Hej från Österrike,

än så länge så rullar det på. Blev ju av med min kompanjon. Men har fått en tillfällig ersättare nu tills jag får min permanenta ersättare nästa lördag.

Så här såg min söndag ut. Med massa otur dock.. Jag halkar på rumpan, avslutar fel liftkort (kunde fixa det på en gång dock), Ebba spiller ut sin cola och får typ rödbetssylt istället för lingon sylt till sin schnitzel. Men efter ölen som ni ser så vände det. Fick bli vittnen till ett fall och helikopter rescue också. Ser framemot onsdag då dagen bara ska innehålla skidåkning och öl. FAN vad bra jag står på ski nu alltså, och FAN vad go dansk jag snackar nu ocksp btw. Jag bara skjuter ner för backarna med min danska.

Likes

Comments

Att vara guide innebär massa pommesfritt! Detta är mat som vi fått gratis på våra otroligt snälla sammarbetsrestauranger. Äter jag inte gratis på restaurang med gäster då blir det oftast toast, potatis och mayo eller pasta och krydda till mat. Ibland blir det ingenting. Inte lika glamoröst, hehe.

Likes

Comments

.. är när veckan är slut och man ska få en utvärdering av gästerna. Jag tar kommentarerna alldeles för personligt. Jag blir också så arg, för jag tycker det dem säger är helt fel. En gäst skrev en gång att hen tyckte vi skulle ha mer arrangemang utanför backen. Men du är väl här på skidsemester?! En annan gäst, som jag för övrigt tyckte riktigt mycket om och fick bra kontakt med i min mening, hade bara en sak att säga. Att jag skulle ge bättre info angående vouchers. Alltså hur tydlig kan man vara. Vi pratade med hen två gånger innan hen kom hit om skidskolan och jag sa både på bussen och på hotellet att voucher ligger i kuvertet. Det är nog det som gör mest ont. När gäster man tycker om bara har negativa saker att säga i fråge formuläret. Hade de liksom ingen ros att ge? Bara ris?

Nu låter det som att vi bara får ris och att St Anton ligger jättelågt i rating. Haha, nej. Vi får mycket ros också. Jag bara hatar när gäster man faktiskt gillade bara ger en ris.

Likes

Comments

Åkte lite skidor imorse och tog dessa bilder. Nu väntar lite mer jobb.
Ska hoppa in i duschen, äta lunch, hämta usb sladden vi beställde till skrivaren och sen börja förbereda till kvällens Spareribs arrangemang och ski show. Ska även försöka lista ut vart man skulle kunna kolla på handbollsmatcherna här i byn. De lär ju visa några för det är VM, men hoppas de visar Sveriges!

Likes

Comments

En dag på guide skolan så åkte alla in till Salzburg. Jättefin stad där Mozart föddes!

Likes

Comments

Hej Allesammans.

Nu har jag varit här i hela 58 dagar (!?) Och jag har typ inte bloggat en endaste gång. Fy på mig. Men! Det är så sjukt mycket jobb som guide. Du ska alltid ligga steget före, veta vad gästen ska fråga härnäst och alltid vara förbered på alla frågor. Och när saker och ting inte går som planerat, vilket det inte gör 2 av 3 gånger, så tar det så sjukt mycket energi från hjärnan då huvudet ska igång på helvarv för att kunna lösa situationen så snabbt som möjligt fast utan att visa att allt går åt helvete... Så jag har helt enkelt lagt den lilla tid jag har för mig själv på att sova eller kolla på netflix :)

Men från och med nu kommer det bli ändring! Nu är det tredje veckan med gäster och allt börjar verkligen rulla på som det ska. Man vet vad man ska göra inför varje arrangemang, det krävs inte så mycket tid till att planera och de mesta börjar sätta sig nu så man kan svara på frågor utan att tänka i 5 minuter typ. Just nu så bjuder jag på en bild som blev tagen till våran hemsida lionalpin.se/stanton det är för övrigt jag som skrivit texterna till tips från guiden, men det fick jag ingen cred för...

Likes

Comments

10 december. Så snart! Jag längtar så det knakar!!!!!!

Guide skolan flyter på och dagarna rullar på som bara den. Jag har redan varit här i mer än 2 veckor ju. Galet. Idag har vi fått skriva våra transfer manuskript och imorgon förs teorin in i praktik. Det blir live övning i en riktigt buss som kör runt. Så kul! Lite svårt att veta vad man ska säga exakt dock. Men det blir nog super bra efter några gånger och man fått tid att växa in i rollen. Vågar skämta lite tillexempel.

Ses nästa gång jag lyckas hitta internet!

Likes

Comments

Nu är jag framme! Vilket ställe. Just nu sitter jag på balkongen och bara tar in att jag är omringad av berg, snö, julbelysning och störs av ljudet från snö kanonerna. Får man ens klaga? Nej! Fick ett sånt glädje rus när jag klev in på hotell rummet att jag nästan ville gråta. Flygresan vad ok. 1 h till Hamburg och 1 h till Salzburg + 1 h bussresa till Wagrain. Visste ni att Atomic startades här?
Nu ska jag dra mig ner till restaurangen där det bjuds på pizza.

Likes

Comments