En liten satts:

(går att dubblera om man vill förvara det i en burk)

1,75 dl hasselnötter
2 msk kakao
0,75 dl kokossocker (jag hade i ca 2-3 msk honung istället, går lika bra de!)
En nypa havssalt
1 krm ekologiskt äkta vaniljpulver
2-3 tsk kokosolja

Rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter så att skalet spricker. Lägg nötterna i en handduk och skrubba dem så att skalet lossnar. Mixa nötterna i en mixer tills det blir ett nötsmör (om det inte blir ett smör så tillsätt kokosoljan redan nu, det brukar underlätta) tillsätt de andra ingredienserna och mixa tills de blandats väl och du är nöjd med konsistensen, annars häll i mjölk/vatten om du vill ha en "rinnigare" nutella. Ät tillsammans med glass, pannkakor, kvarg eller bara en sked direkt! Annars häll upp i en burk och förvara i kylen, då nutellan blir fastare av kokosoljan som stelnar.

God och inte allt för söt nutella som fungerar till allt och alla, försvinner dock alldeles för fort för min del! 😄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments