1 portion

Kycklingen:
Kycklingfilé (antingen färsk eller upptinad från frysen dagen innan)
Timjan
Paprika krydda
Svartpeppar
Havssalt

Salladen: (detta är såklart valfritt på vad man vill ha i sin sallad med detta brukar jag använda mig av)
Körsbärstomater
Gurka
Rödlök
Paprika
Babyspenat
Majs
Pumpakärnor
Solroskärnor
Nötter (hasselnötter, mandlar eller cashewnötter)
Fler tips till salladen som jag brukar använda mig av om jag har hemma:
Melon, linser, bönor, färska jordgubbar, fetaost, groddar osv.

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingfilén och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min (beroende på ugn, kycklingen ska va saftig men inte rosa, längre än 25 min behövs inte, så länge kycklingen inte har varit fryst inuti) Förbered salladen under tiden. Lägg upp på fat och skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Kom ihåg, man äter med ögonen!

Jag älskar kyckling och tröttnar aldrig på att äta det varje dag! Det här är en enkel och fräsch lunch som garanterat ger dig en saftig kycklingfilé
. För mer energi och mat, tillägg gärna kokt bulgur, quinoa eller ris till.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Mat
  • 754 Readers

Likes

Comments