Hello!
Tänkte bara uppdatera lite, igår kom min mamma hit och så åkte vi och lämna in hennes bil på lagning.
Körde sedan hem henne och hämtade upp min kusin Malin AKA Melinas gudmor ♡
Vi åkte och handlade mat och sedan for vi hem igen. Malin sov över och det var supermysigt.
Imorse dock så kröp Melina runt i bäddsoffan, sen slinter hon med handen och slår i huvudet i bordet...😣 Hon är helt blåslagen.
Vi har bvc imorgon men jag bad att få komma dit idag istället. Dock tyckte dom inte att det var nödvändigt.. Och hon mådde bra direkt efter, inte slö eller så.
Och det var inget "fall" hon satt ju upp.
Tänkte åka till akuten men det vart inget hack och bvc tyckte inte vi behövde åka upp.
Vi skulle bara hålla koll. Och Ja hon är som vanligt och mår bra. Men det ser ju hemskt ut. Det ser bättre ut nu iallafall ♡

Imorgon ska vi som sagt till bvc och sen ska vi på julbord. Först är det skaldjursbord och sen vanligt julbord och sedan efterrättsbord..
Melinas första julbord, hoppas hon kommer uppföra sig 😂 tänderna spökar lite och hon är fortfarande snorig. Som resten av befolkningen just nu.
Hon har fortfarande ingen feber och är inte påverkad allmänt heller.
Det kommer nog gå bra 😊 ska knäppa massa kort imorgon 😍
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Melina sover sen 2 timmar tillbaka.  Ser så skönt ut 🤣
Godnatt ♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God morgon ♡
Jag sitter i sängen och dricker kaffe , Melina sover än.
Stackarn är så täppt i näsan så man hör hur hon knappt får luft.
Har testat med saltlösning och huvudet högt.. Ska till apoteket idag och köpa en annan form av nässpray till henne.
Det kommer på nätterna, på dagarna är hon sig lik och ja inte mindre snorig än resten av Sveriges befolkning just nu.
Hon kliar sig på örat också, men så har hon hållt på i perioder. Förut gjorde hon det när hon var trött. Men jag får hålla koll, ska ta tempen på henne när hon vaknar.
Men jag tänker att om det skulle vara öroninflammation så hade det väl märkts? Då vill bebisarna inte ligga ner har jag för mig? Eftersom trycket ökar i huvudet och det gör ondare.
Det här är så svårt , därför längtar jag tills hon är stor nog för att kunna prata med mig. kommunicera och säga vart hon har ont.
Nu tror jag inte hon har ont för hon är som vanligt,glad,äter,leker osv.

Hur som helst, det är rätt skönt att vakna före Melina ibland. Då kan jag dricka min kopp kaffe i lugn och ro. Såg att det hade snöat under natten. Så fint!
Älskar snö, så länge man inte behöver skrapa rutor osv 😂 Det måste vara det värsta, man har bråttom en morgon och kommer ut och bilen är begravd i snö.. 😑
Förra året var kämpigt när jag var höggravid. Ingen kondition, magen tog i all snö på bilen och inte nådde jag att borsta överallt heller 😏

Aja nu ska jag dricka upp kaffet och sen se hur Melina mår.
Jag har nämligen mamma fitness klockan 11. Har hon feber så stannar vi hemma, är hon glad och feberfri så åker jag och så får hon vara hos sin moster så länge. Det är bara 1 timme. Hon brukar följa med men nu när hon är snorig så får hon vara med moster, finns andra barn på träningen så hon inte smittar dom.
Ha en bra dag ♡ 

Likes

Comments

Nu ska jag skriva om det laddade ämnet amning..
När man är gravid så blir man full proppad om att amning är det bästa för barnet, alla som kan amma ska amma osv.
Jag och Nicklas gick på föräldragrupp när jag var gravid. Tror det hette föräldragrupp . Där man förberedde sig för vad som komma skall typ Haha!
Och det var indelat i olika kategorier, typ
*Smärtlindring
*Förlossning
*Amning
*Tiden efter förlossning

osv, tror man gick 1 gång i veckan i 5 veckor.
Iallafall, när kursen skulle handla om smärtlindring så nog fick dom in massor om amning också.
Och jag känner bara SLUTA, det sätter sån press på oss gravid, vissa som har barn sedan innan och inte kan amma som mår skit över det?
Tycker att 1 kurs ja där kan man prata om amning, men de andra kurserna ska inte spåra iväg och hamna om amning när man ska prata partnerskap eller smärtlindring..

Jag kunde amma i 2 månader, sen gick det inte längre.
När Melina kom ut så kröp hon upp till bröstet direkt och började amma. Hon visste precis hur hon skulle göra.
Efter några dagar så får man åka tillbaka till sjukhuset för att bebisarna ska gå igenom en läkarkontroll.  Dom kollar vikt och längd , pulsen, reflexer, hörseln osv.
På återbesöket är det vanligt att bebisarna gått ner i vikt, men Melina hade gått upp runt 80 gram.  Så amningen gick verkligen bra och som sa att jag hade grädde i brösten (skämt)..
Och ja amningen fortsatte gå bra, fram till hon var 2 månader.
Melina började skrika hysteriskt, hon skrek och skrek Och skrek.
Nicklas hade precis börjat sitt nya jobb i Södertälje.  Så jag var ensam med henne från 5 på morgonen till 19 på kvällen.
Jag vart så stressad för hon skrek för att hon hade ont. Man kunde höra det på skriket, det var så intensivt och mitt hjärta brast.
Jag vart så stressad och kunde inte äta. Gick runt och vaggade henne från morgon till kväll men inget hjälpte.
Vi åkte upp till sjukhuset då jag ville kolla så det inte var något annat.
Läkaren konstaterade att det var kolik.
Dagen efter hade vi bvc och Melina hade gått upp för lite i vikt. Dom sa att jag var tvungen att börja ge lite tillägg så hon inte går ner mer, då bröt jag ihop.. Jag ville inte ge mitt barn "fake mat" jag vill ju ge det som är bäst för henne. Satt på bvc och grät verkligen haha.
Men sagt och gjort så började jag ge lite ersättning, och då var det kört. När jag väl började ge flaskan så ratade hon bröstet. Det sägs ju att barn kan bli lata om man börjar med flaska . Dom märker att dom inte behöver anstränga sig lika mycket som när dom ammar.
Hon själv började välja bort amningen mer och mer, vilket gjorde att min mjölk försvann mer och mer.. 
Köpte bröstpump som man pumpar för hand, sen köpte jag en elektrisk bröstpump, och sen köpte jag tillmatningssett och ja jag prövade allt.
Folk sa  att " Det är bara att amma amma amma amma så kommer mjölken tillbaka"
Men Melina vägrade att ligga vid bröstet tillslut. Och det är inget jag kan tvinga henne till.
Så med sorgen i hjärtat accepterade jag att amningen inte funkade. Försökte i 1 månad..Kämpade verkligen. Och så insåg jag att amningen  är inte det bästa för henne. Hon måste få ersättning för att må bra och gå upp i vikt. Då började allt kännas lättare. Och jag började se det positiva med ersättning. Nu kunde även Nicklas mata henne, vi kunde dela på nätterna och jag kunde ta en lång dusch utan att behöva oroa mig för att hon skulle bli hungrig medans jag duschade. Dessutom kunde jag börja använda mina vanliga kläder och inte amningskläder 😏✌
Jag hade velat amma henne tills hon var 6 månader iallafall, men denna gången gick det inte.
Men får jag ett till barn så ska jag försöka igen.
Och jag måste skriva att hon hade inte kolik. Dagen efter vi var hos doktorn så bara slutade hon skrika. Men då var jag så stressad ändå, jag ville knappt att hon skulle vara vaken. För jag tänkte bara hela tiden att nu kommer hon börja skrika snart.
Jag vågade inte åka någonstans eftersom att hon kunde börja skrika sådär, och det har var lixom inget vanligt skrik utan det var hysteriskt.
Jag var hos min mamma varje dag i 2 veckor ungefär, sen insåg jag att det var faktiskt över.
Usch det var så jävla hemskt, speciellt eftersom man inte kan göra något.
2 gånger var vi in till akuten med henne. Hon skrek 2 dagar sen lugnt i 1 dag och sen skrek hon 3 dagar till.
På återbesöket hos min barnmorska berättade jag detta och hon sa att det är ganska vanligt att bebisar får skrikperioder. MEN att det ska gå över på 2 eller 3 dagar, det har med tarmarna att göra. Varken bvc eller läkaren berättade detta för mig. Dom sa bara "Kolik" .
Jag minns att min lillasyster hade kolik, hon skrek hela nätterna verkligen.
Melina skrek 12 - 22 ungefär. Så ordet kolik bara ekade i mitt huvud och jag kände bara att nej , jag orkar inte.
Inte för att hon skrek , utan för anledningen, hon hade ont!

Iallafall, mindre hetts om amning tycker jag. Sen sägs det att amning gör så bebisarna får bättre immunförsvar, vilket jag inte tror alls på.
Jag vet flera som har helammat sina barn men dom är sjuka jämt, Melina hade sin första förkylning nu.. Hon är snart 7 månader.
Kanske beror på också att jag aldrig varit så petig, folk har fått hålla henne och vi har varit ute bland mycket folk redan tidigt. Hon har bra immunförsvar helt enkelt.

Och det här med att folk tycker amning är äckligt, det vill jag inte ens prata om. Det gör mig så arg. Folk som kommer fram och ber kvinnor skyla sig, medans folk med stora bröst gärna får gå med urringat ner till naveln.
VISSA BEBISAR FÅR MAT PÅ DET SÄTTET , PRECIS SOM DU FÅR MAT GENOM ATT ÄTA.
Folk behöver inte ens kolla, jag minns att jag HATADE att amma offentligt. Kändes som att alla stirrade på mig.
Med nästa bebis ska jag vara lite mer rakryggad.
Amning är ju så naturligt?! Vi har ammat våra barn i alla år, varför är det äckligt Nu?

Men en sak jag stör mig på också, folk som kommer fram och säger "Åh vilken söt Bebis, ammar du?"
Vad har du med den saken att göra? Mitt barn får mat och näring , på vilket sätt spelar väl ingen roll? amning eller flaska. Det kvittar väl? Huvudsaken är att hon mår bra ♡

Likes

Comments

Bilder från Melinas dop.  Alltså som jag kämpade med att baka och planera... Inte lätt att baka med en bebis , tur att jag hade många som ställde upp och passade henne ibland ♡ jag har verkligen så fina människor i mitt liv. Och jag är så glad över att Melina får ta del av dessa människor och att dom finns där för henne.
Alltså Nicklas och jag var inte tillsammans när jag vart gravid, vi började träffas slutat på maj eller början juni. Och en månad senare vart jag gravid..
Men vi har känt varandra i 17 år, tror jag skrivit detta i det första inlägget här.
Ochflyttade jag in hos honom, han bodde med sin kompis och kompisens flickvän.
Vi letade efter eget och tillslut köpte min systers pappa ett litet hus i Björklinge som vi får hyra
Alla bara ställde om sig när vi fick redaatt vi skulle få barn . ALLA stöttade oss verkligen och aldrig fick jag höra att vi borde göra abort. Det var så skönt verkligen att veta att dom stod med oss i det stormiga livet som blev.
Det gör dom fortfarande och jag är så tacksam över det.  Melina har fått en sån fin släkt .
Nu känner jag att jag kom in på helt andra saker. Här är lite bilder.

Likes

Comments

Alltså hörrni, tänkte bjuda på lite hårbilder. 
Låter konstigt, men finns det något gulligare än bebishår?
Jag trodde Melina skulle födas med lite lite ljust hår. Varken jag eller Nicklas hade mycket hår när vi föddes.
Så kom Melina ut, men massor av svart hår😍 Det är så himla gulligt tycker jag.
När jag kollar tillbaka på bilder så blir jag sugen på en till. Men vi har bestämt att det inte blir något syskon på iallafall 3 år. Det är då jag måste byta ut min p-stav, så vi får väl se 😏

Men nu blir håret ljusare och ljusare. Får se hur detta slutar 😍♡

Likes

Comments

Hallå!
Nu är vi sjuka här hemma istället. Stackars Melina är sjuk för första gången. Hon sov på mig hela natten, jag fick halvt sitta för hon skulle kunna andas. Fick ge henne koksaltlösning också. Hon är pigg i övrigt ändå, det är bara att det rinner snor och hon har väl liiiite mindre tålamod just nu.
Jag har verkligen fasat för första gången  hon blir sjuk. Jag har läst så mycket om barn som blir sjuka och dör. Det finns någon förkylning där kroppens organ bara stänger av. Det är något virus, ovanligt men det har hänt.
Hon är så liten lixom, liten kropp, litet hjärta, usch! Blir alldeles tårögd när jag tänker på sånt där.
Det är ju en förälders störta skräck, att mista sitt barn. Fyfan.. Usch nu byter vi samtalsämne..

Julklappar ...
Igår hämtade jag ut 4 stora kartonger med julklappar. Superfina är jättenöjd.
Nicklas och jag har bestämt att inte köpa något till varandra i år , men istället köpa något tillsammans. Eller göra något ihop istället.
Vi har dock bestämt i familjen att inte köpa till oss vuxna utan bara till barnen. Men ja vi får se om jag kan hålla mig haha.
Vi ska iallafall köra julklappsspelet hos min morbror och hans sambo. Så jag har fixat 1 julklapp till det hitills. Man ska köpa 3 i var.
Får se vad jag hittar på, kan tyvärr inte skriva ut något här då dom läser bloggen, så ni får veta efter jul 😏
Nu sover Melina så jag ska passa på att vila lite, sen kommer mamma och hämtar oss. Då ska jag låna hennes badkar. Nicklas tog bilen idag också, så han får hämta upp oss när han slutar. Dock ska han jobba över, men vi måste handla mat sen.
All bra mat är slut, finns typ pasta kvar och det är inte så nyttigt 😉
Nog om det, lär vila nu om jag ska få någon minuts sömn.
Ikväll tänkte jag försöka hinna skriva ett inlägg om vad jag tycker om amning.😋

Likes

Comments

Gokväll på er!
Vilken dag, inte gjort jättemycket egentligen men är helt slut. 
Melina sov till 06 , då åt hon en flaska och sov sen till 08.30 . Sen var hon väldigt gnällig på förmiddagen, så jag tror det kanske är tänder på g.
Iallafall sen åkte vi till en kompis i Tierp, hon hade ett paket till mig som jag hämtade. Väldigt trevligt att träffa henne och hennes söner.
Men bilresan hem var KAOS! Det är 30 minuter mellan oss med bil.. På vägen hem var det mörkt och jag missade avfarten med en bra bit.  För tillslut satte jag på gps och den lurade in mig i någon skog. Jag var HELT vilsen och Melina bara skrek och skrek och skrek. Jag stannade 100 gånger för att gå bak och ge henne nappen.  Hon sitter i baksätet för det går tydligen inte att stänga av airbagen på ett säkert sätt?!
Vill ju inte hålla på och gräva efter nappen samtidigt som jag kör, speciellt inte nu när det är halt och mörkt!
Efter jag kört ungefär 45 minuter så bestämmer jag mig för att stanna och hoppa bak till henne.
Gör iordning en flaska och matar henne, hon blir hur nöjd som helst så fort jag hoppar bak. Grejen är att hon hatar att åka bil, hon skriker inte för att hon är ledsen eller har ont. Hon är uttråkad och arg bara.
Iallafall, sitter där och bestämmer mig för att sitta där tills hon somnar.
Helt plötsligt kommer det ut en kille som börjar ta kort på bilen, varpå jag öppnar dörren och säger "Eh ja Hallå?"
Han säger " Jaha Hej"
jag " Ja alltså min dotter bara skrek och skrek så jag var tvungen att stanna och ge henne mat, plus att jag är helt vilse med inget batteri på mobilen längre"
Han säger" jaha jaha, vi har haft så mycket inbrott på senaste" Så försöker han kolla in i bilen för att se om jag faktiskt hade ett barn med mig.
Sen förklarade han vägen för mig och så hittade jag hem 😐 😂 Bra att dom har koll, men man känner sig misstänkt ändå.

När jag kom hem hade Nicklas gjort pannkakor, vi sa hej och hejdå i dörren typ för sen åkte han till gymmet.
Melina och jag badade och nu sover hon så gott.

Men hörrni, jag är så ledsen.  Melinas åkpåse till vagnen är trasig.  Jag har använt den ca 5 gånger... Det är en bjällra of Sweden, dragkedjan delade på sig, så jag försökte få ner grejen man drar i... Men den plus lite av dragkedjan lossnade...
Så jävla dåligt. Dom är inte jättebilliga heller.... Har mejlat dom men inte fått något svar än.. 
Det var ett tag sen jag beställde, men hoppas inte det gör något. Jag hoppas jag får reklamera den 😞
Annars blir det att köpa en ny, precis vad man vill när det är dags att köpa julklappar och allt sådant. Som om det inte går åt pengar ändå..

Jaja, bjuder på lite bilder. Imorgon kommer det bättre inlägg , inte så roligt att skriva när man inte gör så mycket. Men imorgon ska vi vara hemma hela dagen, så då kan jag skriva om lite andra grejer. ♡

Men kolla in lunchen jag åt idag 😍👍
Blir mer motiverad att inte äta socker och pasta osv efter jag sett dokumentärer om socker. Finns en jättebra på Svt.. In och kolla!

Likes

Comments

Men hej på er allihopa.
Igår tror jag inte att jag skrev något faktiskt, men i lördags efter jag skrev att vi skulle äta och mysa hemma så bestämde vi oss för att åka till mamma och sova över.
Vi hyrde film och hade massa frukt att gotta oss med.
Sen på söndagen var det slappdag delux.
Det var Nicklas första farsdag, så han fick en present av Melina. En jättefin kopp 😏
Detta var alltså igår, och sen på kvällen fick Melina något skrikanfall och skrek i 3 timmar. Testade ALLT , inget funkade.
Tillslut så satte vi oss tillsammans i soffan och satte på babblarna.
Då somnade hon, lillskrutt!
Det gör så ont i hjärtat när hon skriker sådär, men hon gör det om hon blir övertrött.
Hon sov hela natten och vaknade vid 06 för mat och sen somnade hon om till 09.
Då var det upp och iväg för mammafitness träning.
Vi var klara klockan 12 och sen har vi spenderat resten av dagen hos min morbror och hans tjej. Dom har ju en liten bebis på 2 veckor. Uuuur gullig.
Så himla roligt också att Melina och Melissa som hon heter är NÄSTAN jämngamla. Skiljer bara 6 månader.
Dom kommer ha skitroligt ihop, eller hata varandra. Det  återstår att se 😂

Nu ska vi på farsdagmiddag hos Nicklas pappa, en dag sent men vad gör det.

Juste vi har börjat ge Melina smakprover av oss, och lite småbitar av mat.
Jag tycker det är så läskigt, alltså ramlar hon visst, jag kan ta upp och trösta.
Men sätter hon i halsen, fyfan! Jag har gått HLR utbildning, men ändå. Man vet inte hur man reagerar i en sådan situation ändå.
Dock var vi med om det för 1 vecka sen. Melina satt och åt smörgåsrån.. Så satte hon i halsen.
Hon hostade och hostade, Nicklas flyger upp och ska dunka henne i ryggen. Men jag säger åt honom att vänta.
Då hon faktiskt hostade och klarade det själv.
Börjar han dunka när hon sitter upp så kan det fastna mer.
Man ska ha dom i knät med ansiktet ner i ens hand i liten lutning neråt. Och dunka!
Smörgåsrån smälter så det fixade hon galant själv. Men det är så jävla läskigt.
BVC är på mig att jag ska ge henne massa grejer så hon får plocka själv. Men jag vågar inte...

Nu är vi framme, så nu ska vi äta! ♡

Likes

Comments

Ja idag skulle jag ju då åka på spinning på morgonen.
Den började klockan 10 inne i stan, halv 10 väcker Nicklas mig (min tur att få sovmorgon) , han väcker mig och säger att jag måste upp nu och att verkligen verkligeeeen måste åka.
Jag skyndar mig upp, sätter på mig träningskläderna och häller upp kaffe i en kopp som jag tar med mig.
In med barnet i bilen och alla dess tillbehör...
Jag får panik för jag inte hittar mina träningsskor. Nu var det 15 minuter kvar innan passet började.
Tänker att ja men då struntar jag i dom, fortsätter dock leta eftersom jag vet att dom ska finnas någonstans.
10 i 10 åker vi hemifrån... Och Ja 10 över 10 är vi framme. 10 minuter sena och jag känner bara nej nej nej, vill inte gå in och störa heller.
Jag blir på dåligt humör då jag sett fram emot det och jag har gått upp ur sängen i onödan.
Men istället bestämmer nicklas för att åka till ikea och äta brunch! jag hade inte fått i mig något mer än en kopp kaffe.
Så det var ju bra tänk av honom.
Efter det åker vi med världen matkoma till gymmet igen och körde ett ryggpass istället.
Jag gillar verkligen att träna rygg nu, avskydde det förut.

Hursomhelst, vi åkte hem sen och storstädade, älskar när det är nystädat och det luktar gott i hela huset. ♡
Plockar grejer och dammsuger gör man ju varje dag, men ni vet sån städning där man står på knä och skurar varje millimeter av golvet i badrummet , och torkar av inne i kylen? aaaah härligt! När man är klar alltså 😏

Beställt julklappar till Mellsan nu också.. Oj Oj, när jag väl sätter igång med att shoppa så kan jag inte hejda mig 😞
Det jag köpt hitills :
* Massa kläder i större storlek.
*Morgonrock
*Tofflor
*Lekmatta med bilder
*Böcker
*Massor av Leksaker ..

Ingenting hon egentligen behöver som var tanken. ✌
Hela huset drunknar av leksaker redan. Men jag tänkte sortera bort det hon aldrig leker med, så vi förnyar lite.

Aja nu ska vi laga mat och sen kolla senaste avsnittet av Ack Värmland, har ni sett den serien? Alltså så himla rolig 😂

Ha en fin kväll ♡

Likes

Comments

Så idag skulle vi hängt hos mamma hela dagen och kvällen, men det blir inte så.
Eller jo, jag och Melina hängde där utan mamma.
Mamma var tvungen att åka på andra grejer , så vi stannade kvar tills Nicklas kom dit.
Han kom dit vid 18 tiden någonting, så det vart inte alls sent.
Vi bestämde för att åka hem och ha filmmys istället.
Vi köpte en pizza och delade på + godis och julmust 😍
Jag laddade upp inför spinningpasset jag har imorgon bitti 😐
Nu är klockan bara 22, men vi känner att vi får ge oss för denna kväll. Skönt med en tidig kväll någon gång iallafall.
Godnatt ♡

Likes

Comments