mamma liv

Hej,
Har en extremt stor längtan efter att få skriva och blogga, ta bilder och dela med mig av vår vardag. Det enda är att jag tycker vår vardag är rätt grå och tråkig just nu. Händer liksom inget speciellt utan dagarna rullar på i lugnt tempo och dagarna ser nästan likadana ut dag efter dag.
Hur kul är det att läsa och skriva om samma sak varje dag.

Men längtan finns som sagt där och jag hoppas att inspirationen och kreativiteten kommer tillbaka snart för att skriva ner händelser ut livet och spara dem är så bra och att senare i livet få gå tillbaka och läsa om när barnen var små och hur livet var just då är lite extra kul.

Så jag hoppas att jag inom en snar framtid kommer tillbaka och då kör vi järnet.

Ses snart igen hoppad jag.

Har ni några tips på vad jag ska skriva om så meddela nig gärna.

Puss och Kram M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

kajsons julkalender

Lucka 19 i Kajsons julkalender

"Hur ser ditt dröm hus ut?"

Är en person som älskar att drömma, tur drömmar är gratis.
Mitt dröm hem ändras ganska ofta, men grunden hur jag en dag vill ha det är alltid den samma. Ljust och öppet, rum för lek och bus. Ett hus som rymmer en stor familj, där var och en kan få sitt egna lilla utrymme. Men absolut inte för stort. Utan så där lagom, rum för egentid och rum för gemenskap.

Mitt dröm hus är ett mål jag har och någon dag ska jag komma dit, vet inte ännu riktigt hur men på nåt sätt. Så har kanske drömmen ändras, det är ju lite det som är kul med att just drömma. Det gör inget om det ändrar sig, det är som sagt gratis att drömma.Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.


Alla bilder i inlägget har jag hittat på Pinterest, sök efter missdemoch för att hitta mina mappar med drömmar, inspiration och en massa mera.


Nu sova så jag orkar upp imorgon och fixa klart allt innan det är dags för oss att rulla mot Stockholm och vår slutdestination Finland.
Sov gott

Likes

Comments

kajsons julkalender

Har haft fullspäckade dagar de senaste dagarna och inte hunnit med allt som jag tänkt. Imorgon åker vi hem till Finland för att fira jul med släkten.
Ska bli hur mysigt som helst och to do listan är hur lång som helst. Men ska försöka komma ikapp med luckorna idag iallafall.

Så lucka 18 i Kajsons julkalender

Vad skulle du vilja lära dej/lära dej mer av?

Nåt som jag verkligen försöker och hoppas att jag ibland iallafall lyckas med att se det positiva i livet. Att fokusera på det vackra i livet och inte alltid se det negativa och dåliga.
Ibland kan det vara extremt svårt när allt känns som det grå vädret utanför så är det inte alltid lätt att se att bakom molnen skiner alltid solen.

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här

Likes

Comments

mamma liv

Haha ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.
Livet som småbarnsförälder.
Men med sushi i magen så är kvällen ändå lyckad.

Bästa med lördagen är att man bara kan softa och ta igen sig efter en lång vecka.

Puss på er

Likes

Comments

kajsons julkalender, mamma liv

Lucka 17 i Kajsons julkalender

"Vad önskar du händer på nyår?"

På nyår fyller min Mamma 60 så allt är lite hyss hyss, men jag hoppas på champagne god mat och massa glitter.

Har några nyårslöften eller mål för 2017 som jag skrev om tidigare. Du hittar inlägget här som jag verkligen hoppas att jag kommer nå i nästa år.

Men nyårsafton förblir ännu hemlig, skriver om den sen.

Nu längtar jag efter att Kidsen ska gå och lägga sig så vi får fixa nåt gott att äta och ha en mini datenight i soffan. Skulle vara mysigt att åka iväg och äta på nån restaurang men har inte fixat med barnvakt och för att hitta någonstans mysigt att äta så blir det ner till Karlstad. Men blir nog en hämt pizza för Micke och nåt annat för mig. Får se vad jag blir sugen på. Men innan det ska tvätt vikas och andra hushållssysslor göras.

Men snart datenight i soffan ❤

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

kajsons julkalender

Så har vi kommit till lucka 16 i Kajsons Julkalender, bara 8 dagar kvar eller snart 7 för klockan är redan hur mycket som helst.

"Vilka personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt av dina föräldrar?"

Haha ja du jag kan se mycket från både min mamma och min pappa. Men om vi börjar med Mamma;

Vi är lika tokiga, stökiga eller hon är stökigare men allt behöver inte vara tipp topp, kan komma på mig själv att nu låter jag precis som mamma när jag säger nånting till barnen. Vi är lika envisa och försöker vara lika rättvisa. Och så finns det en massa till som vi är lika i.

Mamma och jag för över 33 år sedan. Vi är ganska lila utseendemässigt också.

Pappa och jag har lika temperament och så är vi båda två bra på att packa. Ibland är vi lite väl lika på gott och ont.

Pappa och nyfödd liten jag.


Nu ska jag krypa till kojs, gäsp så trött jag är.Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

kajsons julkalender, Jul

Och så gick dagarna igen i världens fart och jag hann inte med gårdagens lucka. Blir lätt så när man är hemma med sjuka barn. Visst vettu vi har vabbat hela veckan lång, men nu hoppas jag det är slut på eländet.

Lucka 15 i Kajsons julkalender

"Vilken film eller bok har inspirerat dej mest i livet?"

Oh My oh My..... jag har läst massor böcker och då menar jag massor och sett på film har jag också gjort en hel del.
Skulle verkligen behöva skaffa en bokhylla här hemma, men för tillfället så finns det inte plats för en.
Jag är inte sån att jag kan läsa en bok flera gånger om eller se en film fler gånger än en. Så det här blir extremt svårt och titlar och författare lägger jag typ aldrig på minnet det samma med filmtitlar. Har jag tur så minns jag någon skådespelares namn.

Nej kommer inte på nån, eller jo förresten Bibeln påverkar en rätt mycket. Min är stor och svart och full med klotter, understryckningar och små kom-ihåg anteckningar i marginalen. Det är den bok som inspirerat mitt liv sedan jag var ett litet barn.
Den kan jag läsa hur många gånger dom helst och alltid hitta något nytt.

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

kajsons julkalender, Jul

Har inte riktigt hunnit med luckorna i Kajsons julkalender. Vi har haft sjukstuga här hemma och tiden till att sitta ner finns inte när mamma ska trösta, mysa, hitta på en massa att göra och också hinna med alla andra uppgifter en hemma mamma har.

Nå i allafall.
Lucka 13 "vems liv skulle du vilja pröva leva för en dag?"
Det skulle vara otroligt spännande att få uppleva hur världens mäktigaste person har det en dag. Hur alla beslut fattas och hur man kan sova på natten när man vet att så stora beslut vilar på ens axlar. Jag talar förstås om President Obama.
Varför jag väljer honom? Ja det måste bero på att jag har ett hemligt intresse för politik och så för att det skulle vara spännande att få se tankarna och alla handlingar bakom de stora besluten som påverkar hela världen.

Lucka nummer 14
"Vad var ditt dröm jobb när du var liten?"

Frisör, var fascinerad då och fortfarande. Älskar att sitta där i stolen och se hur de trollar med färger och hur de lyckas få till en frisyr med lite klipp där och här och voilà en frisyr blev det.


Bild från tidigare i höstas när världens bästa frisör Majsa trollade med mitt hår.

Nu har jag redan krypigt ner under täcket, ska bli så skönt och sova.


Ses imorgon, ny lucka


Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör
här.

Likes

Comments

Barnen, kajsons julkalender, Jul

Lucka nummer 12 i Kajsons julkalender

Vad är dina önskningar inför Lucia imorgon?

Ska jag vara helt ärlig så har jag inga förväntningar alls inför Lucia imorgon.
Skulle vi vara i Finland är det ett måste att åka in till Helsingfors och kolla när Finlands Lucia skrider mer för domkyrkas trappa kl 18. Men här i Sunne händer väl inget speciellt.

Vi firade idag Lucia med alla barn och föräldrar på Melanies skola. Hur mysigt som helst och dom var så duktiga. När små barn sjunger tillsammans låtar de knappt kan orden på är det bara så gulligt.
Theodor älskade att få titta på storasyster och alla hennes vänner när de uppträdde. Han jublade mellan sångerna och klappade ivrigt.
Lilla sötnöten.

Pågrund av alla barns integritet kan jag inte publicera några bilder från dagen. Men några gamla bilder kan jag bjuda er på

Hoppas ni alla får en härlig Lucia imorgon

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

kajsons julkalender

Lucka nummer 11 i Kajsons Julkalender

"Vad är din dröm som du tror är ouppnåbar?"

Längtan att flytta hem finns alltid under ytan. Med hem menar jag Finland, det land jag föddes i och mina rötter finns i. Varför det känns ouppnåbart är väl språket och för att barnen har hunnit bli så stora s det skulle bli svårt för dem att bemästra Finskan.
Men man ska väl aldrig säga aldrig och ibland ändras drömmar lite. Kanske vi aldrig kommer att flytta dit permanent men en liten sommarstuga skulle vara mysigt.

Typ nåt sånt här, mitt i skogen näta till släkten.Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments