Tisdag var våran sista praktik dag, för mestadels var det som en vanlig dag under praktiken. Men man fick känslan att man kommer sakna alla goa peroner på restaurnagen. Man hade börjat känna allihopa och nu har resan tagit sig mot slutet.
Vi fick ett härligt avslut på denna resa därimot, de bjöd oss på tre rätters middag på Restaurangen Forn på Onsdags kväll. så vi gick upp till köket och sa ett sista hejdå till kockarna och serveringens personalen. Vi fick en massa kramar och kyssar på kinderna
😂
Men under dagen på Onsdagen så var vi och besökte Cuevas Drach (drak grottorna). Det var väldigt mysigt pch häftigt. när man har kommit till ca mitten av grottorna så fanns det en föreställning men personer på båtar som spelade musik och båtarna lös väldigt fint.
Och nu har vi tagit oss till våran sista dag i Mallorca. Idag ska vi packa allting och ta oss till svenska kyrkan och sedan till flygplatsen.
Så vi Ses snart Sverige!
❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I lördags jobbade vi länge. Efter jobbet gick vi hem för att duscha och fixa oss innan vi tänkte gå ut och käka. Vi började gå mot Illetes men hittade inget vi var sugna på, så vi tog bussen in till stan och började sedan gå åt andra hållet mot Pont D'inca för att försöka hitta en pizzeria. Jag tror vi letade i minst en timma, men hittade inte någon. Så det slutade med att vi tog bussen hem och käkade hemma på den vanliga pizzerian två minuter från lägenheten haha.
Sen i söndags var vi lediga så vi tänkte åkt till Porto Cristo (grottor) men det visade sig att det inte gick några bussar dit. Då vi blev ganska sura stod vi där och diskuterade en stund innan vi tog buss 25 mot akvariummet istället. Dock råkade jag och Madde slumra lite och Gabi visste ej vart vi ville, så vi åkte buss i 40 min ist för 25. Vi var ganska vilse men började då gå utmed kusten och kolla souvenirbutiker och käkade lunch. Därefter hittade bussen som ledde oss hem och åkte hem och duscha. Därefter gick jag och Madde ut och gick en runda innan det var dags för att sova.
Idag har vi jobbat hela dagen och vi får se vad som händer ikväll. Imorgon är sista dagen på jobbet. Skönt men lite tråkigt. Vi allihopa börjar längta hem nu, så skönt att vi åker på torsdag!
/Felice

Likes

Comments

Förlåt för den sena uppdateringen!
Under de senaste dagarna så har det varit mycket stress så man har inte haft ork för något..
Men när vi har varit i restaurangen så har det varit mycket folk och meny byte så alla är lite över allt, om man kan säga så.
Vi har alla tre fått vara med i service och hjälpa till med hela dessert menyn och lite utav förrätterna. Det är inte så mycket mer som har hänt under dessa dagarna. Förutom att vi har varit lite överallt i Palma, men inte mer än så. Hoppas alla ni andra har det bra. Vi ses snart igen!

Likes

Comments

I lördags så började vi ju då redan 8.30 och slutade 16.30. Efter det var vi sjukt trötta så jag och Madde sov en bra stund medan Gabi låg och kollade på film. När vi vaknade var vi sjukt hungriga, men hade i princip ingenting i kylskåpet då vi hade tänkt dra in till stan på festivalen och käka där. Men då det spöregnade och vi hade ingen större lust med det, så gick vi gatan upp och käkade på det stället där vi spelat biljard innan, det var dock ingen höjdare. Sen gick vi tillbaka och spelade lite kort innan vi la oss.
Då vi var lediga i söndags så sov jag till halv elva och de andra till typ ett. Tror de vaknade av att jag började rota i kylskåpet p g a att jag var vrålhungrig haha. Men det löste sig och vi käkade frukost på sängen
👌🏻. Efter det stack jag och Madde in på marknaden i stan medan Gabi inte kände för att hänga med och valde att stanna hemma istället. Vi hade det dock hur mysigt som helst! Därefter lagade Madde utsökt mat och sen skypeade även hon och jag med Marko😍
Idag började vi vid 9 och har haft en ganska vanlig dag i köket. Gabi fick vara med i service medan jag och Madde var däruppe och preppade inför morgondagen. Nu väntar vi även på att Madde ska bli klar med käket och sen händer det nog inte så mycket mer ikväll.
😊
Puss, Felice

Likes

Comments

Idag började vi en timme tidgare än förut 9.00. Vi har mest preppat heladagen en massa saker. Vi har gjort risotto, personal mat, nutella pannacotta, en massa päron kulor och en massa andra saker. Felice har fått vara med i servic och hjälper till att lägga upp efterätter och förrätter. Medan jag pch Madde fick hjälpa till i köket på övervåningen med preppning inför morgondagen.
Igår så var det ungefär samma sak som idag men har även hjälp till at stecka olika sorters kött och skiva upp bläckfisk.
Men imorgon så ska vi börja 8.00 istället det blir tidigare varje dag men det får man leva med man är ändå på Palma De Mallorca.
😜
Btw! Vi har även blivit stammisar på en glass kiosk som vi går inom varje dag efter jobbet 😂❤️

Likes

Comments

Då vi glömde lägga ut något inlägg igår så får jag la skriva dubbelt idag. Nej men igår var vi sjukt nervösa innan vi skulle börja då det var vår första dag i köket med spanjorer som ej kan engelska. Hela bussresan och den lilla biten det är att gå ner till restaurangen var vi allihopa knäppt tysta. Jag gick i mina glajjor och hörlurar på hög volym för att lugna ner mig och få mig själv på andra tankar. De andra gick med sammanbitna miner de med. Men när vi kommer dit och presenteras och får reda på att där är en kille som kan svenska och en annan kille som är väldigt bra på engleska lugnades våra nerver aningen.
Denna veckan jobbar vi även samma tider, i samma kök och även ibland tillsammans vilket känns skönt. Vi får se hur det blir resten av tiden här. Gabi är mycket med Mattias (han som kunde svenska) och jag har hittills varit hela tiden med Alvaro (han som var bra på engelska). Madde hoppar lite mellan oss och sedan med resten av köksgänget. Men det känns bra, kommunikationen går helt okej, även med de som enbart pratar spanska. Så än så länge är vi nöjda!
Än så länge har vi bara preppat/förberett inför öppningen imorgon då de renoverat restaurangen. Men det känns ändå bra då man slipper komma direkt in i rusningen, utan får en mjukstart.
Dock är restaurangen som värsta laborinten och vi har ganska svårt för att hitta. Det gick bättre idag än igår, men vi går fortfarande vilse då och då, hehe.
Det är väldigt kul, och på sätt och vis positivt att vi inte förstår varandra till 100 % då man blir tydligare och visar saker och ting nogrannare.
Vi har även hittat en mysig liten glasskiosk på hemvägen där vi köpte glass för att sedan promenera hemmåt utmed hamnen och kolla häftiga båtar.

ha'de / felice

Likes

Comments

har varit både bra och tråkig...
Lördags så har vi besök De Palma Aqurium. Det var väldig roligt. vi fick se en massa olika fiskar från hajar till nemo och doris det var riktigt nice.
Efter besöket hos Aquariumet så drog vi ner stranden och doppade fötterna, det var inte varmt alls..
Vi gick upp mot alla strand affärer och kolla runt, sen stannade vi och åt fin mat ex Schnitzel.
Det börja kännas som om vi bara käkar helatiden.
😂
Men sedan så åkte vi tillbaka till stan och lulla runt kolla affärer och ta en massa bilder på allt möjligt.
Senare på kvällen så hade vi ju bokat på restaurangen OMBU. Det var en massa speciella mat rätter vissa var så dära medan andra var wow.

Söndag skrivs efter bilderna
I
I
I
V

Söndagen..
Det var det tråkigaste hittils...
Vi vaknad ganska tidigt och åt frukost sedan hade vi ingen anning vad vi skulle hitta på.. Allt var stängt..
Vi bestämte oss till slut att vi inte bara ska sitta inne, vi tog bussen till Ilites (stranden) för att kolla lite och ta foton. Men det var absolut inget bad väder..
Så vi hittade än,ogen ner till stranden, men vi hittade ingen väg tillbaka upp. Så vi gick längs med strandens klippor, men vi gick igenom en massa hotel och deras ut platser men vi fortastte runt med klipporna till vi såg personer som vi fick fråga vägen upp till busshållsplatesen och så beskrev de fint vart vi skulle ta vägen.
Vi kom tillbaka till hotellet och vi var så trötta att man deckade på en gång.
Nu på kvällen så gick vi runt lite för att hitta någonstans vi kan käka, vi hittade ett ute ställe med god mat men dyr mat också.

Likes

Comments

Idag har vi varit och besökt svenka kyrkan om det är så att vi "saknar" Sverige allt för mycket. De har en massa kanelbullar, fikonmarmelad och en massa andra saker. Och sedan beskte vi restaurangen OMBU, där vi träffade Chris som är ägaren till de tre restaurangerna som vi ska praktisera på. Vi fick mest information om vilka tider vi börjar och slutar. Sedan så tyckte vi tjejer att vi måste ut och shoppa så vi tog bussen till shopping centrumet Porte Pi. Där finns det 140 olika butiker med allt möjligt. Sedan gick vi förbi en fin restaurang där en kille utanför som börja flörta med Felice och fick henne på fall, så vi bestämde oss att vi käkar där. Det var super god mat, mums!
Men hoppas allt är bra i Sverige, vi börjar praktiken på tisdag så härlig helg på er alla!

Likes

Comments

Nu har vi landat i Palma De Mallorca.
Vi har kommit fram till hotellet Gomila Park och vi lämade bara väskorna i rummet ,sedan så lämade vi hotellet för att sticka ut och käka något gott. Vi hittade ett väldigt fin Pizzaria inte så långt ifrån hotellet ca 5-7 min att gå.
Imorgon ska vi gå runt och kolla bussar, fixa med tvätt tider och annat gott. Nu ska vi sova hade så gött i kalla Sverige! ❤️😂

Likes

Comments