Eftersom jag visade Babsans utrustning så tänkte jag visa min också!

Hjälm
Använder mig av Lami-Cell då den passar min huvudfiende bäst, skönaste hjälmen jag haft typ, helt underbar

Väst
Jag är extremt dålig på att använda min väst, men den jag har än en RaceSafe, svart, vuxen S Shortback, skönaste västen man kan hitta, helt klart.

Stövlar/Skor
Till vardags använder jag mig av ridskor och chaps från CRW men när jag hoppar använder jag mig av ett par hoppstövlar från Bocaj

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Utrustning är ju en hel djungel, tänkte presentera min utrustning jag använder mig av!

Sadel
På Babsan har jag en Morris & Nolan hoppsadel i svart läder, under sadeln ligger en korrektionspadd då hon behöver bygga upp ryggmusklerna en del.
Använder mig av en vanlig sadelgjord i syntet med resår på båda sidor.

Träns
Jag använder mig av ett Micklem Competition träns på Babsan vilket hon trivs superbra på.

Benskydd
Till vardags använder jag ett par fula benskydd fram endast, men när det är hoppning eller trim på schemat går hon men beskydd varvet runt från Lami-Cell, hon är maxad D-ponny men har skydd i strl Ponny, ja hon har små ben

Bett
Rider Babsan på antingen ett vanligt tredelat med fasta ringar eller ett hackamore. Dessa betten fungerar dock inte i hoppningen. Ska därför prova ett vanligt rakt med fasta ringar inom kort.

Likes

Comments

Likes

Comments

Lördag idag, tog sovmorgon idag och vaknade runt 10, hur skönt som helst.
Idag ska stallet fixad och Babsan ska ridas, igår fick hon vila men körde igenom kroppen med alla övningar Lena visade mig!
Imorgon blir det stallet på förmiddagen samt en uteritt sedan tåget mot Arboga för att sova en natt där.

Ska försöka komma ihåg att fota upp stallet idag och hur Babsan bor men minnet är lite väl kort ibland, tänkte även fota utrustning och göra ett inlägg kring det!

Fick några bilder på Babsan i hagen häromdagen, min fina tant

Likes

Comments

Åkte till Arboga i måndags med Micke och kom hem idag (onsdag). Mest tagit det lugnt och kollat serie, började kolla på 13 reasons why och jag är helt låst, så himla bra serie, kollade 6 avsnitt alltså ungefär 6 timmar, heh.

Idag när jag kom hem tog jag moppen till stallet och möttes av en superglad Babsan i lerinpackning, tog sin lilla tid att få rent henne men sen fick jag ÄNTLIGEN sitta upp igen efter en veckad vila, hur skönt som helst och hon var hur snäll och fin som helst, nöjd häst och ryttare!

Imorgon har jag tid på UM klockan 9 och sen ska jag åka till frisören vid 11 för att klippa och färga håret, ska bli så skönt med fräscht hår inför skolstarten, kommer före och efter bilder!

Måste bara få skryta om hur fin utsikt vi har i stallet, helt sjukt!

Likes

Comments

Idag ska Babsan promeneras en lite längre promenad och stretcha höfterna och ryggen.

Tänkte även att jag ska försöka få lite bilder på hu Babsan bor och även lite hagar och sånt.
Jag tänkte att jag skulle försöka träna lite respektövningar med henne då jag ändå inte får rida henne förens nästa vecka.

Jag lär ta tag i mitt rum och städa innan Micke kommer ikväll. Ska få lite bilder från dagen och så, men nu frukost och planera hur jag ska lägga upp dagen!

Likes

Comments

Idag styrde vi bilen mot Ransta och Lena Rosqvist för att kolla igenom Babsan då jag känt att allt inte varit som det skulle. Och min känsla var rätt, en markant rörelsestörning i högerbakben vilket visar sig vara en rejäl sträckning i innerlåret och en muskelinflammation på det. Metacam och en vecka av promenader för den lilla donnan, snopet men ändå skönt att få kvitto på hennes avvikande beteende.
Lena är superduktig och det märks att hon vet vad hon håller på med, hon klämde och kände igenom hela Babsan och hittade lite låsningar i ländrygg och höfter som hon släppte på, fick även mycket beröm för att ha en så fin 19-årig travare.

Ska tillbaka till Lena om 3 veckor på återbesök och se om något blivit bättre, vilket det borde efter en Metacam kur och massage.

Babsan har varit lite töntig när det kommer till lastning men idag var det som att hon aldrig gjort annat än åkt transport, och sprang rakt på, GICK ur försiktigt (hon brukar explodera ut annars) och när vi skulle hem likaså, hur stolt som helst.

Ska sätta mig och skriva en presentation på Babsan och mig som ska komma upp inom kort.

Likes

Comments