Idag har vi köpt massa julpyssel inför morgondagen då vi ska ha en pyssel och bakdag. Jag återkommer i ett senare inlägg vad vi åstadkommit.

Nu ska jag och Anton ut på en myskväll och lite tapas väntar. Så gott!!💋

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter veckans bravader från jobb, sångövning och seminarium har jag nu äntligen tagit helg. Jag är dock så trött! Listan på saker att göra är lång och hjärnan tar verkligen stryk av att ha för mycket på.

Imorgon går vi in i vecka 30 och lilltjejen börjar bli stor där inne. Man kan ibland känna konturerna på olika kroppsdelar genom magen. Lite obehagligt men mest mysigt.

När jag tittade på kalendern idag insåg jag verkligen hur lite arbetstid som är kvar innan jag går på föräldraledighet och att det bara är en månad kvar till jul. Det börjar bli dags att införskaffa julklappar. Jag tänker vara ledig två veckor innan beräknad och vidare till årsskiftet 2019, så totalt 11,5 månad. Som vi nu planerar ska vi ta ut 3,5 dagar i veckan från försäkringskassan så vi kan vara lediga 12 månader och 19 dagar var totalt. Vi känner båda att jobbet utgör så stor del av livet så varför inte spendera så lång tid som man möjligtvis kan med sitt barn.

Likes

Comments

Nu är vi i Skellefteå och hälsar på familjen. Mormor fyller år imorgon så vi ska fira henne idag. Ikväll ska jag få träffa mina efterlängtade vänner.

I tisdags var vi på första tillfället av föräldrakursen. Vi hade hamnat i en grupp med jättetrevliga människor. Denna gång pratade vi om förlossningen och nästa gång ska vi prata smärtlindring.

Likes

Comments

Nu börjar helgen närma sig sitt slut. I fredags hade vi middagsbjudning hos oss och igår åt vi på köksbaren tillsammans med några vänner. Idag har jag hunnit med en fika på stan. Jag vaknade nyss efter en powernap som jag behöver lite då och då nu för tiden. Jag sov dåligt i natt och jag tror att det är omställningen i kroppen som ställer till det.

Nu är vi inne i vecka 28. Shit vad tiden springer förbi! Det är overkligt att hon nu är så stor som hon är. Det syns verkligen inte på min mage men hennes rörelser har helt ändrat sig i form av att det nu känns som hon flyttar hela kroppen istället för tydliga sparkar. Jag tror det börjar bli trångt där inne. På tisdag börjar vi föräldrakursen som är vid fyra tillfällen in till december. Jag ser faktiskt framemot att träffa andra trevliga blivande föräldrar.

Likes

Comments

Vi har äntligen införskaffat hela barnvagnspaketet + babyskydd från Britax. Vi valde Britax före Emma ljunga då jag tycker de har oerhört klumpiga vagnar. Ingen vagn från EL kunde jämföras med Britax.

Vi testade Go next och Smile och beslutade snabbt att go next var den vi skulle köpa.

Till vagnen köpte vi även en åkpåse från Voksi.

Likes

Comments

Skönt med en halv arbetsdag idag. Jag ska passa på att åka på en shoppingtur och handla middag inför kvällens främmande.

Denna vecka har varit bra trots trötthet och ovisshet om mitt mående. Igår passade jag och Anton på att äta ute som vi inte gjort på ett bra tag. Lite lyx i vardagen är aldrig fel.

Denna helg ska spenderas med vänner och festligheter. Kanske jag en gång för alla tar mig ut på dansgolvet med någon diskretare klänning.

Likes

Comments

+ Utlandet och värme.
Efter en oerhört kall sommar och ingen solsemester på över ett år börjar jag nu längta till värme. Jag kommer dessutom inte kunna åka utomlands på minst ett år till då vi måste avvakta tills lilltjejen hunnit växa på sig lite.

+ Några glas vin under en välförtjänt helg.
Senaste gången jag festade eller överhuvudtaget tog några glas vin var över 6 månader sedan. Jag längtar till de enkla men otroligt roliga myskvällarna med några glas vin tillsammans med vänner.

+ Fina kläder
Jag har sedan en tid tillbaka inte kunnat använda mina vanliga kläder. Jag har än så länge ökat 13 kg i vikt och fått utöka min garderob med storlek M eller L. Jag gjorde valet att rensa min garderob från några av mina finaste klädesplagg för att inte må så dåligt varje gång jag klev in i garderoben.

+ Sovmornar
Kroppen har ändrat dygnsrytm sedan några månader tillbaka. Nu förtiden vaknar jag pigg ca klockan 7 varje morgon.. inte av fri vilja. Jag kunde sedan innan sova till lunchtid om jag ville och oj så skönt det var. Jag vet att verkligheten kommer vara något annat framöver och det är väl därför min kropp håller på att förbereda sig.

Likes

Comments

Den 2 februari beräknas vår lilla tjej titta fram. Som vanligt får vi lägga till eller ta bort några veckor men vi längtar så!

Lite om oss då: Jag och min sambo har varit tillsammans i fem år. Jag är uppväxt i Skellefteå men flyttade till Umeå efter att jag gått ut gymnasiet. Jag jobbar nu som miljöutredare på konsultföretaget Ramböll. Min sambo arbetar som beslutstödskonsult.

Än så länge har graviditeten flutit på bra. Hon mår bra och det är huvudsaken. Jag har haft problem med illamående, extrem trötthet och huvudvärk. I övrigt har min kropp mått bra. Det är en väldigt aktiv tjej som lever rövare i min mage, så mycket kraft och sparkar visste jag inte att ett barn kunde ha halvvägs in i graviditeten.

Då jag känt mig hängig i några dagar överraskade min sambo mig med dessa fina blommor efter jobbet igår.  Finaste ❤️

Likes

Comments