Uppe med tuppen! 04:30 ringde väckarklockan, min mänskliga lilla väckarklocka alltså. Muttrade, drog på mig morgonrocken och plockade upp den lilla rackaren. Förberedde kaffekannan och gav herrn sin morgongröt. Min morgongröt får vänta tills detta zombiemode inte längre existerar.


Föresten, hur bra självdisciplin har ni när det gäller godsaker? Jag har typ noll, så att behöva mötas utav detta i vardagsrummet är tufft. Undra om sambon gör detta för att testa mig?

Likes

Comments

Vardag

Godkväll (telefon vela autocorrecta till fiskbullar, haha). Sitter i soffan med filten över benen och har lite smått ångest. Varför? Jag bad sambon agera fotograf till mina före bilder. Usch. Fick ångest av att se hur man verkligen ser ut. Jag som kände mig smal under promenaden idag, haha. Men skam den som ger sig, blev bara mer och mer motiverad till att fixa det här! Fixa en kropp som jag känner mig bekväm i! 


Likes

Comments

Träning

Hallå! Sitter i skrivande stund i lekparken vid utegymmet med en sovande bebis i barnvagnen. Hur länge får man säga bebis föresten? Han är strax under 8 månader och kommer visserligen alltid vara min bebis, tills han bestämmer sig för att flytta hemifrån.

Idag blev det en långpromenad i finvädret. Det är HUUUR skönt som helst ute! Det blev ganska så precis 5 km (eller ja, 5,5 för att vara exakt) och barnet sov hela vägen och sover som sagt ännu. Skulle dock gissa på att han vaknar av alla skrikande fiskmåsar snart. Funderar på om vi ska äta mellis på balkongen sen, återstår att se!!

Likes

Comments

Träning, Mat

Jag antar att du som läser detta just nu, kanske också är en mamma. Eller varför inte en pappa, mormor, farmor eller kompis? Hur som haver så är du välkommen oavsett vad. Precis som presentationen till vänster beskriver, så heter jag Ingela Eriksson. Jag är 24 år gammal, mamma till en snart 8 månaders gosse och trött på att vara ur funktion. Med ur funktion menar jag trött, orkeslös och fluffig. Känner ni igen er?

För ungefär 10 månader sedan visade displayen 25+ när jag klev upp på den "alltid lika spännande"- vågen hos barnmorskan. Jag minns att det var en otroligt varm sommar och det var TUNGT! Min kropp var inte sig lik. Den var svullen, vätskefylld och redo att föda barn (eller ja, snarare min hjärna som var redo). Jag hade fått höra "Åh stackars dig som kommer vara höggravid på sommaren". Jag ryckte såklart bara på axlarna och svarade "Äsch, det kan väl inte vara så farli...", BAM, där kom den, som en käftsmäll! Jo Ingela, det var farligt. Det var som en neverending värmebölja där tiden stod stilla. Tänk er en öknen och när Alice i Underlandet faller ner i den låååånga gropen, precis så! Jag gick över min graviditet med 11 dagar. 11 dagar som kändes som en evighet. Jag var SÅ trött på att vara tjock. Jag har ett svagt minne av att jag en natt somnade gråtandes bredvid min sambo och snyftade fram ett "Jag orkar inte vara tjock".

Hur som haver! Jag har 2 kg kvar till startvikt, men har fortfarande massa kilon att bli av med. Jag var nämligen en aning pluffsig innan jag blev gravid. Eller pluffsig och pluffsig, lite mer än "normalviktig". Därför kommer min metod bli att träna efter Olga Rönnbergs olika mammafitness-böcker. Först ut är Träning för nyblivna mammor! Tanken är att köra 3 sånna pass i veckan och komplettera med dagliga promenader med min lilla juvel. Kost då? Tja, jag tänker inte bli SUPER STRIKT och undvika pasta/potatis osv, utan äta BRA råvaror med ett sunt förnuft! Mycket protein, grönsaker och mindre kolhydrater. Jag har tidigare testat shakes men för det första så var det alldeles för dyrt och för det andra så tänker jag faktiskt tro på vad min sambo har sagt- bra kost och motion, thats it!

Imorse mättes olika kroppsdelar med måttband och i eftermiddag ska en personvåg inhandlas (måste ändå till Apoteket och hämta ut medicin till sonen). Jag har lovat mig själv att inte stirra mig blind på den där jäkla vågen, men det kan vara intressant ändå och se hur viktnedgången ser ut i samband med att tappa cm. Jag tänker alltså inte väga var och varannan dag utan väga i start och framöver (obestämt ännu). Jag menar, man kan liksom gå ner 1 kg av att bajsa? Skämt åsido!
Strax efter mätningen så var det dags, för ett Mammafitness-pass! Mattan, fitnessbollen och boken åkte fram under tiden som barnet låg och tog sin lilla morgonlur. Det är ungefär så mina rutiner kommer att se ut. Jag är som piggast på morgonen och har mest tid över när sonen sover. Promenaderna sker oftast efter lunch då vi båda är laddade på ny energi! Nu är det säkert en fitnessguru i er som skriker "Träna på tom mage, träna då och då och då. Träna si och så. Ät så osv". Men vet ni? Det är såhär det förhoppningsvis kommer funka för MIG!

Gillar starkt kontrasterna mellan Lucas matta och min matta! Hejar ni på mig? Nu kör vi!

Likes

Comments