​Idag har jag otrolig abstinens och bara vill få igång vardagen igen. Efter att bara ha varit i skolan några timmar igår kände jag verkligen hur mycket jag har saknat det. Inte skolarbetet, utan att hålla kroppen igång och ha rutiner. Jag saknar verkligen att tillbringa mina kvällar på dansskolan, stressa hit och dit för att hinna med dans, orkestrar, band och massor av annat och faktiskt, gå i skolan. Om en vecka har vi Kick-Off på dansskolan! Jag kommer att spendera ca 18h fulla med dans, skratt och inspiration, TAGGAAAAAAA. För tre år sedan, när jag började dansa, trodde jag inte att jag skulle bli så besatt... Men, men. Jag lever för dansen nu. 

Något som inte alls är lika kul är att gymnasieansökan öppnar på måndag. Visst ska det bli kul att börja gymnasiet, med känns ändå så läskigt att välja. Lutar åt Teknikprogrammet, för att sedan kunna bli arkitekt, om det är så att jag inte jobbar som dansare, danslärare eller något annat estetiskt. Jag är ju trots allt bara 15 år, så vi får väl se! 

Idag har jag städat min mammas garderob, som är fullständigt kaos. Detta projekt har pågått i några dagar, och lär nog också fortsätta i några dagar till. Annars har jag inte gjort så mycket, mer än att kolla serier. Imorgon planerar jag en mer produktiv dag, med lite städning, träning och annat roligt! 

Adios vänner!

Mia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Slarv med inläggen? Ja, det måste jag tyvärr erkänna. 2016 började fort och med mycket så jag vet knappt vad. Något absolut speciellt har jag inte gjort, utan bara lite allmänt. I år har jag faktiskt inte något nyårslöfte, utan tänker köra utan. Möjligtvis att jag tar minst en prick i singeln i hiphop, annars får detta år bli som det blir. 

Idag har jag otrolig skrivkramp, och kommer inte på vad jag ska skriva om. Därför blir det nog så att jag avslutar detta inlägg nu och skriver ett bättre imorgon när jag förhoppningsvis har fått lite inspiration! Men nu vet ni iaf att jag inte har försvunnit eller något haha.

Ha en bra fortsatt fredag, kram!

Mia

Likes

Comments

Idag ska det faktiskt handla om mitt hår, som har haft ett antal färger i år. Lite konstigt tema kanske, men ganska intressant ändå.

Jag startade 2015 med mörkt brunt hår, men efter 3 månader med brunt hår gjorde jag och Julia en spontan liten sak. En kväll i februari blekte vi mitt underhår och färgade det sedan lila. Vi använde oss utav 'MOOD's silverblonda hårfärg 107, och sedan utav 'Directions' hårfärger där vi gjorde en blandning utav röda färgen 'Poppy red' och blåa färgen 'Midnight blue'. Resultatet blev en mörk lila färg som man knappt kunde se, utan det såg mer ut som brunt.

Efter några veckor gick färgen ut och jag färgade blått med färgen 'Lagoon blue' ifrån 'Directions'. Det coolaste med att ha färgat underhår är när man flätar det, och på bilden nedan ser ni varför! Detta saknar jag faktiskt verkligen haha!

Det blev några omfärgningar. Blått med lila i topparna och sedan ombre med blått/grönt/lila. Min absoluta favorit genom tiderna är faktiskt när jag hade ombre med blått. grönt och lila. Men precis som de andra gångerna tog det inte länge innan färgen tvättades ur.

I maj kände jag för att avsluta mitt färgglada hårs kapitel och tog mig till frisören. Blonda slingor blev det, och även ett försök till att få bort den gröna färg som bildats i mitt underhår. Försöket misslyckades, trots att vi använde ett av de starkaste blekningsmedel min frisör hade. För er som funderar på att färga blått, tänk på att vara säkra på erat val för alla blåa färger ifrån 'Directions' fastnar otroligt lätt. Jag har än idag grönt underhår, men det har snart växt ut så mycket att jag inte har något kvar! Detta tar oss alltså vidare i min lilla ''hårevolution'', som jag kallar det.

Mitt hår har sedan maj fått vara blont, men när jag var i Spanien flätade jag det och hade det så i några veckor. Denna procedur kostade mig mer än väntat, och jag var otroligt besviken och sur efter, för det blev inte som jag ville. Efter några timmars besvikenhet kollade jag mig i spegeln och tyckte det såg ganska coolt ut! Jag saknar dem faktiskt idag och vem vet, det kanske händer igen. Idag ser mitt hår ut som på den andra bilden nedan. Det är ganska slitet i topparna, men jag är nöjd med färgen nu.

Denna text blev inte lika rolig som alla andra dagar jag skrivit, men men. Imorgon är det temat vänner & skola, hoppas ni kikar in då också!

Mia

Likes

Comments

Precis som dansen är musiken en stor del av mitt liv och detta år har varit fyllt med musik. Både egna konserter och andras har det blivit.

Som jag redan nämnt tusen gånger, om inte mer, har jag och SWE varit i USA. Mellan februari och juni hade vi 6 och en halv timmas rep i veckan, och det två sista veckorna innan avfärd var det rep nästan varje dag. Studiodagar hade vi också. Långa var de, men jätteroliga! Vidare i USA så hade vi två spelningar framför Vita Huset i Washington D.C. Det härliga med publiken var att de var väldigt lätta att få kontakt med. På första spelningen när jag skulle börja med att introducera oss sa jag hej, och fick genast ett hej tillbaka. När jag sedan berättade om att vi hade många länder involverade i SWE ställde sig en kvinna upp och applåderade. Det kändes lite konstigt, men också ganska coolt om jag får erkänna det! Väl hemma i Sverige igen tog vi ett litet break, innan vi i september fick tre stycken spelningar. En var på Lokomotivet, en på Scenkonst Sörmland och en på Multum i Strängnäs. Den första av dem var på Scenkonst Sörmland, och vi ärligt förväntade oss typ max 20 stycken i publiken. När spelningen sedan satte igång hade vi ca 90 stycken där?? De andra spelningarna var inte lika fulla , men roliga var de! SWE kommer att fortsätta som en ensemble och vårar nästa mål är USA igen våren 2017.

Jag går som sagt i musikklass, och har har 4 och 1/2h musik i veckan. Varje termin har vi en stor konsert, och under detta år hade första konserten tema 60- och 70-tal och andra 80- och 90-tal. Jag och mina vänner har ett band som vi kallar Rozette (lång historia), och första konserten uppträdde vi med Good Times Bad Times av Led Zeppelin och andra konserten med Jump av Van Halen. Har sådan glädje när jag står på scen, speciellt med mina fina vänner, och vi lyckades så sjukt bra med Jump och visade klart var skåpet skulle stå. På den konserten sjöng jag och Ella under slutlåten Walking on Sunshine. Om någon är intresserad av att höra finns den här; https://www.youtube.com/watch?v=pUWzPh_z8X8

Under året har min klass och jag även hunnit med att spela på skolavslutningen, där Hugo och jag sjöng Vågorna av Uno Svenningsson, luciatåg där skolan bl.a. framförde Fix You av Coldplay, julkonsert i Gillberga Kyrka och adventsfrukost för skolans lärare där Ella och jag sjöng Julen är här.

Som jag nämnde häromdagen när jag skrev om mina resor så var jag i Tyskland och Kroatien med Ungdomssymfonin och vi hade en konsert i Erlangen, Tyskland och tre stycken i Kroatien. Under året har vi även haft egna konserter och kul har det varit!I höstas började jag i musikskolan showkör Mixed Voices och ärligt, jag har saknat att sjunga i kör så mycket! Vi uppträdde i stadshuset med några låtar, men till våren ska vi även sätta upp en musikal!

Den 13 maj hade jag och min bästa vän Julia biljetter till 5 Seconds of Summer, och väl där fanns det tomma platser bredvid oss. Vi visste att Lotta och Ida inte satt långt ifrån oss, så efter förbandet letade vi efter dem, hittade dem och drog med dem till de tomma platserna! 5sos lät lika bra, om inte bättre, som man hört dem innan. Vi hade det asnajs och det var en av de bästa kvällarna under detta år!

Musiken i år har betytt supermycket för mig och det bästa har nog varit att få stå på scen med mina fina vänner och ha så himla kul! Jag quotar Benji ur Pitch Perfect ''Performing live gives me such a rush''.

Ha det gött,

Mia

Bilder tagna utav Claes Nyman, Christina Hjalmarsson, Tom Arvidsson, Kristian Fransholm och Mia Malmqvist.

Likes

Comments

Mitt liv består till mestadels utav dans. När jag är ledsen, glad, eller arg kan jag alltid förlita mig på att dansen ska hjälpa mig. Dans är lite som visuell poesi. Detta år har varit otroligt upp och ner när, speciellt när det gäller tävlingar. Ena tävlingen har det gått otroligt bra, andra mindre bra, men jag kan inte säga att det har gått dåligt. 9 tävlingar har det blivit i år, 6 prickar, 13 finalplatser varav 8 pallplatser och massor av känslor.

Första tävlingen var en extrainsatt tävling i disco. Jag har endast tävlat disco några enstaka gånger, och oftast har det gått varken bra eller dåligt. Efter första normalen på denna tävling vred sig mitt knä, och jag fick svårt att gå och väldigt ont. Tur i oturen så gick jag vidare från den rundan, men valde att avbryta pga knäskadan. Det blev en 43e plats av 72.

Regionstävlingen efter vill jag knappt prata om, för den gick så kasst. Hela vårterminen gick sämre än höstterminen, mycket beroende på sjukdom och skador.

Min bästa tävling detta år var endast för några veckor sedan, nämligen Hiphop SM. Om man får säga det så är det väl på SM det ska sitta, och det gjorde det! Jag dansade min andra gång i star, som är näst högsta klassen utav 5, men på SM är det två högsta klasserna hopslagna. Jag tävlade alltså mot de allra bästa i Sverige och tog mig till en 15e plats av 64 fenomenalt bra dansare. I paren/duo kom Sara och jag oväntat till final för vi klantade till det i semifinalen, men turen var med oss! Där blev det dock en 5e plats, men vi var otroligt nöjda båda två! Och så kära gruppen, vi vann. Vi kom etta, och det är jag chockad över fortfarande idag. Vi i gruppen har haft ett ganska jobbigt år med avhopp, koreografikaos, sjukdom och skador, så att avsluta med detta var underbart! Fy sjutsingen vad jag grät hahaha!

Under året har jag även hunnit med olika battles och föreställningar. I mars var jag jag med i Eskilstunas battle och kom på en 3e plats. Det var en sjukt rolig kväll med dans, inspiration och skratt.

Ett bra år, det har det varit. Jag har utvecklats otroligt mycket i min dans, blivit ännu närmare min fina dansfamilj och bara njutit utav dansen! Kan också passa på att tacka alla mina fina danslärare jag haft under året sådär lite indirekt. Ni har alla hjälpt mig till en bättre dansare och ni är bäst! <3

Godkväll på er alla och hoppas att ni har det bra!

Mia

Likes

Comments

Vilket sjukt år jag har haft. Seg uppdatering har det varit, men blev så bortskämd att jag fick en MacBook i julklapp utav mina föräldrar. Kommer därför kunna uppdatera oftare nu och inte låta det gå ett halvår innan nästa uppdatering, oops.

Detta år har varit galet. Antalet länder jag varit i är bara otroligt. Sverige (förstås), Italien, Frankrike, Tyskland, Kroatien, USA, Spanien och Estland. Har även befunnit mig i Danmark, Österrike och Slovenien en kortare tid. Hur detta kunde gå till vet jag knappt, men jag är så sjukt tacksam för allt.

Mina resor började i Rom, Italien i februari. Jag åkte dit på konfirmationsresa, och hade en underbar tid med massor av fina vänner. Vi upptäckte staden, skojade och grubblade på livet. Vi bodde i ett kloster och jag delade rum med mina två mycket nära vänner Abbe (Aubrey) och Amanda. Denna resa drabbades dock av öroninflammationer, virus och feber, men vi klarade oss igenom det och hade enormt kul!

Efter Italien var det dags att åka till Frankrike med min familj. Paris var underbart och är inget jag kommer glömma. Vi åkte till Frankrike för att fira min farmors 80-års dag, så även hon var med, och även mina föräldrars 15-åriga bröllopsdag. Min faster och hennes man som vanligtvis bor i Schweiz flög även till Frankrike och var med oss. Paris är en otroligt vacker stad, och det är hemskt vad den behövt gå igenom på senaste tiden, men även för hela världen. I Frankrike shoppade jag, var uppe i Eiffeltornet och på Triumfbågen och åt supergod mat.

I början av juni endast två dagar efter att skolan hade slutat bar det av mot Tyskland och Kroatien. Dit åkte jag med symfoniorkestern jag är med i och mina bästa vänner. Resan började en söndagskväll 21.00 och vi var så taggade. Ella och jag var uppe halva natten i bussen och bara snackade och skrattade. När vi sedan kom fram till Tyskland efter ca 24h åt vi middag på vårt hotell, som tyvärr inte var det bästa vi ätit, och sedan hade vi det chill i våra hotellrum. Efter en dags shopping och uppträdande i Erlangen bar det av mot slutstationen, Trogir i Kroatien. Vi bodde på Vranjica Belvedere, som är en camping. Jag och mina finfina vänner Ella, Lotta, Ida och Johanna bodde i vår egen lägenhet med havsutsikt. Vi roade oss med att sola, bada, äta, skratta och ha det bäst. Denna är nog en av de bästa resor jag varit på någonsin. Det som var tråkigt då var myrinvardering, men när jag tänker tillbaka på det är det så otroligt komiskt.

Under slutet av 2014 och 2015 har jag repat inför att åka med min ensemble SWE - Swedish World Ensemble till USA, och 30 juni var det dags. Efter allt kaos under året med flyg, låtar m.m. fick vi äntligen fortsätta med mer kaos, men på ett bra sätt. Den resan var en drömresa, som jag tror ingen i min ålder skulle kunna föreställa sig. Jag åkte själv utan mina föräldrar som 14-åring till USA för att spela framför Vita Huset? HUR? Första natten spenderade vi på ett hotell i New York, inte det bästa men inte heller det sämsta. Den dag vi sedan fick spendera i New York fylldes av lite shopping och sedan en busstur på ca 2h runt hela staden. Det var den tid vi hade innan vi återigen satte oss i bilarna för att fortsätta till Washington D.C. Vi anlände till min värdfamilj 00.00 på natten. De jag bodde hos var ett äldre par som hette Pat och Bill. De hade ett eget hus på tre våningar och de lät oss få hela översta våningen. Vi hade två stora rum och egen dusch och toalett. Det finns så mycket att berätta om USA och SWE, så att inte skriva för långt är svårt. Den tid jag var där var fenomenal och jag kan fortfarande inte fatta vad som hände??! Killarna blev eskorterade av FBI och polisen för att de råkade parkera på Vita Husets privatparkering, vi blev sjukt nära alla i gruppen, vi spelade framför vita huset, Obama flög över oss i en helikopter och vi festade loss med resten av USA på 4th of July. Så sjukt crazy!

Efter några veckor hemma fick jag förfrågan om jag ville åka till Spanien för att jobba som hushållerska åt min faster och hennes man, och självklart tackade jag ja! I två veckor jobbade jag, solade, träffade folk och åt fantastisk mat! Staden jag bodde i var också helt fantastisk och vacker, lika så de som bodde där.

På höstlovet tog jag och min familj en tur till Tallin, Estland, och hade det mysigt och underbart!

Av att skriva detta inlägg blir jag nästan tårögd, för alla minnen jag har är fantastiska, helt fantastiska. Hur mycket man ändå försöker när man reser förstår du aldrig hur lyckligt lottad och hur underbart under tiden du är där, utan det inser du oftast senare. Jag försökte speciellt tänka på detta när jag var i USA, men varje gång jag tänker på det blir jag helt chockad, tårögd och fylld av längtan. Bifogar ett urval av bilder ifrån dessa resor, hope you enjoy!

Jag har tänkt mig att jag ska skriva om speciella områden kring 2015 varje dag fram tills 31 december, så imorgon kommer ett inlägg om mitt dansår.

Ha det underbart och njut av de sista dagarna av 2015 kompisar, för detta år har varit kaotiskt, men ändå bra.

Mia

Likes

Comments

Hej alla vänner!

Många veckor har gått sedan jag var i USA, och det har varit ganska fullt upp, fast ändå inte. USA, det var grymt! Träffade mycket nya människor och fick se så mycket nytt som man hört talas om och sett bilder på, men sedan sett på riktigt! Tänkte skriva ett mer samlat inlägg endast om USA-resan senare!

Idag fyller min bubbis Alice 15 år och vi ska fira henne hela dagen! Kom hem till henne ca 23 igår kväll och vi hade en liten myskväll. Vi gick ut och satte oss på Alices studsmatta och tog med oss filtar och värmeljus och bara pratade. Sedan gick vi in och kollade på High School Musical 2 där vi gick igenom en nostalgitripp. När vi vaknade nu på morgonen kom Alices familj in och vi sjöng för henne, trots att jag typ bara var halvvaken. Nu har vi lyckats ta oss till ICA där Emma och Alice köpte energidryck samtidigt som jag köpte en Fanta Strawberry. Nog med lite för detaljerad information nu och tänkte avsluta detta stycke med att säga, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ALICE! <3

Igår hände det en liten vändning på min dag då jag vaknade upp och var lagom trött och mådde inget bra. När jag satte mig i köket så kom min pappa in och började berätta om min faster och att hon skulle vilja ha en hushållerska nere i Spanien i ca 2 veckor. Jag förstod att pappa syftade på mig och blev helt mållös, men vi kom överens om det och jag kollade flyg. Bokat och klart och om 6 dagar så åker jag till Spanien för att arbeta där och njuta av värmen! Är så sjukt tacksam över att mina föräldrar låter mig åka dit helt ensam och att min faster och hennes man erbjuder mig ett jobb där!

Jaja, nu ska jag inte fortsätta så mycket er än att jag tackar er alla som är inne på in blogg och hoppas ni har en fortsätt bra dag och sommar, även om vädret kanske kunde vart bättre!

Likes

Comments

Hejsan alla finisar!

Detta är ett tidsinställt inlägg som jag skriver nu en vecka innan jag ska till USA! När ni läser detta nu så är jag alltså i USA, och har varit det i några dagar! För att ni ska få något att läsa så tänkte jag förklara varför jag är i USA och vad jag ska göra där!

Jag blev antagen i en ensemble som kallas SWE - Swedish World Ensemble i november förra året där jag spelar fiol, och vi visste redan då att vårat mål var att ta oss till en festival i USA. Efter ca en månads rep så spelade bi in en låt som skickades till ambassadörerna för festivalen, och några veckor senare fick vi veta att vi blivit antagna! Festivalen vi deltar i heter World Children's festival, och handlar om att främja olika länders kultur och dela med sig av den.

Sedan det har vi repat 4-6 1/2 timma i veckan, och nu innan vi åker så har jag rep i princip varje dag. I början tänkte jag mig inte att det skulle bli så stort, utan att ingen skulle bry sig om oss eller att vi skulle få scenkläder, få uppträda inför vita huset och fira 4th of July i USA, men så blev det nu, och jag är oerhört tacksam för det! Vi spelar svensk folkmusik som vi gör om och blandar med andra musikstilar, t.ex. pop. Det kan låta hur larvigt som helst, men det är otroligt kul! Antalet timmar jag har lagt ner på detta är ganska många om man räknar alla reptider och studiotimmar (bara studiotimmarna har väl blivit ca 30), så att nu få åka iväg ska bli grymt!

Det var lite om min ensemble och USA, sköt om er alla!

Kram,

Mia <3


Likes

Comments

​Då var det alltså snart dags att börja packa, eftersom att det är 4 dagar innan jag ger mig av. Packa för mig är alltid lika jobbigt, och jag tror att de flesta känner detsamma. Jag hamnar alltid i situationer om jag ska ta med mig vissa saker eller ej. Denna gång sitter jag i skoträsket. Mina svarta vans står redan på packningslistan, och mina Nike Air Max eftersom att de är så bra att gå i, men där tar det slut. Jag frestas som vanligt till att ta med mig fler par, men jag har ju samtidigt tänkt att köpa skor i USA. På vägen hem från Paris hade jag tre par skor i min väska och den gick knappt att knäppa igen med allt annat som jag hade i den...

Detsamma gäller mina kläder, för jag älskar kläder, men lyckas alltid ta med mig för mycket (fast vem gör inte det)! De gånger som jag har tänkt att dra ner på kläder så har jag alltid stått där utan nåt klädesplagg som plötsligt blivit jätteviktigt. 

Innan resan påbörjas måste jag också handla lite produkter som torrschampo och fuktkräm, eftersom att båda tog slut i Kroatien. 

Mycket mer finns inte att skriva just nu mer än att jag har repat idag och att jag firade min bästa vän med en picknick! 

Kram Mia 

Likes

Comments