Header

Vardag

Min fina <3.

Med snö utanför fönstret, vinterstudion på TV och det andra ljuset tänt startar vi denna söndag. Igår var en trött dag eftersom vi hängde med festföreningen i fredagskväll. Idag är det bättre. Och dagen i ära ska vi julbaka här hemma! Och plugga då, men det hör till det vanliga. Vi ska baka lussebullar och knäck. Jag personligen gillar inte saffran så till mig gör vi naturella, hihi. Vi hörs! Kram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Det var ett tag sedan som vi hördes och jag nämnde ju i söndags att jag började känna mig lite små sjuk. Jag jobbade över tre timmar den dagen för att vi hade väldigt mycket att göra. När jag sedan kom hem den kvällen så mådde jag inte alls särskilt bra och på måndagsmorgonen hade jag feber :(. Har varit helt orkeslös och mestadels legat i soffan med täcke på och knappt gjort någonting alls. Dötråkigt har det varit. Ni som känner mig vet att jag blir enormt uttråkad av såna dagar. Fy.

Jag gjorde ett försök att gå till skolan på en föreläsning på tisdagen men insåg att jag inte fick ut någonting av den då jag inte hängde med alls så gick hem i första pausen och stupade i soffan igen för ytterligare en heldag utan att göra någonting. Supertrist. Skulle även jobbat men det fick jag också hoppa över... Igår däremot så började jag känna mig något bättre så att jag i alla fall kunde beta av lite plugg i omgångar. Det var skönt eftersom man får rätt mycket ångest av att inte plugga när tentorna ligger alldeles i början av nästa år.

Idag har jag inte haft någon feber alls (i alla fall har jag intalat mig själv att jag är frisk) så idag har jag varit i skolan från 08.30-17.00. Vi har dels suttit med ett grupparbete och så hade vi föreläsning efter lunch! Nu är jag trött i huvudet och ska snart laga middag.

Hoppas ni haft en fin dag.

Likes

Comments

Godmorgon!

Det var några dagar sedan vi hördes och det har både hunnit bli december och första advent. Så himla mysigt ju! Känns så skumt att det snart är jul. Tiden går så himla fort. Igår gick jag i alla fall till Jysk för att inhandla lite nytt julpynt. I princip allt på bilderna ovan är nytt förutom den lilla ljusstaken på första bilden och allt för 175 kr. Det tyckte jag var bra!

Idag ska jag jobba på My One så ska alldeles snart gå till bussen. Trodde först jag började 10 men börjar visst 11 så fick gå tillbaka från busshållplatsen, haha. Hoppas det går bra på jobbet! Har sovit fruktansvärt dåligt inatt då en granne hade fest till 04 inatt och det lät så mycket så det var omöjligt att sova. Kändes som att festen var i vår lägenhet... Pojkvännen min har varit sjuk i ett par dagar dessutom och nu börjar jag också känna mig lite små krasslig. Hoppas jag håller ut idag!

Ha en trevlig första advent fina ni. Kram.

Likes

Comments

Sydafrika 2017

Förskolan Ruthy, Dunoon - Kapstaden.

Det var på den här förskolan som vi spenderade våra förmiddagar i Sydafrika när vi volontärarbetade i somras. Det var en fantastisk kvinna som drev förskoleverksamheten på undervåningen i sitt hus och det fanns tre olika rum med tre olika grupper med barn. 0-2-åringarna, 2-3-åringarna och de äldre barnen som var mellan 4-5-år. Rummen var väldigt små och jag fick en chock över hur många barn det kunde få plats på en sådan liten yta. De äldsta barnens grupp bestod av runt 50 barn och deras rum var absolut inte större än våran lägenhet som är 35 kvm. Eftersom vi var där när det var vinter så var det rätt kallt, speciellt för befolkningen som är vana vid värme. Närvaron var därför väldigt olika beroende på väder. Om det regnade så var det många barn som inte kom till förskolan för att föräldrarna inte ville riskera att barnen skulle bli sjuka. Det skulle nämligen innebära en större risk för föräldrarna att inte kunna jobba och det hade dom inte råd med. Istället fick barnen vara hemma med något äldre syskon eller så. Generellt var barnen rätt sjuka på förskolan. De hostade, snorade och vissa dagar var dom hängiga av feber.

En vanlig dag på förskolan började med att vi blev skjutsade dit av våran chaufför Wellington. När vi klev in genom dörren möttes vi av ett stort gäng glada barn som kom springandes mot oss för att säga hej och få en kram. Kan inte ens sätta ord på den glädjen jag kände då. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Det kändes så oväntat på något sätt. Dessa små underbara själar utstrålade mer glädje och energi än vad jag någonsin varit med om innan.

När vi sagt hej till alla barn var det dags för frukost som bestod av gröt gjord på majsstärkelse gissar vi. Oftast fick vi mata två barn samtidigt då dom var så små och inte kunde så bra själva. När maten var färdig så var det morgonsamling för de olika åldersgrupperna. Det var då vi försökte öva på olika saker med barnen. Lära dom färger, hur man säger vad man heter på engelska, årstider, att räkna osv. Vi sjöng också en massa olika sånger. Därefter var det dags för lek. För de små barnen hällde vi ut lådor med olika leksaker som barnen fick leka med. De äldre barnen fick rita, öva på att skriva bokstäver eller leka med någonting sittandes vid borden. Vår främsta uppgift var framförallt att aktivera barnen och att se deras behov. Vara lärarnas extraögon och att se till att de inte enbart satt på en stol och ritade en hel dag utan att de fick röra på sig och leka också. För det var nämligen oftast så det var - de äldre barnen kunde sitta en hel förmiddag och endast öva på att skriva bokstaven "E". De blev så lätt rastlösa då och började busa och bråka med varandra istället. Det var därför viktigt för barnen att få röra på sig emellanåt för att bli av med lite energi. Dock var detta inte helt lätt att göra då det var kallt ute och därmed kunde vi endast vara ute en gång under vår tid där.

Barnen ville så himla gärna få vår uppmärksamhet. De ropade "teacher" efter oss för att vi skulle komma och se på vad de arbetat med under dagen. Om de pärlat, målat eller övat på bokstäver. De sökte också vår uppmärksamhet genom att knäcka bort spetsen på pennan så att vi skulle komma för att vässa deras pennor igen. Allt för att få vår uppmärksamhet.

Lunchen fick barnen från förskolan alla dagar förutom på fredagar då de fick ta med sig egen mat. Det var sorgligt när något barn inte hade med sig mat och man funderade mycket över varför de inte hade det. Men det var samtidigt så himla fint för barnen såg alltid till att dela med sig till den som inte hade. Finaste ungarna. Efter lunchen var det var dags för dom att sova. De gjorde de alltid mitt på dagen för att dom blev så trötta av allt lek. Det var också här, när barnen väl hade lagt sig, som det var dags för oss volontärer att åka vidare till våra eftermiddagsprojekt.

Detta inlägget har legat som ett utkast så otroligt länge. Jag har liksom öppnat det i flera omgångar och försökt skriva på det men det har liksom inte gått. Det känns aldrig som att det blir riktigt rättvist. Men det är verkligen så, ord kan inte beskriva vissa saker. Speciellt inte en resa som denna. För jag har aldrig varit så fylld på känslor som under denna resan. Jag har både varit fylld med så otroligt mycket glädje men också förtvivlan, sorg och ilska. Det jag reagerar mest på är alla de övriga människorna som inte bor i kåkstäderna. Dom som åker förbi de fattiga områdena utan att reagera och som säkerligen har uppfattningen att det endast bor en massa slarviga och lata människor i dessa områden. Men det är så jävla fel. Det är så fruktansvärt hur regeringen inte gör mer för att motverka kåkstäderna. Den absolut största majoriteten i kåkstäderna är fantastiska och har en drivkraft om att ha jobb, låta barnen utbildas och bo i bättre och säkrare hus. Det är ett litet antal människor som är farliga och kriminella och det är dessa som tyvärr sätter prägeln för hela kåkstaden. Men det bor så mycket oskyldiga människor där, människor precis som vi. Och det är så satans orättvist.

Likes

Comments

Vardag

Hej! Igår kom min kära lillebror på besök. Vi åt på Tugg till middag, gjorde paj hemma till efterrätt och kollade på en film. Mysigt! Han tog bussen hem för bara en liten stund sedan då jag behöver sätta mig ner och plugga. Inte så kul för honom kanske att sitta med då, hihi!

Jag börjar känna mig lite allmänt stressad nu. Blickade lite framåt i min kalender förut och insåg att jag har oerhört mycket som ska göras, inte minst att jag har två tentor om 5 och 6 veckor. Alltså kort efter nyår. Bara det stressar mig något fruktansvärt! Men även att det är jul väldigt snart. Så mycket som ska göras innan dess. Inte nog med att alla julklappar ska köpas samt att vårt julfirande ska struktureras upp på ett så bra sätt utan också att jag vill ha kommit så långt som möjligt inför tentorna så att jag faktiskt kan känna mig lite lugn när jag väl lägger plugget åt sidan under några dagar vid jul.

Om vi fokuserar mer på denna veckan så ska jag jobba ett pass på Ica och ett pass på My One. Dessutom ska uppgiften som vi har nu bil färdig tills imorgon och så har vi seminarium på onsdag. På torsdag ska jag och flera från klassen på bowlingkväll med ett företag. Nyttigt att höra lite om hur deras arbete ser ut, kan nog hjälpa en del när det kommer till vårat inriktningsval som ska göras i mars någon gång. Utöver detta ska jag försöka att komma så långt som möjligt med tentaplugget samt att jag och Richard för en gångs skull ska ha en riktigt mysig helg hemma. Det kommer bli den första på väldigt länge som vi båda är hemma och även den enda på ett bra tag framöver.

Likes

Comments

Om det är någonting jag ogillar så är det att vara ensam hemma. Så har det varit sedan jag var liten. Jag tyckte alltid att det var lite obehagligt. Och idag sitter jag hemma, helt ensam en lördagskväll och försöker helt enkelt göra det bästa av situationen. Tycker ändå det går bra. Har endast ringt och pratat hål i huvudet på tre personer vilket ändå är lite för att vara jag, haha. Jag är betydligt bättre på att hantera ensamhet nu mot hur det var för några år sedan. Då grät jag mest när jag var ensam och var oerhört deppig. Idag har jag inte fällt en endaste liten tår och knappt varit deppig heller. Hur bra som helst ju! Tänkte dela med mig av lite saker som gör det betydligt lättare att vara ensam hemma om det skulle vara så att någon mer har samma problem som mig, hihi.

* Gör upp en plan innan. Det finns alltid saker som man skjutit på och bortprioriterat som man kan se till att få gjort när man ändå inte har någonting annat för sig. Jag hade en massa saker som jag kunde göra idag och jag är faktiskt inte ens i närheten av att hinna med allt på listan.

* Gör fint runt om dig. Se till att sängen är bäddad, att prydnadskuddarna ligger rätt i soffan och att köket är städat. Det blir så mycket mysigare då.

* Tänd ljus för att höja mysfaktorn ännu mer!

* Lyssna på musik i högtalaren så att det inte blir så satans tyst.

* Gör dig själv en riktigt god middag. Brukar verkligen inte unna mig något gott när jag är själv då det känns onödigt. Brukar nöja mig med nudlar typ. Men idag gjorde jag en pasta innehållande allt som Richard ogillar men som jag älskar. Man får ju passa på medan man kan!

* Gå igenom dina kontakter på telefonen och ring roliga filurer. Bästa tidsfördrivet! Idag hann jag bara med tre. Men å andra sidan var det tre låååånga samtal.

* Om kvällen känns lång - gå och lägg dig tidigare än vanligt. Då kommer nästa dag snabbare 😉.

​Nu ska jag kolla runt lite på black weekend-erbjudanden och efter det ska jag sova. Jobbade tidigt i morse så är väldigt trött.

Likes

Comments

Vardag

Det har varit en rätt seg fredag för mig då vi haft seminarium hela dagen. Jag och min grupp presenterade vårat arbete först av och alla och efter det har vi varit tvungna att vara kvar hela dagen för att se på alla andras presentationer. Varje grupp skulle dessutom opponera på en grupp var och jag måste säga att det nästan var värre än att stå där uppe själv och prata. Då vill jag förtydliga att jag har oerhörd prestationsångest innan prestationer. Inatt vaknade jag klockan två av ren nervositet och var tvungen att repetera det jag skulle säga några gånger innan jag kunde somna om igen. Men att dela med sig av sina åsikter om någon annans arbete samt ge konstruktiv kritik var någonting helt annat. Det var jobbigt. Särskilt eftersom arbetet vi opponerade på var väldigt bra!

Det är så härligt att det äntligen är fredag i alla fall och att man fick lön och studiestöd idag dessutom. Jag har definitivt fredagskänslor och det satt fint med lite pengar på kontot igen. Hade inte mycket pengar kvar om vi säger så eftersom vi betalade Åreresan denna månaden. Så det var härligt! Dessvärre jobbar jag imorgon, tidigt dessutom, så det blir en lugn kväll för mig. Jag och Richard ska dock mysa till det lite och gå till Pinchos och äta middag idag. Både jag och han har en massa bonus-tapas där så vi tänkte passa på att utnyttja dom, hihi.

Likes

Comments

Likes

Comments

Foton

Jag blev så glad i morse när jag drog undan gardinerna och möttes av mer snö! Åh perfekt tänkte jag. Jag som sett fram emot att gå ut och ta bilder i snön så länge. Jag åt frukost, tog på mig varma kläder, putsade linsen och traskade ut. Det som såg så milt och fint ut ifrån fönstret var fruktansvärt kallt och obehagligt när jag väl gick ut, haha. Fick gå och kolla ner i marken med luvan hårt fastspänd för att inte få en massa snö i ansiktet. Blä. Men jag tog mig till parken och klickade mina bilder i alla fall! Där blåste det som tur var inte lika mycket.

Tänker att jag visar er några av de bilderna jag tog nu innan jag ska gå och lägga mig. Fastän att vädret inte var tipptopp så tycker jag ändå att bilderna blev fina. Känns alltid så när man fotar i snö. Snö är så fint att det nästan aldrig blir dåligt. Dessvärre har nu snön så gott som töat bort igen, såklart. Men jag fick i alla fall mina bilder innan ;).

Som sagt - nu är det dags för mig att sova! Godnatt <3.

Likes

Comments

​Kolla vad fint det är från vår lägenhet!

V​i börjar närma oss slutet av november vilket för mig känns helt galet. Denna hösten har varit så fin, så varm att man lite glömt av att tiden gått. Idag är det endast dryga fyra veckor kvar till jul. Jag som skrattat åt alla som pratat om julafton och nyår bara för att det känts så löjligt tidigt. Nu är det inte längre och det insåg jag när marken täcktes av snö.

Likes

Comments