Vardag

Jag tycker att det är väldigt intressant med jämställdhet i hemmet. När jag läste till lärare i hem- och konsumentkunskap så var det en del i utbildningen som handlade om just detta då det är en del av kursplanen i ämnet. Alla vet ju hur statistiken ser ut - kvinnor ägnar mer tid åt hemarbete än vad män gör. Det är också därför kvinnor i större utsträckning bränner ut sig. De ska göra karriär samtidigt som de har huvudansvar över familjen AB. 

Jag har gått och funderat på hur mycket tid jag själv lägger på hemarbete. Jag tänkte försöka föra statistik på det under en vecka, bara för att se hur mycket faktiskt tid jag har åt annat. Men vad är hemarbete? Jag ska försöka använda mig av samma lista som SCB använder i sina undersökningar. Dvs: Matlagning, diskning, avdukning, städning av bostaden, tvätt, underhållsarbete, omsorg om egna barn, omsorg om andra, inköp av varor och tjänster, annat hemarbete och resor i samband med hemarbete.

Kan det funka? Kan vara värt att testa i alla fall! 


Lugnet när barn sover, make sover och hund sover... Det första jag tänker är: Vad kan jag passa på att hinna göra nu? Starta en tvätt? Plocka undan shit? Städa köket? Att göra listan är ju aldrig klar liksom.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Joar

Hur ska man egentligen göra? Något jag funderat på mycket den senaste tiden är huruvida man ska publicera bilder på sina barn eller inte. På till exempel instagram eller här på bloggen.

När Joar föddes var jag och Lars rörande överens om att inga bilder på Joars ansikte skulle ut på nätet. Och nu när han är över ett år så börjar jag fundera på varför vi tog just det beslutet.

Jag skulle väldigt gärna vilja dela mer bilder på Joar. Han är ju det finaste vi har! Klart man vill visa upp honom för världen! Men skulle Joar vilja det?

Hur tänker ni andra??

Likes

Comments

Vardag

Livet plöjer på famåt utan hejd alltså. Vi har haft typ världens segaste och långsammaste helg här hemma men ändå känns det som att det liksom bara susade fram och nu är det söndagkväll och dags för jobb igen i morgon.

Helgen har mestadels handlat om att torka snor. Glammigt med sjukstuga. Igår kände vi väl oss rätt okej allihopa förutom den envisa förkylningen. Jag orkade storstäda och vi var och veckohandlade på ett galet ICA Maxi (varför handlar typ ALLA där?!). Tur det för idag har vi varit slagna i soffan. Åtminstone jag och Joar. Lillmansen har rockat feber och har mest legat och myst framför babblarna mellan alvedontoppen. Jag har sovit. Det mest produktiva jag gjort var väl att vika lite tvätt. Typ.

Joar har överlevt på välling och lite ägg hela dagen. Det kändes som jag fick ett litet provsmak på kommande VAB-dagar. Slöa i soffan framför teven och försöka få i barnet någon slags näring...

Fan så spännande alltså.

Nu ska jag nog trösta mig med en stor skål med popcorn och kanske en öl?? Får man det en söndag?

Glammigare än såhär är det inte på Lugna gatan en söndag. Så härligt med en kravlös dag. Om vi orkade laga mat? Självklart inte. Blev en kebabrulle.

Likes

Comments

Dagbok

Måste ju få skriva lite om bröllopet vi var på i helgen! Det är ju föööör kul och härligt med bröllop! Det var en av mina närmsta vänner från stundettiden som gifte sig med sin fina brud.

Vi lämnade Joar hemma med min syster och vi hade officiellt barnvakt för första gången under ett helt dygn! Woah! Vad gör man med dessa timmar? Jo, man åker på bröllop! Två timmar knappt och vi var framme vid vandrarhemmet vi skulle bo på. Riktigt mysigt med fina rum. Direkt stötte vi på gamla vänner från universitetet! Men det var till att göra sig i ordning på en gång för att hinna till kyrkan. Så uppsnofsad som jag var i Lördags har jag inte varit på läääääänge. Jag hade till och med ett par högklackade skor! Jag har ALDRIG högklackade skor. Vad har hänt?

Tyckte iaf jag lyckades ganska bra med håret!

Sen bar det iväg till kyrkan! Träffade ännu fler gamla polers och rätt vad det var kommer världens finaste brudgum och brud in i kyrkan! Inte ett öga var torrt när bruden sjöng för brudgummen. Alltså allvarligt. Så mycket snyftande som jag hörde runt om kring mig alltså! Herrejösses. Så vackert!!

De sa båda JA så frid och fröjd med det!

Efter kyrkan åkte vi karavan efter brudparet längs med Göta Kanal fram till Sjötorp där brudskål och middag väntade! När brudparet senare anlände med båt till brudskålen så hade det börjat regna en hel del vilket ju betyder tur! Vi tog skydd bäst vi kunde längs husväggar men i ärlighetens namn så gjorde det ingenting. Det är ju bara vatten! Så det var ett ganska blött brudfölje som gick till Sjötorps hembygdsgård för en oförglömlig kväll med galet god mat och så roliga och härliga tal så man i princip grät av skratt!

De här två småbarnsföräldrarna dansade och höll ut ända till klockan typ ett på natten eller nåt. Minns inte riktigt. Jag hade en ambition att vakna icke bakfull men vafan. Jag var inte jättebakis i alla fall, jag får se det så!


Så TACK Joel och Matilda för att vi fick närvara vid er speciella dag! Kommer aldrig glömma den!

Likes

Comments

Veckans!

BÄST: Gårdagens bröllop! Så vackert och härligt och roligt! Bröllop är bäst helt enkelt!!

SÄMST: Min hjärna som inte börjat funka än! Ett års mammaledighet gör att hjärnan hamnar i dvala. Otroligt trög och förvirrad på jobbet stundtals...

TACKSAM FÖR: Min man Lars. ❤️

KÄNSLA: Kärlek!!

KÖPT: En termins mediyoga! 🙏🏻

SKRATTAT: Igår! Massor av sjukt roliga tal!!

GRÅTIT: När bruden sjöng för brudgummen i kyrkan. Inte ett öga torrt!

INTENTIONER FÖR NÄSTA VECKA: Fullt ös, medvetslös!! 👍🏻

Likes

Comments

Vardag

Jag går runt med en störig känsla i kroppen. Det känns som jag inte får ordning på någonting. Jag vill bara springa runt och städa och plocka (men någon ork för det finns inte idag!). Helst skulle jag bara vilja dra hela hemmet med en magisk trollstav så allt som jag vill fixa här hemma bara blir fixat. Nu går hela det här hemmet i en anda av omys och noll organisering. Jag får inte ordning på det! Det är saker överallt och jag vet inte hur jag ska göra eller hur jag vill ha det.

Det är sjukt störigt. Det är som att jag inte är glad och nöjd med mitt eget hem.

Sen börjar tankarna snurra vidare och jag undrar om min känsla av ett kaos i hemmet egentligen betyder att jag har kaos i huvudet bara?


Jag vill ju bara att saker och ting ska vara enkelt och fint. Men nu är allt i det här hemmet bara svårt och fult. Saker försvinner hela tiden och man far runt som en höna och letar utan resultat. Vart jag än tittar ser jag prylar och shit som ligger där det inte ska ligga och jag får typ ont i ögonen. Det är ingen harmoni här! Ingenting blir gjort!

Blir fan galen. Måste på riktigt fundera hur det här ska bli bra.

Från högklackat igår till gåisar idag.

Likes

Comments

Veckans!

BÄST: Jobbet! Tillbaka sen en vecka och jag blev påmind om hur jäkla bra jag trivs och hur roligt det är. Luktade på en nygräddad valnötslimpa och det kittlade till i magen!

SÄMST: Att inte få hänga med Joar hela dagarna. Samtidigt som det verkligen var dags att börja jobba för att inte psyket skulle rasera fullständigt.

TACKSAM FÖR: Yogaworkshopen med Ulf Wallgren! 🙏🏻

KÄNSLA: Glädje och trötthet.

KÖPT: ny tandborste till Joar då den förra fick agera slev i toalettstolen.

SKRATTAT: På jobbet!

GRÅTIT: När jag läste ett väldigt starkt blogginlägg av en tjej här på nouw. @theresdahl skrev om hur hon nästan förlorade sin lilla bebis och det knep åt om hjärtat rejält.

INTENTIONER FÖR NÄSTA VECKA: försöka klämma in ett eller två yogapass hemma på mattan!

Bilder från en regnig förmiddag!

Likes

Comments

Dagbok

Jag fick en sån himla fin och bra 30-års present av mina vänner som så att säga ägde rum idag (presenten alltså, inte födelsedagen!). En workshop i mediyoga med Ulf Wallgren. Finns ett väldigt bra ord för att beskriva det hela: UNDERBART!

Workshopen började med att Ulf berättade lite om mediyoga (medicinsk yoga alltså), medan en annan fick ligga och bara slappna av på golvet. Sen följde ett yogapass, fika och sen fick vi höra Ulfs egna berättelse om hur han kom in i mediyogavärlden! Ulf är, för den som inte vet, en gammal räv i mediabranschen och han har ju suttit i tv och läst upp nyheter för oss i 27 år om jag förstod det hela rätt. Men nu har han alltså sadlat om till yogalärare och det passar honom som handen i handsken och smöret i moset och allt det där! En otroligt inspirerande, varm och energispridande person. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att gå på någon av hans klasser i framtiden! TACK ULF.

Och tack mina underbara vänner för en sådan fin present! Jag gick från yogacentret med lätta ben, glad, lugn, avslappnad och inspirerad! Trots nattpass på jobbet och löjligt lite sömn. Nu ska jag bara lista ut hur jag ska få råd att signa upp mig på en termins mediyoga!

Likes

Comments

Dagbok

Jag tror Underbara Clara började med den här listan och listor är ju rätt så skoj! Efter jag läst flera andra som saxat och fyllt i sina svar så blev jag me sugen!

SURA LISTAN!

Obehagligaste jag vet: Att andas in någon annans utandningsluft. Avskyvärt!!

Absolut inte min killtyp: Lata mansgrisar utan ambitioner.

Äckligaste mat jag vet: Pasta carbonara. Försökte tvinga i mig en portion när jag var gravidillamående och sedan dess står jag inte ut med ens tanken att äta skiten! När Lars gav förslag på att göra carbonara i förra veckan så blev jag arg på han!

Blir arg på: Idioter som ska köra uppe i arslet på en när man kör bil. Håll avståndet för fan! Och varför är det ALLTID en jäkla Audi som gör så??

Sämsta bok jag läst: Oj vilken svår! Har så svårt att läsa klart böcker som jag liksom inte fastnar i... Men jag skulle väl säga någon kursbok jag inte minns namnet på. Säkert om någon slags forskningsmetodik eller teori om nåt någon forskare funderat på nån gång om hur det kanske kan varanärmanuppfattarnåtochvadärverkligtochvarförochhurochvemfanbryrsigegentligen....

Något som får mig att byta radiokanal: Reklam. Eller när P3 ska spela nån RnB:ig hipsterlåt (hur nu det går ihop?) som bara har ett enda tonläge.

Sist jag ville ta till knytnävarna: Kan inte riktigt förmå mig att ta till knytnävarna men kanske senaste gången nån audiskit inte kunde hålla avståndet ute i trafiken. Eller när Lars föreslog att vi skulle äta pasta carbonara... *ryser*

Sämsta serien jag nyligen sett: Försökte titta på "The leftovers" men den var väl för kass alltså.... Annars är ju typ "Lost" en sån där serie som bara lyckades bli sämre och sämre. Såg aldrig klart på den!

Fulaste plagg jag vet: Alla typer av velourplagg. Både på vuxna och på barn. Har extremt svårt för det materialet.

Äckligaste drycken: Sprit med smak av salmiak. Av nån anledning hamnade jag i en shot-tävling med en kompis under studenttiden och det var lakrits-shots som stod på bordet. Sedan dess.....

Sämsta karaktär i film eller TV-serie: Frank Underwood i House of cards (serien som tittas på i dagsläget). Inte för att Kevin Spacey spelar han kasst, tvärt om, utan för att Frank är så överjävligt ond och maktgalen så han liksom blir sämst!

Det skriker jag när jag blir arg: H***********************************************RA!!!!

Likes

Comments

Veckans!

BÄST: Att föräldraledigheten är slut. Ja det låter hemskt att säga det. Men det är det inte. Älskar mitt barn lika mycket ändå.

SÄMST:
Att föräldraledigheten är slut. Ja det också! Mest för att tiden har gått, men det är nåt speciellt att vara hemma med sitt barn.

TACKSAM FÖR:
Google och hjälpsamma grupper på Facebook! Hur hade jag annars vetat hur man beskär sitt äppelträd? Utan Google är man förlorad!!

KÄNSLA:
Otålighet.

KÖPT:
Kläder till Joar, en ny sekatör och knallrosa skor att jobba i!

SKRATTAT:
Med Joar.

GRÅTIT:
Med Joar.

INTENTIONER FÖR NÄSTA VECKA:
komma in i jobbflowet! Dvs: morgonkaffe i bilen, P1 på radion, Justin Bieber i mjöldammet, räknande av veckodagar och fredagsöl.

Likes

Comments