Har inte bloggat på väldigt länge för jag har eg inte sett nån vits med det, är inte ute efter massa läsare osv egentligen och har inget intressant liv o sen har jag känt lite att jag inte vill att alla ska läsa om mitt/vårt privatliv men jag känner nu att det kan vara kul att skriva för mig själv och kunna gå tillbaka och läsa om vårt liv hur saker var osv och ha som lite minnen, lite dagbok men inte lika privat.

Så vad har hänt sedan sist?? Jag minns inte ens var vi var sist jag skrev, tror sonen var bebis fortf.
Tiden går som sagt och barn växer, dottern är 11 år och går sista terminen i 5:an 😱 herregud när blev hon så stor???!!! Sonen har börjat dagis och fyller 2 år i April! Mina bebisar, kan man inte uppfinna en pausknapp för tiden så man hinner med? 😉😊

Igår fyllde maken år och jag är numer gift med en 40 åring ojojoj 😜

Vi har haft jullov nu som de flesta andra, julafton var allt annat än traditionell hos oss, vi hade julpynt och gran och julklappar till barnen såklart men förutom det så var vi bara hemma och tog det lugnt efter en stressig höst, jag o dottern såg film, spelade Wii sport och som julmat blev det pizza 😁 livet i en npf familj blir inte alltid så traditionellt det blir annorlunda på gott och ont.

På nyårsafton började jag känna mig sjuk och två dagar senare hade jag extremt ont i bihålorna och feber och en mammig vild son som ville leka med bara mig, maken har också varit dålig men inte lika sjuk så han fick gå ut o leka med honom så jag fick vila ifred hemma (går inte att vila när sonen är hemma för han vägrar låta mig vara ifred). Var till den jour-öppna vårdcentralen och fick penicillin men efter avslutad kur och 7 dagar senare är jag fortfarande inte bra så nu sitter jag på vårdcentralen och ska träffa en läkare för att se om jag ska ha annat penicillin eller hur det blir, har fortfarande ont i bihålorna och känner mig febrig till o från.

Vi har även varit hos min mamma i Bollnäs (10 mil norr om Gävle) senaste veckan, vi körde dit på tisdag 5 januari då vi hämtade mamma från Arlanda då hon kom från London.
Vädret var inte bra när vi åkte och vi skojade o sa att om vi haft råd kunde vi stanna på hotell i Gävle över natten men det hade vi ju inte (råd alltså) så vi körde vidare, strax norr om Gävle krängde bilen till och när maken som körde skulle styra upp den fick bilen sladd och gick inte att kontrollera, vi då in i vajerräcket som finns uppsatt i mitten av vägen o delar av den från mötande körfält, tur var väl det så vi inte hamnade på andra sidan och krockade med någon mötande bil.
Efter vi kört in i räcker snurrade bilen runt och slog i bakdelen precis vid bakhjulet på passagerarsidan och sedan fram o slog i andra sidan fram igen. Bilens framsida är totalförstörd och även i sidan bak vid hjulet och ena baklyktan. Bara plåtskador mest tror jag men tråkigt nog hade jag tagit rådet att det inte var värt att ha en helförsäkring på en så pass gammal bil (årsmodell 2003) så vi får ingen ersättning för skadorna på bilen och att laga de kostar troligen mer än vi betalde för bilen när vi köpte den.
Så vi får troligen sälja den som reservdelsbil eller sälja delar från den separat för att få ut något för bilen öht. 😔
Just nu kör vi hyrbil Volvo v60 som är riktigt lyxig i jämförelse med den vi hade men den är bara till låns tyvärr 😔 hoppas vi kan köpa en "ny" bil så vi slipper vara billösa igen. Livet med bil tar bort såååå mkt stress ur livet även om vi bor nära kollektivtrafiken så är det en sån stress att kånka allt med barn o vagn osv på tunnelbana o buss överallt o det tar lång tid o man är mer begränsad i var man kan ta sig kommunalt än med bil så jag vill inte förlora friheten med bil igen.

Men tack och lov klarade vi oss alla oskadda, det ironiska med det hela är att vi spenderade natten på hotell i Gävle trots allt som försäkringen stod för. Men tyvärr var man så splittrad o chockad o kunde inte njuta av det såsom man önskar man kunnat göra när man fick chansen att bo på hotell.

Lite av vad som hänt i vårt liv senaste tiden.

Höger baksida av bilen vs vänster bak.

Framsidan av bilen efter olyckan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vilket kaos det var att komma på tåget med all packning, barn och barnvagn 😩 nästa resa ska jag definitivt kosta på en hundring extra för att resa mer bekvämt på ett bättre tåg!

Att snåla på en hundring och stressa tidigt på morgonen för att åka med ett sånt här tåg känns inte värt det. Gillade det andra tåget vi åkte när vi åkte upp till Bollnäs mer!
Detta är InterCity tåg och det andra som är mer bekvämt är regionaltåg (sånt med två våningar).

Nu väntar en vecka med massor av måsten och späckat schema i Stockholm innan vi ska resa tillbaka till Bollnäs igen inför pappas begravning den 13 mars men vi åker upp några dagar tidigare för att göra klart med all planering inför begravningen, då är även min syster hemma (min syster från pappa) som annars bor i Australien, hon kommer hem nu för begravningen (systern jag träffade denna vecka är min syster från mamma men vi har inte samma pappa).

Maken kommer också upp till begravningen men han kommer först på torsdag eller fredag morgon men jag måste hinna träffa min syster o gå igenom planeringen inför begravningen som sagt samt lite annat praktiskt.

Känner mig som en jojo nu som åker fram o tillbaka, hade inte Amira haft skolan så hade jag stannat kvar tills begravningen var förbi istället för att åka fram o tillbaka såhär det är inte det enklaste med all packning man ska ha med o småbarn plus barnvagn. Tur jag har en stor tjej med mig som hjälper mig mkt annars skulle det bli kaos totalt.


Likes

Comments

Nu har syster m familj åkt mot flygplatsen för att flyga hem till London.
Det blev så tyst här hos mamma plötsligt när de åkt, det har ju varit full rulle med 5 ungar och tre mindre barn (Ilias och kusinerna på 2,5 och 4,5) för de stora har ju hållt sig rätt lugna men oj vad de andra härjade, Ilias sover nu så det är verkligen jättetyst och lugnt här hemma nu.

Ikväll vid 18-tiden åker vi hem också. Har haft mkt att göra här och det har varit relativt trevligt, hade inte planerat att ha så mkt att göra som jag haft under veckan dock men det har gått bra ändå.

Nu när bebis sover ska jag passa på att hoppa in i duschen och sen packa ihop det mesta av våra saker och bara vara o ta det lugnt resten av dagen. Har inget mer jag behöver göra nu allt är relativt klart med planering kring pappas begravning osv lägenheten ska bara tömmas på saker som är packade och sedan städas.

Bild från en dag när vi röjde på leklandet


Likes

Comments

Nu har pappa gått vidare och förhoppningsvis får han vara tillsammans med sin fru igen (hon gick bort 2005) han har många med sig på andra sidan som varit väldigt betydelsefulla för honom men som gått över innan honom och nu får han återförenas med dem igen bl.a sin bror och sina föräldrar.

Det är sorgligt att han är borta nu för gott, kommer aldrig mer kunna krama hans hand och prata med honom och se lyckan hos honom när han såg mig. Även om jag känner att pappa försvann för länge sen iom att han hade Alzheimers och det har varit otroligt jobbigt att se honom försvinna mer och mer bitvis, man har gradvis förlorat honom under många år pga sjukdomen och de sista åren har det varit riktigt jobbigt att se honom och när jag var hos honom för sista gången i tisdags så fanns det inget kvar av den person min pappa en gång var, det var inget kvar av pappa öht sjukdomen hade tagit över honom och där låg en avmagrad man som jag inte kände igen. Otroligt sorgligt.

Satt hos honom och pratade och kramade hans hand med min som jag brukade göra när jag var där och då brukade han krama den tillbaka men den här gången gjorde han inte det. Men jag kände att han nånstans kunde känna att jag var där hos honom och nånstans där inne fanns pappa och kramade min hand tillbaka och var glad att jag var där.
Jag sa att det var ok om han ville gå vidare nu och på natten gjorde han det.
Önskar jag hade kunnat sitta hos honom när han somnade in men jag kan inte vara på två ställen samtidigt och hemma hos mamma hade jag en liten kille som var helt förstörd utan sin mamma så jag var tvungen att vara med honom. Men jag fick iaf ta adjö och träffa palla en sista gång och jag tror han väntade in mig, hade bett personalen säga till honom att jag skulle komma och jag är säker på att han hörde det och väntade på mig.

Nu behöver han inte lida mer och det känns skönt att veta och jag är lättad över det, överallt jag är i den här stan finns minnen av honom, ställen man träffade honom ibland osv och det känns fint men lite ledsamt också för då kommer det över en att aldrig mer kommer jag att se honom i den här världen.

Nu är det massor att ordna med inför begravningen samt att tömma hans lägenhet och städa ut den osv och planera inför begravningen.

Har så mkt i huvudet och är stressad och blir så trött av allt jag ska tänka på nu. Mina två syskon befinner sig på andra sidan jorden i stort sett (Australien och USA) så det är bara jag här i Sverige och allt blir upp till mig att ta hand om nu. Men det ska väl gå.

Vila i frid nu pappa, aldrig behöver du lida mer.

Såhär ska jag minnas pappa.


Likes

Comments

Denna vecka har Amira sportlov och är därmed ledig från skolan. I skrivande stund sitter vi på tåget på väg till Bollnäs för att umgås med mamma och min syster m familj som är på besök från London denna vecka.
Det blir första gången de får träffa Ilias (syrran m familj alltså). Tror Ilias kommer ha roligt med kusinerna hos mormor denne vecka, han gillar att träffa andra barn.

Egentligen skulle vi inte åkt dit förrän på torsdag men planerna blev ändrade då min pappa är väldigt dålig nu och inte har långt kvar att leva troligen, han har långt gången Alzheimers och bor på ett gruppboende för dementa i Bollnäs och pga att vi inte vet om han klarar sig till på torsdag så fick vi snabbt boka om våra tågbiljetter och åka redan idag så jag hinner träffa honom innan det är försent. Så det är inte bara nöje med denna resa tyvärr. Det har ju varit väntat att det ska gå åt det här hållet men ändå är man inte förberedd på det när det händer, det har inte hänt ännu men det verkar vara nära nu.
Jag får trösta mig med att hans lidande snart är slut iaf och han får återförenas med sin fru som gick bort i cancer 2005 när Amira var 6 månader, pappa var sig aldrig lik efter det. Det är hemskt att se någon vara fången i sin egen kropp och inte klara av nånting själv och till sist knappt kunna prata ens.
Känns som jag redan förlorat pappa men nu är det så definitivt att han snart verkligen är borta föralltid.
Jag är glad att han fick träffa Ilias en gång och höra att han blivit morfar igen och han var så glad fast han inte kunde säga nåt men han blev tårögd och kramade min hand då så jag vet att han hörde och förstod.

Här är min pappa med Amira när hon var liten då var han fortfarande frisk. ❤️


Likes

Comments

Japp då var det måndag igen och en ny vecka, sista skolveckan innan sportlovet för dottern.

Haft en relativt bra morgon idag och fick iväg dottern till skolan utan för mkt stress o bråk 👍

Känner mig konstigt nog piggare än vanligt idag, det är ju också positivt såhär på måndag morgon.

Bebis är tröttare än vanligt dock och skulle nog kunna somna om jag la honom nu men då jag har en tid hos sjukgymnasten senare på f.m så är det bra om han sover sig igenom den så han inte är kinkig då för att han måste sitta i vagnen under tiden. Inte lätt att behöva ta med bebis på precis allt man ska göra. Så jag får hålla honom vaken ett par timmar nu för att han ska somna när vi går iväg, hoppas det inte slår över så han blir övertrött o vägrar somna istället 😬

Vi morgonmyser i soffan framför tv:n o bebis har roat sig med att spela spel på iPad (spel för bebisar).
  • 157 Readers

Likes

Comments

På väg hem nu efter besök hos ögonläkare. Bebis vill INTE sitta i vagnen så jag har han i knät på tunnelbanan. Han är fortf trött då jag fick väcka honom när det var hans tur hos läkaren. Så han är lite kinkig nu o skulle behöva sova mer, det kryper i honom när han är trött o han vrider sig som en skruv i knät på mig.

Snart hemma igen, dags för lunch då sen ska vi bara mysa hemma resten av dagen och vara lata.

Ikväll ska maken gå ut m jobbet för att tacks av en kollega som slutar, så det är jag o barnen ikväll bara, det blir fredagsmys m lite popcorn tsms m dottern ikväll när bebis somnat (går inte att ha nåt framme när han är vaken då ska han ta det bara).

Dags o stoppa han i vagnen igen o gå av tunnelbanan.

  • 160 Readers

Likes

Comments

Äntligen fredag och kommande helg! Så skönt det ska bli att slippa alla måsten som är under vardagarna med tider för möten här och där som man ska hasta iväg på, inga barn att stressa iväg till skolan bara vakna och få lalla runt o vakna till i lugn o ro.

Innan helg o vila så väntar ett besök på ögonkliniken med bebis, vet inte varför de ska kolla honom om det är för att jag använder glasögon (terminalglasögon bara dock). Men det skadar inte att kolla upp om det är nåt med skelning men BVC nämnde inget oroväckande ang synen när vi var där sist på 8-mån kollen (vid 10-mån kollade de inte synen).

Så vi ska strax klä på oss och ge oss iväg, förhoppningsvis somnar bebis i vagnen då han är så trött, han röjer på för fullt och har nyss gått igenom skohyllan där alla skor har gåtts igenom. Nu klättrar han på mig och är kinkig så jag ska nog slänga han i vagnen m en flaska ersättning medan jag klär mig själv.


  • 159 Readers

Likes

Comments

Godmorgon! Här startar vi dagen med två bajsblöjor på raken, hade preciiis blivit klar och lyckats knäppa både blöja o pyjamas efter en tuff brottningsmatch och gick o slängde blöjan bara för att komma tillbaka och upprepa hela processen igen för han bajsat en gång till, denna gång löst.

Håhåjaja, nu är det iaf gjort och jag har fått i mig frukost och sitter i soffan och bebis röjer på golvet. Han är iaf på bättre humör än igår då var ingenting bra och han skulle bara sitta i knät men ändå inte och inte fick man sätta ned honom.
Resten av familjen plus mormor (min mamma) sover.

Vi firade in det nya året här hemma och på tolvslaget var dimman så tät att man bara såg de mest lokala fyrverkerierna, vi har normalt milsvid utsikt från vår lägenhet då den ligger så högt upp men igår såg man nästan ingenting och hörde mest bara att det smällde.

Vi gick sen ut och lyckades skicka iväg en ljuslykta som seglade iväg så fint men hann aldrig fota det då jag inte hade plats i min telefon (måste verkligen rensa den på bilder) och när jag försökte m makens telefon så gick det inte heller, vilket visade sig bero på att han satt på skyddet fel o satt det över linsen 😩 nåja det blev nytt år för oss ändå.Såhär såg det ut på nyårsafton 2013 vs nyårsafton 2014, denna gång hade jag vår prins i famnen ist för i magen 😊


  • 168 Readers

Likes

Comments

Känner hur jag blir starkare o starkare för varje gång jag är på gymmet och det är en så skön känsla! Jag känner mig t.o.m starkare än innan jag blev gravid och det motiverar en verkligen att kämpa vidare. Jag kan göra armhävningar på tårna nu, inte många men några stycken iaf och när jag började träna efter graviditeten så kunde jag knappt göra 10 stycken i rad på KNÄ!! nu kan jag göra 8 i rad på tå!!!

Jag kanske inte är lika smal som innan graviditeten men jag är minst lika stark om inte starkare t.o.m.

Tänker att fetter försvinner allteftersom jag bygger mer muskler och sen kan jag köra nån striktare kost och mer powerwalks mot våren om det behövs, tycker konditionsträning är så jäkla tråkigt så jag har svårt att motivera mig till det.

Älskar känslan att bli starkare i kroppen verkligen och att se musklerna växa känns himla skönt också.

Här kan ni se vad jag åstadkommit med träningen på ytterligare en månad.
Här är 3 månaders skillnad.
  • 167 Readers

Likes

Comments