Wohooo!!!
Nu är jag hemma igen efter en vecka på Hultsfreds festivalområde! Och för er som nu tänker "men Hultsfredsfestivalen har ju lagt ner..." Så har ni rätt! Denna vecka har det arrangerats något som kallas Hultsfredscoutfestival och det var ett distriktslaget men vi hade även besökare från Israel. Det har varit ett ett läger med festivaltema och en festivaldag. Min tältby som vi delade med två andra scoutkårer fick namnet Hard Core eftersom att alla byar blev döpta efter en musikstil.
Men jag måste säga att festivaldagen var en av de bästa sakerna. Det fanns aktiviteter man fick prova på, musikquiz och 5 spelningar, varav den med "hemligartist" visade sig vara Panetoz.
Men om man bortser festivaldagen så tror jag att kanotpaddlingen som vi gjorde var bäst. Vi från våran lilla tältby bjöd in 2 andra byar att paddla med eftersom att det fanns 13 kanoter och vi endast behövde fyra. Ån vi paddlade i var full av döda träd som låg och flöt i vattnet eller halvt hade fallit annars hängde det ner levande träd och grenar överallt och det kändes nästan magiskt att paddla där. Jag kan också säga att jag och min kompis som paddlade i vår kanot inte är särskilt bra på det och där för fastnade i stenar och träd/gick på grund ca 40 gånger.
Här är lite bilder från veckan:

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är det sommarlov och har varit det i lite över en vecka. Hela första veckan har jag sommarjobbat på Sportis camp, ett läger för mellanstadieelever då de får prova på olika sporter och aktiviteter under en vecka. Jag jobbade dock för scouterna då jag tog emot 4 grupper per dag vi delade in dem i två mindre grupper och sedan tag vi var sin grupp. Kort sagt har jag täljt och pratat om eld & eldsäkerhet 8 gånger per dag i en vecka. Men jag ska inte klaga det har varit roligt och lärorikt! I går var det en månad kvar tills jag fyller och jag ser verkligen fram emot det. Men innan det händer så ska jag göra andra saker. I morgon åker jag till Stockholm för att träffa min kusin och i i 27-30 juni ska jag på läger 3 dagar senare ska jag på hultsfreds scoutfestival 2016, vilket är något jag ser fram emot!

Avslutningen:

Scouterna/Sportis Camp:

Likes

Comments

Förförra helgen var det scoutläger. Det var underbart väder hela helgen och jag hade glömt mina kortbyxor. Men helgen var rolig och händelserik. Det var första gången min lillebror var med på ett läger. Förra helgen var det scouter igen fast nu en vandring och hajk. Vi sov i vindskydd vilket betyder att jag missade Eurovision finalen. Men det var roligt eftersom att jag träffade personer jag inte sätt på länge! Den här helgen var det hajk igen men nu i våran stuga då vi målade om i vårt rum. Det har varit 3 scoutorganisationer veckor.


Lägret:

Hajken:

Målat i stugan:

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan förra uppdateringen! Sanningen är att det inte har hänt så mycket på senaste tiden. Det aktuella nu är väll att jag är på PRAO. Jag praoar på ett företag som sysslar med stadsuppbyggnad, och praoar lite mer specifikt som Landskapsarkitekt. Jag har fått rita podium, trädgårdar, skolgårdar och en färgglad målning som ska vara på asfalten på ett torg. Jag har fått vara med på möten och fått pendla upp till en timme varje morgon. Det har varit roligt men nästa vecka är det skola som vanligt.

Likes

Comments

Senaste veckan har jag fått vad man skulle kunna kalla ett Harry Potter återfall (eller låter det konstigt?) jag började hur som helst läsa böckerna när jag var 11 och (nu är jag 15) sedan dess har min obsession kommit i vågor. Denna vecka har jag gått klädd i olika elevhems-färger varje dag och i går prövade jag att göra en trollstav. Jag har sedan gjort en till varje familjemedlem. Min mamma stickade klart en Gryffindor halsduk till min lillebror (jag har redan en).
I år kommer det dessutom en ny Harry Potter film vi namn Fantastic beasts and where to find them. Och Harry Potter boken Cursed Child kommer ut 31 Juli (Harry Potters födelsedag) det blir ett Bra år för alla Potterheads!

Likes

Comments

Påsk!!!
Nu är påskhelgen över men lovet fortsätter. På långfredagen åkte jag och min mamma till en av hennes vänner och gjorde marsipan kycklingar och ägg. Påskaftonen firade jag med min familj och mina kusiner hos min mormor. Där åt vi påskmiddag och målade ägg. Sedan satt alla med sina mobiler (förutom min lillebror som hade sin iPad). Söndagen tillbringade jag hemma.
Nu i veckan ska jag träffa min bästis och så ska jag eventuellt till Stockholm för att träffa mina andra kusiner.
Här är lite bilder:

Likes

Comments

Idag har jag tvingats upp vid 8 av mina föräldrar då de minsta scouterna (som jag är hjälp-ledare för) skulle ut i skogen och bygga kojor. När vi kommit ut i skogen började ungarna leta efter små träd de kunde hugga ner och använda (vi var i en av scout-ledarnas skog). Alla hann klart utom patrullen (gruppen) som valde att bugga en platå 1,5 meter upp i luften mellan några träd.
Efter 3 timmar i skogen hade vi hunnit bygga, fika, elda, bygga, bli kalla och bygga lite till. Även om jag tillbringade den mesta av tiden framför elden så var det väldigt roligt att se vad alla 8-10 åringar kunde bygga.
Nu på kvällen var det Melodifestivalen final så kvällen tillbringade jag framför en tv med chips och godis. Även om jag kanske inte tycker att rätt låt vann så var det en rolig och spännande kväll!

Likes

Comments

Nu känns det som vår! Det är soligt, snön smälter och det har börjat komma blommor. Jag har precis fått upp min vårkänsla och funderar på att byta till vårjackan och skor.
Och då får man höra det där som gör att allt bara rasar, det kommer någon och säger att det ska snöa i helgen! Asså whaaaaaaaaat? Jag hade ju peppat för vår, jag hade fått upp min vår, värme och gröna träd känsla! Så det kommer snö och då kommer alla vårtecken dö.

Likes

Comments

Efter en lång och rolig helg med kusinerna är jag nu hemma. Vi började med en kväll hemma hos farmor där vi bara myste. I lördags åkte vi in till gamla Linköping och gick in och ut i små affärer. På kvällen åt vi pizza och sedan såg vi på Melodifestivalen och åt fruktsallad. Sedan låg jag och min jämngamla kusin och pratade och hindrade alla andra från att sova halva natten.
I dag har vi åkt till simhallen, åt våfflor och köpt godis.
Nu är lovet slut och skolan börjar i morgon, jag längtar kanske inte super mycket men det ska bli kul att träffa kompisarna igen.

Likes

Comments

I går tog jag årets första joggingtur ute. Där det var is halkade jag bara och där det inte var is stänkte det lera över allt, Nice. Idag blev det en liten familje tur till en sjö där vi åkte skridskor, och sedan bar det av mot bowlinghallen. På bowlingen kom min lillebror först på första serien och sedan tvåa andra. Han blev ändå sur och vägrade att bowla eftersom att han inte fick en ända strike (han är 8 år). Jag kom sist första serien och först på den andra.
Snart bär det av mot farmor där jag ska sova över med mina stockholmare till kusiner tills på söndag, det ska bli kul.
Här är några bilder:

Likes

Comments