​Vem hade kunnat tro att komma hem skulle vara så svårt. Jag som hade saknat Sverige så mycket!? Jag som låg i sängen och bad till gud att tiden skulle gå snabbare så jag äntligen kunde få komma hem till allt som är familjärt. Jag antar att mina förväntningar var way to high. Varför skulle allt vara som för? Som om ingenting har hänt. Något har ju faktiskt hänt. Jag var borta ett år. Jag växte och förändrades. Och samma gäller alla mina vänner hemma i Sverige. Ett år är mycket. Dem har vant sig vid att jag inte är hemma. Jag kanske inte den första som comes to mind längre när rastlösheten sjunker in. 

Även om det var för bra för att  va sant så hoppades jag på att allt skulle bli och kännas exakt som innan. Men ett år är mycket. Det är nått som är off. Allt ser likadant ut men det känns inte likadant. Sorgen. Så mycket sorg. Jag sörjer min andra familj, mina andra vänner och mitt andra hem där. Det är svårt att njuta och vara positiv när man är fylld av så mycket sorg. Allt påminner om Colorado. Reminds me att det aldrig kommer bli igen. När jag kör i mörker med hög musik förs tankarna direkt tillbaka till I-70 tidig morgon innan solen gått upp påväg till Keystone. När kompisar skvallrar är min första tanke, vad skvallrar dem om borta i Denver? Det känns meningslöst att ens försöka va ute i naturen här för det kommer aldrig bli lika vackert som där borta. 

Kommer det att bli bättre? Kommer det någonsin bli som förr? Samtidigt som jag vill att det ska bli så, så hoppas jag verkligen inte det. Jag villa aldrig någonsin igen tillbaka dit när jag festade varje helg, kul var lika med alkohol, vänner var lika med skvaller och skitsnack . Jag vill stanna här där jag är. Där allt jag säger och känner är genuint. Jag vill fortsätta vara orädd för konflikter och lösa problem på en gång, Tänk vad mycket energi man sparar om man väljer sina fighter, släpper saker och pratar om det på en gång. Istället för att vara passivt arg, snacka bakom ryggen och le upp i ansikten. Vad mycket energi man sparar på att släppa fasader och bara vara äkta. Men varför är det så svårt i Sverige? Varför kan det inte vara lätt. 

Jag pikar ingen. Jag älskar mina vänner. Ni är fortfarande allt för mig. Men det är svårt. Att stå och trampa i mitten. I ingenmansland mellan två kulturen där ingen annan står. I alla fall ingen här. Jag måste ständigt röra på mig för att inte fastna och sakta gå under. Det är svårt för mig att öppna upp mig och det är svårt för er att förstå. Kanske därför känns det off. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Igår åkte jag till Rocky Mountain National Park med 3 andra tjejer, två stycken från Colombia och en annan tjej från Sverige. Det blev mest åka omkring med två mindre hikes och ett ganska långt stop vid det alpina turist centret. Ganska coolt, för att komma upp där måste man åka på en väg som går över "tree line" och centret ligger också "above tree line". Men jag är nöjd och hade kul! Jag är glad att jag fick göra dream lake hiken som jag inte fick förra gången jag var här på sommartid. Riktigt fint var det med det fina lilla bergs sjön och de coola peakarna över den. 

Likes

Comments

Igår åkte jag med Laura in till Denver för att göra två saker jag vill göra innan jag åker hem. Det var 1. Ta kort med en flagga som fin s målad i Denver och 2. Att sitta exakt 1 mile över sea level/havsnivå och ta kort på det. 1 mile är 1,6 km. Vi gick även och såg filmen me before you i downtown. Filmen var bra, man grät ju lite. Men tyckte själva skådespelet hade kunnat vara lite bättre. Vissa stunder ville man nästa skratta för det kändes lite fake haha
Men over all bra dag.

Likes

Comments

Min helg i bilder. Haha tre stycken. Men det var detta min helg bestod utan av. Glass på little man ice cream, glassen var verkligen inte lika god som stället var hypat, en hike vid devils head lookout och en warehouse sale av märket TOMS. TOMS är ett märke som jag inte tror finns i Sverige(?). Det är ganska populär här just nu. Det är snyggt, dyrt och går efter one for one. Alltså, köper jag ett par skor får någon fattig i Afrika ett par skor. Köper jag ett par solglasögon får någon fattig i Afrika ett par glasögon eller syn operation. I vanliga fall kostar solbrillor 119 dollar och slip ons 58 dollar. Jag köpte slip-ons för 5 dollar och brillorna för 19 dollar!!!! Malin är glad.
Hiken jag gjorde till Devils head lookout är btw ett utkikstorn som har syn radie på 100 miles. Den är till för att upptäcka skogsbränder och ägs av brandkåren men är öppen för allmänheten. Riktigt häftigt! Hiken upp är inte svår. Det är en ganska bred stig med trappor och grejen. Den går dock uppför hela tiden i ca 2 miles eller nått liknande och avslutas med 149 trappsteg. Så värt det. Högst upp åt jag min lunch med världens coolaste utsikt.

Likes

Comments

Det börjar ju dra ihop sig nu och GAAH paniken kommer krypandes. Är jag glad? Är jag arg? Är jag ledsen? Jag vet inte! Jag är allt. Jag är så glad över att äntligen få komma hem till allt och alla jag saknar. Jag är ledsen över att lämna det liv jag byggt upp under mitt år jag spenderat här. Jag är arg för att jag inte hann med allt jag ville hinna med att göra! Även fast jag sett och gjort ganska mycket och har ganska mycket kvar som är inbokat. Jag är nervös över att det inte ska vara likadant mellan mig och mina vänner. Inte för att de har glömt mig eller nåt, utan för att jag har förändrats. Jag kan verkligen känna att jag förändrats och tänk om de inte tycker om nya mig eller om nya jag inte tycker om dem? Jag tror inte det kommer hända men nervositeten finns fortfarande där.

10 saker jag saknar i Sverige

1. MAX
2. Bea sås
3. Pengar, slippa stå med miniräknaren för att lista ut om saken är overpriced eller inte
4. Ost mackor
5. SL, tro det eller ej
6. Skogen
7. Godis och Chips (OLW och Estrella!)
8. Svensk sommar
9. Kaffe (och Wayne's och Espresso house!!)
10. Att fika. Riktigt fika. Med saft, bullar, kaffe och kakor

10 saker jag kommer sakna med USA/Colorado

1. Att folk är öppna och pratglada
2. Bergen (Rocky mountains)
3. Att bo 1 h från bästa skidorten, Keystone <3
4. Att majoriteten av männsikorna helst över allt annat spenderar sina dagar utomhus
5. Över 300 soldagar på ett år
6. Sport. Kunna gå på en baseball match för 4 dollar lite spontant eller gå och se en NHL match för 20 dollar bara så där en söndag.
7. Att storlek small på maträtter är lika stor som en buffé i Sverige, typ.
8. Billig bensin. Just nu ligger den på 4 kronor litern... DET kommer jag nog sakna mest.
9. Broncos, it's religion man
10. Att träffa folk och vänner från hela världen som kan öppna mina ögon och spräcka fördomar. Vem hade kunnat tro att man kan leva ett ganska så likt liv i Sydafrika som i Sverige? Skämt åsido, men typ haha.

Likes

Comments

Paddle board
Overnight camping (X)
Zip line
Ice skating (X)
Hike a 14-er
Hike conundrum hot spring
Seven falls
Hike st Mary's glacier
Herman gulch trail
Maroon bells
Great Sand dunes (X)
Garden of gods (X)
Black canyon at Gunnison
Mesa verde (X)
Float Colorado river
Great Sand Dunes (X)

Tour a brewery (X)
Brunch at Snooze (X)
Rockies game (X)
Nuggets game
Broncos game (X)
Avalanche game (X)
Lakeside
Union station (X)
Paramount theater
Picture at one mile step
Views at city park (X)

Ride a historic train
Pikes peak (X)
Visit a ghost town
Glenwood hot springs (X)
A mine tour
Eat at the original Chubby's


Så detta är en update på min Colorado bucket list jag gjorde förut. Inte så jättemycket är kryssat med tanke på att jag har haft snart 11 månader på mig, haha. Men ganska mycket är inplanerat några helger fram. Jag är ganska säker på att jag ska åka till Seven falls på lördag och skulle gärna vilja klämma in något på söndag. Kanske äta på Chubby's eller något... Eller fast nu när jag tänker efter så kanske jag ska klippa håret? Det börjar kännas så tråkigt med bara vanligt blond hår. Det har dessutom blivit så jäkla långt. 

Likes

Comments

Tja Tja Alla fans

Livet rullar på just nu, Alla tankar och pengar går till att planera min resemånad och några helger fram tills dess. Mera om det senare när det är mer bestämt. Kan i alla fall säga att resemånader blir av, den blir 3 veckor lång med en kompis från Sverige, woho! 

Back to subject, för några helger sen nu (2) var jag, tillsammans med 3 andra, och hälsade på Coors light fabriken för lite gratis ölprovning och för att se hur den görs. För er som inte vet så är Coors light en öl som säljs över hela världen men enbart produceras i Colorado. Woooh. Kommer bara dricka det hemma! Om det finns i Sverige? Någon som kan kolla up det? Btw glöm det kan kolla up det själv på systemets hemsida!

Hur som, ölen var god, det var intressant att se hur öl görs, hade faktiskt ingen aning. Men det görs typ av havre (?) och nått annat som luktar konstigt men gott som ska ge ölens smak.

Likes

Comments

Jag var ledig i Fredags så jag åkte och campade med en kompis i Utah, igen. haha. Men denna gången åkte vi till Arches national park. Har ju redan varit där en gång. Men då låg fokus på bara en arch, denna gång gjorde vi typ allt man kunde göra. Bokstavligen. Men det var jättekul. Vi hikeade i Fiery Furnance en dag, vilket man måste skaffa ett permit till. En annan dag gjorde vi en 8 km hike till double arch + massa små hikes till andra små archer. Sista dagen åkte vi till Negro bill canyon (älska namnet haha) och gjorde en hike till typ en bro/arch. Favvo hiken denna helg för för den var på sand, jämn och gick längst en å som man kunde bada och doppa fötterna i. Vi såg några som gjorde canyoneering också, vilket såg as häftigt ut! Lovis, om du läser detta så ska vi göra det när du är här i Zion NP!!! Det är när man fäljer en canyon ner istället för att klättra upp. Låter jätteskönt i mina öron. På vägen hem badade vi även i Colorado River, så nu är det bokat på bucket listan. Kallt var det men kul. 

Likes

Comments

​Här är lite bilder från Mexico och dess platser från ovan. Favorit stället var helt klart Cozumel för det var lugnt, vackert och inte så folk tätt men även Akumal för de vilda sköldpaddorna, även fast de skrämde vettet ur mig, haha. Jag gick hårt på alkoholen den första kvällen, sen drack inte jag något mer... Semestern bestod av sömn. Om jag inte sov på rummet så sov jag på stranden. Välbehövligt kan jag säga. Det svårt att sova ut annars när man har 2 ungar som hoppar och skriker ovanför en + en hund som sträck skäller i upp till 20 min... Hur som helst bra semester! Coolaste: Maya ruiner. Roligaste: Snorklingen. Behövligaste: Somna på stranden. Kunde klarat mig utan: Brännan jag fick efter bara en dag och som har hållit sig tills nu (alltså fortfarande röd, hej hud cancer) 

Rekommendera Mexico till andra? Om man bara är ute efter strand häng och party så kan man lika gärna åka till Medelhavet i Europa. No need att lägga ut så mycket mer pengar för Mexico om det bara är det man ska göra. Dock om man vill utforska och göra mer saker som att snorkla, dyka eller kolla på ruiner så får Mexico 5 av 5. Så länge man klarar av värmen! Det gjorde inte jag kan jag säga haha

Likes

Comments