta och komma ihåg.

Gör rutiner. Det kommer hjälpa dig så mycket om du planerar en vecka i taget. En kalender är jättebra att ha, och skriv ner i den vad du ska göra. Skriv ner dina danslektioner, och när du ska plugga. Skriv ner allt! Kom ihåg att sova ordentligt också.


Post its. Post it lappar är din bästa vän. Du kan markera sidor i böcker där du måste plugga mer, och framför allt- skriv ner alla prov, läxor och uppgifter och sätt upp post it lapparna i dit rum.


Ta anteckningar. Skriv ner allt direkt, så glömmer du inget viktigt.


Använd olika färger i din kalender. Jag har rött för läxor, blått för prov, svart för övrigt, och lila för dans. Markera också viktiga saker! Skriv ner allt i din kalender, även om du tror att du kommer ihåg.


Flash cards! Det är alltså små lappar som du på ena sidan skriver till exempel Konferenshotell, alltså något du ska kunna på provet. På andra sidan skriver du vad det är. På så sätt kommer du lära dig saker snabbare. Det finns även appar för detta.


Be om hjälp. Be din lärare eller klasskompis eller föräldrar om hjälp. Vem som helst helt enkelt!


Lägg din ''deadline'' tidigare. Du kommer bli klar med uppgiften i god tid.


Prioriteta. Vilket prov är först? Vad är svårast? Tänk lite såna frågor så börjar du plugga på det viktigaste.

Håll dig i form. Se till att ta en promenad ibland. Kanske köra ett träningspass på yogamattan. Håller jag mig i bra form så höjs mitt självförtroende, och då presterar jag mycket bättre.


Må bra. Ät bra mat, drick nog mycket vatten, ta din tid, meditera, gör lite yoga. Stressa inte. Ta en kväll i veckan och ha en ''spakväll'', med ansiktsmask, varmt bad/dusch, rengör ditt ansikte och kropp. Du kommer känna dig fräschare och piggare.


Packa väskan rätt. Du behöver inte tusentals sminkprodukter i skolan egentligen, men ingen kommer hindra dig. Några saker du bör ha i din väska är iallafall pennor; både blyerts- och bläckpennor. Vattenflaska, så du dricker det du borde under en dag. Kanske vill du ha en varmare tröja. Tuggummi. Skolsakerna, mina är; skoldator, böcker, skrivbok, extra pennor och lite uppgiftpapper. En banan är bra att ha om du blir hungrig. Läppbalsam, hårborste och nagelfil är alltid bra att ha.

Likes

Comments

14 dagar har spenderats i Cypern nu, 17 dagar kvar! Längtar hem så otroligt mycket till och från, och saknar verkligen mina katter. Bjuder på massor av bilder iallafall!

Likes

Comments

  • Twitter
  • Youtube
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw