Nu bar det riktigt länge sedan jag skrev...
sommaren är över trots att det bara är augusti...
under semestern har vi hunnit campa några gånger och sedan gjort massa dagsutflykter. och vi var i Mumindalen! Det var riktigt roligt för både stora och små...

vi har även blivit av med 8 ankor... grannhunden rymde en natt och ville ha lite roligt... men då fick jag en anledning att köpa 4 löpankor. De ser ju för roliga ut, så nu är ankflocken på 8 individer :) inget dåligt som inte har något gott med sig.

igår tog jag mig i kragen och rensade på alla barnkläder som all växt ur. 4 kartonger blev 1. skönt.

här kommer lite bilder från sommaren:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Härom dagen när jag och barnen åt lunch, blev jag akut toa-nödig och var tvungen att springa iväg. När jag kom tillbaka hade Stina hunnit äta färdigt OCH lagt sin tallrik, glas och bestick snyggt och prydligt på diskbänken! Sånt måste ju bara uppmuntras!
Jag blev så glad och stolt över mitt första och största hjärta. När blev hon så stor? Hon fyller ju snart hela 4 år, min lilla sockertopp!

Nu ligger vi i sängen och ser på Änglahund för fjärde kvällen i rad... Det är bra med variation ;)
Och nu är barnen friska (peppar, peppar...) så imorgon är det dags för dagis igen. Äntligen säger Stina och Aron.... Och mamman.

God natt

Likes

Comments

Jag har glömt bort att jag hade en blogg... Men livet har rullat på ändå.
Det har blivit mycket virkat den senaste tiden. Här kommer lite bilder

Just nu ligger jag och barnen i sängen...
Det råder sjukstuga här... Snor, hosta och feber har kommit och gått hela tiden. Idag var det även dags för Stina att kräkas lite och nu på kvällen kom klagomål om ont i örat... Stackars barn. Hade själv hörselgångsinflammation för ett tag sedan... Men hoppas det är bättre imorn.

Det är så jobbigt när barnen är sjuka, önskar att man själv kunde få skiten så de fick slippa...

Men nu ska vi mysa och se på film. Hoppas jag kommer ihåg bloggen snart igen ;)

Likes

Comments

Stina är väldigt smart, vet inte om alla 3,5 åringar är det, men hon har några säkra kort för att få som hon vill...
Hon älskar frukt (vilket är bra) men kostcirkeln måste bestå av mer än bara äpple och banan anser jag...
De senaste mornarna har hon vaknat först och smugit upp och tagit en banan, i fall jag skulle anse att hon ska ha något annat till frukost...
Idag när vi skulle vila efter lunchen höll hon sig vaken för att kunna smyga ut och käka banan när jag, Aron och Edith somnat...

Och eftersom hon åt banan istället för att sova så var hon gaska slutkörd nu på kvällen. Hon ville absolut inte sova uppe i sin säng, men eftersom jag är mamma så bestämde jag att vi skulle gå upp och läsa saga och mysa för att sedan somna gott.
Jag skulle bara byta blöja på Edith först...

När jag var klar och kom till sovrummet så hade Stina varit både smart och snabb. Hon hade lagt sig i våra säng och somnat...
Så nu ligger jag här med alldeles för många barn i sängen...

I morgon får jag vara snabbast!

Likes

Comments

Lite väl oplanerat, men den 27/10 kl 8.36 kom lilla Edith till världen! 15 dagar tidig, 2890 gram och 47 cm lång.

Det hela började i måndags kl 18. Då gick vattnet och Janne, Julia och Tilda satt på färjan som just hade lämnat hamnen i Stockholm för en tur till Helsingfors...

Jag var ensam hemma med Stina och Aron.  Jag var dessutom hundvakt åt mammas hundar eftersom de också var iväg på kryssning...

Där stod jag och kände mig ensammast i världen. Som tur så var Cicci (grannen) hemma och ledig och erbjöd sig att ta hand om barnen när det var dags...

Timmarna gick och inga värkar kom... Cicci gick hem och jag la mig i sängen och försökte sova... kl 23.45 vaknade jag av en hemsk värk. Ringde till Cicci och satte på en kanna kaffe... Värkarna var oregelbundna men relativt täta. Efter ett tag tog det längre tid mellan varje värk och kl 02.50 hade det gått 40 min sedan senaste värken. Cicci gick hem igen och jag gick återigen in till sängen. Jag vaknade kl 04.15 av en värk och nu kom de tätare igen. kl 06 ringde jag Cicci igen och hon kom över. Då var det 5 min mellan varje värk. Vi klädde på ungarna och satte oss i bilen för att åka in till förlossningen.
Var framme kl 7.24. Undersköterskan som mötte upp mig blev så förvånad över att jag kom själv så jag fick förklara situationen. Hon frågade då efter annan anhörig men min mamma var ju också iväg. Det slutade med att vi skrattade lite åt allt i hissen påväg upp till förlossningen.

Jag var 7 cm öppen och förklarade att jag är duktig och snabb på det här så kl 9 har vi en bebis!
Kl 8.24 var det dags att krysta och efter kanske 5 krystningar tittade jag ner och ser ett svarthårigt huvud.
Kl 8.36 låg hon på mitt bröst.
Och eftersom Janne inte var med, så klippte jag av navelsträngen.

Såhär i efterhand måste det ha märkts att jag gjorde detta för tredje gången under ganska kort tid. Det var ingen som behövde säga åt mig vad jag skulle göra, ingen påminde mig om att andas. Så fort jag fick min älskade lustgas så var det bara att köra på. Jag kände när det var dags att krysta och jag krystade för kung och fosterland. Och jag kunde koppla bort mellan värkarna, prata och skämta med den underbara barnmorskan som själv var väldigt ung, 26 år bara. Hade ett barn själv och samtidigt haft tid och ork att utbilda sig.

Hon höll med när jag sa att om apoteket skulle börja sälja lustgas, skulle systembolaget gå i konkurs!

Eftersom hela US är under ombyggnation så har tyvärr förlossningsavdelningen och BB blivit "instängd". Det finns inga fönster att titta ut igenom och jag hade ingen täckning på mobilen så jag kunde ringa och meddela Janne att han fått en dotter. Sista gången vi pratade var kvällen innan, när vattnet gått. Det tog ca 3 timmar att få tag i en fast telefon. Även här i rummet på BB är täckningen dålig. Men kan i alla fall ringa...

Idag kom Janne och de andra hem så vi fick äntligen lite besök. Och imorgon åker jag och Edith hem efter att vi har gjort PKU-TEST och hörseltest.

Ska bli skönt att komma hem.
Borta bra men hemma bäst.

Likes

Comments

Idag tog jag mig i kragen och sydde det där babynestet som jag dragit så mycket på...
Men innan jag kom igång så hittade jag inte det tänkta tyget som jag tvättat och så ordningssamt lagt undan... På ett riktigt bra ställe för har fortfarande inte hittat det! Så går det när man försöker vara ordentlig...
Aja, jag fick helt enkelt ta ett annat tyg.
Nu har jag bara det tråkigaste kvar, att sy ihop alla öppningar, för hand... Men det sparar jag till imorn när ungarna är på dagis.

Idag var det även dags för besök hos bm igen. Jag vet inte vad bebisen styr med, för magen har inte växt något igen. Som tur så fanns det en tid till ul direkt efter besöket och efter alla mätningar så såg allt bra ut. Beräknad vikt är 2,5 kg och flödet i navelsträngen är ok och fostervattnets mängd var bra... Bebisen ligger väl bak i ryggen, haha.

Just nu ligger vi alla i sängen. Ungarna har somnat så jag ska väl göra detsamma. God natt!

Likes

Comments

I helgen så kom mamma/mormor på spontanbesök och sov över. Det tyckte Stina var jättekul!
Och på söndagen bytte vi, Idun stannade kvar hos oss och Stina fick följa med mormor hem och sov över till idag.

Stina fick ett par rosa fina vinterstövlar och lyckades även tjata till sig en stund i lekparken :)

Idag körde jag de stora barnen till skolan och spenderade tiden hos mormor med Stina. Aron fick vara hemma och mysa med pappan :)

Till lunch skulle vi äta bruna bönor, men ack, det tyckte inte Stina om! Tog en tugga och skrek i högan sky! Började lite smått tveka på om hon verkligen var min dotter. Hon brukar annars tycka om "konstig" mat som jag gillar, som barn vanligen inte äter... Men men...

Nu ligger vi i sängen och myser och ska försöka somna snart...

God natt!

Likes

Comments

För att göra en lång historia kort, så behövde Aron en sån där mjuk hjälm/fallhjälm/huvudskydd efter en olycka igår ikväll. Så idag köpte vi en. Men den var inget bra. Han får nämligen av sig den själv vilket inte är så bra.
Så jag sydde helt enkelt en egen. sydde en vanlig mössa i tunt tyg och gjorde kanaler på baksidan som jag stoppade med massa vadd. Den får han INTE av sig :)

Likes

Comments

Mina ungar ÄLSKAR att springa omkring tvättställningen. Speciellt när man tvättatassa handdukar. De busar och gömmer sig för varandra. Riktigt kul att se då jag kommer ihåg hur roligt jag själv hade.
Dock så hade inte min mamma tvättmaskin då, så hon tvättade i den allmänna tvättstugan i huset. Där fanns det ett stort torkrum och hon passade alltid på att tvätta alla sängkläder samtidigt. Och jag lovar er, man kunde gå vilse mellan alla lakarn som hängde där! ☺

Likes

Comments

Det är börjar bli tråkigt nu...
Måste även köpa mer nässpray...

I natt sov Aron i sin nya säng på övervåningen. Det gick bra, Han sov hela natten. Efter att de hade somnat, gick jag ner och åt kvällsmacka. Sen gick jag upp igen för att kolla till dem, och då fick jag se det här.
Älskade Stina hade tydligen vaknat till och gått över till Aron.
Mysigt!

Likes

Comments