Header

Tjolahopp! Allright, jag tänkte lite skriva om hur jag har gjort med min kropp efter graviditeten. Jag gick upp 26kg när jag väntade Andreas, joo, du läste rätt, 26kg. Jag har ingen annan att skylla på än mig själv, har så många gånger fått höra ''men tänk att den lilla babyn bara väger lite på 3kg'', jaaajaaa! Jag hade kanske lite extra cravings på choko... daim kaka... pizza.. jaah.. mera choko..hehhe. Men iallafall, jag har typ aldrig i mitt liv vari så intresserad av att gå på gym eller liknande, men har alltid ändå varit i helt ok skick, eller jag har alltid varit nöjd med mig själv ärligt sagt. Efter att Andreas kom ändrades detta totalt. Dom första månaderna tänkte jag bara på Andreas såklart och dom få gångerna som jag såg på mig i spegeln tänkte jag bara ''äh de försvinner nog''. Detta hände dock inte.. Min mage var förstörd, skrynklig och massor med överlopps skinn, och en hel del annat överlopps. Så jag bestämde mig för en ändring, jag började gå dagligen långa promenader med vagn och försökte äta hälsosammare, men som antagligen alla andra mammor så kanske man ibland glömmer att äta eller bara helt enkelt inte hinner äta. Kilona börja försvinna och mittiallt vägde jag mindre än vad jag vägde före jag börja vänta Andreas, jaha, så nu var jag bara skinn och ben. Muskler. Jag behöver muskler. Som sagt så har jag aldrig tyckt om att gå på gym och så skulle jag ju alltid ha måstat fixa nån barnvakt, när man aldrig visste med Toffes jobbtider. Så jag börja hemma, jag använde min egna vikt och ibland använde jag Andreas som ''tyngd'' så var vi båda nöjda också! Toffe hade någå gamla tyngder som jag också använde, jag brukade bara sätta på musik och börja dansa och jumppa. Detta blev som en rutin, varje dag efter att jag och Andreas ätit morgonmål tränade jag (vi), så började man sakta se lite resultat!

Nu 2 år efter att Andreas föddes är jag tillbaka till precis samma vikt som jag var före jag blev gravid, utan att har spenderat en endaste minut på gym har jag också mera muskler än vad jag någonsin i mitt liv har haft (!?), men just nu är jag väldigt sugen på att börja gå på gym, som sagt, när man väl börjar är man väl aldrig nöjd! Pointten var hur mycket man kan göra bara hemma med lite fantasi! Har nog fortfarande överlopps skinn och några ärr, men det är väl sånt man får leva med!


första bilden är fotad bara nån månad efter att Andy kom, den andra är ett år efter, likaså den tredje, där ser man att det inte fanns muskler och jag väger mindre än vad jag vägde före jag börja vänta. Var var rumpan liksom?

domhär bilderna är lite nyare, såhär ser jag ut idag, wihoo!👇

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kan typ inte mera skriva eller läsa ''Hello'' utan att höra Adele sjunga i mitt huvud, men jag är knappast den enda!😄 Iallafall, hej på er! Måst börja med att säga att Cheek var så sjukt bra! Jag typ dör, vi stod längst fram och betedde oss som såndäna typiska ''fan-girls'' (vi e ju), skrek och sjöng, haha! Nej men det var seriöst så nice, jättebra show med bland annat sprutande eld och fyrverkerier och att höra en nästan fullproppad Hartwall arena sjunga var sjukt!

På söndagen var det mitt älskade gudbarns födelsedag, hon blev redan 3 år! Kommer ihåg det som igår när jag för 3 år sedan satt i bilskolan och fick meddelandet av bästavän (mamman) att nu har hon kommit, och vi senare på kvällen for iväg till sjukhuset och hälsa på och lilla Miranda som var bara några timmar gammal hade sin lilla Hello Kitty mössa på sig och var in packad i en massa filtar, åh hon var så söt.. Iallafall, nu blev hon då 3 år och fick lite hårband (såklart när gumor är frisör), en pysselbok och en doktor väska. Jag fick vara hennes patient länge, jag var antagligen väldigt sjuk och fick massor med sprutor. Hon var en så trevlig doktor och bad mej även ''skrika lite'' under tiden hon gav sprutan.😌

Märkte att det väldigt snabbt kom en massa läsare så fort jag börja skriva, vilket är kul! Ni får så gärna kommentera frågor eller nånting ni skulle vilja läsa om, så hjälper ni mig lite! Nu skall jag börja skala potatis, så skall vi senare idag till Musiklekis med Andreas. Hörs!

bild nr 1. ute och leka med Momi och Moffi på söndagen 2. CHEEK! 3. Min outfit som jag hade på konserten (flickan som stod bredvid mig råkade då ha en exakt likadan skjorta..haha!)

Likes

Comments

Tjena! Har länge funderat på det här med att vara mamma och festa, alla människor har egna åsikter och tankar just kring detta ämne, men låt mig berätta hur jag tänker och upplevt angående detta..

Jag är just nu 20 år, fyller snart 21, när jag börja vänta Andreas var jag 18 och när han var 1 månad gammal fyllde jag 19. Så, jag är ju en ung mamma, en ung människa.. som tycker om att festa och umgås med sina vänner. Ordet ''festa'' för mig betyder dock inte ''alkohooool, alkohoooool!'', vilket det antagligen gör för dom flesta, jag säger inte nu att jag aldrig varit full, men det är inte det viktiga för min del. Under Andreas första år kan jag ärligt säga att jag var ofta ute och dansade loss och hade kul, vilket jag inte ser något fel i. Jag är fortfarande ung, fast jag är en mamma så behöver jag inte hela tiden vara med mitt barn, jag skulle antagligen bli sjuk i huvudet av något slag om jag så skulle måsta. Jag är så lyckligt lottad för att Andreas har mor- och farföräldrar som också är unga (för titeln), dom orkar/vill så gärna vara med Andreas, vilket dom får. Andreas har också en pappa, som gärna är hemma med honom och låter mig fara och göra något kul. Vi delar ganska jämnt på våra barnfria stunder, eller försöker iallafall.

Det finns en sak jag blir en aning irriterad på varje gång jag är ute i baren, nu när jag säger varje gång så menar jag faktiskt varje gång.. Jag älskar att träffa på bekanta och jag är en riktig kramare, jag kramar alltid och blir alltid glad av ansikten man inte sätt på en tid. Men, det har ingen skillnad om det kommer en halvbekant eller en ganska nära vän emot mig, jag får alltid höra frågan "Vart har du pojkin?" eller "Vart e Andy?". Okej, fine, man får så gärna fråga, men alltid?! alla?! Jag tror att 80% av alla som frågar hör inte mitt svar eller bryr sig iallafall inte. Jag skulle bara vilja veta att varför just denna fråga, har funderat så många gånger på det här. Kan det ha o göra med att folk vet inte vad dom ska prata med mig och dom tror att det enda jag vill prata om är Andreas? Isåfall tror ni fel, jag är fortfarande samma människa som jag var för 2 år sen och när jag kl 01.00 på natten står på LaFiestas dansgolv vill jag faktiskt inte prata om Andreas, jag älskar min son, men jag har just då fått min barnfria stund och som alla andra mammor orkar man inte diskutera om barnbilstolen skall vara framåt eller bakåt vänd (jaa, ni vet) eller hurdan kakka det kom idag dagarna långa. Har också funderat över att om ni förväntar er att jag skall svara typ "Nej vetdu, bra att du fråga för just nu har jag nog ingen som helst aning över var Andy är" eller "Han väntar här utanför, fastspänd i vagnen", och så skulle ni få ringa socialen och anmäla mig typ? Jag kan iallafall berätta för er alla att jag har alltid 100% koll på var Andreas är, om han inte är hemma med pappa är han antagligen hos min mamma och pappa eller Toffes mamma och pappa, han har det alltid bättre än bäst med allihop.

För 2 veckor sen hade jag inte varit ute på nästan 3 månader, så jag kände för mig att dansa lite. Jag kom in till baren (ångrade mig typ direkt, det var samma musik fortfarande), gick ett varv och efter 10 minuter fick jag frågan "Vart e Andy?", seriöst, det händer varje. jävla. gång. Men som sagt så jag älskar att träffa på bekanta så om ni seriöst inte istället kan ställa frågan "Hur e de med dig?" så får jag väl bara leva med att svara på var Andy håller hus.😜 Nu menar jag ju inte att alla som jag känner ställer den här frågan om Andreas, säger bara att den frågan hör jag minst 2 gånger varje gång. Men, sånt e de!

Imorgon blir det CHEEK med Erica! Skall dansa så mycket jag bara orkar, väntar så! Kommer bli nice! Ha det bra, puss och kram😘

Bjuder på lite party bilder såhär inlägget till ära... borde seriöst fundera på att köpa lite färggranna kläder😂

Likes

Comments

Det är nästan jämnt 1 år sedan jag skrev senast, hoppsan! Har på senaste tiden många gånger fått den där tanken att "dehär sku vara ett jättebra blogginlägg, nu måst jag nog skriva", så nu ska ja försöka ge det en chans igen.. Får se hur det går nu när jag väl börjar..

Andreas blir 2 år nästa månad (vart gick tiden liksom?!), han är typ världens busigaste 2 åring, trust me.. Han busar dagarna långa, fast bara snälla bus. Han pratar ingenting ännu, inte ''mamma'' och inte ''pappa'', men han gör sig förstådd jättebra. Alla barn är olika och Andreas har antagligen inget att prata om så.. Jag är fortfarande hemma med honom, min framtid är lite oklar ännu. Jag kan inte bestämma mig över jobb eller skola, men jag hinner ju med vad som helst ännu. Nu skall jag försöka komma på något bra att skriva om tills imorgon, så vi hörs och jag önskar mig själv lycka till!


  Likes

  Comments

  Tjena! Nu är jag så trött på regnet! Fast de kommer bara lite dugg just nu, men blää! Andreas sover ute igen (i dugget..), han var lite omöjlig idag med sovande så han somnade först kl 13 när han annors brukar somna redan 11, men kanske han sover länge nu så räcker de med bara denhär ena dagssömnen.

  Vi skall fira mig på lördagen (7.3) hos mamma, examensfest! Så idag tänkte jag gå och kolla om jag skulle hitta någå skor som jag skulle kunna ha på mig. Har klänning redan men inga skor.. Om jag inte hittar får jag ta någå gamla. De skall bli en rikit prinsessfest, allting skall vara ljusrött! Fö jag är ju en prinsessa... right?

  Om jag hittar skor skall ni nog få se hudana de blev! Hörs :)

  Likes

  Comments

  Så var det måndag igen, bläh. Fast vad har jag att klaga på när jag är ledig hela tiden? Nej, men det är så roligt med veckoslut när alla andra är lediga så vi har sällskap.

  På fredag gjorde jag inget extra, var och träffade Juli och Joel och så var jag bara hemma. På lördagen for vi iväg till Emsalö kl 15 för att fira mitt gubarn Miranda som fyllde 2 år! Där bjöds de på gott, namnam! Vi satt där till klockan 17 och så körde vi raka vägen till (Andreas)Famo och Fafa för att lämna Andreas där. Vi satt dären stund och sen körde vi hem och så böt vi kläder snabbt, sen for vi iväg till Jocke. Där satt vi hela kvällen och 12 tiden stod jag och Malla på Amarillos dansgolv.

  Klockan 12 på söndagen hämtade Famo Andreas hem, så satt hon här en stund medan han sov ute. När han vaknade ga jag mat och så gick jag och Andreas ner till Momi, pappa for och spela sähly. På kvällen fick vi mat hos Famo och Fafa, gott va de!

  Idag sov Andreas ända till halv 10, så jag steg opp före honom! Lilla sömntutan.. Ha en bra vecka!

  Likes

  Comments

  Hej på er! Igår var jag helt död, jag bara lå på golvet nästan hela dagen. När Andreas sov kollade jag på nyaste Pretty Little Liars avsnittet och bara stirrade.

  När min mamma sluta jobbet gick vi alla ut och gå. Vi gick en sväng till stan och titta på nästan allt och så for på en kaffe till Picnic.. Toffe kom hem kl 18 och så for vi direkt till butiken och köpa mat, de fick bli tortilla!

  När Andreas somna (ca kl 21) kom Joel o söka mig o så for vi till honom, dä Juli satt och vänta. Vi spela Afrikas stjärna 3 gånger och ett annat spel som jag inte kommer ihåg va de hette, men fan de va rolit! Va hemma först sent o så gick jag rakt i säng brevid mina två pojkar, de är det bästa! (joo, Andreas sover för det mesta mellan oss)

  Just nu sover Andreas ute och jag planera på att städa lite, så vi hörs!

  Likes

  Comments

  ​Haloj! Har lite svårt att komma igång med dethär, kommer liksom aldrig på vad jag skall skriva om.. Vad skulle ni vilja veta? Fråga mig! 

  Idag har vi varit slöa med Andreas. Vi har typ bara suttit inne och tittat på barnprogram, en halvtimme var vi ute bara. Det har varit så ruskigt väder att vi har nog int haft någon lust att vara ute.. På förmiddagen kom min Pappa hit en stund och lekte med Andreas, när han gick satt jag Andreas och sova dagssömn. 

  Efter typ 40 min vaknade Andreas... Han brukar sova 1h30min, två gånger per dag, ute i vagnen. Eftersom det regnar ute idag så ville jag inte sätta honom ut och sova. Iallafall.. När Andreas då hade vaknat så var det mat tider, men de ville då Andreas absolut inte ha, så jag tog frm datorn och opp med Babblarna så for nog några skedar i munnen. Andreas har lite kommit in i den åldern då han helst vill göra allt själv, iallafall äta. Det kan vara lite jobbigt ibland när han absolut inte äter om han inte får själv hålla i skeden. Men, han är ju inte så undernärd, mat får han i sej! 

  När vi hade kämpat med maten gick vi ut en sväng i dugget, som sagt var vi bara 30 min. Nu har vi lekt här inne en stund (dragit ner alla böcker från bokhyllan och alla DVDn) och snart skall han få lite frukt och sen i säng. 

  Hörs!

  Likes

  Comments

  Till vår familj hör då alltså Jag (Elsa), pappa (Toffe) och vår underbara son Andreas. Jag och Toffe har varit tillsammans nu i snart 2 år. Vi fick Andreas den 23 mars 2014, en dag jag aldrig glömmer! Andreas är världens snällaste lilla unge, fast han kan ibland hitta på lite bus men de e bara roligt!

  Vi bor i ett egnahemshus, på hyra, i Borgå. Vi har hela övrevåningen för oss (en stor trea) och i nedrevåningen finns det två små lägenheter var i den ena bor Toffes storebror. Vi trivs helt superbra, stor gård, nära till stan, jaa vi har nästan allt vi behöver nära oss! Huset är/var min gamlamommos, men hon bor numera på åldringshem (hon lever dock ännu, vilket gör henne till supergamlamommo, 5 generationer!). Min Mommo och Mofa bor snett mittemot oss, en gata neråt bor min Mamma och Pappa och kanske 500m därifrån bor Andreas Famo och Fafa.. Så, som sagt så har vi allt vi behöver nära oss!

  Jag är 19 år fyller 20 i april, blev färdig Frisör för 1 månad sen. Jag är ännu hemma med Andreas och funderar inte på att fara på jobb ännu på en tid. Toffe är VVS-montör och jobbar på en firma som heter SanFors, ibland kan han ha jäääättelånga dagar och ibland kortare. Vi lever helt enkelt som en helt normal familj, underbart!

  Andreas älskar att leka och ha mäniskor runt om sig som ser på honom, han älskar att grimasera! Andreas börjar dansa så fort han hör en sång.. förutom när mamma sjunger...! Han älskar att titta på "babblarna" eller Arne Alligator medan han äter. "Hos Momi får han göra vad han vill!" sa Momi en gång, tror nästan Andreas föstod det, han trivs jättebra hos Momi. Han vet också om att hos Famo får man alltid "någå gott" (de vet mamma också om...). Han älskade att vara ner i skären med Famo och Fafa på sommaren, fast han var mindre då men man märkte på honom att han trivdes, väntar så på att få fara dit tillbaka! 

  Här var lite snabbt och kort om oss! Tack o Hej!❤  Likes

  Comments

  Hej på er, devote raderade min blogg eftersom jag inte hade varit aktiv där på en go stund, så nu tänkte jag starta en helt ny på nouw. Jag har aldrig haft blogg på någon annan sida än devote så får se hur det här skall lyckas! Måste bekanta mig med den här nya sidan lite.. 

  Nu har jag också bättre tid att skriva när Andreas redan blivit så gammal att han kan underhålla sig själv, t.ex just nu håller han mina hörlurar i munnen samtidigt som han viftar med mina nycklar..... Men joo, månne dehär int ska bli bra! ​

  Likes

  Comments