Header

​Igår orkade jag verkligen blogga. Natten var brutal men denna natten var ta mig fan värre! Lillan är både förkyld och jag tror att en tand är på väg. Inte helt säker dock. Men verkar så.

Jag hade behövt en semester på några dagar för att vila upp mig. Jag är både trött och har ont i kroppen. Inte lätt med småbarn som är förkylda. Är dessutom förkyld själv. Så blev ju inte bättre när jag låg och hostade bredvid liten som skulle sova.

Hoppas snart att vi blir av med denna skiten. Idag blir det en runda till centrum med min bästa vän. Egentligen orkar jag inget idag. Men kommer bli segare av att sitta hemma. Så bättre att gå ut lite.

/Malin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Förra inlägget blev jättekonstigt. Men det var bara för att min dotter var riktigt gnällig. Så fick sluta att skriva mitt i allt. Har väl egentligen inte särskilt mycket mer att skriva om nu. Men ändå.

Kan ju försöka att göra nån uppdatering ändå. Lite roligare att skriva när man inte behöver avsluta mitt i allt. Nu är hela familjen vakna. Vi har ätit frukost. Lilltjejen har dessutom fått bada.

Vet inte vad dagen har att ge. Blir kanske att gå ut en runda med barnen. Måste dessutom komma på något vi kan äta till middag idag. Jag har verkligen svårt att komma på maträtter just nu.

Känns som man bara äter samma saker om och om igen. Det blir jag riktigt less på. Har ni nåt tips på någon rolig maträtt så säg till. Blir kanske en tur till affären då. Så man kan komma på nåt.

Ha en fin söndag. / Malin

Likes

Comments

Idag är man riktigt trött. Det har varit en väldigt jobbig natt. Lilltjejen har vaknat många ggr. Och skulle som vanligt upp tio i sex. Orkar inte med detta alltså. Fine att gå upp den tiden. Men man kan väl sova på natten iaf`?

Nej då. Då skall vi vakna några ggr i timmen. Äta. Rulla runt osv!!! Gårdagen var dessutom en jävligt tuff dag. Man var lite skärrad efter en händelse som jag inte kommer skriva om på bloggen av respekt för personen det handlar om.

Men jag känner av det hela i kroppen än. Känner en oro. Förkyld har jag blivit också. Ganska täppt i näsan. Och lite störig hosta. Fattar bara inte hur jag kunde klara mig så länge som jag gjorde.

Nä lyssna på lite musik och mysa med min dotter. / Malin

Likes

Comments

​Hade hoppats på en dag med lite mindre regn än igår. Så vi får väl se hur det blir. Har inte ens tittat ut än. Fast man hade ju inte sett ett skit ändå. Det är mörkt än. det är väl det som är tråkigast med att gå upp så tidigt.

Det är så sjukt mörkt. Sommaren är det ju i alla fall just. Då känns det inte som att stiga upp på natten. Jag har ingen aning vad jag och barnen skall göra. Men idag kommer sonens farmor och hälsar på.

Så det blir ju trevligt. Och han kommer bli så himla glad. Jag tycker att det är så kul att kunna ha kontakt med även henne fast vi inte är den familj vi en gång var. Det är viktigt att sonen skall ha samma rättigheter som tjejerna!

Idag är jag bara så trött och seg. Lilltjejen sov med mig. Och det kommer troligen bli så nu ett tag. För hennes nätter är helt hopplösa annars. Hon vaknar hela tiden i sin egen säng. Nu sov hon iaf hela tiden när hon som hos mig.

Egentligen vill jag att mina barn skall sova själv. Det är så mycket bättre för barn att sova själv. Stora tjejen sov mycket mer i sin egen säng. Hon var duktig med det. Sen hör man folk som säger att ditt barn kommer sova med dig till det är 15.

Kan säga som så här MIN SON SOV länge hos mig. Han var säkert 2 år när sov hos mig. Men sen kommer man till en punkt när man kan flytta dem för dem blir mer mogna. Eller man själv känner och säger att dem skall prova egen säng.

Även då hade jag problem med att han kom över och sov hos mig. Man fick sitta länge hos honom när han väl skulle somna ibland en timme eller två. Han vaknade jättelätt. Han kunde vakna så fort man lämnade rummet så fick man göra om samma process igen.

Det var tidskrävande men gav ingen effekt. Så samsovning var helt klart bästa alternativet först. Men sen flyttade vi in hans madrass i vårt sovrum. Och vi sa till han att skall du sova i vårt rum nu så får du somna själv.

Vi läste en saga sen lämnade vi rummet. Och detta funkade hur fint som helst. Målet var ju först att flytta in hela hans säng, Men det gick inte att få in den genom vår dörr. så han sov på en madrass ett tag.

Men sen en dag sa han bara att han ville sova i sin egen säng. Han pratade glatt om det hela fm och eftermiddag. Men när kvällen kom så backade han lite. Men då sa jag att nej nu provar vi.

Du har velat hela dagen. Så nu får du prova. Och han klarade det. Och sen den dagen sover han i sin egen säng. Han är 5 år nu. Och han har sovit i sin egen säng länge nu. Det är viktigt att låta barnen få vara med och bestämma lite.

Dem blir tryggare då. Stora tjejen hon har mer eller mindre sovit i sin säng alltid. Hon sov också med oss så klart. Men hon blev för det mesta överflyttad eller nerlagd i sin egen och sov där.

Hon totalt vägrar sova i vår säng idag. Hon är 2 år. Så jag tycker att barnen är duktiga. Låter man dem få trygghet när dem är små blir det helt klart bättre. Det är min åsikt. Att jag vill helst att dem sover själv.

Men vaknar dem och är otrygga är det bättre att låta dem sova med dig och få den tryggheten. Det kommer en dag dem somnar själv. Vilket inlägg detta blev. Vad anser ni själv om samsovning?

Vill tillägga att när mina flickor varit väldigt små har dem sovit i sovpöl. Så inte bara fritt i sängen. Det har varit en trygghet. Men nu skall jag gå och koka kaffe. Så får vi se vad denna dag har att erbjuda!

/Malin


Bildresultat för sova tecknadLikes

Comments

​Att fika med goda vänner. Jag och barnen träffade en vän idag och fikade på EH.  Blev en bagel med cream cheese för mig. Såå gott! Barnen delade på en chokladbulle. Som sagt extremt mysigt.

Men som det regnat. Vi blev rejält blöta när vi gick hem. Så nu blir vi inne resten av dagen. Men det är snart är det dags att laga mat. Har inte så mycket att skriva om just nu.

Nej men jag vet inte vad jag skall skriva nu så skriver en annan gång ist. /Malin

Likes

Comments

När man trodde att inte nätterna kan bli värre så ser man att det verkligen alltid kan bli värre än vad det är. Och det märkte jag/vi i natt. Klockan tio bestämde sig lillan för att hon inte ville sova mer. Sen var hon vaken till 1.30 Jag var varken glad eller pigg.

Var seriöst helt slut. Men jag hade ju inget annat val än att gå upp med henne. Hon hade ju som sagt inte en tanke på att sova så vad ska man göra. Men det som är mer sjukt är att hon vaknade som vanligt 5.50. Fattar inte hur man kan vakna så tidigt när man inte sovit som man skall.

Jag är riktigt trött på dessa nätter, Jag bara tänker hur fan skall det funka om några månader. Det blir ju bara värre och värre. Tur som man har så var sambon jättesnäll och tog flickorna i morse så jag kunde sova lite till. Men nu är man ju ändå skit trött.

Får se hur denna natten blir. Är mer än beredd att denna natten bli kaos också. Vågar verkligen aldrig någonsin tro något annat. Äter skit dåligt gör hon också. Spottar skit mycket. Så det är jättetrist.

Vet inte om detta har med hennes förkylningen att göra. Hon är ju lite hostig än. men verkar konstigt. Jag vet inte. Fast det tillhör väl just denna ålders fas att hon kan göra sova sämre. 

Nej nu får det räcka för idag. // Malin

Likes

Comments

på mig själv.. Har absolut inte brytt mig ett ända dugg om vad jag ätit senaste tiden. Och där med har jag inte i heller ställt mig särskilt mycket på vågen (innan vägde jag mig varje dag).

Blev inte särskilt glad på mig själv när jag ställde mig på vågen idag. Gått upp några kg senaste tiden. Och det är bara mitt eget fel. Det vet jag. Men jag blir så arg på mig själv att jag gjort så är. Jag har ju kämpat som fan med att gå ner.

Jag gör alltid så här. Bara det att denna gången kommer jag ta tag i det mycket fortare än jag brukar så att det inte kommer bli som tidigare! Är alldeles för svag för massa skit helt enkelt.

Men nu får det verkligen bli en skärpning. Och nu blir min nya invägningsdag på onsdagar. Och ni kommer få följa min resa här igen. För nu vill jag gå ner det jag gått upp plus några kilo till. 

Synd bara att det är höst och kallt så man ibland bara känner att man vill bli inne. Nu har jag dessutom blivit förkyld också. Men idag blir det ändå en promenad om det inte börjar regna. 

Har fortfarande storasyster hemma. Eftersom dagmamman ännu är sjuk. Så måste ändå mer eller mindre ut. Annars börjar hon klättra på väggarna! Min blogg har verkligen blivit en rejäl klagomur senaste tiden.

Men det är faktiskt skönt att kunna skriva av sig. Även om jag inte är öppen om allt som händer i mitt liv. Jag skriver inte om allt som händer i min familj eller med mina barn. 

Man kan inte dela med sig allting alltid. Jag förstår att dem som gör det har stora bloggar. Men så öppen kommer jag inte vilja vara då jag inte vill lägga upp bilder på mina barn. 

Jag har inget som helst problem att lägga upp bilder på mig själv. Och har jag vänner som vill vara med på ett hörn så är det helt okej för mig. Men barnen skall själv få välja i framtiden. Detta har jag nämnt förr.

Jag älskar verkligen att vara mamma åt mina underbara barn. Stora tjejen är i en sån sjukt rolig ålder nu ( 2 år) Hon pratar väldigt mycket för att vara så liten. Men sen är hennes utveckling tidig. Barnen är verkligen allt! 

Nej slut på babbel! Skall snart ut med dem små // Malin

Likes

Comments

​Igår på kursen hade vi så roligt barnen skojade, skrattade och hade sig, Verkligen skit roligt.! Bästa jobbet man kan ha. Men så trött man blir i huvudet. Dem var verkligen högljudda. Fast jag sa till ett fler tal ggr.

Ja dem är ju inte dem minsta barnen. Så då har man en massa åsikter och pratar ganska fritt. Som sagt hur roligt som helst. Men man kan bli riktigt trött i huvudet.Nu kommer jag bara träffa barnen 3 ggr till.

Känns så himla synd. Jag hoppas att kursen blir av igen och att dessa barn kommer igen. För dem vill jag gärna umgås mer med. För övrigt är jag som sagt inne i nån svacka där jag känner mig lite låg. 

Men det är detta med sömnen och sånt som gör en så trött. Det tar rejält på en när det bara fortsätter natt efter natt. Vet inte riktigt vad jag skall skriva. Är helt seg i huvudet. Fruktansvärt trött. Idag hjälpte inte kaffe.

Känns som att man får gå ut en stund och gå med barnen snart. Eftersom lillan redan är gnällig. Stora tjejen är också hemma eftersom dagmamman är sjuk. Blir långa dagar. Känner att jag hade behövt ha en stund för mig själv.

Just nu är min blogg lite av en gnäll blogg. Och om ni inte gillar det jag skriver så ber jag er att sluta läsa. Den kommer vara så här en period nu. Tyvärr. /Malin

Likes

Comments

Några av mina absoluta favorit bloggar just nu @Juliabergfeldt, @klantfia och @alexsandraolsen Dessa läser jag dagligen. Älskar verkligen era bloggar tjejer. Passar perfekt i detta höstrusket.

Var ute och gick en promenad med tjejerna. Men det var riktigt kyligt. Så gick hem ist. Dessutom skulle vi äta lite lunch. Jag skall ju iväg och jobba om några timmar. Har 4 tillfällen till med barnen (matlagningen)

Skall faktiskt maila till vikariebanken nu får se vad dem säger. Då man hört att det kan bli strul eftersom jag inte varit aktiv där på länge! Så får väl se vad dem säger helt enkelt. Jag vill så gärna hoppa in och jobba lite.

Men frågan är hur mycket ork man kommer ha till de dessa vakna nätter. I natt höll lillan på i minst en timme i streck. Då är man inte pigg klockan kvart i sju när larmet ringer. Dessutom var storasyster redan små vaken.

Nej jag känner att jag behöver komma ut och göra något. Känns enformigt att alltid ha det på samma vis. Jag är dessutom inne i en svacka just nu där jag tycker att så mycket saker är så jobbiga.

Men det skriver jag inte om just nu! Får se kanske kommer med tiden. Det är bara så rörigt i mitt huvud just nu! / Malin

Likes

Comments

Roligt med en bebis som vägrar gröt. Eller inte. Sitter och spottar ut allt så det sprutar åt höger eller vänster. Ja barn är som dem är. Det kan ju ha och göra med att lillan är förkyld.

För jag tycker mer eller mindre att alla måltider är besvärliga. Men vi får väl se om hon vill äta nån annan sorts gröt. Annars får vi väl hitta något annat alternativ till frukost åt henne.

Hon är ganska matglad av sig egentligen. Hon älskar min egen lagade mat. ​Och bara det är ju så roligt. Eftersom jag har 3 barn så vet jag att dessa perioder kommer lite då och då.

Det brukar bli bättre efter ett tag. Och det hoppas jag verkligen att det blir denna gången också. Idag är en sån där grå trist dag. Inget känns roligt. Men ja det är ju dessutom söndag. Dem brukar kännas lite extra sega.

Men hade ändå tänkt gå ut en liten runda med lillan. Innan storasyster kommer hem och det blir liv och rörelse igen. Man saknar verkligen dem ner dem är borta. Vad händer för er idag?

Jag tycker att det är väldigt roligt att det är så många som kommer in och gillar mina inlägg. Tack alla ni och alla ni som läser. Jag har ju ingen stor blogg. Men blir väldigt glad för alla som läser.

Vill någon göra länkbyte med mig? Ha en underbar söndag alla. / Malin 🍁🌴🌵

Likes

Comments