Header

Vardag

Herregud vilken fin dag det varit idag! Helt klarblå himmel och om man bara befann sig på en vindstilla plats så värmde solen helt otroligt skönt. Dessvärre har jag fått uppleva det fina vädret genom fönstret idag. Imorgon har jag tenta i mikroekonomi och jag har pluggat som bara den idag. Igår när jag la ihop böckerna så kändes det piss. Somnade i princip gråtandes. Men idag har jag samlat på mig lite mer självförtroende och det känns inte helt hopplöst längre. Det som gör att jag tvekar är att jag haft en annorlunda pluggteknik denna gången som jag inte haft under högskolan innan. Men när jag läser igenom alla mina anteckningar så känns det som att jag greppat det mesta så nu känner jag mig lite lugnare. Men jag kommer fortfarande vara helt fruktansvärt nervös imorgon för detta känns som den mest osäkra tentan för min del hittills. Om inte statistiken som jag hade förra perioden var snäppet värre i och för sig.

Min snälla pojkvän kom hem med en glass efter att han hade varit på stan. Så snäll som tog med sig lite av våren in till lägenheten när jag satt fängslad bland allt plugg. Det ska bli så oerhört skönt imorgon när tentan är gjord så att man äntligen kan få lite fritid igen. Hoppas dessutom att tentan är som jag vill för i så fall kanske jag till och med lyckas gå därifrån med en helt okej känsla. Det hade varit underbart. Så håll tummarna för mig imorgon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Här har vi min frukost från idag. En smörgås med Philadelphiaost och gurka, ett ägg och en smoothie bestående av naturell yoghurt, en banan, avokado och blåbär. Mums!

Hur är det med er då? Jag är trött. Skrev tenta nummer 1 igår och jag tror det gick helt okej. Känner ändå att jag har potential att bli godkänd. Men det återstår att se. Skönt att ha den överstökad i alla fall. Nu kan jag ha 100 % fokus på mikroekonomin istället. Det är det jag sysslat med prick hela denna dagen - tragglat mig igenom en massa övningar. Förutom när jag tog en paus då jag var och handlade med Linnea och Pontus till kvällens middag som vi ska äta tillsammans. Annars är det mikroekonomi för hela slanten för min del idag! Ni anar inte hur oerhört skönt det ska bli när denna perioden är över.

Hade egentligen inget speciellt intressant att säga. Ville mest göra ifrån mig ett litet livstecken och visa att jag överlevde gårdagens tenta! Nu ska jag återgå till det jag gjort hela dagen och så hörs vi när vi hörs. Förhoppningsvis dröjer det inte lika lång tid tills nästa gång ;).

Likes

Comments

Vardag

Gud vad jag fasat för denna veckan fastän att jag de senaste dagarna mest sett fram emot. Det är tentavecka och jag är supernervös. Men jag ser så mycket fram emot att få den överstökad för den har på riktigt slukat mig. Med tanke på vad som hänt så har pluggandet gått otroligt långsamt framåt vissa dagar och det har verkligen tagit på mina krafter mentalt. Men det är bara att göra det bästa av situationen och just NU har jag ändå en helt okej känsla fastän att hela min kropp skakar av nervositet. Såhär kommer min vecka att se ut:

Måndag: Idag har jag haft min sista föreläsning i Mikroekonomi. Skönt var det men samtidigt fick jag ångest med tanke på att det är en hel del extra att banka in i huvudet. Men det går väl antar jag. Sedan åt jag lunch i skolan tillsammans med Madde, köpte biljett till den kommande sittningen med festföreningen och så har jag och Madde pluggat en del marknadsföring ihop. Nu på kvällen har jag repeterat marknadsföringen och så ska jag övergå till mikron när detta inlägg är skrivet.

Tisdag: Ta det lugnt på förmiddagen och repetera mina anteckningar en del. 14-18 skriver jag tentan i marknadsföringen. DEN skrivkrampen. Det är en helt teoretisk kurs med en himla massa fakta att komma ihåg. Sist jag hade en sån typ av tenta så 32 sidor för hand. Hade ingen känsel i fingrarna efteråt, hehe.

Onsdag: Glömma marknadsföringen (skämt åsido) och fräscha upp huvudet med mikroekonomin.

Torsdag: Samma som onsdagen.

Fredag: Skriver tenta mellan 14-19. Antagligen också en del skrivkramp men inte lika mycket hoppas jag med tanke på att det är mycket räkna ekvationer och funktioner och sånt kul. När tentan är skriven ska jag och mina klasskompisar fira att denna tentaperioden är över! WOHO. Får dock gå hem tidigare då jag jobbar tidigt dagen efter.

Lördag: Börjar jobba vid öppning av butiken. Ska gå bredvid och bli fortsatt upplärd på en ny avdelning. När jobbet är färdigt ska jag snabbt hem och byta om för att sedan åka till Göteborg och vara med på Richards lillebrors kalas.

Söndag: Sovmorgon. Det är det enda som jag har inplanerat och jag ser fram emot det som TUSAN.

Likes

Comments

Tankar och åsikter, Känslor

Den 12/3 fick vi det värsta beskedet som jag någonsin kunnat tänka mig. Min älskade mormor hade gått bort. Och jag kan bara inte förstå att det är sant. För mig blev det som att köra rakt in i en bergvägg. Jag vet inte hur det skulle kännas men jag kan tänka mig att det är ungefär detsamma. Det gör så fruktansvärt ont och känner mig helt totalt tom. Jag var inte beredd på detta över huvud taget.

Vad man får göra nu är att lära sig att leva med detta. Att se till att livet går vidare fastän att en av de viktigaste människorna i mitt liv saknas. Men det kommer blir det svåraste hittills. Jag är så ledsen för detta. Jag är så otroligt jävla ledsen. Jag vill bara inte tro att det är sant och jag har fortfarande inte vant mig vid tanken. Jag kommer aldrig att vänja mig vid detta. Mitt i all sorg så har jag också känt mig arg och förbannad. Varför i hela världen skulle det vara hon? Hur kunde hon bara lämna oss sådär? Vi behöver henne. Vi alla i hennes omgivning behöver henne. Om jag bara kunde fått prata med henne en gång till, säga att jag älskar henne...

Men mest av allt känner jag en stor tacksamhet. Att jag fick chansen att ha en sådan fin mormor. För tro mig, hon var bäst. Hon var den snällaste och mest omtänksamma människan som jag vet. Hon var den där människan som tänkte på alla och som alltid ville allas bästa. Hon var helt ofattbart ordningsam och strukturerad. I hennes närhet kände jag mig totalt trygg. Ni vet hur jag är, jag är stressad, har en himla massa prestationsångest och är självkritisk som sjutton. Många människor säger till mig att det bara är strunt. Men en av de få människor som jag faktiskt också lyssnade på var mormor. Jag litade på hennes ord. Jag visste att det hon sa stämde. Vad hon sa till mig fick mig att känna mig lugn. Vad jag ska göra är att fortsätta att inspireras av denna supermänniskan. För på riktigt, om det finns någon i världen som besitter på superkrafter så var det mormor. Jag önskar så att hennes superkrafter skulle göra henne odödlig men vi alla vet att det är omöjligt. Så tack mormor för allt du gjort för mig. Jag är evigt tacksam för att du alltid funnits vid min sida.

Likes

Comments

Mat & Recept, Tankar och åsikter

Vad jag och Richard försöker göra varje söndag är att veckohandla. Det är ett stort tips till alla er som flyttat hemifrån och alla er andra också givetvis! Vilken dag man gör det på är såklart helt upp till en själv. Vårat val av söndagar är egentligen rätt kasst med tanke på att butikerna oftast inte får så mycket varor på söndagar. Därmed är det rätt utplockat och så finns det oftast inte lika färska varor i butiken. Men för oss funkar det ändå bra! Sällan stött på något större problem. Det är skönt att planera vilka maträtter som man ska äta i förväg så slipper man fundera på det under veckans gång. Dessutom är det mycket lättare att se över sin matsedel och försöka se till att man varierar sin kost. Har man ätit pasta ena dagen ska kanske man ska äta potatis dagen efter exempelvis.

Men den främsta fördelen som jag anser med veckohandlingen är att det är ekonomiskt. Därmed undviker man alla de där småköpen som annars så lätt blir av när man springer till affären hela tiden. Dessutom blir det så mycket lättare att få en översikt över budgeten. Åt man för mer pengar förra veckan så kanske man ska satsa på billigare mat veckan efter istället. Och så sparar man en massa tid. Med andra ord bara en massa fördelar. Rekommenderar detta starkt!

Denna veckan kör vi återigen på vegetariskt, woho. Vår matsedel kommer bl.a. bestå av pannkakor som vi ska äta nu till lunch, champinjonsoppa, vegetariska köttbullar, vegetarisk schnitzel osv. Sista veckan innan tentorna äger rum = snabba maträtter, haha!

Likes

Comments

Vardag

Vad gör man mer än att plugga när tentorna närmar sig? Inte mycket. Lägenheten hade behövts städas, jag hade behövt träna men jag gör inget annat än att plugga. Tar lite små pauser ibland och försöker plocka i ordning lite allt eftersom men allra helst hade jag velat sätta på högtalaren med min bästa spellista, dragit på mig städhandskarna och städat varenda millimeter av lägenheten - men det får vänta tills efter tentorna. Just nu sitter jag och pluggar mikroekonomi och tar i mitt hår. DET ÄR SÅ OVANT. Håret kittlar liksom mina axlar!! Men jag börjar få lite hopp inför denna tentan ändå. Det känns som att bara jag ger mig fan på det så kommer jag att fixa det! Det blir så mycket lättare att plugga bara man har den inställningen.

Ikväll ska jag dock klappa ihop böckerna lite tidigare än vanligt då jag och ett gäng tjejer från klassen ska äta mat ihop och kolla på mello. Vi alla kände att det var kul att hitta på något men det känns dumt att exempelvis gå ut och dansa eller något eftersom vi alla vill kunna plugga nonstop på söndagen också utan tungt huvud. Så jag ser jättemycket fram emot kvällen.

Känner mig så glad idag annars. Solen skiner, plugget känns lite lättare, jag börjar känna mig finare i mitt korta hår och jag tror att kvällen kommer bli najs. Då finns det inte mycket annat än att vara glad. Trevlig lördag på er så hörs vi när vi hörs! <3

Likes

Comments

Foton, Vardag

Alltså förstår ni hur annorlunda detta känns?! Det är SÅ KORT. Men jag är supernöjd. Det kommer ta ett bra tag att vänja mig med detta bara. Jag som haft långt hår i hela mitt liv. Förutom att klippa en himla massa så färgade min frisör min hårbotten en nyans mörkare och så har hon fyllt i med massa ljusa och kalla slingor i övrigt. Dessutom blev håret uttunnat rätt så mycket. Ändå är det fortfarande väldigt tjockt! Så himla underbart! Känns så bra att klippa av det för det blir så mycket mer "frisör" av det hela. Innan hängde håret bara och det kunde se så tråkigt ut. Känner mig så modig som vågade göra detta. Jag är jätteglad för det!

Likes

Comments

Foton

Mitt hjärta.

Likes

Comments

Vardag
Igår var jag med om en himla obehaglig sak. När min föreläsare väl drog igång föreläsningen igår efter första pausen så började jag må jättedåligt. Min blick flimrade, jag skakade, hade hjärtklappning och började svettas. Fick verkligen ångest och rusade ut ur salen. Ringde Richard på en gång som kom och mötte mig. Jag skakade ännu mer då och kunde knappt stå på mina ben för det kändes som att jag skulle ramla ihop. Vi gick hem i alla fall och satte oss i soffan. Efter ungefär en timme var det som borta. Jag har verkligen ingen aning om vad det där var eller vad det kom ifrån. Men tydligt var det i alla fall att jag behövde vila. Kollade på TV ett tag och efter några timmars inte-göra-någonting så mådde jag kanon igen. Gissningen är väl att jag kanske har brist på någonting. Eller också var det en panikångestattack.

Nu är det alldeles snart dags för mig att gå till jobbet. Är egentligen inte alls taggad då det inte känns som jag har tid att släppa skolböckerna egentligen men jag får se det positivt att det kanske är bra med en paus. En nyttig paus dessutom eftersom jag tjänar pengar. Har i alla fall fått gjort en del skola nu på morgonen så det känns inte helt katastrof. Och nu för tiden när jag jobbar så brukar det kännas ganska bra. Börjar känna mig bekväm med mina arbetsuppgifter och jag är inte lika nervös över olika situationer som uppstår.

Likes

Comments

Tankar och åsikter

Idag är det Internationella kvinnodagen. En sådan fin och viktig dag på så många sätt. En dag då otroligt viktiga saker lyfts fram som bara måste bli självklara. Att det ännu idag inte är det är sjukt. Tänk att det inte ens var så länge sedan som kvinnor inte fick rösta i Sverige. Än idag är det fortfarande inte jämställt. Fortfarande finns det massvis av orättvisor och sociala förtryck. Såna förtryck som alla vi tjejer någon gång upplevt. På andra ställen i världen får kvinnor fortfarande inte rösta. Där är det som att kvinnorna inte har någon röst alls. Där är det som att tiden har stannat.

Det är en lång väg kvar tills hela världen är jämställd. Tills alla kvinnor äger sina egna rättigheter. Det som jag känner allra mest just nu är att allt det som människor demonstrerar för idag - det är så jävla självklart. ALLA människor är lika mycket värda. Alltid och så är det bara. Men vad som också är viktigt att uppmärksamma är alla de fina människor som också tycker att det är självklart. Alla dom som också tycker att kvinnor borde ha exakt samma rättigheter och värde. Det finns så många människor som bär på exakt samma självklara värderingar och genom att se varandra och ta varandras händer så blir vi ännu starkare.

Likes

Comments