View tracker

Tidigare i veckan prövade jag något som jag måste dela med mig av! Trots att trenden med dadelbollar cirkulerat de senaste två åren har jag aldrig testat. Dels för att jag tycker det låter som något nyttighetstjafs som någon övertaggad LCHF-mamma experimenterat ihop under eventuell 40-års kris men också för att jag inte gillar dadlar.
Hur som helst, med påtryckningar från frälsta vänner prövade jag - and oh my, det var nästintill bättre än vanliga.

Recept på dessa LÄCKERHETER, passar utmärkt som mellis innan träning dessutom. Endast bra fetter!

Ingredienser
20 st färska dadlar
2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
1/2 dl grovhackade cashewnötter
1/2 dl grovhackade mandlar
2 1/2 fiberhavregryn
4-5 msk kakao
1 kopp espressokaffe
1 nypa flingsalt (valfritt)
Om man vill ha lite extra "moussig" smak blir en tesked kokosfett perfekt!
Kokosflingor

Så här gör du

Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor.
Ställ in bollarna kallt innan servering.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

I lördags var det vinkväll som stod på schemat. Denna gång bar det av till fina Michelles (och Viktors) lägenhet. Den var verkligen supermysig, inte varit där tidigare nämligen. Med mig var Lina, hemkommen från studier och handboll i Lund. Blev en härlig reunion helt enkelt.

För en lyckad myskväll är PARMASKINKA givet. Med det lyxade vi till det med brie, två olika sorters kex, choklad med puffar och lite vanlig Maraboue och lantchips. Verkligen bra att unna sig ibland! Kvällen fortsatte med gott vin och bra snack - en perfekt lördag.

Snodde två bilder från Michelle (www.michellen.se) på deras lägenhet. Helt galet hur de lyckats göra så mysigt och luftigt i en etta, good job säger jag!
Kvällen avrundades strax efter tolv och då var det magiskt att krypa ned i sin egen säng och bara få sova ut morgonen därpå.

Likes

Comments

View tracker

Ett och ett halvt år. Så länge sen är det jag klev in på ett gym sist. Kan knappt greppa att tiden gått så otroligt fort, men hoppas verkligen att jag lärt mig min läxa. Idag tränar jag för att må bra och bli stark. Inte bara fysiskt men även psykiskt, känna att jag orkar med och får energi från träningen. Detta har absolut inte varit en självklarhet för mig tidigare. För ett och ett halvt år sen gick det successivt men bestämt nerför.

Jag tränade på Sats i både Märsta och Sigtuna, regelbundet. När min bästa vän flyttade tillbaka till England ställdes mina träningsrutiner upp och ned. Jag och Erika hade alltid tränat tillsammans, peppade varandra till en extra övning och tidiga mornar likväl som en hemmakväll med glass. Vi prioriterade både vår psykiska och fysiska hälsa och var inte rädda för att unna oss ibland. Det var något som jag i efterhand insett varit mycket viktigt för mig, att få tillbaka den balans som faktiskt fungerade så bra.

Därefter gymmade jag själv och ibland med andra. Jämförelsen mellan mig och idealen som jag strävade efter blev för hård. Jag drog mig för att gå till gymmet, jag orkade inte, varken mentalt eller fysiskt, att gå dit. Jag var så innerligt less på att jämföra mig och tävla med andra istället för mig själv. Det var inte kul längre. Jag unnade mig inte. Jag strävade efter att träna på ett sätt jag inte tidigare gjort. Något som slog bakut direkt. Jag var tvungen att pausa. Inte på grund av lathet utan för min egen skull. Och här står jag idag, tillbaka på ett nytt och superhärligt gym - gladare än någonsin.

Jag tränar nu på det nya gymmet WE i Sigtuna. Ett gym som inte bara satsar på att träning ska vara roligt utan också att hela upplevelsen - gymmet, omklädningsrummen och personalen ska vara något man VILL komma till. Jag har tidigare endast tränat styrka och hållt på en del med fria vikter, något jag planerar att fortsätta med. Idag testade jag dock på något nytt, Bodypump pass i 60 minuter. Oh my. Riktigt äckligt jobbigt, men riktigt bra uthållighetsträning. Så det blir pass och egen styrketräning helt enkelt.

Likes

Comments

Vi börjar med något annat än mat i det här inlägget. Förändring sägs ju vara bra. Tänkte visa ett av mina senaste och bästa inköp. Varit sugen på den här tvätten ett bra tag men slog till för några veckor sen, perfekt inför skolstarten och hösten. Lagom mörka men kommer även funka under våren. Var först inne på att köpa ett par M.i.h bootcut, men blev slutligen dessa skönheter. Jag införskaffade mina på Jackie i Mall of Scandinavia. Jag hade tänkt beställa direkt från M.i.h men råkade gå förbi dem och provade - passade perfekt. Rekommenderas varmt!

Jag körde på ett par klassiska stuprör "The skinny jean" i tvätten beck. Finns som sagt på närmaste Jackie butik. Absolut skönaste jeansen. Sitter som en smäck och går att matcha med precis allt. Just nu är jag på jakt efter en cashmere i off-white med v-ringning men verkar inte gå att hitta.

Ovan är dagens middag. Slängde även ihop en morotskaka som jag hann äta innan en bra bild togs. Så ni får fantisera, mer frosting än kaka - såklart. Iallafall, i formen körde jag ner kyckling, ingefära, morötter, rödlök, tomater, oregano, vitlök, svartpeppar, salt, soya, sambal olek, inlagd koriander och olivolja. In i ugnen i cirka 20 minuter.

Likes

Comments

Måndag. Det här inlägget skulle kommit upp igår men glömde såklart publicera. Är riktigt dålig på att äta bra. Skippar gärna frukost och småäter på eftermiddagen, något jag förmodligen inte kommer sluta med men det är ju värt ett försök. Detta är, när jag har tid, en favoritfrukost. Proteinbröd håller mig mätt SÅ länge, blir inte hungrig för än vid lunch ungefär, och då har den ju gjort sitt jobb. Proteinbröd finns i oändligt många varianter och på alla matbutiker. Såklart toppade jag med koriander - mycket oklart. Det började för några månader sen, fick från en dag till en annan ett sjukt koriandersug, något jag aldrig haft förut. Blev såklart nojig och trodde detta var något graviditetstecken, har hört att man kan totalsnöa in på särskilda smaker. Lyckligtvis, för alla inblandade, var jag bara sugen på koriander utan någon särskild anledning. Så nu äter jag det nästintill varje dag.

Något annat jag hyllar är att leta igenom mammas garderob, hett tips för de som inte provat de än. Finns så mycket fina stickade tröjor som blivit moderna, eller iallafall användbara, igen. Just den här gången lyckades jag leta upp en over-size beige stickad som passade perfekt till svarta jeans. Ska dock prova att ha den med skinnbyxor och Eytys sneakers någon dag. Tror det kan bli en mysig höstoutfit. Men som sagt, att kolla igenom syskons och föräldrars garderober från förr kan ibland vara mer givande än någon shoppingrunda någonsin kan vara.

Likes

Comments

Godmorgon,
Precis som rubriken lyder är det dags för en favorit att presenteras. Inte helt otippat att det handlar om mat. Jag tycker det är trist, tråkigt och plastigt med lightprodukter. Även om en och annan slinker ner ibland. Men för det mesta så undviker jag det i den mån jag kan. Det har nog inte undgått många att gluten (älskar) dessvärre inte är särskilt bra för kroppen. För ett litet tag sen kom jag över dessa GUDOMLIGA sjögräsnudlar, som har passat mig perfekt då jag försöker undvika gluten så gott det går. Sjögräsnudlar innehåller många mineraler så som jod, magnesium, järn och kalium. De behöver inte kokas utan är redo att ötas direkt vilket är tidseffektivt. Ganska smaklösa förvisso, så en wok med mycket kryddor är ett hett tips. Nedan följer ett av mina favoritrecept:


Kyckling (fryst eller färsk spelar ingen större roll)

Färsk koriander
Röd lök
Morötter
Vitlök
Soya
Ägg (kan uteslutas)
iMat havregrädde från Oatly
Sjögräsnudlar (hittas här eller på Willys)
Kokosolja (jag använder mig av ICAS ekologiska)
Färsk chili

Stek kycklingen i kokosolja och krydda efter smak. Hacka därefter rödlök, koriander, morötter, chili och vitlöken i mindre bitar. Ha ned grönsakerna i pannan med kycklingen och stek tills allt fått färg. Häll på ca 2 matskedar soya och låt fräsa i någon minut. Här kommer ett valfritt moment - knäck ner ett ägg för mer protein (mättare längre). Slutligen - häll ner ca 1 dl iMat havregrädde och låt koka ihop. Serveras med sjögräsnudlar och toppas med färsk koriander. Perfekt nyttig och supergod lunch som kan varieras på oändligt många vis.

Likes

Comments

Twitter. Världens bästa Twitter. Där har jag diskuterat, hyllat, skrattat och hånat i timtal. Som med allt annat har detta varit på gott och ont - såklart. Även om 140 tecken kan användas till mycket så är det en hel del som blivit utelämnat och bortprioriterat, vilket ibland har sabbat återberättandet av minnen och komprimerat det personliga bitar som jag annars hade delgett er. Jag gillar att berätta om mina erfarenheter och dela med mig av de (få) saker jag lärt mig. Att sällan hålla igen och vara sådär brutalt ärlig är väl något som skulle beskriva mig bra. Jag gör det nog ofta för att normalisera problem, att alla har problem och det är okej. Men givetvis är det också för att det roar mig, det här med att våga berätta (ibland kanske för mycket) är väl spänningen i sig. Ännu bättre är det när andra gör det. Kanske är det för att jag är uppfostrad i en familj där det alltid varit högt i tak, "raka rör" och öppenhet - kanske för att jag är egotrippad, vem vet. Jag vill nog gärna tro det förstnämnda dock.

Nu har jag inte bara mina 140 tecken som begränsar vad som skrivs och är tillräckligt kul för att tweetas. Nu har jag ju det här. Jag är själv generellt sätt totalt ointresserad av de större bloggarna i just min ålder (med en stort undantag för Blondinbella), aldrig funnit något intresse i opersonliga drömvärldar - även om det är lockande från times to times. Finns självklart undantag! 

Jag tänker nog mer skriva om det jag själv hade velat läsa (here comes the egotrippad igen) och det är väl mer personliga saker. Särskilt kul är det ju faktiskt att läsa bekantas bloggar, få en inblick och ta del av något som inte är fullständigt ouppnåeligt just för den dagen. Även om det är viktigt att vara ambitiös så tycker jag det är mer intressant med människor som vågar utelämna sig och bjuda på sig själva än vad det är att läsa om din tredje champagnefrukost på ett penthouse i NYC. Typ.

Blir nog en hel del mattips då en ganska stor del av min fritid går ut på att äta ute. Vissa tränar - jag äter. Mat är något som alltid intresserat mig. Troligen kommer väl intresset för mat och dryck från min pappa som har haft restaurang i princip hela sitt liv. Branschen lockar mig dock inte alls, det är mer upplevelsen och materfarenheter som har varit något jag värderat högt så länge jag kan minnas. Mer om det någon annan gång. Jag har också den olyckliga egenskapen att bli lycklig för materiella saker, även om det bara är för stunden. Det kommer nog märkas. Utöver det får vi väl se hur det här går.

Happy reading

Likes

Comments