Glutenfria och helt utan tillsatt socker!

Ca 16 st

Sätt ugnen på 175 grader.

Kakan:
3 ägg
3 msk naturell kvarg
1-2 bananer
5 msk smält kokosolja
4 msk honung/agave sirap
0,5 dl vätska i form av vatten/mjölk eller kaffe (jag tog kaffe för smakens skull)
= Mosa bananen/bananerna och blanda tillsammans med ingredienserna i en bunke till en smetig smet.

1,5 dl kokosmjöl
4 msk kakao
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt
= Blandas i en annan skål och siktas sedan ner i smeten. Är smetig inte tillräckligt "smetig" kan man hälla i lite mer vätska.

Smörj en liten ugnsform 30x30 med kokosolja och bröa med kokosmjöl. Har man inte en liten ugnsform, går det lika bra med en springform. I med smeten och in i mitten av ugnen och grädda tills den blivit fast och torr, i ca 40 min. Under tiden gör du glasyren.

Glasyr:
75g mörk choklad (minst 70%)
50g smör
4 msk färskost lätt
5 msk honung/agave sirap
4 msk kakao
Kokosflingor

Smält smör och choklad i en kastrull. Låt svalna i ca 3-4 min, rör sedan ner resten av ingredienserna och rör länge till en glasyr med slickepott. Ställ i kylen medans kakan fortfarande gräddas. Låt kakan svalna på galler innan du smörar glasyren ovanpå och toppar med kokosflingor. Förvaras i frys och tas fram 5-10 min före servering!

Jag har länge tänkt baka ett par nyttiga kärleksmums någon gång, dels för att min bror älskar det så mycket. Igår tog jag chansen och testade ett recept som jag hitta, men som jag själv mixade om lite till vad jag själv kände. Resultatet blev lyckat! Kommer definitivt göra dessa flera gånger och brorsan gav tummen upp för dessa 👍🏼 Tror jag precis blev favoriten av oss 3 systrar 🙊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments