View tracker

När man börjar känna sig sliten. Snart är Lilleman 6 månader vilket också innebär att jag inte sovit en hel natt på ett halvår. Jag tar alltid alla nätter oavsett om Marlon ätit och bara bestämmer sig för att vara vaken. Jag städar, tvättar, lagar mat, lämnar, hämtar, går ut med hund majoriteten av gångerna, betalar räkningarna och håller koll på läkartider osv. I några år nu har jag haft problem med mina leder. Jag trodde det berodde på min psoriasis, men eftersom den aldrig blossar upp så har jag inte riktigt förstått vad det kan vara. Nu efter graviditeten har det blivit ännu värre. Tidigare kunde jag tappa saker som jag höll i, så det blev mer eller mindre en vana. Nu har det spridit sig från att enbart ha ont i handlederna till att jag även har ont i fotlederna och mina armar sväller upp märkbart. Jag är inte den som är den, utan jag säger inte så mycket utan kör bara på. Jag känner väl allt för ofta att livet ändå inte går att pausa och barnen måste ju ha rena kläder och mat i magen... så jag har ont i tystnad. Jag upplevde smärtan som värre efter mina långpromenader och på kvällarna kunde jag känna mig sjuk och armarna svällde upp rejält från handleden till armbågen för att sen gå ner igen till dagen efter. Så jag började googla och upptäckte att min symptom stämde väldigt bra överens med reumatism. Jag får väldigt ont i fingrarna bara av att tvätta av ett bord med en trasa och sen kan det här gå i perioder också. Jag har pratat med min mamma och igår fick jag reda på att min mormor tydligen fick kraftig reumatism efter en av graviditeterna, eftersom det tydligen kan blossa upp då. Jag ska ta tag i det här när orken finns, men just nu känner jag mig otroligt trött. Trött och sliten som mamma.

Likes

Comments

Beställde lite vår/sommartröjor och en cool skallra till Marlon igår. Riktigt bra pris också när det va halva reapriset. Däremot tycker jag rean är så vansinnigt dålig överallt! När det är rea ska det vara billigt också, men här i lilla landet lagom sätter man ner sakerna med 20 % och kallas det för GALEN rea 😂 Nej, inte enligt mig. I Frankrike kan man få en helt ny garderob för en tusenlapp och alla fina väskor kostar ingenting. Där pratar vi rea.

Likes

Comments

Varje morgon tänker jag "idag ska jag ut och gå tidigt" eller "nu ska vi gå hemifrån snabbt" men det blir aldrig så. Här ligger jag kvar i sängen bredvid Marlon som tar sin första nap på dagen och inte har man kommit någonstans. Pappan i huset är tyvärr raka motsatsen mot mig så istället för att samarbeta motarbetar vi mer eller mindre varandra jämt. Inte medvetet, men vi gör det. Jag vill ut tidigt, han tar det lugnt. Jag vill gå upp tidigt, han vill sova. Ja... ni förstår. Ska vi iväg hemifrån är vi oftast inte utanför dörren innan klockan slagit 14.00 och det gör mig tokig. När jag är själv med barnen står jag på Skansen innan klockan slagit 12.00. Det är därför jag vill ta mitt körkort nu under våren, så jag kan ta bilen och åka iväg på äventyr med ungarna eller storhandla innan mannen i huset ens hunnit kliva upp ur sängen. Jaja, nu ska jag i alla fall starta den här dagen, så får vi se vad den bjuder på.

Likes

Comments

Idag vågade jag äntligen ge Marlon lite gröt och den va inte mjölkfri heller och än så länge har han inte visat några tecken på att han har ont. Däremot är han prickig under hakan så jag vet inte om det är ren tillfällighet eller inte. Vi har i alla fall haft en väldigt bra dag. På förmiddagen tog vi det lugnt och runt 12-tiden packade jag mig ut för en promenad med lillkillen i vagnen. Jag spurtade på rätt bra där tills jag mötte is och halka, då gick det långsammare och jag blev så arg över att man vill mer men inte kunde ge det pga marken. Jaja, det tar sig. Börjar kännas så skönt att gå igen. Innan Marlon och graviditeten gick jag varje dag, varje kväll när Olivia somnat och då fick man egentid också. Sen har liksom promenaderna stått still. Har Filiz att tacka också för hennes målmedvetenhet har gjort att jag också känner viljan och framförallt vill jag inte ge upp. Jag älskar känslan av att kroppen börjar kännas rakare och inte lika krokig och även om det inte är nått som syns speciellt ännu så är det underbart att ha den känslan för snart är det även fysiskt och inte bara psykiskt. På eftermiddagen va vi hemma hos Filiz och lekte med My och Albin. Så roligt! Imorgon är det fredag och det känns så skönt med helg även om pappan i familjen har varit hemma hela veckan pga operation. Undra vad vi ska hitta på imorgon? Hjälp vilken dålig stavning på allt men ni anar inte tröttheten här 😂

Likes

Comments

Vi började morgonen med ägg och kaviar igår och det fick jag ju ångra sen, för en kort stund senare spydde Olivia ner en del av soffan. Jag tänkte direkt "magsjuka", men nu i efterhand är jag inte så säker på att det verkligen var det. Hon klagade på att chokladen från julkalendern smakade äckligt tillsammans med kaviarsmaken och sen fick hon lite vatten. Nån sekund efter det spydde hon. Hon va lite hängig på förmiddagen, så det va helt klart någonting som spökade, men hon åt utan problem, spydde inte någonting mer och körde världens race på kvällen så vi fick kämpa för att få henne i säng. Idag vaknade hon tidigt och ville ha frukost, har ätit clementiner och smörgåsrån i mängder med leverpastej, öppnat chokladkalendern och är sig själv. Hon har dessutom sagt att "nu mår jag bra" och det som är SÅ BRA med Olivia är att hon verkligen talar om när hon mår bra, dessvärre inte lika ofta när hon mår dåligt. Om hon till exempel inte mår bra så säger hon ingenting och jag kan fråga flera gånger "har du ont någonstans, har du ont i magen, i halsen, är du trött..." men jag får aldrig svar. Däremot ser jag att nått inte är som det ska och får bedöma utifrån det. Däremot när hon faktiskt mår bra igen och kommit igen sig, då berättar hon alltid det genom att säga "nu mår jag bra" eller "nu är jag inte sjuk längre" och då vet man att hon faktiskt oftastt gör det också. Så det kan gå.

Likes

Comments

View tracker

Det här med sömn börjar ju kännas lite som en bristvara. Senaste dagarna har jag känt mig så trött och det är tydligen inte bara en känsla utan det syns också. Häromdagen när jag hämtade Olivia så frågade en av dagmammorna om jag hade eller hade haft feber för jag såg så blank ut i mina ögon, men nej, jag va bara rent utmattad faktiskt. Igår frågade sambon mig vid matbordet "är du trött" och nu på morgonen blev jag inte lycklig när pappan i hushållet hade glömt att stänga dörren in till sovrummet så Marlon vaknade av allt skrammel i köket och så hörde jag att Olivia dessutom låg i soffan och tittade på barnprogram. Låt mig då påpeka att vi är lediga idag och INTE behövde gå upp tidigt, ändå lyckades alla i familjen vara uppe INNAN klockan ens skulle ringt om vi skulle gått iväg hemifrån.. suck. Jag har dessutom ingen aning om hur jag hamnade i sängen igår på kvällen ammandes med lillknodden i famnen... stapplade ut ur sovrummet och frågade sambon varför jag satt på fel sida av sängen och ammade och hur jag ens hamnade där eftersom det senaste jag mindes var att jag låg i soffan och vilade och innan dess satt i sovrummet och ammade, fast på andra sidan? Allt blir som en dimma när man är så trött... helt vansinnigt. Jag är så otroligt beroende av solljus också... det kanske är därför jag egentligen trivs som fisken i vattnet när våren kikar fram, för då går jag ut och rör på mig hela tiden. Jag får alltid sån adrenalinkick av solen och skulle kunna gå i flera timmar utan stopp. Den tanken har också gjort att jag så gärna skulle vilja åka och hälsa på min syster och hennes familj i Frankrike. Jag funderar på att åka ner efter jul bara i några dagar. Jag flög själv med Olivia när hon va liten och jag tror inte det är några problem att flyga med henne och Marlon. Om han skulle skrika hela flygresan, må så vara... det är inget man kan göra åt. En ipad, lite pyssel, klistermärken och sysselsättning så håller sig i alla fall troligtvis loppan nöjd och då är det bara den lilla som ska underhållas. Jag älskar att flyga, men vem vet, efter en flygresa med barnen själv kanske jag avskyr det haha. Helst av allt vill jag ju att barnens mormor ska åka med också så vi kan hjälpas åt om det skulle vara nått och dessutom vill jag ju ha hela min familj samlad, men eftersom hennes hund inte alls är i rätt skick så vågar hon inte flyga innan han har gått bort nu och det förstår jag. Jaja... förresten så hinner jag aldrig uppdatera längre. Jag vill, men tiden finns inte. Nu hade jag bara tur att loppan tittar på kalle ankas klassiker och Marlon tränar i gymmet en stund.

Likes

Comments

Jag avskyr när det är stökigt! Jag klarar verkligen inte av det. Hemma hos andra bryr jag mig inte förmås vet jag ändå inte hur otvättat golvet är eller hur många dammråttor som ligger under sängen. Mår SÅ dåligt inombords så det är helt sjukt. Jag försöker verkligen arbeta på att få bort den känslan men det är lättare sagt än gjort. Igår sa jag till sambon att det va kaos hemma och när vi kom hem undrade han var. Okej... han skulle kunna leva på en soptipp typ, men när han sa så förstod jag att det egentligen inte va så farligt. Vi har hund och han drar in så jäkla mycket skit, så jag dammsuger varje dag, dammar varje dag, tvättar varje dag, rollar täcken och kuddar för att få bort hans hårstrån. Sen ska vi inte tala om disken som alltid är där, alla kuddar och filtar som slänga på golvet hela tiden och då blir jag knäpp 😂 Orkar typ inte med mig själv. Vår dammsugare står framme jämt för att jag inte ens hinner ta bort den innan den åker fram igen. När jag va liten kunde jag må jättedåligt om man la upp maten på fel sätt på tallriken. Såsen skulle ligga på ett visst sätt, tillbehören osv. Om man gjorde fel kändes det så jobbigt och då gick det liksom inte att göra om utan det var bara att ta en ny tallrik. Jag kunde typ studsa upp och ner av den där jobbiga känslan. Det värsta är att den känslan är samma idag med städningen och jag blir självklart SÅ stressad av den känslan. Jag går liksom konstant med en känsla av att jag inte hinner med. Att jag inte vill sätta mig ner innan det är rent osv... Lägg ihop den ekvationen med att det finns barn här hemma också som såklart går i första hand så blir det inte så lätt. Så idag måste jag bara gå utanför hemmet för att slippa den känslan och glömma hemmet en stund. Blev inga kängor för Olivia igår för jag hittade inga bra, så jag funderar på att ta mig till Bromma blocks. Annars så hämtade vi bilen som varit på lagning och det gick på den nätta summan av 6300kr... 😭 kul... Men det va bara att betala och gå vidare i livet.

Likes

Comments

Jag vet en som blev lycklig nu på morgonen när jag drog upp hennes rullgardin och pekade ut mot gatulampan och sa "det snöar". Åh om ni kunde sett hennes ögon. Det lyste som två små stjärnor och så upprepade hon "det snööööaar". Så mysigt! Jag passade på att tända ljus överallt nu när vi inte ska någonstans på morgonen, kokade en kopp kaffe och njuter just nu av den lugna stunden. Marlon ligger och sover i sängen för han passade på att köra ett vakenpass mellan 04.00-05.00 inatt och tänker väl ta igen sig lite. Jag hoppas han ligger där ett tag till för idag släpper Mini Rodini sista memory lane kollektionen och jag kan inte bärga mig. Jag har dragit fram mobilen, datorn och ipaden för att surfa in och ställa mig i kö. Förra gången hade jag tur, så jag räknar med att inte snappa åt mig någonting den här gången, men man kan ju alltid försöka. Lite mer julklappar skadar ju inte ;)

Likes

Comments

Jag tycker så synd om Marlon. Han har vaknat så många gånger inatt och varit ledsen och så har hela morgonen varit ett skrik/gråt-kalas. Man ser att han vrider och vänder sig för att han har så ont i magen. Jag åt både ägg och matlagningsgrädde igår så en del av mig känner att det är självklart att han är allergisk eller överkänslig mot det ena eller andra. Man riktigt ser hur han vill vända ut och in på sig själv för att det gör så ont och så har han inte varit på länge. Han har haft lite ont i magen på kvällar fortfarande som små bebisar har, men det här på natten och morgonen har jag inte upplevt på ett tag nu. Usch! Jag kommer inte äta ägg eller mjölkprotein på ett tag nu. Måste prata med BVC igen så jag kan få mjölkfri ersättning på recept av nån läkare för om det behövs så måste det ju finnas hemma. Ska ringa till Astrid Lindgren igen på Brommaplan och be om uppföljning för det ville hon på BVC att jag skulle göra, eftersom han ansåg att dom bara hade släppt honom för snabbt. Blir nog en hemmadag idag om inte det här vänder.

Uppdatering: Kom på att jag måste se vilket han reagerade på, så jag åt ägg till frukost och struntar i mjölkproteinet igen. Då vet jag om han reagerar på ägg också. 

Likes

Comments