Som rubriken lyder har jag unnat mig en liten pre-valentines present. Min partner är mig själv. Sjukt bekvämt, vi kommer överens om allt och begränsar inte varandra.
Tröjan är från det danska märket Samsøe & Samsøe.

Vänster bild lånad av Samsøe & Samsøe.
Tröjan är 32% Alpaca 32% Merino ull 30% Polyamide 6% EA. Alltså varm men ändå i en pastellig rosa färg, perfekt för tidig vår med andra ord. Blev helt kär när jag strosade runt på Stureplan och gick förbi deras butik. Lustigt nog var den 100 kr dyrare i butik? Någon som vet varför? Köpt och klart. Nu letar jag efter en perfekt lite längre vit skjorta att ha under, jag har storlek XS men den är fortfarande oversized så en vanlig vit skjorta är för kort dessvärre. Skorna är självklart från det svenska märket Eytys. Modellen är Mother Canvas i svart. Byxorna är från Hunkydory


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kom ju tidigt fram till att jag bloggar när jag har lust. Nu har jag lust, om det inte var underförstått alltså.
Kan ju vara trevligt med en årssummering av 2016. Mottot lyder: in med det nya ut med det gamla. Vilken "klisje" som Noora i Skam hade sagt. Haha.
Ja 2016 var nog på många sätt ett fint och bra år. Jag hann besöka England, Italien, Ungern och Grekland. Men årets höjdpunkter var nog Summerburst på Gärdet, mor-dotter resan till Rom och Valborg i Uppsala. Precis som alla år var även 2016 lärorikt på många sätt. Såhär i efterhand har jag lärt mig att gå på magkänsla och prioritera dem som prioriterar mig. Väldigt enkelt och sunt egentligen, men något man lätt glömmer mitt uppe i allt annat. Tränade inte särskilt mycket heller, och det var väl både bra och dåligt egentligen. Skönt att slippa den här kroppshetsen som träning många gånger kan trigga fram men mindre roligt att tappa det man en gång byggt upp. MEN JAG ÄR INTE BITTER FÖR DET! Sen i slutet av 2016 tränar jag nu för fullt och trivs väldigt bra med det.

Jag fick fylla 18 också. Fick världens finaste och mest genomtänkta rim av mina fina tjejer. Kommer kanske upp i senare inlägg. Det var kul för att det som stod var sant, på gott och ont. Utan tjejerna hade nog 2016 inte blivit så bra, för de är trots allt dom som jag firar högtider år efter år med. Det är intakt, konstant och tryggt. Sånt behövs också. Den senare delen av 2016 var nog den bästa, där fick jag verkligen vara glad och tacksam för allt jag har omkring mig. För det är jag dålig på att vara. Ständigt för stressad för att lägga märke till sånt. Sexigt personlighetsdrag va?

Vidare har jag nog inte så mycket att klaga på. Tyvärr. Minns inte så jäkla mycket, så får bli bilder allt eftersom. Absolut INGEN kronologisk ordning då jag är alldeles för oorganiserad för det.
Tack och bock 2016, det var kul en stund men nu är jag less på dig.

Summerburst 2016. Inleddes med en brunch innehållande alla kolhydrat/sockerhaltiga ting du kan tänka dig. Det mådde vi grymt av. Till vänster: hetsigaste trion bestående av mina bästa vänner Fanny och Kristin. Nu lät jag verkligen som att jag var tretton igen. Men så är det faktiskt, mina pinglor.

Midsommar 2016. Till vänster: jag och Linn efter one too many vatenmelondrinkar. Till höger: det eviga fixandet av midsommarkrans. Lyckligt nog slapp jag det, Linn stod för allt pysslande. Tur att man har henne! Kvällen avslutades i Hova där alla skildes åt olika håll morgonen därpå.

Rhodos 2016. Ja vad kan man säga om denna resa egentligen, den var helt sjuk kort och gott. Literally, jag blev jättesjuk och låg på sjukhus. Men utöver det var det sannerligen en upplevelse. Vi hade aldrig bevittnat så mycket äckliga killar och dräggiga uteställen förr. Men å andra sidan, vad förväntade vi oss? Men det var en fin resa med tjejerna iallafall. Vi badade, solade, käkade onyttigt och blev till och med lite bruna. Hyllar för övrigt bilden längst till höger, snyggaste rumpan går till Fanny Lundin - oavkortat.

"Jag kom precis ifrån" - skivan 2016. Ekonomi och samhällsklasserna på AGY hade sin skiva på Pure i Stockholm. Vilket även vi kommer ha nu i maj. Fanny kom precis från Midsommar. Ändå ett rimligt och snyggt val. Såklart kunde jag och Kristin inte göra ett lika rimligt och snyggt val, nej nej - hetsen var i full gång! Jag var PT åt Kristin, Kristin var landslagsspelare (vilket hon faktiskt är haha). Denna kombination var ju mindre lyckad. Med visselpipan i högsta hugg gjordes upphopp hela kvällen. Men det var kul där och då. Såhär i efterhand var det fan inte snyggt.

Valborg 2016. Fantastiska härligaste Valborg. Åh vad jag bara älskar denna töntiga högtid. Om det ens kan räknas som en högtid är ju högst oklart men poängen är gjord. Dagen började som vanligt med valborgsfrukost, denna gång hos Sandra. Därefter till Uppsala enligt tradition. På kvällen gick vi ut och hade det grymt!

Förlovning mellan Trulsa och Josef, oktober 2016. Min käraste syster fick tillslut sin finaste Josef. I oktober åkte ringen på och den 10:e juni kommer bröllopet äga rum. Helt overkligt. Tänkte nog alltid att jag skulle hinna före, men ack, syrran tog förstaplatsen utan konkurrens. Snyggt jobbat ändå. En vinst är alltid en vinst! Dessa goingar förtjänar allt det fina. Så nu är man maid of honor också. Nej men detta var sannerligen en av årets mest lyckliga ögonblick. Tacksam till tusen att jag har er två.

Mor-dotter resa till Rom maj 2016. Jag och min lilla mammis drog till Rom i fyra dagar för att se något annat helt enkelt. Kravlöst och skönt. Vi åt sjukt mycket god mat, varav en av favoriterna är till höger. Grillad bläckfisk med senapssås och kål. Det med ett glas schysst vitt cotes du rhone är svårslaget. För mer 'mattönterier' @matmalvas på Instagram.

Juldagen 2016. Ej att förglömma! Firades med mina fab-tjejer hemma hos Julia. Där käkade vi Dr.Oetker pizza (bästa som finns) och drack vin. Efter det drog vi oss ner för det klassiska juldagsfirandet på det lokala utestället Harrys (numera Vinyl). En kväll vi sent kommer glömma. Tur för mig att jag har de mest bildvänliga kompisarna, tack för det säger man ju.

Likes

Comments

Tidigare i veckan prövade jag något som jag måste dela med mig av! Trots att trenden med dadelbollar cirkulerat de senaste två åren har jag aldrig testat. Dels för att jag tycker det låter som något nyttighetstjafs som någon övertaggad LCHF-mamma experimenterat ihop under eventuell 40-års kris men också för att jag inte gillar dadlar.
Hur som helst, med påtryckningar från frälsta vänner prövade jag - and oh my, det var nästintill bättre än vanliga.

Recept på dessa LÄCKERHETER, passar utmärkt som mellis innan träning dessutom. Endast bra fetter!

Ingredienser
20 st färska dadlar
2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
1/2 dl grovhackade cashewnötter
1/2 dl grovhackade mandlar
2 1/2 fiberhavregryn
4-5 msk kakao
1 kopp espressokaffe
1 nypa flingsalt (valfritt)
Om man vill ha lite extra "moussig" smak blir en tesked kokosfett perfekt!
Kokosflingor

Så här gör du

Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor.
Ställ in bollarna kallt innan servering.

Likes

Comments

I lördags var det vinkväll som stod på schemat. Denna gång bar det av till fina Michelles (och Viktors) lägenhet. Den var verkligen supermysig, inte varit där tidigare nämligen. Med mig var Lina, hemkommen från studier och handboll i Lund. Blev en härlig reunion helt enkelt.

För en lyckad myskväll är PARMASKINKA givet. Med det lyxade vi till det med brie, två olika sorters kex, choklad med puffar och lite vanlig Maraboue och lantchips. Verkligen bra att unna sig ibland! Kvällen fortsatte med gott vin och bra snack - en perfekt lördag.

Snodde två bilder från Michelle (www.michellen.se) på deras lägenhet. Helt galet hur de lyckats göra så mysigt och luftigt i en etta, good job säger jag!
Kvällen avrundades strax efter tolv och då var det magiskt att krypa ned i sin egen säng och bara få sova ut morgonen därpå.

Likes

Comments

Ett och ett halvt år. Så länge sen är det jag klev in på ett gym sist. Kan knappt greppa att tiden gått så otroligt fort, men hoppas verkligen att jag lärt mig min läxa. Idag tränar jag för att må bra och bli stark. Inte bara fysiskt men även psykiskt, känna att jag orkar med och får energi från träningen. Detta har absolut inte varit en självklarhet för mig tidigare. För ett och ett halvt år sen gick det successivt men bestämt nerför.

Jag tränade på Sats i både Märsta och Sigtuna, regelbundet. När min bästa vän flyttade tillbaka till England ställdes mina träningsrutiner upp och ned. Jag och Erika hade alltid tränat tillsammans, peppade varandra till en extra övning och tidiga mornar likväl som en hemmakväll med glass. Vi prioriterade både vår psykiska och fysiska hälsa och var inte rädda för att unna oss ibland. Det var något som jag i efterhand insett varit mycket viktigt för mig, att få tillbaka den balans som faktiskt fungerade så bra.

Därefter gymmade jag själv och ibland med andra. Jämförelsen mellan mig och idealen som jag strävade efter blev för hård. Jag drog mig för att gå till gymmet, jag orkade inte, varken mentalt eller fysiskt, att gå dit. Jag var så innerligt less på att jämföra mig och tävla med andra istället för mig själv. Det var inte kul längre. Jag unnade mig inte. Jag strävade efter att träna på ett sätt jag inte tidigare gjort. Något som slog bakut direkt. Jag var tvungen att pausa. Inte på grund av lathet utan för min egen skull. Och här står jag idag, tillbaka på ett nytt och superhärligt gym - gladare än någonsin.

Jag tränar nu på det nya gymmet WE i Sigtuna. Ett gym som inte bara satsar på att träning ska vara roligt utan också att hela upplevelsen - gymmet, omklädningsrummen och personalen ska vara något man VILL komma till. Jag har tidigare endast tränat styrka och hållt på en del med fria vikter, något jag planerar att fortsätta med. Idag testade jag dock på något nytt, Bodypump pass i 60 minuter. Oh my. Riktigt äckligt jobbigt, men riktigt bra uthållighetsträning. Så det blir pass och egen styrketräning helt enkelt.

Likes

Comments

Vi börjar med något annat än mat i det här inlägget. Förändring sägs ju vara bra. Tänkte visa ett av mina senaste och bästa inköp. Varit sugen på den här tvätten ett bra tag men slog till för några veckor sen, perfekt inför skolstarten och hösten. Lagom mörka men kommer även funka under våren. Var först inne på att köpa ett par M.i.h bootcut, men blev slutligen dessa skönheter. Jag införskaffade mina på Jackie i Mall of Scandinavia. Jag hade tänkt beställa direkt från M.i.h men råkade gå förbi dem och provade - passade perfekt. Rekommenderas varmt!

Jag körde på ett par klassiska stuprör "The skinny jean" i tvätten beck. Finns som sagt på närmaste Jackie butik. Absolut skönaste jeansen. Sitter som en smäck och går att matcha med precis allt. Just nu är jag på jakt efter en cashmere i off-white med v-ringning men verkar inte gå att hitta.

Ovan är dagens middag. Slängde även ihop en morotskaka som jag hann äta innan en bra bild togs. Så ni får fantisera, mer frosting än kaka - såklart. Iallafall, i formen körde jag ner kyckling, ingefära, morötter, rödlök, tomater, oregano, vitlök, svartpeppar, salt, soya, sambal olek, inlagd koriander och olivolja. In i ugnen i cirka 20 minuter.

Likes

Comments

Måndag. Det här inlägget skulle kommit upp igår men glömde såklart publicera. Är riktigt dålig på att äta bra. Skippar gärna frukost och småäter på eftermiddagen, något jag förmodligen inte kommer sluta med men det är ju värt ett försök. Detta är, när jag har tid, en favoritfrukost. Proteinbröd håller mig mätt SÅ länge, blir inte hungrig för än vid lunch ungefär, och då har den ju gjort sitt jobb. Proteinbröd finns i oändligt många varianter och på alla matbutiker. Såklart toppade jag med koriander - mycket oklart. Det började för några månader sen, fick från en dag till en annan ett sjukt koriandersug, något jag aldrig haft förut. Blev såklart nojig och trodde detta var något graviditetstecken, har hört att man kan totalsnöa in på särskilda smaker. Lyckligtvis, för alla inblandade, var jag bara sugen på koriander utan någon särskild anledning. Så nu äter jag det nästintill varje dag.

Något annat jag hyllar är att leta igenom mammas garderob, hett tips för de som inte provat de än. Finns så mycket fina stickade tröjor som blivit moderna, eller iallafall användbara, igen. Just den här gången lyckades jag leta upp en over-size beige stickad som passade perfekt till svarta jeans. Ska dock prova att ha den med skinnbyxor och Eytys sneakers någon dag. Tror det kan bli en mysig höstoutfit. Men som sagt, att kolla igenom syskons och föräldrars garderober från förr kan ibland vara mer givande än någon shoppingrunda någonsin kan vara.

Likes

Comments

Godmorgon,
Precis som rubriken lyder är det dags för en favorit att presenteras. Inte helt otippat att det handlar om mat. Jag tycker det är trist, tråkigt och plastigt med lightprodukter. Även om en och annan slinker ner ibland. Men för det mesta så undviker jag det i den mån jag kan. Det har nog inte undgått många att gluten (älskar) dessvärre inte är särskilt bra för kroppen. För ett litet tag sen kom jag över dessa GUDOMLIGA sjögräsnudlar, som har passat mig perfekt då jag försöker undvika gluten så gott det går. Sjögräsnudlar innehåller många mineraler så som jod, magnesium, järn och kalium. De behöver inte kokas utan är redo att ötas direkt vilket är tidseffektivt. Ganska smaklösa förvisso, så en wok med mycket kryddor är ett hett tips. Nedan följer ett av mina favoritrecept:


Kyckling (fryst eller färsk spelar ingen större roll)

Färsk koriander
Röd lök
Morötter
Vitlök
Soya
Ägg (kan uteslutas)
iMat havregrädde från Oatly
Sjögräsnudlar (hittas här eller på Willys)
Kokosolja (jag använder mig av ICAS ekologiska)
Färsk chili

Stek kycklingen i kokosolja och krydda efter smak. Hacka därefter rödlök, koriander, morötter, chili och vitlöken i mindre bitar. Ha ned grönsakerna i pannan med kycklingen och stek tills allt fått färg. Häll på ca 2 matskedar soya och låt fräsa i någon minut. Här kommer ett valfritt moment - knäck ner ett ägg för mer protein (mättare längre). Slutligen - häll ner ca 1 dl iMat havregrädde och låt koka ihop. Serveras med sjögräsnudlar och toppas med färsk koriander. Perfekt nyttig och supergod lunch som kan varieras på oändligt många vis.

Likes

Comments

Twitter. Världens bästa Twitter. Där har jag diskuterat, hyllat, skrattat och hånat i timtal. Som med allt annat har detta varit på gott och ont - såklart. Även om 140 tecken kan användas till mycket så är det en hel del som blivit utelämnat och bortprioriterat, vilket ibland har sabbat återberättandet av minnen och komprimerat det personliga bitar som jag annars hade delgett er. Jag gillar att berätta om mina erfarenheter och dela med mig av de (få) saker jag lärt mig. Att sällan hålla igen och vara sådär brutalt ärlig är väl något som skulle beskriva mig bra. Jag gör det nog ofta för att normalisera problem, att alla har problem och det är okej. Men givetvis är det också för att det roar mig, det här med att våga berätta (ibland kanske för mycket) är väl spänningen i sig. Ännu bättre är det när andra gör det. Kanske är det för att jag är uppfostrad i en familj där det alltid varit högt i tak, "raka rör" och öppenhet - kanske för att jag är egotrippad, vem vet. Jag vill nog gärna tro det förstnämnda dock.

Nu har jag inte bara mina 140 tecken som begränsar vad som skrivs och är tillräckligt kul för att tweetas. Nu har jag ju det här. Jag är själv generellt sätt totalt ointresserad av de större bloggarna i just min ålder (med en stort undantag för Blondinbella), aldrig funnit något intresse i opersonliga drömvärldar - även om det är lockande från times to times. Finns självklart undantag! 

Jag tänker nog mer skriva om det jag själv hade velat läsa (here comes the egotrippad igen) och det är väl mer personliga saker. Särskilt kul är det ju faktiskt att läsa bekantas bloggar, få en inblick och ta del av något som inte är fullständigt ouppnåeligt just för den dagen. Även om det är viktigt att vara ambitiös så tycker jag det är mer intressant med människor som vågar utelämna sig och bjuda på sig själva än vad det är att läsa om din tredje champagnefrukost på ett penthouse i NYC. Typ.

Blir nog en hel del mattips då en ganska stor del av min fritid går ut på att äta ute. Vissa tränar - jag äter. Mat är något som alltid intresserat mig. Troligen kommer väl intresset för mat och dryck från min pappa som har haft restaurang i princip hela sitt liv. Branschen lockar mig dock inte alls, det är mer upplevelsen och materfarenheter som har varit något jag värderat högt så länge jag kan minnas. Mer om det någon annan gång. Jag har också den olyckliga egenskapen att bli lycklig för materiella saker, även om det bara är för stunden. Det kommer nog märkas. Utöver det får vi väl se hur det här går.

Happy reading

Likes

Comments