Header

tips

En dag nu i sommar läste jag den dagens lilla berlin serienstrip på skaparen Ellen Ekmans instagram @ lillaberlin

Jag hoppades på att springa på en metro på hemvägen från jobbet och det gjorde jag! På pendeltågstationen hem från jobbet låg denna, bläddrade fram till den sidan jag tidigare rivit ut så många gånger förr. Nu blev det smidigare med en sax, denna tar lika lite plats som en tjockare penna och är från muji. Jag älskar serier och konst, brukar klippa ut de här o sätta upp på väggen hemma!

Vilka är era favorit serier?

x

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • tips
  • 3 readers

Likes

Comments

sammarbeten

Inlägget är ett samarbete med re:Pear på Hornstull.

Igår kväll gick skärmen till min mobil sönder och nu imorse lämnade jag in den och kort därefter var den klar. Tack för snabb, lättillgänglig och prisvärd service.


x

Likes

Comments

tips, haul, what's in my...

Älskar muji och deras minimalistiska design, enkelt och funktionellt.

Dessa två har jag haft ögonen på ett tag. Den första är en sax som tar lika mycket plats som en tjockare penna. Ingen vass spets eller risk att den öppnar sig i väskan vilket är perfekt.

Med kort hår ( och/eller eventuellt om du har en olydig lugg, som jag ) är en kam något som gärna följer med. Mitt hår vill ofta lägga sig i mittbena så en liknar helt plötsligt Nick Carter i backstreet boys 😫

Ett tidigare inlägg om mina dåvarande muji faves hittar ni här!

Likes

Comments

haul, Collections

De som känner vet hur mycket jag älskar (könsneutrala) horoskop och stjärn konstellationerna! Är själv kräfta och min vän och fototgraf @potatismos ( @ hhk0707 på insta) köpte ut dessa till mig i Syd Korea! Blev överraskad med ett paket på posten, med snacks, prover av krämer samt dessa❤

Båda stjärnbild chokers är från N.cat

Jag har blivit av med min enda tattoo choker jag hade så denna var en fin överraskning ❤

Stenbock och Kräfta

Älskar verkligen kräftans stjärnbild, så simpel men vacker. Är lite biased också haha.

Vad för stjärntecken är ni?

x

Likes

Comments

bullet journal

Veckans uppslag har jag gjort nästan rakt av text mässigt från en layout jag såg på instagramkontot rainbow.bujo

Jag valde dock ett pastel mint/ros tema, väldigt diskret färg så det nästan inte syns. Nu ska jag fylla i veckans event.

Citatet var också med i det uppslag jag tittade på som referens, jag har själv aldrig citat med annars men tänkte prova idag.


Vilka färger har veckans uppslag för er som också har en bullet journal?

x

Likes

Comments

tips, tutorial, what's in my...

Ser min favoritgrupp live idag, 4:e gången i Sverige. Gått en del på konserter överlag så vet hur en packar lätt och smidigt, allt detta går ner i fickorna på min jeansjacka.Vattenflaska fylld med vatten med sugrör inuti, som jag får lämna i en pant insamlingskorg innan jag går in.

Mellanmål, den här gången müsli chokladbars och en liten ask russin.

Istället för stor klumpig plånbok, en korthållare med de viktigaste.

Bärbar laddare + sladd

Solglasögon

Litet mini block ( 3 urrivna sidor ur ett anteckningsblock ) och två favoritpennor
(underhållning)

Vädret är soligt och blåsigt, är hellre för kall än för varm. Eftersom jackan skulle vara min väska visste jag att jag skulle ha något långärmat på överkroppen. Jag valde att ha en tunn hoodie under den också så jag kan ha luva om det skulle bli kallt eller regn. Jag har nätstrumpbyxor, svarta korta shorts med hög midja och sneakers. Kan stå ut med att frysa om benen, hellre det än överkroppen.Hoppas dessa tips kan hjälpa er inför kommande sommar konserter!

Senast jag såg Little Mix live var när jag vann entrance till deras NRJ live session, outfit och inlägget från den dagen kan ni läsa Här.Vad är era bästa knep inför konserter och lång tid i kö?

x

Likes

Comments

bullet journal, tips

Har som nämnt i tidigare månads favoriter inlägg nämnt att jag skriver ner 3 positiva saker/tankar om dagen innan jag går och lägger mig. Det blocket blev nyss fullt och nu i Juni ska jag prova att ha det i min bulletjournal istället, så allt blir samlat på samma ställe.

Jag har fortfarande tacksamhets log men vill fortsätta ha den utöver detta.


Skriver du om bullet journaling? Kommentera gärna din url, vill följa fler som bloggar om bullet journaling!

x

Likes

Comments

Contains affiliate links tips, instax mini 90 neo classic, polaroid
1 / 2 / 3 /4

Inlägget innehåller adlinks. Älskar fujifilms instax kameror och äger själv deras instax neo classic mini 90! Skillnaden mellan den och instax neo classic wide 300 är att den gör större fotografier. Den större kameran är ultimat för Gruppfoton då detaljer och ansikten kommer bli tydligare jämfört med de vanliga instax filmerna som är i kreditkort storlek.

Min instax neo classic mini 90 är min bebis och har många vackra små foton av minnen som jag har uppsatta på väggen i mitt studentrum. Den följer med på speciella eller roliga tillfällen. Ni som läst min senaste what's in my bag post vet att den ofta följer med ut, inlägget går att läsa här . Att fota med den härkameran utomhus i dagsljus blir magiskt men allra läckrast är "fest bilder". Foton på en eller två personer i ett mörkare rum och någon ljuskälla i bakgrunden, fotar en horisontalt går det med tre personer. "Party mode" inställningen har automatisk blixt men det blir inte röda ögon utan kan bli riktigt vackert.


Någon mer som fotar med fujifilms instax kameror?


x


Likes

Comments

bullet journal, monthly faves

Det jag absolut måste nämna först är min 2nd hand levi's jacka jag köpt på asos marketplace 2014 som tjänat mig väl. Den är numera extremt mycket snyggare med konst av Victor Karlsson på ryggen. Handmålat av Victor, en kär vän och konstnär från gymnasietiden på estetutbildningen. Här är hans instagram! In och köp konst eller lägg beställning!

Älskar den så mycket, det kunde inte bli bättre än såhär.

Länk till mitt första inlägg om jackan finns
här.

Foto av @torializzy på instagram!

Den här lilla drawstring påsen från Monki. Var över ett år sedan jag köpte den så den finns inte kvar men det finns med andra motiv numera. Den här följer med mig överallt, så fort jag byter väska åker den med i där. Har ALLA småprylar jag behöver, t.om med liten tandborste. Har även en rawbar, mina pastel highlighters till min bulletjournal , extra mobilbatteri med mera. Istället för att ha allt löst i botten på väskan så har jag allt i denna istället. Allt blir så mycket lättare då.

Gjorde ett inlägg om denna i April som ni kan läsa här.

Denna är min lifesaver!

Sista favoriten för April blir en funktion en kan applicera i sin bullet journal. Mood och habit trackern. Med en graf över humöret och listan på saker jag måste/helst ska göra varje dag blir det så otroligt lätt att se mönster. Detta har underlättat min sjukvård något otroligt, blir mycket lättare att kolla ihåg hur allt varit sen senaste mötet när en har något att referera till. I mitt senaste inlägg visar jag detta och fler utav de uppslag jag har förberett inför maj.

Vad har varit era favoriter i April?

x

Likes

Comments

Maj är snart här, alla som håller på med bullet journaling vet hur satisfying det är när en månad börjar på en måndag!

För de som inte vet vad bullet journal systemet är finns det förklarat på hemsidan av skaparen här.


Detta är månadsöversikten för maj, gjorde den i förväg kanske i början av april ungefär, den är redan in princip full. Sista månaden på uni för den här terminen och annat som sker.

Är verkligen en life saver att skriva dit veckonumren för det är så många som använder sig endast av dem när de gör framtida planer. Så att skriva dit dem är ett tips!

Trackers är en frivillig del av bulletjournaling men om en finner det hjälpsamt eller intressant så är det så värt mödan att skriva upp dem. (sömn trackern här är inget skämt haha, tar minst 30 min att rita upp, men det finns enklare varianter.)

har min mood tracker samlat med min habit tracker så jag kan se hur de samverkar.

Vissa gör habit trackers veckovis, det bästa med bullet journaling är att en kan anpassa det helt efter vad en behöver.

Vill verkligen få ut det mesta av maj så så har gjort den här trackern för att hålla koll på hur mycket tid jag lägger på mina studier samt hur många timmar jag jobbar på mitt extrajobb.

Något annat nytt jag ska prova den här månaden är så kallas "weekly reviews" för att hålla koll på om jag når mina mål och hur jag ska göra för att nå dem. Den här layouten är inspirerad av något jag såg på instagram som youtubern Boho Berry länkat. Jag ser fram emot att se om det skapar mer motivation eller stress.

Ritade dit lite polaroidbilder, en kamera och fotobås remsor.

Är det något särskilt tillägg i er bullet journal ni tänker prova i Maj?

x

  • 140 readers

Likes

Comments