Det har varit ett tag sedan jag skrev här. Har egentligen ingen anledning, har varit så mycket som hänt. Jag har brutit mig igenom min box och gör saker som jag antagligen hade sagt ''nej'' till innan. Det är helt sjukt hur mycket man kan missa genom att säga ett enda ord, d.v.s. ''nej''- Har helt enkelt börjat säga ''ja'' och har flyttat. Det är en stor omställning.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Let's talk

Okej, så jag har mina år, jag har gått igenom en hel del om vi pratar om kategorin ''vänskap''. Jag har sett olika sidor och idag är jag inte lika accepterande av människors handlingar och observerar dem runt omkring mig. Jag tycker det är ytterst viktigt att veta var man har människor, att veta att människor är lojala och pålitliga osv. Jag har inga problem med ordet ''bekant'' men att kunna uppfylla kriterier för att vara en vän så handlar det inte om att få. Det handlar om att ge men inte för att få tillbaka, utan ge för att man fullkomligt bryr sig om personen. När du frågar ''Hur mår du?'' skall du faktiskt bry dig för svaret kanske blir ''bra, själv?'' men svaret kan faktiskt bli ''Jag mår skit.'' och du kanske inte blir frågad tillbaks. How does that make you feel? Salty. Then you're not a good friend. Är du den typen av personen som väntar på att bli frågad ''själv?'' bör du tänka om. Låt andra prata, det finns alltid rum för fler vilket man ofta glömmer bort. Jag är ingen expert men jag vet att vänskap är ömsesidigt och om du inte känner att du kan beskriva din vänskap med personen med just det ordet - ömsesidigt, då kanske det är dags att börja kommunicera med personen, för det finns alltid rum för fler personer.

Likes

Comments

Likes

Comments

Postad i: Let's talk

Internationella kvinnodagen är en dag som ger mig blandade känslor. På radion hör jag reklamer om hur billigt man kan köpa blommor eller choklad till t.ex. sin flickvän för att visa att man uppskattar henne på denna dag. Det gör mig väldigt irriterad, det finns 365 dagar på ett år och blommor är allting fint och choklad är jättegott MEN det handlar inte om det. Det handlar om att alla kvinnor ska ha samma rätt och det borde uppmärksammas. Vi ska sträva efter ett jämställt samhälle och inte efter att få en blomma en gång om året. ​Jag är inte bitter, eller kanske lite, jag själv fick en jättefin röd tulpan som gjorde mig glad men som fick mig just att tänka på detta. Jag hade turen att födas i ett land med bra omständigheter jämfört med andra länder där kvinnor fortfarande inte har rättigheter som vi tycker är självklara här i Sverige. Vi fortsätter kämpa för ett jämställt samhälle där kvinnor och män är lika värda.  Jag skrev in ''internationella kvinnodagen'' på wikipedia och jag läste detta, tyckte det stämde väldigt bra. 

''På flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.''

Nu har jag skrivit detta inlägg för länge pga. att jag är rädd för att låta för aggressiv eller för bitter men det är just därför jag kommer slänga in detta inlägg på denna blogg. Varför ska jag vara rädd? Det är just detta problemet som måste tacklas. Suck. Hade kunnat skriva så mycket mer men nu måste jag gå. Vad tycker ni om internationella kvinnodagen?

Likes

Comments

Ni vet den där låten som ni vill lyssna på men ni inte vill riskera att känna, ni vet, känslor till? Detta är min låt just nu. 

Likes

Comments

Postad i: Let's talk

Så det har gått en tid sedan jag skrev sist och uppdaterade här om min rädsla, eller snarare rädslor.
Jag har gjort så så så mycket och jag är så glad att jag konfronterade mina rädslor. Det är ett stort steg för mig, för alla, att konfrontera något man haft en så stor skräck för. Jag brukar säga att livet inte kan vara dåligt hela tiden utan man kommer känna känslor av lycka för någonstans måste det finnas en sorts balans. Det är okej att skratta även om man lider av depression, det är okej att gråta och ligga inlindad som en falafel i sitt täcke oavsett om du har en ''diagnos'' eller inte. Det handlar om så mycket mer. Det är okej att känna. Tänk såhär:

Du simmar i en pool och dina känslor är en badboll. Du kämpar med att få bort denna badboll under ytan för att ''må bra'' på kortsikt, men eftersom det är en badboll kommer den åka upp igen. Så du står där och kämpar oändligt med din badboll istället för att låta badbollen flyga och försöka acceptera att det finns badbollar av olika känslor. Det handlar om att inte ständigt kämpa med sin badboll och istället se sig omkring, att vara närvarande. Det är det jag försöker göra, min badboll flyger och jag är närvarande. ​Är du närvarande?


xx

Likes

Comments

Postad i: Let's talk

Tillbaka till inlägget jag skrev om min rädsla för panikattacker. Igår tog jag ett beslut och valde att jag inte kan styras av min rädsla längre. Så istället för att grubbla över oändliga problem packade jag mina väskor, kastade in de i bilen och imorgon åker jag till staden där jag fick min fösta panikattack. Med andra ord, min största rädsla. Panikattacker kan hända överallt men kroppen har en tendens att associera känslor med platser. Vilket jag tycker är både positivt och negativt då detta har begränsat mig i flera år att inte besöka just den staden. För att få fram något som är viktigt i det hela, din rädsla kan låta dum i andra personers öron men det spelar ingen roll för i dina öron låter det very much real. Det är okej att vara rädd men det slutar att vara okej när din rädsla börjar begränsa dig. Detta är något jag kämpar mig och jag vet att jag inte är ensam om detta. När din rädsla tar över ditt liv är det dags att tänka efter.


xx

Likes

Comments

Postad i: music

När jag sätter mig på min fåtölj och bestämmer mig för att sminka mig och starta dagen brukar jag ha musik i bakgrunden. Vanligtvis brukar jag lyssna på deep house då det är så drömmigt, det är nästan att man ligger på stranden när man lyssnar på musiken, men icke! Vad lyssnar ni på när ni fixar er?

xx

Likes

Comments

Postad i: Let's talk

Idag har jag verkligen försökt koppla bort alla mina tankar som gnager men det är ju givetvis väldigt svårt att bara släppa allting. Så jag tänkte, varför inte bara skriva ner allting som gnager så jävla hårt, eller en del. Let's give this a try. Det kanske är andra som också känner såhär och kan relatera? 

1) Jag har stor rädsla för att få panikattacker. Jag fick min första panikattack för 6 år sedan och efter en stor kamp med depression, ångest och panikattacker gick det äntligen över och jag fortsatte som ''vanligt'' med mitt liv. Jag har haft olika ups and downs efteråt, som vilken människa som helst. Men i slutet av december 2015, kände jag plötsligt mitt hjärta slå för snabbt och jag kände igen alla tecken för en panikattack och det gjorde bara att jag blev ännu mer rädd. Mitt hjärta slog, jag blev alldeles varm och började knäppa upp min jacka i minus grader, jag började darra och kunde ej kontrollera mina känslor vilket slutade med att jag började gråta. Jag lugnade ner mig innan jag gick upp till toppen d.v.s. när panikattacken är som högst och det känns som om döden är runt hörnet. Det låter väldigt dramatiskt, men det är faktiskt väldigt många människor som tror att de håller på att få en hjärtinfarkt men egentligen är det en panikattack. Jag vet redan om många knep som fungerar för mig men har även lärt mig en del nya. Är öppen för alla råd, har ni några? Om det är någon som läser d.v.s.


xxLikes

Comments

Postad i: music

Äntligen har detta efterlängtade album släppts på Spotify- Rihanna - ANTI. Blev väldigt positivt överraskad. Gillar ärligt talat alla låtar hittills. Blir ännu mer pepp på när jag ska se henne, The Weeknd och Big Sean live i augusti.

Let's go.

Likes

Comments