God lørdagskveld!

Lørdagen min har blitt brukt på å sitte å jobbe med eksamen i hele dag. Ingen dag her i huset uten å jobbe med eksamen! Jeg holder nå på med eksamen i butikkplanlegging 2, hvor vi jobber med kunden Days Like This (tidligere Vivikes). Jeg har valgt å lage en store-in-store for å fremheve underkolleksjonene til DLT. Dette er noe jeg føler de trenger for å kommunisere de nye kolleksjonene deres bedre. Så denne store-in-storen kan brukes igjen i en senere anledning. Men akkurat for denne oppgaven er den til kolleksjonen Soft Like This, som er loungewear i 100% merinoull og kasjmir. Med andre ord komfortable klær man kan ha hjemme i sofaen, på hytten eller evt bruke til hverdags for de som vil det. Derfor har jeg valgt å fokusere på den koselige og komfortable stemningen rundt hyttekosen, hvor man sitter foran peisen med en god kopp kaffe/te/kakao og bare nyter roen. Denne stemningen skal frem i store-in-store avdelingen mens resten av butikken har et enkelt og minimalistisk uttrykk.

Ha en fin kveld videre!

- Malin Therese

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Sikkert noen som har fått med seg og hørt om butikken Normal, men for dere som ikke har hørt om denne butikken så er det en kjede butikker som selger normale varer til unormale priser. I denne butikken er det varer innen personlig pleie, kosmetikk, rengjøring, dyremat og mye mer. Mange forskjellige spennende produkter til hverdagen med andre ord, til en utrolig lav pris året rundt!

Normal er en dansk kjede, men som nå har åpnet 3 butikker i Norge og er i stor vekst med bygging av fler. Blant annet har de åpnet 2 butikker i Kristiansand og en i Oslo. Nå den 31. oktober åpner også en ny butikk på Jessheim Storsenter. Det er her jeg kommer inn i bildet, for jeg har nemlig fått meg jobb i Normal.

Som du ser er vi i full gang med å bygge, innrede og ferdigstille butikklokalet før åpningen den 31. oktober! Det er mye som skal gjøres før en slik åpning og vi er alle mann på dekk hele tiden for å få dette i orden! Det er et kaos med varer og masse å gjøre! Fra tidligere videoer av åpningen i Kristiansand kan vi forvente kø i milevis og (organisert) kaos i butikken på åpningsdagen og det gleder jeg meg kjempemasse til.

Så hvis du bor i nærheten av Jessheim Storsenter eller bare vil være med å se kaoset på åpningsdagen, er du hjertelig velkommen fra kl 07:00, 31. oktober! Vi ligger i 2. etg i den nye delen av senteret. Velkommen til Normal!

Her kan du se en video fra åpningen på Sørlandssenteret i Kristiansand!

- Malin Therese

Likes

Comments

Velkommen!

Denne tiden på året er vell den tiden jeg elsker mest, men samtidig hater. Får ikke helt bestemt meg for hvilken retning jeg skal gå for, men tror jeg heller mest over til at jeg elsker denne årstiden! Høsten er koselig, fantastisk og litt kjip på samme tid. Den er kjip fordi det blir kaldere ute, og jeg er ekstremt frysepine, pluss at det som oftest blir mer regn på denne årstiden. MEN da er det jo sååå koselig å sitte inne i en varm leilighet med fyr i peisen, under et varmt teppe med en deilig kopp kaffe/kakao. Og for meg er denne årstiden en stor inspirasjon. Jeg er alltid mest kreativ når høsten kommer! Det er jo så mye fint der ute når det kommer til inspirasjon. Alle de vakre endringene høsten bringer med seg når det kommer til farger, og de merkelige formene regnværet skaper langs veiene. Dette høres kanskje litt rart ut, men det er faktisk noe som gir meg inspirasjon i hverdagen. Så nå i dag er jeg litt i inspirasjonsmodus og scroller meg nedover på pinterest. SÅ mye fint det er!


*Bilder fra Pinterest

Nå gleder jeg meg veldig til dagene fremover hvor jeg kan sitte under pleddet med kaffekoppen og kose meg med eksamensjobbing i butikkplanlegging 2! Dette faget har jeg gledet meg legene til, så det er utrolig deilig å endelig ha startet.

Hva skal du gjøre på disse deilige høstdagene?

- Malin Therese

Likes

Comments

Forrige uke startet jeg på skolen igjen etter sommerferien. Dette er mitt siste år på Westerdals, noe som føles ganske rart egentlig, men også litt deilig.

Mandag denne uken fikk vi oppgaven for det første emnet som er Trend Analysis and Forecasting. I dette faget har vi kun skriftlig oppgave og ingen praktisk som vi vanligvis pleier å ha. Oppgaven vi har fått er delt opp i to deler, hvor den ene delen går ut på å skrive et forslag til seminaret The Future of Retail 2018 og den andre delen er en teoretisk tekst for et konsept.

Alle forelesninger og presentasjoner i dette emnet foregår på engelsk, og teksten skal også leveres inn på engelsk. Litt utfordrende i og med vi er vant til ord og uttrykk på norsk, men samtidig er det også litt enklere så lenge stort sett all pensum vi har er på engelsk. Både positivt og negativt med alt i dette emnet, men merker det er litt vanskelig for det er ikke så lett å finne ut av hva som kommer til å skje i fremtiden. Og da er det heller ikke så lett å skrive en oppgave om det.. MEN som vanlig tar jeg alle utfordringer jeg kan få, så dette blir spennende! Må jo bare gjennom dette så har vell egentlig ikke noe valg, hehe!

Akkurat nå sitter jeg hjemme i stuen i Fredrikstad og gjør litt research til oppgaven. I kveld blir det deilig taco med familien før turen går tilbake til Oslo igjen i morgen. Håper alle får en fantastisk helg!

- Malin Therese

Likes

Comments

Her om dagen måtte jeg kjøpe meg en ny rettetang da den gamle plutselig bestemte seg for å ikke virke lenger. Noe som var veldig trist, for jeg var så glad i den jeg hadde. Jeg gikk til frisørsalongen Nikita på Oslo City å kjøpte meg en ghd rettetang. Den er helt fantastisk, jeg er forelsket! Den er mye større enn det jeg er vant til, men det tar mye mindre tid å rette håret nå. Noe som er positivt for da sparer man litt tid på å fikse seg, hehe. Kjøpte meg også en varmebeskyttende spray fra Sebastian Trilliant for å beskytte håret når man retter det ut og føner det.

Mens jeg var hos Nikita bestilte jeg like så godt en frisørtime for å få fikset håret mitt før jeg skal i konfirmasjon om to uker. Jeg har vært så lei av det trefargede håret mitt i det siste så det var på tide med en forandring. Håret mitt lysner så fort det er i solen, så det har blitt til at jeg har hatt tre forskjellige nyanser i håret mitt nå, noe jeg ikke har vært så veldig fornøyd med. Jeg har alltid villet hatt litt kaldere hårfarge, så denne gang fikk jeg et resultat jeg ble utrolig fornøyd med. Jeg trives SÅ godt med den nye fargen!


- Malin Therese

Likes

Comments

Studenthverdagen

Som den morgenfuglen jeg (ikke) er sto jeg opp tidlig i dag sammen med kjæresten min da han skulle på jobb. Jeg tok toget hjem fra Frogner kl. 8 på morgenen i dag. På veien hjem leste jeg avisen på mobilen og kjøpte meg en kaffe før jeg skulle bytte til t-banen videre. Selv om det er hardt å stå opp tidlig når man egentlig kan sove lenger pga fri, så merket jeg det var veldig deilig å starte dagen tidlig i dag! Det er jo så koselig å sitte med en varm kaffe i hånden, musikk i ørene og lese nyhetene fra Oslo by.

Dagen i dag skal jeg bruke på å kose meg med litt lesing til eksamen og starte på innleveringsteksten.

Har du noen planer for dagen i dag?

- Malin Therese

Likes

Comments

I dag er siste feriedagen min før skolestart igjen. Det er helt uvirkelig å tenke på at jeg starter siste året mitt på høgskolen i morgen. De to første årene har gått farlig fort syns jeg! Men, det skal bli deilig å starte på skolen igjen også. Blir mange spennende fag dette året og ikke minst bacheloroppgaven det siste halvåret. Merker jeg grugleder meg litt til den, men det skal likevell bli spennende!

I morgen er dagen hvor jeg starter på en nytt kapittel i livet mitt. Jeg starter et spennende siste år på skolen og jeg skal starte å trene igjen sammen med Rebecca. Noe jeg gleder meg veldig til, for i det siste har det kriblet i kroppen etter å komme i gang med trening igjen. Jeg har også fått meg jobb som jeg starter på i oktober, noe jeg ser veldig frem til.

I dag skal jeg bare nyte solen så lenge den er her og gjøre ferdig litt husarbeid. Ha en fantastisk søndag alle sammen!


- Malin Therese

Likes

Comments

Nå har den nye roomien min flyttet inn i leiligheten!

Jeg hadde en del personer på visning her, men det var en jente som skilte seg ut litt ekstra blant mengden. Hennes navn er Rebacca og hun er en fantastisk jente. Vi kommer veldig godt overens og de få dagene vi har bodd sammen har vært fantastiske. Vi har allerede planer om hva vi skal gjøre sammen fremover og vi starter et helt nytt kapittel i livet sammen.

De første dagene i leiligheten har vi brukt på litt interiørshopping sammen for å få følelsen av at dette er vårt hjem. Når min tidligere roomie flyttet ut ble det ganske tomt her i leiligheten så nå har vi mulighet til å innrede på nytt. Det merker jeg er veldig deilig, for jeg elsker jo å innrede i leiligheten. Merker også at jeg er veldig glad for at Rebecca og jeg har ganske lik smak når det kommer til interiør. Da er det mye lettere å finne ting vi begge vil ha i leiligheten og det gjør det mye enklere å bli enige om ting.

Det starter smått å ligne på ett hjem her i leiligheten nå, men det er fortsatt noen småting som mangler. Så langt er vi veldig fornøyd med hvordan leiligheten er i ferd med å ta form, så får vi ta resten etterhvert.

Kommer til å legge ut bilder av leiligheten når den er helt ferdig. Men en liten sniktitt skal dere få lov til å få!


//Bilder tatt med iPhone 6 Plus//

- Malin Therese

Likes

Comments

I går var det en vakker dag å sitte ute på verandaen her i leiligheten. Etter skole i går så tok jeg og min samboer en skikkelig ryddedag hvor vi vasket, ryddet og støvsugde hele leiligheten. Etter det satt vi oss ut på verandaen vår og der ble vi vell egentlig sittende resten av kvelden, helt frem til 23:30 faktisk! Så deilig temperatur det var i går, selv om det ikke var sol hele tiden så var det deilig å varmt i luften slik at det gikk ann å sitte ute uten å fryse ihjel. Vi bestemte oss for å lage en skikkelig god fredagsmiddag i går, så på menyen sto indrefilet av okse med fløtegratinerte poteter til + et glass vin ved siden av.

Så utrolig deilig å kunne sitte ute til sent på kvelden igjen! Endelig er finværet her, så får vi bare håpe det varer litt lenger denne gangen..

- Malin Therese

Likes

Comments

Som nevnt tidligere holder jeg for tiden på med eksamen i Brand Communication. Dette går ut på at vi skal lage ett nytt konsept for en gitt kunde. Kunden vi jobber med er gamle Vivikes som nå blir til Days Like This. Dette er en klesbutikk for kvinner i alderen 40-60 år. Problemstillingen vi har fått er: hvordan selge 150 000 gjennom lokalene til Gunerius pr. år. Budsjett 300-500 000 i utviklingskostnader. Noe som er et ganske lavt budsjett.

I dette emnet fokuserer vi mest på en spesiell metode vi lærer, det er denne metoden hele prosjektet baseres ut i fra. Så først skulle vi lage tre narrativer hvor vi skulle vrenge konseptet helt og gjøre det om til noe helt annet enn hva det er i dag. Så skulle vi velge ett av de vi går videre med for å lage ti konsepter ut i fra denne. Hvor vi også skulle vrenge det helt. Etter det velger vi å gå videre med en eller fler av de slått sammen, for å lage ti diagrammer/plantegninger om hvordan butikken skal se ut med disse forvrengningene vi har laget.

Disse ti bildene til konseptet vi har laget er kanskje ikke helt forståelig for de som er utenfor studiet, men med litt forklaringer kan det kanskje gå ;)

Narrativen vi kom frem til og valgte å jobbe videre med var Days Like This - Taste Like This. Her har vi da tenkt at det skal bli en salatbar, pga salat er in og trendy nå for tiden, det er godt for deg og det samme tenkte vi da klær kunne være for kvinner. Da skal det altså bli slik at man kan plukke klær som i en slags salatbar (ikke så lett å forstå seg på når man ikke har hatt undervisningen, hehe). Men ut i fra dette så lagde vi disse bildene med baktanken salat som vi dro helt ut og spurte oss selv hva slags salater det finnes, hva slags tilbehør man har til salater osvosv... Derfor ble det slik: Nr 1: cæsarsalat, nr 2: my menu (hvor vi har tenkt at man kan få klærne som treretters), nr 3: dressing on the side, nr 4: munchies, nr 5: epleslange (ja meningen at det skal stå epleslange!), nr 6: wo(w)men, nr 7: spice it up!, nr 8: dagene er dine, nr 9: grønn energi og nr 10: dresscode

Narrativen:

Som dere ser er det kanskje ikke så lett å skjønne hvorfor og hvordan vi har kommet til dette, men det er heller ikke så lett å forklare dere hvordan vi har tenkt her da vi selv ikke helt har skjønnt hva vi har tenkt i perioder, hehe! Men det er nettopp dette som er så gøy med dette faget, vi kan være helt crazy og egentlig ikke helt skjønne hva vi driver med og likevell få gode tilbakemeldinger på arbeidet vårt fordi det er riktig tenkt. Det er rett og slett meningen å tenke LANGT utenfor boksen i dette emnet! Morsom oppgave!

- Malin Therese

Likes

Comments