Innan du läser det här inlägget vill jag säga att det är två år sedan den här historien var mitt liv, jag skrev inlägget på våren efter och har haft det på min dator sedan dess. Lagt till saker tagit bort. Jag vill inte tynga andra, bara lätta lite på mig själv. Det är upp till dig om du vill läsa vad jag har att berätta. Men som sagt det här är MIN historia, det här är min blogg, mina bilder, det här har hänt och jag är så glad över att jag kommit på fötter efter det här. Jag är glad att jag stod ut till den där operationen och jag är så tacksam över att operationen gav mig mitt liv tillbaka. Jag är så arg över att min sjukdom fortsätter att vilja förstöra det för mig.

Jag skriver för min skull. Det är min terapi. För att jag ska kunna släppa saker kan jag inte vara ensam i att bära dem. Därför känns det som att jag lämnar över stafettpinnen och ansvaret för mina historier då jag lämnar dem på bloggen. Jag blir lättad, får ur mig det på ett vis. Samtidigt slipper jag den obehagliga stämning som skulle bli om jag slängde ur mig det till en kompis i matan på lunchrasten mellan NO:n och Svenskan.


I vår släktstuga, Verkmyra, har jag spenderat en hel del tid.
Verkmyra ligger ensamt, men vackert vid Hillesjön.
Det finns ingen badstrand och sjöbottnen där är bara dy, om man får till ett riktigt krafftfullt hopp då man springer ut och hoppar från bryggan så kan man nudda dyn på bottnen, känslan är otroligt äcklig. Det känns nästan som man skulle kunna fastna, som i en skräckis.
Sjöbottnen brukar virvla upp så att det klara vattnet blir smutsigt och dassigt.
Man vet inte hur mycket dy som finns på bottnen. Min farfar behövde sällan smaka på dyn, han flöt ju på fläsket, men jag, jag sjunker som en sten och är jag inte väldigt försiktig då jag hoppar, så murvlar jag ofta.

Vi kallar det att "murvla" då man nuddar dyn och vattnet blir äckligt.

Hösten för två år sedan murvlade jag inte bara, jag fastnade i dyn.
Smärtan mina tumörer utgjorde kunde bara lindras med starka piller. Jag upplever mig själv som en person som oftast är positiv och trots att det många stunder kan se mörkt ut, ändå lever på hoppet. Hopp om att bli världsbäst, hopp om att bli någons viktigaste person, hopp om äventyr, hopp om livet.
Till en början tog jag pillren till natten, liten dos, bestämd dos.
Jag tackade gud för att jag kunde få slitas ifrån den knivvassa, blodiga, frusterande verkligheten och bara slippa all smärta, alla känslor. Bara vara, suddigt, luddigt. Pillren vaggade mig till sömns, pillren fick mig att inte ta kniven och sticka rätt in i huvudet där mina tumörer sitter.

Pillren fick mig dock att inte vakna, skolan stannade inte upp?! MIN värld stannade, men ingen annans.
Vill ju kanske leva, gå i skolan, vara snygg. Vill vara tonåring och leva det ytliga tonårslivet, det liv man lever innan man tvingas möta verkligheten. Vill orka rida.
Skolan går inte, man kan inte komma hög som ett hus till skolan.
Stallet går ibland, ger mig energi, men det räcker inte till, jag behöver hjälp. Hjälpen som jag bad om i somras.

Var är den?! Jag är sexton år och vill leva, må bra.
Det är knäpptyst. Jag kanske är bortglömd. Some die young lixom. Mitt livsöde kanske var att jag skulle få sexton år.
Jag vill inget mer, det är inte värt det, inte på det här viset.
Ett piller till, ett til, ett till, även på dagen.
Somnar, vaknar, samma svettiga äckliga tröja, samma stora sår som jag rivit upp på huvudet för att smärtan är olidlig, fingrarna är fulla av blod och kudden likaså, jag har rivit i sömnen.
Håret är flottigt som om jag haft i smör istället för hårspray och ögonvitorna röda.
Jag ställer mig upp, vinglar till, tar tag i sminkbordet, sätter mig ner på golvet som inte blivit dammsuget sedan jag gjort mig ork att byta sängkläder senast, det är längesedan.
Man ser bara halva ögats iris, den andra halvan ser ut att vara typ uppe i pannan.
Jag ser ut som en knarkare.

AJ, nu börjar det kännas igen, verkligheten, hinner fort ikapp om man inte tar dem. Vart fan är de??
Jag ställer mig upp och vinglar ut ur rummet, bestiger mitt Mount Everest - trappan.
1, 2, 3, 4. In i munnen, vatten, blunda, svälj.
Jag möter mina familjemedlemmar. Men de ser inte. Eller vill inte.
Har jag tagit de? Kanske inte... Tar en till kanske.

Allt suddigt, vingligt, skönt, läskigt.
STOPP, DET RÄCKER,
Kroppen gör saker, klär på sig tjockt. Öppnar dörren, står länge för att pricka in i låsspringan med nyckeln, lyckas.
Kanske går någon förbi, kanske säger någon hej. Vad vet jag?
Jag vet att det är kallt ute men hjärnan är överhettad, tänker utan att jag är riktigt med på vad som händer. Jobbar aktivt. Benen rör sig, allt är en dimma.
STOPP.

Jag passerar bondgården 5 minuter ifrån vårt hus, på den bondgården hade jag min första ponny, jag ler inte, försöker minnas hur lycklig jag var över den där ponnyn, men minns inte känslan, inte nu.
DING, DONG, DING, DONG, plingar det från tågrälsens övergångställe. Det är långt dit, Kanske 200 meter, eller mer. Man ser det bra ändå för från bondgården fram till tågrälsen finns bara åkrar.
FAN.
Benen, pinnar på i dimman. Solen skiner, bländar mig, retar mig. Skrattar åt mig, "haha, du vågar inte".

JO DET GÖR JAG, SÄGER DU EN SAK TILL SÅ GÖR JAG DET. HÅLL KÄFTEN.

De stannar, benen, mitt på övergångsstället, jag svettas, det är kallt men jag svettas, kämpar, vill inte stå där. Vill att nån ser mig, räddar mig.
Någon skogsarbetare sitter i sin skogsmaskin och fäller träd en bit bort. Jag möter för en kort sekund hans blick, han kollar på mig som om jag vore dum i huvudet.
Han förstörde mitt dramatiska "tycka synd om mig själv"-ögonblick med den blicken. Mina ben skämdes och lämnade tågrälsen.

Jag skakade, och gråten som inte hade velat komma ut på en evighet kom med besked.
Mina frusna fingrar fiskade upp telefonen, ringde pappa, storgråtandes. Livrädd för mig själv.
"Jag tänkte gå forsbyrundan, men orkade inte längre än hit."
Han lämande allt, åkte och hämtade mig.
"Kör bara,"
Jag grät och jag grät, höll pappas stora trygga hand, reflekterar över att den kändes så mycket större förut, pappa körde, vi visste inte vart vi skulle, vi körde långt, långt bort.
Han visste, han var tyst. Jag grät tills jag inte orkade längre och slumrade till.


Malin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 322 readers

Likes

Comments

Har hunnit hängt i stallet och jobbat i helgen.
Idag har jag gått i skolan, slutade två men stannade kvar till 4, har ångest över högen med plugg jag har. Känns så himla skönt att få bocka av lite så som jag kunde få göra idag!

Efter skolan skjutsade farmor mig till stallet eftersom att min bil lilla blå har dött. Få jag satt och red kom pappa och överraskade med att ha fått igång min bil, lyckan obeskrivlig!

Nu sitter jag hos farmor och äter godsaker, samt kikar på Sofias Änglar.

  • 37 readers

Likes

Comments

Idag är en sån där dag som jag får extra mycket perspektiv på saker och ting. Farmors bror Hans begravning, en sorgsam tillställning i Uppsala där han bott under alla år som jag levt. Jag har aldrig haft någon nära relation till honom, men jag vill såklart följa med min farmor. På begravningen möts vi av släkt, vissa har jag inte sett på så många år att jag inte kommer ihåg dem. Men jag kommer ihåg Emma. När jag ser Emma i kapellet väcks såå många minnen till liv. Emma har jag inte glömt bort. Men jag var så liten när vi träffades, så hon är lite suddig, däremot är hon en del av varför jag blivit den jag är idag.

När jag för nästan 8 år sedan skulle operera bort en sak i min hjärna var jag lite för liten för att förstå vad som jag hade framför mig, eller stor för det är nog ingen. Men en utav dem jobbigaste grejerna när jag flyttat från intensiven till avdelningen och piggnat på mig så pass att jag hunnit börja prata, kolla och SETT MIG I SPEGELN. Det var håret. Att det var borta. Emma har vid den här tiden kommit o hälsat på mig några gånger och varje gång fyllt mig med inspo och krafft. Hon berättade om starka tjejer med kortklippta coola frisyrer som dem piffade extra fint med dem perfekta örhängena. Och jag vet att jag tänkte på det där, jag skulle kompensera mitt kortkortkorta hår med coola kläder, tuffa skor och dem perfekta örhängena. Alla dessa tankar fanns i Malin 10 års nyopererade huvud. Dem har också följt med mig.

Jag avskyr att se svag ut. Grejen är att då blir jag sårbar. Så länge jag stått i en timme och sminkat mig, innan jag går ut, så kan jag gå in i en glad, obrydd roll. Spela ett spel. Finnas bakom min mask. För att underlätta för människorna i min omgivning. För att underlätta för mig själv. Jag vet att många ser igenom mig och jag vet att mitt spel utåt går ut över min familj, för jag inte orkar spela spelet med dem och istället omvandlas till Magica de Häx i egen hög person. Men det är nog min räddning.

Jag är så glad att jag träffade Emma på den tiden. Jag kommer inte ihåg själv mötena med Emma, men jag har fått återberättat och inser hur stor betydelse hon faktiskt haft.

Tänker också på oss alla människor en sån hör dag. Vad fort vi kör, utan att tänka på vad som verkligen betyder någonting, vilka vi verkligen borde måna om och vad som är problem på riktigt.

  • 170 readers

Likes

Comments

Jag är så jävla arg just nu. Det går liksom inte o hejda, ju mer jag håller tillbaka ju mer svämmar jag över. Just nu och hela den här hopplöst hemska dagen har jag suttit och sökt fakta om Judendomen och Buddhism. Jag har så ont just nu att jag inte riktigt vet om jag ska dra med handkraft loss mina tumörer från min vänstra sida av huvudet eller om jag ska ta kökskniven.

Men ändå så sitter jag här försöker vara lugn. LUGN, LUGN, LUGN, ALLA SÄGER ALLTID ATT JAG SKA VAR LUGN, MEN GREJEN ÄR ATT JAG ÄR INTE LUGN OCH JAG KAN INTE VARA LUGN, FÖR ATT JAG HAR JÄTTEONT, SÅ ATT JAG INTE VET VAD JAG SKA TA MIG TILL.

Och åter igen jag sitter och läser om Buddha. Jag har aldrig någonsin brytt mig så lite om hur vida Buddha utövade yoga eller ej.

JÄVLA SKIT BUDDHA.

Ärligt.


Likes

Comments

Har kanske sovit 5h sammanlagt den här helgen. Men hunnit med väldigt mycket saker. Haft dödligt kul trots all ångest i min kropp.

Om jag känner igen det här mönstret? Ja.

Men den börjar komma ikapp, jag måste springa fortare. För den får inte komma ikapp, men den kommer att komma ikapp. Det gör den alltid. Den där jävla sjukdomen.

Har tufft i skolan pga min sjukdom, att behöva göra en till operation skulle göra det nästintill omöjligt att springa ut i sommar med godkända betyg. Jag kan inte se något annat än just det, springa ut med godkända betyg. Den dagen man sett fram emot såå länge.
Men försöker ändå att komma ihåg det allra, allra viktigaste. Inte deppa ihop, inte ge upp och att det sista, absolut  sista som ska överge än är hoppet, därför kan jag leva på det bra länge till.

  • 151 readers

Likes

Comments

Kanelbullens dag idag! Vet inte riktigt varför men jag känner lite mycket en sån här dag. När jag var liten var det självklart att komma hem till nybakade bullar och en varm kram. Nu gick jag till Konsum Eken och köpte en på lunchrasten, kontraster...

Konstaterande (en aning metaforiskt) dem nybakade hemma var bättre.

Hoppträning på kvällen, gick bra! Känner mig dock lite osäker på hur jag vill göra. Hur den långsiktiga planen ska vara och hur stort jag vill satsa. Trodde att jag skulle bli bättre i Tyskland. Blev inte som jag hoppats. Vet inte vad jag borde göra. Jag är inte i fas med juniorerna, man ska ligga på 140 stadigt och i dagsläget känns det galet långt bort och det för allt jävla slit lite tyngre. Motivationen är inte på topp som den brukar, kanske för att jag reflekterar över att jag lever på min elitserie rundor än idag. Den senaste var 2014. Då var jag lovande. Nu är jag ingen. Det krävs mer. Jag är frustrerad.

  • 225 readers

Likes

Comments

Long time no see.

Jag har hunnit med ganska mycket. Jobbat klart mina 7veckor i Tyskland, inlagd på sjukhus i Tyskland pga influensa o magsår, åkt till Spanien med min bästi Vanni, utgångar hemma med min bästi Ayla.

Fantastiskt glada dagar i skolan med mina fina vänner. Fruktansvärt sorgsamma, tunga dagar på rektorns kontor. En till Tysklandsresa, men bara nio dagar och en utbytesresa med skolan.

  • 302 readers

Likes

Comments

Jag har åkt frittfall.

På Gröna Lund är frittfall 80m högt upp i luften. I Kiel var det 100m. Jag har aldrig någonsin ens kommit på tanken att ställa mig i kön på Grönan. Men nu var det som inte riktigt samma grej, jag åker frittfall hela tiden, livets frittfall, så just den stunden i Kiel var det som inte en lika big deal med 100m frittfall.

Jag är i Tyskland, Schleswieg-Holstein, närmaste staden heter Itzehoe, det är 35 min från Hamburg (om man snittar 200/h på Autobahn) och byn heter Mehlbek.

Förutom att man äter yoghurt på burk, köper alkohol på livsmedelsbutiken Sky och tydligen festar som kortast till 05, så att man kommer hem lagom till morgonfodring, förutom allt detta så är också hästsportandet något alldeles extra här.

Min första dag på jobbet red jag fyra hästar. Andra dagen fem. Sen hände något och sist red jag 8. Det är många timmar på hästryggen och ju mer jag rider, ju mer sugen på det blir jag.

Jag bor fantastiskt och även då jag verkligen sliter för att lyckas mocka alla boxar jag ska mocka så är det så värt. Skolan på hästryggen jag går här går inte att jämföras med någon annan. Jag sitter på svåra hästar, lätta hästar, gröna hästar, missförstådda hästar och väldigt unga hästar.

Är du grym på vad du gör hemma i Sverige så har du tur om du är en medelmåtta här. Ingen imponeras av om du har vinster och placeringar i stora 150-klasser så länge du inte kan rida korrekt.

Jag ser jag lär, och lyder vad som står på en tavla inne på toan nere i hallen - "Never give up on your dreams".

  • 785 readers

Likes

Comments

Helt fantastiskt är livet just i detta nu. Jag har äntligen körkort, skolan är snart slut och jag börjar komma ikapp med skolarbetet. Har fyra uppgifter kvar men det känns lite med tanke på hur mycket jag hade för några veckor sedan.

Livet leker.

  • 901 readers

Likes

Comments

Är så nöjd med min fantastiska häst som återigen gör mig glad med fina rundor, denna gång i Norrköping.

Älskar det här livet.

  • 991 readers

Likes

Comments