9onde December var vår allra första cheerleading tävling. Kommer aldrig glömma denna dagen, ett minne för livet verkligen. Tävligen befann sig i Mt. Pleasant High School, vilket är ungefär 1 och en halvtimme härifrån. Det var en stor skola och hur många cheerleading lag som helst där. Det var även en speciell tävling då de utsåg stipendier till några och så.

Men iallafall denna dag började med att jag glömde sätta mitt alarm haha, så typiskt mig men vaknade som tur var mitt i natten och kom på att jag glömt sätta det, lite konstigt men sån tur. När jag vaknade upp på lördagsmorgonen runt 6:30 var jag inte ett dugg trött utan jag var så sjukt taggad och exalterad för dagen så jag hoppade upp ur sängen och fixade mig. Jag mötte de andra på skolan runt 8:45, för att fläta våra hår och sätta i våra rosetter på samma sätt. Hela bussresan dit var alla så glada och taggade. Vi satt och sjöng massa låtar och hade så kul! Vi kom fram till Mt Pleasant runt 10:30 och började träna på våra ronder. Det gjorde vi i princip hela tiden till tävlingen började klockan 1. Jag började bli riktigt nervös ungefär en timme innan tävlingen började, och jag var verkligen inte ensam med att vara nervös. Vi var lag nummer två som skulle uppträda, och jag är så glad att vi inte var bland de sista och behövde se alla andra innan och bli extra nervös. När jag stod där på matten framför alla tänkte jag inte så mycket mer än att jag måste le och komma ihåg alla steg. Jag klarade mig utan att göra ett ända misstag eller glömma bort någonting! Även om jag vet att mina hopp inte alls är lika höga som de andras var jag så sjukt stolt över mig själv när vi gått av mattan, inte för att jag var speciellt extra bra, utan för att jag klarade att gå upp inför alla och klarade hela rundan! Hahah gud vilken känsla det var, och att höra de andra lagen ropa och klappa åt en. När vi hade uppträtt satt vi och kollade på en del andra lag. Vissa var verkligen så sjukt duktiga och man kunde se att de gjort sin grej sen de var små. Efter en kort lunch paus var det dags att börja öva på rond 2. Jag och Thelma är inte med på rond 2 så vi gjorde inte så mycket under den tiden. Runt klockan 3 uppträdde vi rond 2, eller de andra i vårt lag gjorde det man får bara vara 6 personer i den ronden så haha. Vi hade ingen hel rond 3 än så länge, så vi bestämde oss för att inte visa upp rond 3 denna tävling. Men vårt mål är att ha det till nästa tävling. Rond 3 är den ronden med stunts, när man kastar upp folk i luften haha. Det är nog min favorit rond för de ser coolast ut men oj herregud vad jobbig den är. När vi har övat under träningarna är man alltid helt död och vi har inte ens gjort hela ronden, men så taggad på att lära mig den. Vi stannade en stund och kollade på vissa andra lags rond 3 och de var så sjukt grymma. Runt 4 - 5 tiden lämnade vi Mt Pleasant och stannade och åt på Wendys. Sen bar det av hemmåt.

Thelma och Julia följde med hem till mig och Thelma sov även över. Vi kollade på filmerna coach hade spelat in på oss medan vi uppträdde, typ 100 gånger haha. Som jag redan sagt var denna dag så rolig och ser fram emot de kommande 10 tävlingarna vi har kvar. Nästa tävling är 3de januari, så det är en liten tid kvar! Eftersom vi endast är 8 personer i vårt lag har vi en mysig gemenskap och alla är så sjukt snälla och fina människor. Även vår coach är grym! Jag är så glad att jag började med competitive cheer!

Här nedan kommer random bilder från gårdagen, kunde inte fota så mycket eftersom vi tränade typ hela tiden och hade inte min mobil, men gjorde så gott jag kunde.

KRAM!

Så här såg själva gympasalen ut vi var i. Den blåa mattan är den man uppträder på och så sitter det domare på alla kanter. Till höger ser man en del av de andra lagen.

Bilden från vänster är faktiskt inte från själva tävlingen, utan dagen innan då vi hade fotografering för cheer.

Denna bild är i väldigt dålig kvalite, eftersom jag tog en screenshot från en video. Iallafall detta är en bild från när vi uppträdde och jag är där framme till höger.

De här bilderna är verkligen inte de snyggaste direkt på mig haha. Men de beskriver verkligen hur denna dag var för mig. Var otroligt glad och skrattat så mycket, trots all nervositet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndag 27 november har jag varit här i 100 dagar. 100 dagar som jag aldrig kunnat uppleva någon annanstans än just här, och gud vad jag älskar att vara en utbytes student!
Jag hittade en text på Facebook som jag kunde relatera till så mycket så jag lägger in det här.

// Exchange Means Exactly What it Means //

It’s been three months. Three months since I left behind everything and everyone I’ve ever known. Three months since I jumped on a plane to meet people and places that I had never dreamed of.

People tell me I’m brave for doing that. They ask “how can you leave for that much time to go to a place where you don’t know a single person and they don’t speak your language?” But the actual question is how can you not?

Exchange is so much more than simply coming to live with different people in a different place.

Exchange means exactly what it means.

It means sharing your knowledge, culture, thoughts, and laughter with someone and being able to receive theirs.

It means being confused most of the time and loving every minute of it. It means missing someone desperately and then reminding yourself of the big picture and that it’s worth it.

It means loving people like you’ve known them forever when you only met them a little while ago, and the bare thought that you have to leave them soon just kills you.

It means getting to your edges and then pushing them, only to find out that you’re much stronger than that.

It means being excited to go to the next town, or even to the supermarket, just because it’s a place you’ve never been before.

It means constant mood swings. It means learning to make every minute count, and just learning in general, all the time.

It means discovering who you really are when none of the labels you always had to live with are there.

It means doing everything you already did in a way you’ve never done before.

It means being infinite.

May the next 7 months go really slowly.

Written by: Thaís Catão

KRAM

Denna bild togs på Arlanda flygplats när vi precis sagt hejdå till våra familjer.
När jag ser tillbaka på denna bilden kan jag inte vara stoltare över mig själv som tagit mig ändå vägen hit. Jag älskar dessa 100 dagar jag haft här och skulle aldrig byta ut de mot någonting.

Likes

Comments

Jag har nu firat min allra första thanksgiving! Gud vilken bra dag det var, kunde inte önskat bättre.

Denna vecka gick vi bara i skolan måndag, tisdag och onsdag. I torsdags var thanksgivingen. Jag gick upp rätt tidigt på morgonen och hjälpte Flora fixa all mat. Det är så sjukt mycket mat man har på thanksgiving. Klockan 12 kom min värdpappa Chads familj, det var rätt många. De var riktigt trevliga. Gick ner på mitt rum för att hämta en sak under dagen och där satt Nolah och Kiays två små kusiner och "lekte" med mina två stolar("som jag tycker är lite speciella haha så sitter aldrig i de), iallafall så då stannade jag kvar på mitt rum rätt länge och snackade med de. Det var så kul, jag sa att jag kom från Sverige, vilket ligger i norr haha jag tänkte inte på att man kan tänka norr om usa också. De ba åh vi har varit där i norr, sen kom deras pappa och skrattade och sa att vi inte varit där, utan det är ett annat land. De ba åhhhhh. Okej det där lät inte alls lika kul nu, men det var kul i stunden jag lovar haha. Det var även en bebis där, och jag fick hålla honom och han var så sööööt.. Iallafall tillbaka till min thanksgiving dag. Vi åt såååå mycket mat, alla blev så mätta och trötta haha. Det var så gott också! Tyckte väll att kalkon är helt okej men inte det godaste jag ätit men allt tillsammans med stuffing, potatismos, sås och massa annat var det sjukt gott. Sen till efterätterna, flera pajer och tårta fanns. Min favorit var pekannöts pajen, så sjukt god och det påminde mig om mamma också. Pumpa paj var rätt gott, men inte min favorit, hade varit godare om den var mer krispig men smaken är rätt god.

Runt 4 gick gästerna och så åkte vi till Floras familj som bor i Farwell, cirka en halvtimme bort. De hade mat framme också men vi åt inte där eftersom vi var väldigt mätta fortfarande. På väg från Floras familj kände jag mig så sjukt bra och typ fylld av kärlek haha. När vi kom hem ville Kiya äta rester från dagen, eftersom hon varit borta och jobbat hela dagen och då frågade min värdmamma mig om jag inte också skulle ha lite till. Så det slutade med att alla tog mer mat så där 10 på kvällen trots att vi var så mätta att det gjorde ont, haha älskar ju mat så. Hade en väldigt mysig dag. Eftersom dagen handlar om tacksamhet, tänkte jag mycket på att jag är så tacksam över min familj i Sverige, min värdfamilj och att jag får uppleva min dröm här i staterna! Det är helt sjukt hur lyckligt lottad jag känner mig nu i skrivande stund.

Vi hade ingen skola i fredags heller, så skönt! Det var även black friday då. Så jag, Nolah och Flora gick upp 5 på fredags morgonen för att åka iväg till Traverse City för att utnyttja black friday. De flesta affärerna hade varit öppna hela nätterna. Förr i tiden brukade black friday vara helt galet, och att folk bokstavligt talat fightas för kläder haha, men efteroms affärerna har samma rea online nu, väljer många att shoppa där istället. Men inte vi haha. Påvägen stannade vi och köpte kaffe, vill verkligen lära mig att dricka kaffeeee, men har hittat carmel machiato vilket är så sjukt gott, så vi fick lite energi. Shopping mallet hade mycket folk men det var inte för mycket så att man inte orkade vara där. Vissa affärer hade bra reor, ande hade knappt något alls. Vi var där hela dagen verkligen, från tidigt på morgonen till sent på eftermiddagen, men det var riktigt kul. Jag somnade tidigt på kvällen och sov i nästan 12 timmar haha så välbehövligt.

Något jag precis kom på är att jag typ inte tagit några bilder alls, jag har helt glömt bort det.

Ha det bra!

Likes

Comments

Det jag gjort denna vecka är att jag haft cheer tryout, alla kom med i laget eftersom vi var rätt få (9 pers) så det var inte en jätte stor grej. Det vi gjorde under tryoutsen var att stå på händer, hjula vänster och höger, hickeys och toetouch. Hickeys och toetouch är lätt det svåraste, man ska hoppa upp i luften och liksom ta upp benen så högt man kan.

Har verkligen märkt att våra träningar nu har blivit mycket mer seriösa. Denna veckar har vi haft träning i 2 - 2.5 h träning varje dag. Under sideline säsongen var det mycket mer prat på träningarna och ja inte alls lika seriöst. Träningarna nu är istället rätt ansträngande och vi har börjat med att göra workouts i slutet av varje träning, så man kommer hem helt slut. Har haft sån träningsverk i mina ben denna vecka, tror det mest beror på alla "hopp" vi gjort. Igår lördag hade vi också en träning som varade i 5 timmar!!!! Låter fett mycket men tiden gick fort så kändes som typ 2 timmar kanske. Under de fem timmarna kom en coach från ett annat cheer team någon annanstans i Michigan och lärde oss en koreografi till rond 1. Har nu lärt mig att varje cheer tävling består av 3 rounds. Första rundan består av att göra massa olika rörelser, hopp och så. Rond 2 är man endast 6 personer och man gör massa olika rörelser, hopp och även tumbling. Tumbling är när man gör gymnastik saker som att hjula och stå på händer. Round 3 är stunts, vilket är när man kastar upp folk i luften haha. Vår coach kommer välja ut vilka hon tycker ska vara i de olika ronderna. Iallafall rond 1 som vi lärde oss i går är så många olika steg och min hjärna var helt trött efter träningen eftersom man behövde tänka och försöka komma ihåg alla steg. Direkt efter träningen åkte jag hem till Richard och somnade i hans soffa för jag var så slut i hjärnan haha.

Är faktiskt riktigt taggad på denna säsongen! Trodde inte jag skulle gilla competitive cheer så mycket men det är sååå roligt! Dock är jag nervös inför tävlingarna för jag vet att så fort jag ska göra något inför människor blir jag så nervös och glömmer allt. Våran första tävling är redan 9 december!! Alltså om mindre än en månad, vi har inte ens lärt oss round 3 än, hahah stresssss. Vi kommer ha 11 tävlingar totalt under januari och februari. Såg att vi har typ en till två tävlingar i veckan under de månaderna haha men åh vad taggad jag är!

KRAM!

Har inga bilder från träningarna utan det här är den ända haha. Det var såååå kallt i det rummet så var tvungen att låna Julias hoodie haha.

Likes

Comments

Måste bara börja med att säga att jag varit här i två månader! Tiden går för fort nu, vill att den ska sakta ner. Men njuter av varje dag jag är här! Det var nu en månad sedan jag bloggade, så jag tänkte göra en sammanfattning på vad jag gjort denna månad. Oktober månad har varit så bra och jag är så tacksam över det här. Iallafall detta inlägg kommer troligtvis bli rätt långt.

2 oktober - 8 oktober

När det är football game så har spelarna på sig sina Jerseys alltså deras tröjor som de spelar i, under skoldagen och vi cheerleaders har en dress up day då, vilket betyder att man ska ha på sig finare kläder, man får t.ex. inte ha på sig jeans. Det är ofta två games i veckan så vi brukar göra så att en av de är dress up day och den andra dagen har vi på oss våra cheerleading uniformer. Fredag är vårt sista Varisty Home game, lite synd. Jag gillar nog mer Away games dock. men när det är Home games då spelar bandet och det är så coolt, älskar det. I fredags var det också senior night, vilket innebar att man typ skulle hylla seniorsen. Innan gamet gick vi cheerleader och fotbollsspelarna som är seniors på planen med våra föräldrar. När jag gick med Flora and Chad sa de i högtalarna: "Next we have Malin Aspenberg, daughter of Annika and Johan Aspenberg, hostfamily Flora and Chad Grundy." Tycker det var kul att de sa mammas och pappas namn också!! Hade så roligt under matchen verkligen! Under halvlek så hade bandet någon större uppvisning på planen, så coolt! Efter matchen kom jag hem helt slut.

På lördagen hämtade Richard upp mig, en kille från skolan och så hängde vi i den lite större "staden" Cadillac i några timmar. Fick äta sushi för första gången sen jag kom hit!! Lyckaaaa! Efter det åkte jag till Alaina, vilket är min värdsysters bästa kompis. Där var jag med Kiya (min värdsyster), Olivia, Abigail, Isabella, Julia, Thelma, Tilde and Martina. Vi spelade biljard ett tag och sen åkte vi till restaurangen min värdsyster jobbar på och åt mat där. Sen kollade vi på lite olika filmer. Det var jätte mysigt!

Man har märkt att hösten har börjat komma här! Det är super fint ute för löven har ändrat färg och folk har redan börjat pynta mycket inför halloween. Något som känns konstigt är att det fortfarande är så varmt ute. Vädret skiftar jätte mycket, denna vecka har det varit rätt kallt ute men idag söndag gick jag runt i linne och svettades haha.

9 oktober - 15 oktober

Onsdag 11 oktober hade alla på skolan PSAT, vilket är ett Practice SAT test. Om jag fattat det rätt är SAT liknande våra nationella prov och tydligen var de extra viktiga för juniorsen för det skulle avgöra om de kunde komma in på nått bra college och få stipendium. Seniors tar inte SAT så vi utbytesstudenter följde med seniorsen på en field trip till Traverse City, som ligger en timme bort för att kolla på ett college. Sen på eftermiddagen fick vi lite fritid i downtown Traverse City, det var väldigt fint där. Vår guide hade varit i Sverige och han kunde säga tack så mycket på svenska, vilket var kul!

På lördagen åkte jag, Julia, Isabella (Julias värdsyster), Julias andra värdsyster som jag inte vet namnet på, Martina och Tilde till Traverse City igen. Där spenderade vi nästan hela dagen i ett shopping mall, det var verkligen välbehövt och roligt.

16 oktober - 22 oktober

Tisdagen hade jag inte skola för jag var på en slags field trip med Yearbook. Jag och Dorthy (en jag har yearbook med) åkte tillsammans till Lake City och sålde yearbook ads som de kunde köpa så vi fick in pengar till vår yearbook.. Alla hade fått olika områden att sälja på och vi fick Lake City vilket är ungefär 15 minuter bort. Folk var verkligen jätte snälla och supportade oss. Vi skulle gjort samma sak på fredagen också men det hade hänt något med hennes bil så hon kunde inte köra den. Under första timmen på fredagen hade vi i teater klassen uppvisning. Eftersom jag bytte till klassen för sent hade jag ingen roll utan jag skötte alla lampor istället, det var en rätt jobbig uppgift det faktiskt haha. Nu har vi börjat på två nya manus vi ska göra. Vi ska lära oss två styckna samtidigt och spela upp de samma dag i slutet av nästa termin. Känns lite rörigt att lära sig två samtidigt men men vi har mycket tid att lära oss på. Den här gången har jag äntligen en roll, vilket är kul!

På fredags kvällen var våran sista riktiga footballgame för säsongen, men vår skola har gått vidare till play offs, eftersom vi vunnit nästan alla matcherna. Så playoffsen innebär att man spelar tills man åker ut, och man åker ut när man förlorar en match. Iallafall den fredagen spelade vi i Fremont och där går två utbytbisar jag var i New York med, Andrea och Tobias! De kom gåendes när jag höll på att cheera och när jag såg de blev jag så sjukt glad!! Sprang och kramade de och sen träffade jag Andrea under halftime också. Det var verkligen så sjukt kul att träffa de, och prata svenska för en gångs skull. I helgen hängde jag med Richard igen och vi gick bland annat på bio och bara hängde i Cadillac igen.

23 oktober - 29 oktober

Vi har haft spirit vecka här. Det är en vecka då man klär ut sig till olika teman. VI hade rätt lätta teman men det är kul att se hur folk verkligen går all in. Den årskurs som har flest som klätt ut sig får gå tidigare från 4th hour. Man har egentligen spirit week innan homecoming dance. Men vår skola har inte homecoming under football season, som alla andra, utan vi har den i januari/februari istället, under basketsäsongen. Men vi hade en spritit week ändå eftersom vi har powderpuff game på lördagen.

Denna vecka har varit väldigt rolig och jag har stannat i skolan till 9 på kvällen nästan varje dag. I tisdags hade volleyboll laget sin sista match och det var även pink game. Oktober är rosa månad för att stödja de med bröstcancer, så volleyboll laget har samlat in pengar till det. I tisdags hade alla på sig rosa tröjor som vi köpt med pengar som gick till att stödja folk med bröstcancer. Matchen var sjukt rolig och vi vann den även. I onsdags var det höst konsert på kvällen. VI har flera olika körer på skolan och alla uppträdde då. De alla var så duktiga och hela auditoriumet var proppfullt. Under fredagens sista timme hade vi ingen lektion utan hela skolan samlades i den största gympasalen för pep assembly. Det var till för att hylla skolans idrottare och för att få upp team spiriten. Det började med att vi cheerleaders gjorde cheers och stunts. Det var kul men väldigt nervöst och vi alla gjorde bort oss rätt mycket haha. Det ordnades även lekar och pajkastning på Mr. Klunder, vilket är skönaste matteläraren ever. Har tyvärr inga bilder från det, då jag inte kunde använda min mobil medan vi cheerade.

I fredags kväll spelade vi playoffs mot Lake City. Det var cirka 2 grader under matchen och den varar ju cirka 2-3 timmar så det var sjukt kallt att stå ute och cheera. Vi kunde knappt ropa de olika saker för det var för kallt. Vi förlorade matchen sorgligt nog, så det visade sig att det var sista football gamet. Jag har verkligen älskat att sideline cheera så kommer verkligen sakna det. I slutet började spelarna gråta speciellt seniorsen eftersom det var deras sista football game nånsin. Richard som jag kommit väldigt nära var en av de och han var verkligen ledsen över att det var över då han spelat i det laget sedan han var 10 år. Nu när football säsongen är över börjar istället basketboll, den sporten är tydligen sjukt stor på vår skola så det ska bli spännande! Jag har nästan bestämt mig för att börja med competitive cheer. Vi har try outs för det 6 november.

I lördags hade vi som sagt powderpuff football. Det är typ ombytta roller då så tjejerna spelar fotboll och killarna som är football players är våra coacher. Det var sååååå roligt och vi seniors vann! Eftersom vi spelade på kvällen var det endast nollgradigt ute och så kallt! Man fick köpa sina powderpuff t-shirtar och pengarna gick till en familj som blivit väldigt utsatta av hurricance Harvey, så det är därför vi har Texas på våra t-shritar.

Söndag 29 oktober fyllde min värdsyster Nolah 13 år. Vi hade ett släktkalas för henne så då fick jag träffa stor del av släkten.

30 oktober hängde jag med Richard igen, följde med honom och kollade på glasögon typ. Det var faktiskt riktigt roligt för hon som hjälpte oss var så himla rolig och "made fun of us". Richard tog mig till det bästa pizza stället enligt honom och ja det var riktigt gott haha. Dock var personalen där inne lite weird. Så fort vi gick in började kassörskan typ ropa: "Omg I love your sweetshirt, where did you buy it" till mig och sen sa hon typ att jag skulle betala med den och allt. Sen när jag sa att den kom från Sverige hon ba "bye, I'm moving to Sweden now!" Haha det var rätt roligt men hon va lite skum. På vägen hem började det snöa!! Kom faktiskt mycket snö, men inte så att det stannade kvar på marken dock. Kändes ju lite tidigt med snö i oktober haha. Idag tisdag har det även snöat.

Idag tisdag är det halloween!! Kom precis hem från bion. Jag, Tilde, Julia och Martina åkte hem till Tilde efter skolan. Hennes värdsyskon skulle gå bus eller godis och vi tänkte också göra det ett tag men hade inte riktigt någon kostym så. Vi åkte istället och kollade på bio. VI såg Happy death day. Den var inte alls lika läskig som vi trodde den skulle vara, det var mest pop up scares, men filmen i säg var riktigt bra. Flora, min värdmamma sa att de hade haft cirka 200 barn som kommit till vårt hus för bus eller godis, helt galet många!! Imorgon har vi inte någon skola vilket är så skönt!

Nedanför kommer massor av bilder!! Ha det så bra där hemma, saknar er!

På bilden över ser man hur vi står innan matchen med handen på hjärtat, vänd mot amerikanska flaggan medan bandet spelar The National Anthem.

Bilder från vår Field trip till traverse city.

Jag och Richard till vänster! Till höger är bästa cheerteamet!

Ännu mer sideline cheerleading och football foton för jag älskar och kommer sakna det!

Pink gameeee

Powderpuff!!! Seniors har på sig svart, juniors gult, sophmores grönt och freshmans vitt.

Likes

Comments

18 - 24 september

Sen jag sist bloggade har jag känt mig som en berg och dalbana. För två veckor sedan mådde jag inte bra och började gråta över minsta sakerna.. Men det har blivit blivit så mycket bättre. Förra veckans torsdags game mådde jag inte alls bra och kunde inte alls le vilket man måste göra som cheerleader, sen kom coach fram och pratade med mig och sa att hon såg att något var fel med mig, sa bara att jag saknade hem och så kramade hon mig och sa att jag var fin både på utsidan och på insidan. När hon sa det började jag nästan gråta igen framför alla människor. Alla känslor blir så sjukt extra starka här borta. Vaknade upp på fredagen och kände ba att jag aldrig ville lämna sängen, men jag tvingade iväg mig till skolan vilket jag är glad för för dagen visade sig att bli så bra. Hade jätte kul under fredags football gamet med cheer teamet. Även helgen blev mycket bättre. Hade sett fram emot en lugn lördag för att bara göra läxor på vilket jag har så mycket av. Men det blev istället att jag följde med på min värdsysters cross country tävling och efter det åkte vi iväg på ett surprise party för nån av Flora, min värdmammas kompisar. Hade en rätt bra lördag och det har varit cirka 33 grader ute så man smälter.

På söndag behövde vi gå upp klockan 6 på morgonen för vi skulle iväg tidigt till Detroit för att se Tigers baseball game, vilket är 3h bort. Det var min värdfamilj plus Kiyas pojkvän som åkte. Först lämnade vi av Nolah, min yngsta värdsyster hos en kompis här i Detroit. Sen åkte vi mot arenan. Innan vi gick in käkade vi och jag beställde en nachotallrik, det var typ den största jag sätt haha. Väl inne på arenan satt vi i typ 32 graders strålande sol, så jag och Flora behövde gå upp och ställa oss i skuggan typ hela matchen. Jag tycker baseball är kul men det var alldeles för varmt idag och matcherna är sååååå långa. Vi gick efter 3h och då hade de säkert 45 min kvar av matchen. Efter matchen åkte vi till en ö i närheten som hette Belle Isle, väldigt fint där och så stannade vi på nått akvarium snabbt också. Helgen var riktigt bra iallafall. Jag har börjat må så mycket bättre nu och jag ska första att släppa vad som händer hemma i Sverige och endast fokusera på att jag är här.

25 - 1 oktober

Senaste veckan har varit väldigt bra. Man har verkligen börjat komma in i rutiner i skolan. Jag gillar de ämnen jag valt så det flyter på bra. I torsdags och fredags hade vi football games igen att cheera på. Vi vann båda! Fredagens football game var så rolig och det var sån bra spirit på läktaren också. Det var borta match igen och matchen slutade rätt sent. Efter matchen åkte vi hem till Julia med alla utbytesstudenter. Julias värdsyster var också med oss hela tiden. Vi hade jätte mysigt och kollade på film men alla var så trötta och somnade under filmen. Vi spenderade halva dagen hos Julia dagen efter och kollade på High school musical eftersom Thelma (fransk utbytesstudent) aldrig hade sett de. Vi bakade även nån typ av kaka. Efter vi varit hos Julia åkte jag och Tilde (danska utbytesstudenten) hem till mig där vi bara chillade i några timmar. På kvällen åkte vi iväg till ett så kallat Haunted House. Tilde följde med dit. Det var ett utbytesstudent event, även om Tilde inte har samma organisation som mig fick hon följa med.

Där mötte jag upp svenskarna Alice och Ida. Var i New York med Alice så sjukt kul att träffa henne igen! Haha alltså Gud vad konstigt det kändes att prata svenska. Jag svarade yeah, yes and no på engelska först. Kändes verklgien jätte förvirrande och Tilde och jag satt och snackade om det i bilen hem. Man har börjat tänka en del på engelska, inte hela tiden men en del och det blev så svårt att helt plötsligt switcha tillbaka till svenska helt igen. Dock pratade Alice och jag mest engelska för att vi inte förstår danska och danskarna förstår inte svenska.

Vi var även med Cath och Rebecka som också är danskar precis som Tilde. Haunted huset bestod av fyra olika hus man kunde gå i. Min värdfamilj valde att endast gå i ett av husen, medan jag och de utbytesstudenterna jag hängde med valde att gå i alla fyra. Vi började i det vi hört skulle vara det värsta och herregud det var typ det värsta jag gjort, fick tårar i ögonen. Jag var tvungen att gå först också, man fick bara gå tre i taget. Det sista huset var alldeles nyöppnat och vi stod i kö en timme för att gå in i det, vet inte riktigt varför det tog så lång tid men tror det var för att man även här fick gå max tre och tre. Tyckte det huset var riktigt bra, de hade så sjukt bra skådespelare och i det huset fick man vara med som i en historia, för man skulle göra olika saker som att spela piano och sitta vid middagsbord osv. Vi kom hem runt halv 1 på kvällen för huset låg en timme bort, vi var helt slut på kvällen och Tilde sov över hos mig. Måste säga att det var en sån sjukt rolig kväll verkligen och vill lätt gå i fler haunted houses. Helgen var så bra och rolig.

Annat som hänt denna vecka är att vi har snackat om graduation, vi har beställt cap and gowns och så. Jag är redan nu så sjukt taggad på graduation, kommer nog vara så roligt. Just nu i skrivande stund mår jag så bra och kan verkligen känna att jag älskar det att vara här. Jag hoppas att jag kommer få fortsätta känna så här nu ett tag. Men vad jag lärt mig här är att en liten sak kan vända på alla känslor. Men det bästa då är att bara umgås med människor som får en att må bra.


  • USA

Likes

Comments

I fredags så cheerade jag för första gången på ett football game!! Eftersom jag bara varit på en riktig träning kunde jag inte knappt några cheers och gjorde fel hela tiden. Men jag brydde mig inte så mycket om det för jag hade SÅ kul!! Jag trodde jag skulle vara nervös att stå framför alla människor för det var så mycket människor eftersom det var Varisty game. Men jag var inte alls nervös och tänkte inte ens på att det var så många där. Jag älskar när bandet spelar det är så kul och de är så bra. Det är en så mäktig känsla och allt känns så amerikanskt.
På lördag kväll var jag hos Julia vilket är en brasiliansk utbytesstudent med 5 andra. Vi kollade på film, hade en bonfire där vi grillade korv och smores. Vi alla sov över där och det var så sjukt mysigt! På söndag morgon skulle Julis värdfamilj till kyrkan så jag och Tilde den danska utbytesstudenten följde med dit eftersom det hade varit för tidigt för våra värdfamiljer att hämta oss innan kyrkan. Kyrkan här kändes lite bättre än i Sverige då man sjöng mer och prästen kändes mer modern typ. Men jag är ändå glad att jag inte behöver gå varje vecka eftersom min värdfamilj inte gör det.
Resten av söndagen spenderade jag bara i min säng eftersom jag blivit förkyld och mådde inte alls bra då. Känner mig lite bättre i kroppen idag men förkylningen blir bara värre. :)

Något som är så skönt är att det blivit varmare här. Förra veckan var det typ 28 grader i stort sett hela veckan! Det verkar som att det ska sitta i även denna vecka!! :)

Ha det bäst och saknar er där hemma!

Likes

Comments

Gud vad tiden har gått fort, känns som att det var jätte längesen jag var i Sverige men känns samtidigt som jag kom hit igår typ, svårt att förklara.. Jag säger ibland till mig själv att wow jag är verkligen här, min dröm har blivit sann och åh jag blir så lycklig när jag tänker på det.

Jag tänkte iallafall berätta nu vad jag har haft för mig sen sist jag skrev här, vilket var i New York. Jag minns inte så mycket av vad jag gjorde första dagarna när jag precis kommit till familjen. Jag hälsade iallafall på grannar, åkte runt i området vi bor i, var på bio och shoppade. Tiden gick väldigt fort och helt plötsligt började skolan. För mig var första dagarna i skolan skit jobbiga. Jag hade sådan hemlängtan och kände mig så ensam, höll på att bryta ihop under vissa lektioner. Men sen när jag fick prata med mamma på Skype kändes det lite bättre. En dag bara vände allt helt plötsligt, jag kände mig glad och kände att jag skrattade på riktigt, efter den dagen har dagarna här bar varit bra! Nu kan jag verkligen känna att jag trivs här och har kul. Både i familjen och i skolan. Folk i skolan är verkligen så mer öppna, lätta att prata med en och vill prata med en, och det är så kul!

Jag började även cross country, och jag gillade det för människorna där var så härliga. Men efter två veckor kände jag att det blev för jobbigt för mig, då jag aldrig springer hemma och det var liksom hård träning varje dag. Det började även bli på tävlingsnivå och coachen var inte jätte snäll direkt. Så jag bytte till chearleading istället! Jag har bara varit med på två träningar fast det var inte riktiga träningar, utan vi skulle lära små barn chearleading. Imorgon är sista träningen innan jag ska cheera på varsity football gamet, det känns lite nervöst då jag inte lärt mig en ända cheer och det kommer vara massa människor där. Men är samtidigt så taggad, ska bli så kul!

Mina dagar ser ut så att jag går till skolan och direkt efter skolan har jag träning i två timmar och direkt när jag kommer hem måste jag göra lite läxor och så är jag alltid helt slut på kvällen så jag vill typ somna klockan 8 varje dag. Jag tror att jag blir extra trött av att prata engelska hela dagarna för min hjärna är alltid helt slut på kvällen. Den senaste veckan har varit extra mycket då jag i onsdags hade ett cross country meet, vilket är en tävling, den låg en timme bort så då kom jag hem sent på kvällen. På torsdagen var det först ett cross county meet på vår skola och sen direkt efter det gick jag på JV football game, jag stod ute i regnet hela tiden och kollade på de andra cheerleaderna. I fredags stannade jag kvar i skolan med cheerleading teamet och sen åkte vi iväg med skolbussen till Lake city, vilket bara ligger 15 min bort för att cheera för Varisty football game. Här stod jag också bara och kollade på och det var lite varmare den dagen som tur var. Man kom hem rätt sent de dagarna och jag somnade på en gång.

Jag försöker komma på vad jag gjort när jag inte har skola, kommer inte på så mycket haha. Men jag, min värdsyster och min värdpappa åkte för någon helg sedan till Midland för det var en baseball match där. Det var två andra utbytesstudenter där och vi fick guidad tur på arenan, träffa spelarna och fick en signerad baseball boll haha. Sen stannade vi och kollade på matchen, det var rätt kul fast jag inte förstod reglerna även fast min värdpappa förklarade dem. Jag har även träffat släkt och familekompisar på ett så kallat pizza party, varit på bonfires och ätit smores. Något jag tycker är så kul är hur fascinerade folk är här över utbytesstudenter. När jag var på påg till cheerleading practice här om dagen kom det fram flera barn från middle school, tror de är min värdsysters kompisar. De frågade om jag var utbytesstudent och ville veta massor om Sverige. Vissa frågor jag fick var: do u have McDonalds in Sweden?, do u have Iphones in Sweden, do u have pizza and hotdogs? och sen kom min danska utbyteskompis och när hon berättade att hon bodde i Danmark de ba ligger inte det i USA? De var så söta och svarade alltid med "that's so cool!". Sen när jag hade cheerleading practice med de små barnen så sa coachen att jag inte kom från USA och om de kunde gissa var jag kom ifrån. De ba: Califronien, New Jersey, Indiana, haha. Ingen vet typ var Sverige ligger och har fått så många konstiga frågor, det är sjukt kul.

Jag har hållt på att byta mitt schema så mycket haha men jag börjar äntligen känna att jag gillar mitt schema. De klasser jag tar är:

Theatre and Performance

Sculpture & ceramics (art class)

Algebra 2

Yearbook

AP Psychology

English 12

World History

Nu kommer lite bilder från tiden jag har varit här!

Ha det så jättebra där hemma!! <3

Likes

Comments

Tänkte göra en sammanfattning över alla dagar i New York!

Dag 1
Den 19de augusti lämnade jag Arlanda med 13 andra utbytesstudenter för New York. Flygresan gick relativt snabbt då vi kollade fil och spelade kort typ hela resan. När vi kom fram gjorde vi inte så mycket mer än att bada i hotellets pool och käka middag. Jag delar rum med en norsk utbytesstudent som heter Silje. Hon är jätte härlig men hänger inte alltid med i norskan...

Dag 2
Idag var våran första heldag här. Vi har blivit indelade i två olika grupper och jag hamnade i grupp 1 med typ 10 av alla 14 svenskar så det är kul:) Vi började dagen med att äta frukost och sen ha en timmes möte där de gick igenom massa regler, som man redan hört hundra gånger. Sen hoppade vi in i en väldigt varm buss då ac:n var trasig och det är 30 grader ute. Bussen körde in mot Manhattan där vi fick sightseeing i flera timmar och vi gick även igenom Central Park för att vi skulle byta till en buss som hade fungerande ac. Helt ärligt minns jag knappt alla olika platser vi sett. Vi åt lunch på Grand Central Station. På eftermiddagen hade vi 3 timmars free time, så vi svenskar drog först till Top of the rocks där utsikten va amazing. Sen gick vi vidare till Times square där vi åt middag. Jag har varit så trött idag men dagen har varit väldigt rolig då alla är så sköna och vår guide Mike också!

Dag 3
I natt sov jag inte lika bra som första natten. Älskar sängarna här men det är sååå sjukt varmt även fast man har brummande ac på. I morse hade vi ett möte där vi gjorde någon typ av rollspel, vår grupp hann inte klart så vi bara improviserade och det blev lite kaos. Efter mötet satte vi oss på bussen igen där vi fortsatte vår sightseeing med Mike. Idag åkte vi dock istället downtown och till Brooklyn. Vi stannade vid 9/11 memorial och kollade, det var jätte fint där. Vi såg frihetsgudinnan på väldigt långt håll men man fick iallafall se henne. Idag var st solförmörkelse så man såg så många människor stå på gatan och försöka se den. Dock såg vi inte så mycket eftersom vår guide var noga med att vi inte fick kolla in i solen och vi hade inte speciella glasögon som andra hade. På eftermiddagen hade vi också 3 timmars freetime som dagen innan fast idag var vi i Chinatown. Vi svenskar gick till Little Italy och käkade pasta. Efteråt följde vi med Albin för han verkligen ville dricka Bubble tea, det visade sig vara äckligaste nånsin och smakade verkligen fisk, men han gillade det haha. På kvällen satt alla svenskar inne på Alice rum och Peter spelade gitarr och sjöng, det var jätte mysigt.
Även denna dag har varit sjuk varm men rolig!

Dag 4
Vi började morgonen med att ha ett flight meeting där de gick igenom flygtider osv och när man ska lämna hotellet. Jag måste åka härifrån imorgon redan klockan 6:45... Efter mötet hoppade vi direkt in i bussen för att köra in mot New York. Vi stannade på vägen på Whole food för att köpa picknick. Sen satte vi oss i Central park och käkade, snackade och lyssnade på musik. Efter ett tag i Central Park åkte vi tillbaka till New Jersey till ett shopping mall där det skulle va billigare för de skulle ha outlets osv. Det var ett jätte stort mall och vi skulle va där i 4 timmar. Jag fick med mig ett par skor, parfym och tröja. :)) Till middag åt vi på Applebees vilket nog alla tyckte var en liten besvikelse. Det tog jätte lång tid att få maten och jag och Anna fick ett skrattanfall när vi frågade var vår bacon och pålägg var på vår hamburgare men det visade sig att allting var blandat inuti köttet. Efter shoppingen åkte vi tillbaka till hotellet och packade. Även denna kväll var alla inne på ett rum där vi snackade, sjöng och spelade maffia.
Jag behövde även säga hejdå till alla på kvällen eftersom att jag ska åka redan 6:45 imorgon bitti. Det var faktiskt sorgligt att säga hejdå till alla och jag kommer sakna de. Förhoppningsvis kan vi i Michigan ses under året, nästan alla på campet ska ju till Michigan. Håller verkligen med vad Alice sa: det är otroligt att man kan komma så nära människor på så kort tid, det känns som man känt varann så länge.

Dag 5
Imorse vaknade jag vid halv 6 och packade ihop det sista. Jag hade köpt en macka igår som jag tänkte äta på flygplatsen eftersom jag missar frukosten. Jag och en tysk åkte samtidigt till flygplatsen men hon skulle till en annan terminal som mig. När jag skriver det här sitter jag på flygplatsen i Newark. Jag ska sedan mellanlanda i Chicago innan jag landar i Traverse City där min värdfamilj hämtar mig. Har inte varit nervös förut men imorse när jag vaknade var jag så sjukt nervös inför första mötet med familjen.
Nu kommer detta blogginlägg om New York avslutas. I nästa inlägg får jag skriva om hur det är hos familjen!!
Iallafall så har jag haft sjukt bra dagar i New York med så härliga människor!<3
Här nedan kommer massa bilder från alla dagar i New York.

Likes

Comments

För några dagar sen fick jag äntligen samtalet från Alexandra, min kontakt person. Asså min lycka när jag såg att det var explorius som ringde, går typ inte att beskriva haha. Jag var påväg till jobbet och jag hoppade typ av lycka och man kan ju säga att jag inte var så effektiv på jobbet den dagen. Men iallafall samtalet jag pratar om är ju självklart att jag nu fått placering!!

Nu vet jag äntligen var jag spendera mina 10 månader i USA och det är i Michigan! Är ju inte direkt ensam att hamna där haha, då typ majoriteten hamnat där. Jag ska bo i ett ställe som heter Marion som har cirka 850 invånare. Ska bli spännande eftersom det är en väldigt stor kontrast från Stockholm där jag bor nu. Har typ inte lyckats hitta nån bild på hur det ser ut där, men min värdfamilj har iallafall beskrivit landskapet som väldigt fint och med snälla människor.

Nu till min värdfamilj!! Jag ska bo med mamma Flora, pappa Chad och de två döttrarna Nolah som är 12 år och Kiya som är 16 år. De har även en hund! Jag har haft lite kontakt med mamman och döttrarna på snapchat och de verkar hur trevliga som helst. Vi har pratat om att vi ska skypa snart också. (nervöst men kul!) Jag är såååå glad att jag hamnade hos just den här familjen och det känns som att jag kommer trivas väldigt bra där.

Skolan jag ska gå i heter McBain Rural Argicultural School och har cirka 300 elever! Tror det kommer vara kul att gå i en mindre skola då det känns som att alla känner alla lite. Vet inte så mycket om skolan då jag inte förstår mig på deras hemsida haha. Min värdpappa Chad jobbar iallafall som lärare på skolan vilket känns bra! :) Skolans färger verkar vara grön och gul. Bilderna nedan hittade jag på skolans facebook sida.

Jag ska åka den  19de augusti till New York och sedan till min värdfamilj den 23de. Så det är lite mer än tre veckor kvar, men tiden kommer nog gå så snabbt. Jag har iallafall nu blivit mycket mer taggad på att åka!!

Likes

Comments