​Idag var vi bort bjudna på middag till barnens farfar och hans fru , en väl behövlig paus i våran stor städning som vi haft som sysselsättning under helgen. Så klockan tre styrde vi färden mot Uppsala, farfar  Riad visste ju inte om att vi skulle komma utan det var hans fru Sahar som fixat och trixat ihop det hela. Men han vart iallafall jätte glad och Överasskad över besöket. Och som vanligt är det alltid god mat och god fika som bjuds när man är bjuden dit så nu kommer man knappt orka äta något dem två kommande dagarna :) 

Vi fick till och med fika med oss hem.


Och i morgon blir det middag hos barnens mormor och morfar efter jobbet, för sen åker dom bort och ska vara borta tre veckor. Så ibland blir man bortskämd.

Ja men det var väl allt för denna gång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag bytte vi barn, alltså Marley kom hem efter ha vart ett dygn hos mormor och morfar och när han kom hem så tog mormor och morfar med sig Cash hem. Så har dom fått lite egen tid utan varandra, vilket nog kan vara rätt nyttigt.

När Marley kom hem så åkte vi direkt till Uppsala för att tända lite ljus på Farmors grav, satte även dit en pumpa med ljus i, vart fint.

Efter grav besöket så ville vi hitta på något annat och inte bara åka hem på en gång , så vi började googla på lite olika utflyktsmål och lite mer spännande platser att besöka. Valet landade på S:t Olof slottsruin i Sigtuna för det låg ändå på vägen tillbaka hem.

Det enda som gjorde mig lite besviken var att när vi väl kom dit fick man inte fick gå och in kolla, dom hade satt stängsel runt alltihop. Men förstår att dom vill bevara byggnaden och antagligen har dom haft så mycket turister att det slitit på byggnanden att man nu fått göra så.

Men Sigtuna i sig är en rätt mysig liten stad eller vad man nu ska kalla det för och det ska tydligen finnas fler ruiner och gamla kyrkor att besöka där. Så fram över blir det fler besök och inte enbart i Sigtuna, finns ju fler ruiner på andra olika ställen runt om i Stockholm Sverige som är se värda.

Har ni tips på olika utflyktsmål med lite mer spännande karaktär så lämna gärna en kommentar. Nu ska jag försöka få med mig Marley ut på en promenad med Hunden.

Likes

Comments

Vaknade i morse och trodde min rygg skulle gå av, varenda rörelse gjorde ont. SÅ det första jag fick göra var att ta en Alvedon för att ens kunna orka röra mig något. 

Iallafall så fick båda barnen va hemma idag, Marley hade klagat på huvudvärk i 2 dagar, antar att det vart mycket efter hans senaste läkar besök på hörsel och balanscentralen på karolinska sjukhuset.  Det har ju funnits misstanke om att han skulle ha en mindre hörsel nedsättning på höger öra(men så var inte fallet) det visade sig att han hade en vaxpropp men den fick dom inte bort första gången vi var där. Så då vart vi hemskickade med en olja som skulle lösa upp proppen. SÅ i onsdags var vi tillbaka på karolinska  igen för att kolla om dom kunde få bort proppen och göra om hörsel testerna på öronen igen.

Och denna gång lyckades dom få bort proppen  och göra om hans tester och denna gång hörde han bra. Så de måste vart en omställning för lillgrabben, eftersom proppen var lika stor som ett russin så  lär han haft den ett tag. SÅ nu vart det väl mycket nya intryck. Innan vi åkte till Habiliteringen i morse var vi tvugna att gå förbi dagis och hämta hem Marleys Jacka, och då passade jag på att prata med en utav pedagogerna som jobbar där. För Lillgrabben har inte velat gå till dagis senaste veckan och försökt göra allt för att få va hemma. Så till slut så undrade vi hur detta kom sig. Och då berättade våran yngsta son för oss att han blivit slagen utav ett av barnen på förskolan. Alla barn kan säga mycket och hitta på, men när han aldrig sagt något om sånna saker tidigare så ville vi ta reda på hur det låg till. Men denna pedagog har inte honom i sin ansvarsgrupp, så hon skulle prata med dom andra fröknarna och sen återkomma till mig ifall någon utav dem sett något. Och så lovade hon att dem skulle hålla lite extra koll också, vilket jag hoppas. Vill ju inte lämna sonen på dagis om han mår dåligt utav att vara där.

 i morse var vi till Habiliteringen som sagt  med Cash , få hjälp med att fylla i lite blanketter (vilket var behövligt) det var mycket att tänka på och komma ihåg att ha med så allting skulle bli rätt. Så efter det mötet var både jag och barnen och mannen helt slut och hungriga , så då åkte vi och handlade mat på max och tog med oss hem. 

Nu väntar vi på att klockan ska bli fyra, då ska vi på utvecklingssamtal på Cash skola.  

Likes

Comments

I december fyller Robin 30 År, vilket man bara gör en gång i livet. För mig känns det därför viktigt att fira så nu försöker jag samla ihop hans vänner och familj. Vill så gärna visa att jag anstränger mig för att ge honom något fint att minnas, för jag kan erkänna att jag varit dålig både att köpa födelsedags presenter som julklappar eller överaska honom med något vi ska hitta på han och jag bara så därför känns det nu extra viktigt att få till ett ordentligt firande. Så han får se att jag också kan anstränga mig, för oftast är det alltid Robin som överaskat mig med saker. Exempel i början av vårt förhållande då han bokade två nätter på Åland. Eller en helg i Helsingfors ja men han är duktig på att faktiskt överaska mig.  

Skulle vara kul med en resa, vi har ju pratat om Las Vegas(då vi har ett present kort) vi snart måste utnyttja som jag fick när jag fyllde 30.

Men skulle även vara mysigt att åka ihop hela familjen så barnen också fick följa med. Men som sagt har inge större uppslag på vad man skulle kunna hitta på.

Och vad ger man någon som fyller 30? Han älskade sporten Air soft men inte spelat på grymt länge, han gillar tv spel och har pratat om mc kort och att tatuera sig? 

Vill ge han en dag att minnas. Likes

Comments

Hade medarbetarsamtal idag som alltid i slutet på månaden då man får sina plocksnitt och complains i från kunderna(om man har några) hade knappt några klagomål. Men mitt plocksnitt hade sjunkit lite sen sist och jag vet inte riktigt själv vad det beror på.

Fast när jag tänker efter så kan det ha att göra med att jag kännt mig ganska osäker kring mitt packande, och då tar det längre tid också. Vart mycket extra boxar då jag själv tyckt att det inte gått ner mer i matkassarna. Och då blir man ju stående på samma ställe länge också.

Men sen fick jag lite tips av utbildarna vi har och även lite hjälp av dom i driften hur man kan tänka för att få till packningen så man ska slippa extra boxarna. Men det kan nog ha påverkat mitt plocksnitt nu när jag tänker efter. Men dom tyckte att mitt plocksnitt borde ligga över 100 vid detta laget, då jag jobbat där så pass länge nu. Men idag när jag var så trött och håglös? Eller i saknad av energie kanske man ska säga, så orkade jag inte riktigt ta åt mig den biten. Var så trött efter jobb helgen så kännde mest att okej, kanske borde haft bättre plocksnitt men man är inte på topp jämt. Och jag kan bara fortsätta jobba på och hoppas på att få upp snittet lite. Men det som gjorde hela dagen var den energie boost jag fick av NatalieDet var nämligen så att Natalie kom och frågade mig under min plock runda strax innan lunch om jag kunde tänka mig att byta avdelning till Frysen, vilket jag självklart ställde upp på. Gillar att jobba fryspass. Så berättade hon att dom i frysen hade frågat just efter mig. Både grupp ledare och kollegor i frysen såg gärna att det var jag som skulle komma över och jobba, vilket var kul. Då vet man att man gör ett bra jobb och att kollegorna trivs med en. Så från att ha vart trött och gannska oengagerad fast det var inte riktigt rätt ord men trött och håglös? så fick jag iallafall en liten energiekick av det hela.

Nu ska jag strax sova, så man orkar jobba i morgon med innan man har en dag ledigt. Det jag ville få fram med detta inlägg var är att det är okej att känna sig trött och saknad av energie och man behöver inte vara på topp jämt, för när man väl vänder och kommer tillbaka så gör man det med fullkraft.  Och man behöver den där extra lilla knuffen ibland för att komma dit och det fick jag av Natalie idag. 

Det är viktigt att få en liten energie boost och feedback ibland.


Tack för mig


Likes

Comments

Många år sen sist bloggande, men har kännt ett tag nu att det skulle vara skönt att skriva igen. Så ska försöka skriva när det finns något som jag vill dela med mig utav. Sista tiden har jag haft mycket tankar på vad jag vill jobba med fram över eller om jag ska söka mig en utbildning. Men det är svårt att söka något nytt vare sig det är jobb eller studier när man inte riktigt själv vet vad man vill göra.

Bytte ju jobb för drygt 8 månader sen. Efter 10 långa år inom Hemtjänsten och vården så ville jag byta bana helt och göra något helt nytt. Så började på Mathem.se(packa matkassar) som vi kör ut till kunderna.

För alla har vi väl kännt att efter så många år på samma ställe och i samma branch att man behöver byta bana i livet för att kunna utvecklas och få mer erfarenhet ?? Men nu på sistone har tankarna snurrat lite och jag har börjat fundera på igen vad jag vill göra. Om jag ska gå tillbaka till vården eller om jag ska vidareutbilda mig och vad jag i sådant fall ska studera. Ja jag har lite panik över det hela, är ändå 31 och ska jag studera så bör jag göra det ganska snart. För en utbildning beroende på vad söker mig till så är det cirka 3 till 4 års studier och sen få ett nytt jobb på det innan man "är för gammal"

Så att någon vill anställa en


Men planen är att efter Jul och nyår att jag ska ha någon form av plan, så hinner ju fundera lite till på vad jag kan tänkas vilja göra fram över.

Vet inte riktigt hur jag ska avsluta detta inlägg men som sagt avslutar här så hörs vi nån annan gång.


Likes

Comments