4-6 st
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1.5 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
1.5 tsk bakpulver
2 nypor vaniljpulver

Vispa ihop allt i en skål med en handvisp. Låt smeten svälla i 5 min. Grädda sedan i våffeljärn penslat gärna med kokosolja men funkar även md smör. Servera med vaniljkvarg eller proteinglass med bär för lite extra lyxig smak!


Dom är inte lika krispiga som vanliga våfflor men visst är dom minst lika goda för de och ännu bättre för magen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Ca 15st 

Botten:

2 dl cashewnötter

1 dl kokosflingor

1 msk honung 

1 msk mjuk kokosolja

1 nypa havsalt

Kola:

20 st färska dadlar

0,5 dl smält kokosolja

0,5 tsk havsalt

1 tsk vaniljpulver


Mixa samman alla ingredienser till cashewbotten i en matberedare. Tryck ut massan (ca 1cm tjock) i en brödform klädd i bakplåtspapper. 

Kärna ur dadlarna och mixa alla ingredienser till kolan i matberedaren. Mixa tills kolan blivit blank och seg, mixa lite till. Tryck ut kolanmassan över cashewbottnen och ställ in i frysen ca 1h. Skär upp i bitar och förvara i frysen igen.

Det här ett utav mina favoriter verkligen! En krämig och seg kolasmaksom bara smälter i munnen. Det höll sig inte länge här innan allt blev uppätet, farligt gott! Blir absolut att göra fler gånger :)

Likes

Comments

Muffins ca 12st
50g kokosolja (rumstempererat)
1 ägg
1 dl kokossocker eller kalorifritt socker (finns att köpa på Life)
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1,5 dl havremjölk/laktosfri mjölk om det ska va laktosfritt annars vanlig mjölk

Cashewgrädde
3 dl naturella cashewnötter (blötlagda i minst 2h)
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung/agave sirap

Chokladsås
0,5 dl kakao
1 msk honung/agave sirap
1 msk vatten

Sätt ugnen på 157 grader. Vispa kokosolja, ägg och kokossocker med en vanlig elvisp i en skål. Blanda i kokosmjöl, kakao och bakpulver. Blanda sedan i mjölken lite i taget under vispning. Lägg små muffinsformar på en plåt och fyll dom med smet, grädda sedan i mitten av ugnen i 25 minuter.
Mixa under tiden de blötlagda cashewnötterna, vaniljpulvret och honungen i en matberedare /mixer till en gräddig smet(man får peta ner smet runt kanterna flera gånger under tiden)
Tillsist rör om ingredienserna till chokladsåsen, här väljer du själv om du vill ha en rinnigare konsistens och tillsätter lite mer vatten.
Garnera muffinsarna med en klick cashewgrädde och chokladsås på med lite hallon!

Gott till eftermiddagsfikat eller som en god mellis när man vill njuta lite extra!

Likes

Comments

Ca 20 st

1/2 pkt färska dadlar (600g)
1-2 dl valfria nötter
3-4 msk kakao (beroende på hur mycket chokladsmak du vill ha)
Kokosflingor

Kärna ur dadlarna och mosa med en gaffel på ett fat. Hacka nötterna antingen för hand eller i en mixer. Blanda allt i en bunke tillsammans med kakaon. Rulla till små bollar i kokos och förvara sedan i frysen (dom är som godast när dom äts kalla)

Smakar nästan exakt som chokladbollar och är perfekt att ha till kaffet varje gång! Till och med lillasyster tjatar efter dessa ;)

Likes

Comments

8 bitar

1 pkt ekologiska svarta bönor
10 st färska urkärnande dadlar
150g mörk choklad (minst 70%)
2 ägg
4 msk flytande honung/agave sirap
4 msk kakao
1 dl kokosolja (rumsvarmt)
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj svarta bönorna noga och mixa tillsammans med dadlarna i en matberedare (funkar med stavmixer också) smält chokladen i vattenbad eller i micron. Vispa ägg, kokosolja och den smälta chokladen i en separat skål med en vanlig visp. Blanda resterande ingredienser i bönorna och mixa till en jämn smet. Häll sedan i chokladsmeten och mixa lite till innan du heller i en smord springform med kokosolja (och kokos om man vill) Grädda i mitten av ugnen i exakt 18 min. Kakan ska va kladdig och är som godast att äta dagen efter från kylen tillsammans med vispad kokosgrädde

Den är helt gluten- och mjölkfri, fylld med protein, bra fetter och självklart utan tillsatt socker. Det är svårt att tro att den innehåller bönor, men jag lovar er att även de som inte gillar nyttigheter, kommer tycka om denna!

Likes

Comments

4 portioner

4 laxfiléer
1 litet pkt créme fraiche light
Lite citron
Svartpeppar
Havssalt
Timjan

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form med bakplåtspapper eller smörjd med kokosolja. Krydda och snitsa ett jack i filéerna och pressa lite citron över. Klick i en stor sked med créme fraiche i varje snits och in i ugnen i ca 30 min. Vill man så kan man även ha en skiva ost över filerna för en extra krämig smak!

Serveras med en fräsch sallad och russin som är ett måste till. Så god kombination av smak och är hur enkelt som helst att tillaga!

  • Mat
  • 1215 Readers

Likes

Comments

6 portioner

3 stora päron
1 stort äpple
1 tsk malen ingefära
1 msk pressad citron

Smultopping

2 dl bovetemjöl/boveteflingor
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk kokosolja (rumstempererat)
1/2 dl lönnsirap/flytande honung
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1/2 krm malen muskot
En liten nypa havssalt

Värm ugnen till 175 grader. Skala och skiva frukten tunt och rör om tillsammans med ingefära och citron. Lägg i botten av en pajform, 20-22cm i diameter. Blanda alla ingredienser till smultoppingen i en bunke och fördela sedan smulet över frukten och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Servera med vaniljkvarg eller naturell kvarg blandat med vaniljpulver.

Likes

Comments

2 portioner

2 mogna avokadon
6 st färska urkärnade dadlar
3-4 msk kakao (beroende på hur mycket chokladsmak man vill ha)
Flytande honung

Skär och gröp ur avokadon. Mixa ihop allt i en matberedare och smaksätt med honungen för önskad sötning. Servera i små glas tillsammans med färska bär.

Ett enkelt, gott och snabbt alternativ som mellanmål eller efterrätt. Man kan eventuellt hälla i någon nypa flingsalt i också om man vill! Kör denna variant nästan varje kväll, hur gott som helst och smakar inte alls någon avokado om man har svårt för den smaken :)

Likes

Comments

​1-2 portion

1 äpple

Kanel

1 msk kokosolja

1 dl havregryn 

1/2 dl hackad mandel

3 msk kokos

Flytande honung


Serveras med: Vaniljkvarg (eller vanlig naturell kvarg blandat med vaniljpulver)


Skör äpplet i små tärningar och stek i kokosolja och mycket kanel. När äppelbitarna har fått färg sänker du värmen och häller i resten av ingredienserna tills bitarna har blivit mjuka. Du väljer själv hur mycket honung du vill ha i, ta lite i taget i smaka av. Servera tillsammans med kvarg, jag rekommenderar Lindahls vaniljkvarg utan tillsatt socker. 

Gott mellanmål som nästan smakar som en äppelkaka. Ett tips är att hälla i lite vatten i kvargen så får du samma konsistens som en vaniljsås, supergott! 

Likes

Comments

1 portion

1 banan
1 passionsfrukt
Lite citronsaft ur en citron
1 dl mjölk
Några isbitar

Mixa allt i en blender tills det blivit en jämn smoothie. Häll upp i glas och drick med sugrör.
En riktigt god smoothie med fräsch smak som innehåller mycket vitaminer och mineraler!

Likes

Comments