Header

bullet journal, inspiration, tips, konst

To minimize the risk of having smaller stuff in my bag ending up on the bottom of it or under things that can damage them i try to keep all small things in this small drawstring bag instead which is easy to find.

To me it's both my pencil case and essentials + emergency kit. Things I need if i stay at a friends house over night or are away from home an entire day or longer than planned. Days at work or universary can become quite long at times.

What's in it at the moment is my frixion pastel highlighters + favorite o.3 black pen + ruler

A tiny pouch
Toothbrush, toothpicks, deo, tampons
Painkillers and my medicine

A small hot pack from southkorea

Page tabs (for when marking pages in books)

Gum, external battery, a small snack or candy

Safety pins

Lip balm

I bought the bag at monki about two years ago.


What things do you not want to leave home without?


x

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links inspiration, polaroid, smink, want

Älskar fortfarande gul, här är ett collage som en gul moodboard. Gillar att gul blivit reclaimat från den högtiden de tidigare associerats med. Gul eye liner, Little mix parfymen luktar så gott och älskar förpackningen, är min favoritgrupp, så taggad på o se dem i Juni. Älskar doftljus, den som visas här är från Muji. Kånken har en modell med broderad logga istället för den vit/röda reflexen som är av återvunnet matrial. Orginalet är också så fin så den fick med också, tycker mini kånken är riktigt söta. Älskar den pastel gula färgen på den här instax kameran. Älskar pastels så var säker på att se mer av det i framtiden.


Innehåller adlinks


x

Likes

Comments

bullet journal, tips

Jag läste precis ut den här boken, "Mattillåtet - praktisk vägledning för dig som har en ätstörning" av Gisela van der ster. Det har tagit lång tid och mycket info har jag varit rädd att glömma. Lånade den på biblioteket och har satt i väldigt många flikar som ni ser. På de sidorna finns ngt citat eller bra stycke som påverkat mig och jag vill minnas eller kunna referera till.

Innan jag lämnar tillbaka den samt tar ut alla små flikar valde jag att sammanställa en sammanfattning med nedskrivet alla sidnummer som jag vill bevara och minnas nästa gång jag lånar den.

Boken har varit väldigt givande för mig att läsa, men författaren behöver definitivt ha ett utökat perspektiv på genus. Ett exempel i boken som är taget citat av en patient är rent ut sagt rasistiskt och jag önskar uppdaterade utgåvor tog bort det då det ej ens är givande för någon som vill bli frisk. Detta är 2009 uppgåvan vet det finns en från 2014 och jag hoppas den är bättre.

Läs vidare för att se hur jag gick tillväga för att skapa sammanfattningen.

Hur jag gjorde

- i takt med att jag läste boken satte jag in flikar på den delen av sidan där det som jag ville minnas stod.

- gjorde ett uppslag med en ram med pastellfärger och blommor som dekoration. Det blev totalt 3 sidor. Jag valde att uppslaget skulle se ut som en helhet därför sträcker sig ramen runt hela uppslaget. Att dekorera är självklart frivilligt.

- Jag skrev ned sidnummer och antingen hela citat eller något kort som får mig att minnas vad jag läste på den sidan. De viktigaste delarna för mig gjorde jag hela citat för.

- längst ner på sista sidan skrev jag dagens datum så jag minns när i mitt liv dessa saker var viktiga för mig. Det blir som ett dagboksinlägg nästan.

- Ta förstås bort alla flikar ur boken o lämna tillbaka på biblioteket.

x

Vad för bok läser ni just nu?

Detta är listan där jag håller koll på vilka böcker jag vill läsa/ blir tipsad om. Skriver när jag började och slutade läsa samt ett betyg. Ska även lägga till här på vilka sidnummer sammanfattningen är.

Nästa bok blir Marie Kondo's bok om städning " konmari metoden" som jag längtat efter att läsa.

x

Likes

Comments

inspiration, haul, tips, konst

En vän från tiden på estetutbildningen jag fortfarande håller kontakten med är konstnären Victor Karlsson. Victors stil har alltid varit fascinerande för mig och att han målade min favorit second hand jeansjacka till detta konstverk är fantastiskt. Det är precis som jag önskade att det skulle se ut, är verkligen nöjd. Victor har en instagram där ni kan se mer av hans verk, lägg en beställning för hans hantverk är prima!


Foton tagna av vicky som finns på instagram under nmnet torializzy


x

Likes

Comments

bullet journal, inspiration, tips

Veckans uppslag i min bullet journal ett koncept som förklarad av dess skapare på hemsidan www.bulletjournal.com


Denna veckans uppslag liknar det jag gjorde för vecka 14 men har mer pastel rosa än mint den här gången. Har dekorerat med några snabba blommor och körsbärsblad. Älskar looken av "post it" lappar på rutorna.

De som använder bullet journals, kör ni på minimalistisk eller mer dekorerad variant?

x

Likes

Comments

Contains affiliate links smink, tips, cruelty free


Inlägget innehåller adlinks. NYX var verkligen ett märke som steg i popularitet under 2016 och blir ofta klassade som bästa dupes för dyrare populära märken. Varje gång en är inne i en butik med en hylla med NYX produkter är det alltid någon mer person där en får trängas med. NYX photoloving primern och eyebrow markern är båda fasta punkter i min sminkrutin. Den turkosa mascaran går att måla sina ögonbryn och ögonfransar riktigt pastel mint färgade. Perfekt för mer spektakulära photoshoots. Inläggs exempel där jag bar denna finn här och här.


Nyx produkter är crueltyfreealltså inte djurtestade men märket ägs av ett märke som inte är cruelty free men just den här udergruppen testas inte på djur eller säljs i Kina där det är lag på djurtestning av all kosmetika. Alla produkter är inte veganska dock, t.ex denna NYX soft matte lip creme. Denna i färgen budapest var min första NYX produkt och det är som en mindre uttorkande variant av Liquid lipsticks. Dock så håller de sämre men känns inte lika torrt på läpparna. NYX har lipliners i alla möjliga färger och är verkligen prisvärda. Äger en rosa/beige och en åt mer terracotta hållet.


Vilka är era favoriter från NYX?

Likes

Comments

outfit, tips, tutorial

Som hintat i mitt inlägg med Mars favoriter är den här gula hoodien från monki mitt go to plagg nuförtiden och som lovat är här mitt inlägg om hur jag stylar den med olika underdelar. Stort tack till Vicky som finns på instagram under namnet @ torializzy som fotograferat bilderna i det här inlägget.mom jeans

Dessa momjeans är monkis Kimomo 90's fit jeans i svart. Jag vek up dem en liten liten bit nertill och har stoppat in hoodien längst fram.

Chokernoch strumpbyxorna är från H&M och mina Nike sneakers hittade jag på stockholms stadsmission.

Dungarees 

Choker från weekday.

Hängsleshorts är verkligen söta och om de är svarta passar de verkligen till allt. Nätstrumpor gör att vilken outfit som helst ser mer planerad ut. Dessa är väldigt trasiga men tycker inte ett par strumpbyxor blivit värdelösa bara för det gått hål någonstans på dem. Det här paret brukar jag använda under långbyxor som de tidigare nämnda mom jeansen. Dehär hängslebyxorna är köpta på Monki för många år sedan.


High waist skirt

Första gången jag bär kjol på den här bloggen? Detta är nog den enda kjolen jag har, bär sällan kjol med med en hoodie kan tillochmed jag vara bekväm i det. Strumpbxor och thigh highs till för en färdig look. Strumpor från H&M och kjol från Monki.

Highwaisted shorts

En enkel men självklar kombo är svart shorts med hög midja. Älskar kombon av svart och gult.

Shortsen är från h&m och chokern med måne berlocken är från MonkiVilken look var er favorit?


x

Likes

Comments

bullet journal, inspiration, tips, konst

Veckouppslaget i min bulletjournal för vecka 14.

Varje söndag ritar jag upp nästa veckas upplägg i min bulletjournal. Valde att göra en pastel mint och rosa design för den hör veckan. April är här och jag längtar efter att få se sakuraträden i kungsträdgården igen. En mint grön outfit med de som bakgrund skulle vara så fint. Får se om en lyckas komma sig iväg dit en tidpunkt när det inte är för mycket folk.

Har valt att skriva veckodagarna på koreanska för det var länge sen jag övade på det språket. Den åttonde rutan är för saker att komma ihåg/ få gjort just den veckan.

Jag har använt frixion pastel highlighters i färgerna mint och rosa. För att underlätta när en dekorerar med dessa är att måla med markers först och sen när det torkat skriva uppepå med valfri svart penna för att undvika att det svarta ska smeta ut sig.

x

Vill gärna följa fler personer på nouw som
Bloggar om bulletjournals, vet du någon eller gör det också får du gärna berätta i kommentarerna!


x

Likes

Comments

tips

Snart kommer fler bilder från den här shooten i mitt kommande inlägg om hur jag stylar en gul cropped hoodie!

Foto av fantastiska @ torializzy på instagram 💛

Inlägg requests och önskemål är välkommna! Berätta gärna vad för plagg ni vill ha tips på att styla i kommentarerna!

x

  • tips
  • 154 readers

Likes

Comments

tips, bullet journal

Mujis produkter är perfekta för de som gillar en minimalistisk look. Deras produkter är enkla och stilrena utan onödiga stora loggor. De produkter jag använder dagligen därifrån är de här tre.

Metall linjal, perfekt storlek och ett måste när en förbereder uppslag i sin bulletjournal. Passar perfekt i fickan längst bak på min Leuchtturm1917.

Pencil Case
Detta plastfidral rymmer linjalen plus tre stycken utav de pennor jag vanligtvis har med mig, flexion markers och fineliners. Vanliga blyertspennor tar mindre plats och därför skulle fler än tre gå in i denna. Att det inte rymmer så mycket är bra för då råkar en inte få mig sig mer än en behöver.

Dotted mini notepad


Det här pyttelilla blocket skriver jag i varje kväll innan jag ska sova. Jag försöker reflektera över dagen och skriva ner minst tre positiva saker som hänt som jag inte vill glömma bort. Insidan är prickad precis som min Leuchtturm1917 jag använder för min bulletjournal.

Har ni några favoriter från Muji?

X

Likes

Comments