I dag er siste feriedagen min før skolestart igjen. Det er helt uvirkelig å tenke på at jeg starter siste året mitt på høgskolen i morgen. De to første årene har gått farlig fort syns jeg! Men, det skal bli deilig å starte på skolen igjen også. Blir mange spennende fag dette året og ikke minst bacheloroppgaven det siste halvåret. Merker jeg grugleder meg litt til den, men det skal likevell bli spennende!

I morgen er dagen hvor jeg starter på en nytt kapittel i livet mitt. Jeg starter et spennende siste år på skolen og jeg skal starte å trene igjen sammen med Rebecca. Noe jeg gleder meg veldig til, for i det siste har det kriblet i kroppen etter å komme i gang med trening igjen. Jeg har også fått meg jobb som jeg starter på i oktober, noe jeg ser veldig frem til.

I dag skal jeg bare nyte solen så lenge den er her og gjøre ferdig litt husarbeid. Ha en fantastisk søndag alle sammen!


- Malin Therese

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Nå har den nye roomien min flyttet inn i leiligheten!

Jeg hadde en del personer på visning her, men det var en jente som skilte seg ut litt ekstra blant mengden. Hennes navn er Rebacca og hun er en fantastisk jente. Vi kommer veldig godt overens og de få dagene vi har bodd sammen har vært fantastiske. Vi har allerede planer om hva vi skal gjøre sammen fremover og vi starter et helt nytt kapittel i livet sammen.

De første dagene i leiligheten har vi brukt på litt interiørshopping sammen for å få følelsen av at dette er vårt hjem. Når min tidligere roomie flyttet ut ble det ganske tomt her i leiligheten så nå har vi mulighet til å innrede på nytt. Det merker jeg er veldig deilig, for jeg elsker jo å innrede i leiligheten. Merker også at jeg er veldig glad for at Rebecca og jeg har ganske lik smak når det kommer til interiør. Da er det mye lettere å finne ting vi begge vil ha i leiligheten og det gjør det mye enklere å bli enige om ting.

Det starter smått å ligne på ett hjem her i leiligheten nå, men det er fortsatt noen småting som mangler. Så langt er vi veldig fornøyd med hvordan leiligheten er i ferd med å ta form, så får vi ta resten etterhvert.

Kommer til å legge ut bilder av leiligheten når den er helt ferdig. Men en liten sniktitt skal dere få lov til å få!


//Bilder tatt med iPhone 6 Plus//

- Malin Therese

Likes

Comments

I går var det en vakker dag å sitte ute på verandaen her i leiligheten. Etter skole i går så tok jeg og min samboer en skikkelig ryddedag hvor vi vasket, ryddet og støvsugde hele leiligheten. Etter det satt vi oss ut på verandaen vår og der ble vi vell egentlig sittende resten av kvelden, helt frem til 23:30 faktisk! Så deilig temperatur det var i går, selv om det ikke var sol hele tiden så var det deilig å varmt i luften slik at det gikk ann å sitte ute uten å fryse ihjel. Vi bestemte oss for å lage en skikkelig god fredagsmiddag i går, så på menyen sto indrefilet av okse med fløtegratinerte poteter til + et glass vin ved siden av.

Så utrolig deilig å kunne sitte ute til sent på kvelden igjen! Endelig er finværet her, så får vi bare håpe det varer litt lenger denne gangen..

- Malin Therese

Likes

Comments

Som nevnt tidligere holder jeg for tiden på med eksamen i Brand Communication. Dette går ut på at vi skal lage ett nytt konsept for en gitt kunde. Kunden vi jobber med er gamle Vivikes som nå blir til Days Like This. Dette er en klesbutikk for kvinner i alderen 40-60 år. Problemstillingen vi har fått er: hvordan selge 150 000 gjennom lokalene til Gunerius pr. år. Budsjett 300-500 000 i utviklingskostnader. Noe som er et ganske lavt budsjett.

I dette emnet fokuserer vi mest på en spesiell metode vi lærer, det er denne metoden hele prosjektet baseres ut i fra. Så først skulle vi lage tre narrativer hvor vi skulle vrenge konseptet helt og gjøre det om til noe helt annet enn hva det er i dag. Så skulle vi velge ett av de vi går videre med for å lage ti konsepter ut i fra denne. Hvor vi også skulle vrenge det helt. Etter det velger vi å gå videre med en eller fler av de slått sammen, for å lage ti diagrammer/plantegninger om hvordan butikken skal se ut med disse forvrengningene vi har laget.

Disse ti bildene til konseptet vi har laget er kanskje ikke helt forståelig for de som er utenfor studiet, men med litt forklaringer kan det kanskje gå ;)

Narrativen vi kom frem til og valgte å jobbe videre med var Days Like This - Taste Like This. Her har vi da tenkt at det skal bli en salatbar, pga salat er in og trendy nå for tiden, det er godt for deg og det samme tenkte vi da klær kunne være for kvinner. Da skal det altså bli slik at man kan plukke klær som i en slags salatbar (ikke så lett å forstå seg på når man ikke har hatt undervisningen, hehe). Men ut i fra dette så lagde vi disse bildene med baktanken salat som vi dro helt ut og spurte oss selv hva slags salater det finnes, hva slags tilbehør man har til salater osvosv... Derfor ble det slik: Nr 1: cæsarsalat, nr 2: my menu (hvor vi har tenkt at man kan få klærne som treretters), nr 3: dressing on the side, nr 4: munchies, nr 5: epleslange (ja meningen at det skal stå epleslange!), nr 6: wo(w)men, nr 7: spice it up!, nr 8: dagene er dine, nr 9: grønn energi og nr 10: dresscode

Narrativen:

Som dere ser er det kanskje ikke så lett å skjønne hvorfor og hvordan vi har kommet til dette, men det er heller ikke så lett å forklare dere hvordan vi har tenkt her da vi selv ikke helt har skjønnt hva vi har tenkt i perioder, hehe! Men det er nettopp dette som er så gøy med dette faget, vi kan være helt crazy og egentlig ikke helt skjønne hva vi driver med og likevell få gode tilbakemeldinger på arbeidet vårt fordi det er riktig tenkt. Det er rett og slett meningen å tenke LANGT utenfor boksen i dette emnet! Morsom oppgave!

- Malin Therese

Likes

Comments

I skrivende stund sitter jeg på toget hjem til Oslo. Det er så kjekt å sitte på toget med musikk i ørene og skrive ett blogginnlegg. Man får tid til å slappe av og tankene flyr, og brått så dukker inspirasjonen opp til å skrive ett innlegg ;)

I det siste har jeg tenkt mye frem og tilbake på fremtiden min! Når jeg skulle starte på studiet tenkte jeg: "nå skal jeg tilbake på skolebenken igjen, og være der i 3 år!!!" og tenkte dette ville ta lang tid, men herregud som tiden har flydd! Jeg er nå allerede på slutten av 2. året og har da kun 1 år igjen (what!?). Jeg blir litt stresset av å tenke på at det har gått så fort med disse 2 årene, tenk da hvor fort det siste året kommer til å gå. Det første halvåret nå etter sommeren vil jeg ha noen emner og et valgfag, og på det siste semesteret mitt skal jeg altså starte på bacheloroppgaven min! Tenk det! Det er et halvt år til jeg sitter å skriver bachelor! Dette hadde jeg aldri sett for meg at jeg skulle gjøre kun noen år tilbake i tid. Men nå sitter jeg altså her og tenker og planlegger hva jeg skal gjøre på oppgaven ;) Spennende! Merker jeg gleder meg veldig til å starte! Men først blir det å avslutte 2. året med det aller siste emnet vi nettopp har startet på. Akkurat nå har jeg eksamen i Brand Communication, noe jeg kommer tilbake til i et eget innlegg.

Tankene svirrer rundt i hodet akkurat nå. "Skal jeg velge det til bacheloroppgaven eller ikke, burde jeg fokusere på det eller det, hvordan jobb kommer jeg til å ende opp med til slutt, får jeg drømmen min oppfylt med tanke på jobb, klarer jeg å bestå bacheloroppgaven(?!)" starter å få litt småpanikk, men tenker tilbake på tidligere oppgaver jeg har gjort og merker jeg ligger godt ann til å bestå! Fjoh!

Hehe, tankene løper løpsk som dere ser, men det er slik det blir når man tenker over hvor fort tiden faktisk har gått! Kan fortelle en liten hemmelighet om at jeg har full kontroll på hva jeg skal gjøre fremover, så får vi bare håpe at alt går som planlagt! ;)

Mens jeg sitter her å snakker om hvor fort tiden går, har jeg allerede rekt å komme frem til Oslo alt! Der kan du se, tiden flyr ;)

- Malin Therese

Likes

Comments

Resultatet av standen jeg lagde for Askim MC!

Ble ganske fornøyd med denne modellen, så håper sensorene også blir det ;) Mye detaljer på denne standen som tok litt lenger tid enn forventet, men leverte i god tid før fristen så det gikk bra!

- Malin Therese

Likes

Comments

Fra onsdag til lørdag som var tok mamma og jeg en tur til Barcelona! Det var utrolig deilig å reise til et varmere land og koble av helt fra all eksamensjobbingen.

I Barcelona var vi på sightseeingtur med en hop on hop off buss som tok oss rundt på en rute med mye spennende å se på. Vi var blant annet innom en kjent kirke som har blitt bygd på i flere år, men fortsatt ikke er ferdig. Denne kirken har mamma besøkt med jobben sin før, så det var spennende å se på forandringene som har blitt gjort siden da hun var der. Det er en utrolig flott kirke med mange fine detaljer! Dessverre kunne vi ikke komme inn i kirken, for her var det 5 timer ventetid for å komme inn, og det var vi ikke så veldig fristet til å vente på.
Vi var også en tur i Gaudi's park hvor det er mange flotte skulpturer laget i mosaikk. Dessverre var det utsolgt for å komme inn den dagen vi var der, så vi fikk ikke gått inn til selve utstillingene men vi tuslet litt rundt i de andre delene av parken som var gratis. Et utrolig flott sted! Her var det utsikt ut over hele byen.

Dagen etter hoppet vi på en annen bussrute som førte oss til en annen del av byen. Blant annet til et museum høyt oppe i fjellene og til olympiaparken. Det er så utrolig mange flotte steder i Barcelona det er verdt å besøke hvis man drar dit!

Ellers spiste vi god mat, fikk 1 liters drinker og vandret langs Barcelonas lange fantastiske strandpromonader. En utrolig flott og vellykket tur! Lengter allerede tilbake!

Jeg ble også tegnet i Barcelona. Om det ligner eller ikke er jo en annen sak, hehe!

Barcelona anbefales på det sterkeste for de som vil utforske en by med mange flotte bygninger, en flott strandpromonade og en gåtur ned flotte La Rambla (hovedgaten). Samt en utrolig folksom by!

- Malin Therese

Likes

Comments

Studenthverdagen

Denne måneden har jeg eksamen i utstillingsteknikker. Dette går ut på at vi skal lage en stand eller pop-up til et valgfritt produkt/bedrift. Jeg har valgt å jobbe med Askim MC på denne eksamen.
Askim MC er en butikk som har spesialisert seg på italienske motorsykler som også driver et verksted hvor de tar service og diverse av sykler, ved siden av butikken sin. På min stand skal jeg ha hovedfokus på verksted og service, så min standen vil ha et verksted uttrykk over seg i stede for at det skal bli likt som alle andre MC stander hvor det er stilt ut massevis av sykler og ikke stort mer enn det. Dette blir en litt annerledes stand enn alle andre, men dette gjør jeg for at den skal skille seg ut, noe som er viktig for at den skal trekke kunder.

Jeg er nesten ferdig med standen min allerede, det er kun maling og litt detaljer som gjenstår. Eksamen skal ikke leveres før 27. april, men igjen så er det en mappe som skal lages og en prosessrapport. Grunnen til at jeg er tidlig ute er fordi jeg reiser til Barcelona med mamma i morgen (onsdag). Noe jeg gleder meg veldig til. Sol og varme og fri fra eksamensjobbing merker jeg skal bli helt magisk akkurat nå!

Bilder av standen kommer når jeg er helt ferdig med den, men jeg gir dere en liten sniktitt på noe jeg har brukt en del tid på. Så kan dere undre litt på hva dette skal bli ;)

- Malin Therese

Likes

Comments

I dag kl 14:00 leverte jeg eksamen min i produktdesign. Vi skulle lage et møbel til en prøvesituasjon i en skobutikk. Møbelet jeg valgte å lage var med fokus på design, og jeg valgte å integrere nyttige funksjoner man trenger når man skal prøve sko. I mitt møbel har jeg integrert en hylle slik at kunden kan sette fra seg egne sko og veske/poser, to bokser til prøvestrømper, nye og brukte, og tre knagger til å henge fra seg evt jakker og til å ha tilgjengelige skojern på. Dette er noe som jeg selv har savnet i noen av skobutikkene jeg har vært i. Man føler man sitter i veien for andre kunder, man er redd for "bagasjen" man har med seg skal bli stjålet og man må som regel gå til et annet sted i butikken for å speile seg. Jeg har da integrert alle disse "ulempene" ved nåværende prøvesituasjoner i mitt møbel slik at det skal bli en bedre prøveopplevelse for kunden. Jeg har også plassert et speil på siden av møbelet mitt, slik at man alltid er i næreheten av sin egen "bagasje". Ikke 100% fornøyd med dette resultatet, men jeg fikk nå hvertfall til.

Speilet kommer ikke så tydelig frem på bildet, men det er den svarte platen på bildet rett over til venstre.

- Malin Therese

Likes

Comments

Fra søndag (5/3) til fredag (10/3) var jeg på skoletur til Düsseldorf. Det var litt av en opplevelse.

Vi dro ned for å besøke messen Euroshop - The Global Retail Trade Fair, som er en av verdens største messer. Dette året var det belysning som var temaet. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det var det så absolutt. Det var totalt 18 haller på denne messen, og vi gikk gjennom alle på to dager. Denne messen er så stor, så man rekker ikke gå igjennom hele på en dag.

Her var det utstilt forskjellige vinduer med forskjellig belysningsmetoder, prøverom med muligheter for å endre belysning etter antrekket man prøver. F.eks. dempet belysning for festantrekk og koseklær til hjemmebruk osv. Det var utstilt mannekenger, varebærere, materialer og mye mye mer interessant.

På mandagen var vi på en liten sightsing runde i byen for å bli litt kjent, tirsdagen brukte vi hele dagen på messen og dro ut å spiste med studenter fra Portugal, Düsseldorf og Barcelona på kvelden, onsdagen var vi på skolebesøk med for å se diverse studentarbeid de andre hadde gjort, torsdagen var dag to på messen og en festdag for oss i klassen senere på kvelden, fredagen var hjemreisedag. Som dere ser har det skjedd noe hver eneste dag, så ferie har det absolutt ikke vært.

Det har vært en utrolig spennende og inspirerende skoletur, og jeg er utrolig glad jeg valgte å bli med selv om lommeboken min ikke var like fornøyd!

Har du vært i Düsseldorf før?

- Malin Therese

Likes

Comments