View tracker

10 december. Så snart! Jag längtar så det knakar!!!!!!

Guide skolan flyter på och dagarna rullar på som bara den. Jag har redan varit här i mer än 2 veckor ju. Galet. Idag har vi fått skriva våra transfer manuskript och imorgon förs teorin in i praktik. Det blir live övning i en riktigt buss som kör runt. Så kul! Lite svårt att veta vad man ska säga exakt dock. Men det blir nog super bra efter några gånger och man fått tid att växa in i rollen. Vågar skämta lite tillexempel.

Ses nästa gång jag lyckas hitta internet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu är jag framme! Vilket ställe. Just nu sitter jag på balkongen och bara tar in att jag är omringad av berg, snö, julbelysning och störs av ljudet från snö kanonerna. Får man ens klaga? Nej! Fick ett sånt glädje rus när jag klev in på hotell rummet att jag nästan ville gråta. Flygresan vad ok. 1 h till Hamburg och 1 h till Salzburg + 1 h bussresa till Wagrain. Visste ni att Atomic startades här?
Nu ska jag dra mig ner till restaurangen där det bjuds på pizza.

Likes

Comments

View tracker

Jag vill börja med att poängtera att jag inte kan så mycket om politik. Jag vet inte allt som har hänt med varken Trump eller Hillary. Jag brukar inte vara så insatt i val, debatter eller kandidater. Men det här. Det här var personligt för mig. USA är ett land jag har kommit till att älska. MItt andra hem, min andra familj och dem gör så här? Jag är så otroligt ledsen, besviken, arg, förvirrad och orolig. Vad kommer hända nu?

Jag har så svårt att prata om saker som jag inte förstår. Jag liksom tappar orden. Vet inte vad jag ska säga. Så är det med detta. Jag vet inte vad jag ska säga för jag förstår inte. Hur kan man rösta på Donald Trump!? Hur kan man rösta på något som står för och symboliserar hat, sexism, racism och mobbning? Nu är det ju så att Clinton vann "the popular vote". Majoriteten av USAs befolkning röstade alltså på henne. MEN även om Trump vann tack vare "the electoral votes" så är det ju fortfarande någon som har bestämt vem dessa röster ska läggas på. Det är ju fortfarande en bra stor jävla del av USAs befolkning som röstade på Trump. Och jag tänker citera vad en bekants man skrev på facebook.

"If you voted for Trump, promise me this.

When your children wake up in the morning, promise me this.

Tell your son that it's okay to beat up the weird kid. It's okay to knock over the kid in the wheelchair; and to tell him that God must have hated his parents since he wasn't born right. Tell your son it's okay to yell at any Hispanic person on the street and tell them to go back to Mexico--even if that's not where they came from. Tell your son it's okay to yell at any Muslim they see and tell them that they are terrorists and they should be arrested. Most importantly, tell your son that it's okay to treat girls poorly. Tell your son it's okay to touch them inappropriately. Tell your son that when he's married, he can cheat on his wife as much as he wants; when she gets too old or demanding, dump her and find a younger girl.

Tell your daughter that she can only be judged in the eyes of old, white men. Tell your daughter that men can do anything they want to them, and she will like it. Tell your daughter if men hurt her, she should stay quiet because no one will believe her. Most importantly, tell your daughter that she cannot be whatever she wants to be without a man's approval. Tell your daughter that she will never be better than any man. Tell your daughter that no woman should ever become the President of the United States.

Promise me that, because you voted for that."

Det jag tröstar mig med är att Colorado röstade på Hillary, presidenten har faktiskt inte lika mycket att säga till om som man kan tro och att det blir ett val om 4 år igen.

Jag känner dock att jag måste bli lite objektiv här och försöka se det utifrån and above. Ja, Hillary är lite sketchy.. Talade hon sanning om allt? är hon köpt? osv. Jag kan förstå att man röstade blankt i protest till att båda valen var hemska och man saknar Bernie. MEN America.. You did this to yourselves. Hillary vann över Bernie because of you. Ingen annan. Jag tycker att detta visar vikten av att faktiskt RÖSTA. Även om man inte är helt övertygad av något av valen. Gå och rösta på det bättre alternativet.

NU är det dags för Sverige att pull it together och se till att valet 2018 inte får samma utgång. SD ska inte sitta i riksdagen.

Likes

Comments

​Vem hade kunnat tro att komma hem skulle vara så svårt. Jag som hade saknat Sverige så mycket!? Jag som låg i sängen och bad till gud att tiden skulle gå snabbare så jag äntligen kunde få komma hem till allt som är familjärt. Jag antar att mina förväntningar var way to high. Varför skulle allt vara som för? Som om ingenting har hänt. Något har ju faktiskt hänt. Jag var borta ett år. Jag växte och förändrades. Och samma gäller alla mina vänner hemma i Sverige. Ett år är mycket. Dem har vant sig vid att jag inte är hemma. Jag kanske inte den första som comes to mind längre när rastlösheten sjunker in. 

Även om det var för bra för att  va sant så hoppades jag på att allt skulle bli och kännas exakt som innan. Men ett år är mycket. Det är nått som är off. Allt ser likadant ut men det känns inte likadant. Sorgen. Så mycket sorg. Jag sörjer min andra familj, mina andra vänner och mitt andra hem där. Det är svårt att njuta och vara positiv när man är fylld av så mycket sorg. Allt påminner om Colorado. Reminds me att det aldrig kommer bli igen. När jag kör i mörker med hög musik förs tankarna direkt tillbaka till I-70 tidig morgon innan solen gått upp påväg till Keystone. När kompisar skvallrar är min första tanke, vad skvallrar dem om borta i Denver? Det känns meningslöst att ens försöka va ute i naturen här för det kommer aldrig bli lika vackert som där borta. 

Kommer det att bli bättre? Kommer det någonsin bli som förr? Samtidigt som jag vill att det ska bli så, så hoppas jag verkligen inte det. Jag villa aldrig någonsin igen tillbaka dit när jag festade varje helg, kul var lika med alkohol, vänner var lika med skvaller och skitsnack . Jag vill stanna här där jag är. Där allt jag säger och känner är genuint. Jag vill fortsätta vara orädd för konflikter och lösa problem på en gång, Tänk vad mycket energi man sparar om man väljer sina fighter, släpper saker och pratar om det på en gång. Istället för att vara passivt arg, snacka bakom ryggen och le upp i ansikten. Vad mycket energi man sparar på att släppa fasader och bara vara äkta. Men varför är det så svårt i Sverige? Varför kan det inte vara lätt. 

Jag pikar ingen. Jag älskar mina vänner. Ni är fortfarande allt för mig. Men det är svårt. Att stå och trampa i mitten. I ingenmansland mellan två kulturen där ingen annan står. I alla fall ingen här. Jag måste ständigt röra på mig för att inte fastna och sakta gå under. Det är svårt för mig att öppna upp mig och det är svårt för er att förstå. Kanske därför känns det off. 

Likes

Comments

​Igår åkte jag till Rocky Mountain National Park med 3 andra tjejer, två stycken från Colombia och en annan tjej från Sverige. Det blev mest åka omkring med två mindre hikes och ett ganska långt stop vid det alpina turist centret. Ganska coolt, för att komma upp där måste man åka på en väg som går över "tree line" och centret ligger också "above tree line". Men jag är nöjd och hade kul! Jag är glad att jag fick göra dream lake hiken som jag inte fick förra gången jag var här på sommartid. Riktigt fint var det med det fina lilla bergs sjön och de coola peakarna över den. 

Likes

Comments

Igår åkte jag med Laura in till Denver för att göra två saker jag vill göra innan jag åker hem. Det var 1. Ta kort med en flagga som fin s målad i Denver och 2. Att sitta exakt 1 mile över sea level/havsnivå och ta kort på det. 1 mile är 1,6 km. Vi gick även och såg filmen me before you i downtown. Filmen var bra, man grät ju lite. Men tyckte själva skådespelet hade kunnat vara lite bättre. Vissa stunder ville man nästa skratta för det kändes lite fake haha
Men over all bra dag.

Likes

Comments

Min helg i bilder. Haha tre stycken. Men det var detta min helg bestod utan av. Glass på little man ice cream, glassen var verkligen inte lika god som stället var hypat, en hike vid devils head lookout och en warehouse sale av märket TOMS. TOMS är ett märke som jag inte tror finns i Sverige(?). Det är ganska populär här just nu. Det är snyggt, dyrt och går efter one for one. Alltså, köper jag ett par skor får någon fattig i Afrika ett par skor. Köper jag ett par solglasögon får någon fattig i Afrika ett par glasögon eller syn operation. I vanliga fall kostar solbrillor 119 dollar och slip ons 58 dollar. Jag köpte slip-ons för 5 dollar och brillorna för 19 dollar!!!! Malin är glad.
Hiken jag gjorde till Devils head lookout är btw ett utkikstorn som har syn radie på 100 miles. Den är till för att upptäcka skogsbränder och ägs av brandkåren men är öppen för allmänheten. Riktigt häftigt! Hiken upp är inte svår. Det är en ganska bred stig med trappor och grejen. Den går dock uppför hela tiden i ca 2 miles eller nått liknande och avslutas med 149 trappsteg. Så värt det. Högst upp åt jag min lunch med världens coolaste utsikt.

Likes

Comments

Det börjar ju dra ihop sig nu och GAAH paniken kommer krypandes. Är jag glad? Är jag arg? Är jag ledsen? Jag vet inte! Jag är allt. Jag är så glad över att äntligen få komma hem till allt och alla jag saknar. Jag är ledsen över att lämna det liv jag byggt upp under mitt år jag spenderat här. Jag är arg för att jag inte hann med allt jag ville hinna med att göra! Även fast jag sett och gjort ganska mycket och har ganska mycket kvar som är inbokat. Jag är nervös över att det inte ska vara likadant mellan mig och mina vänner. Inte för att de har glömt mig eller nåt, utan för att jag har förändrats. Jag kan verkligen känna att jag förändrats och tänk om de inte tycker om nya mig eller om nya jag inte tycker om dem? Jag tror inte det kommer hända men nervositeten finns fortfarande där.

10 saker jag saknar i Sverige

1. MAX
2. Bea sås
3. Pengar, slippa stå med miniräknaren för att lista ut om saken är overpriced eller inte
4. Ost mackor
5. SL, tro det eller ej
6. Skogen
7. Godis och Chips (OLW och Estrella!)
8. Svensk sommar
9. Kaffe (och Wayne's och Espresso house!!)
10. Att fika. Riktigt fika. Med saft, bullar, kaffe och kakor

10 saker jag kommer sakna med USA/Colorado

1. Att folk är öppna och pratglada
2. Bergen (Rocky mountains)
3. Att bo 1 h från bästa skidorten, Keystone <3
4. Att majoriteten av männsikorna helst över allt annat spenderar sina dagar utomhus
5. Över 300 soldagar på ett år
6. Sport. Kunna gå på en baseball match för 4 dollar lite spontant eller gå och se en NHL match för 20 dollar bara så där en söndag.
7. Att storlek small på maträtter är lika stor som en buffé i Sverige, typ.
8. Billig bensin. Just nu ligger den på 4 kronor litern... DET kommer jag nog sakna mest.
9. Broncos, it's religion man
10. Att träffa folk och vänner från hela världen som kan öppna mina ögon och spräcka fördomar. Vem hade kunnat tro att man kan leva ett ganska så likt liv i Sydafrika som i Sverige? Skämt åsido, men typ haha.

Likes

Comments

Paddle board
Overnight camping (X)
Zip line
Ice skating (X)
Hike a 14-er
Hike conundrum hot spring
Seven falls
Hike st Mary's glacier
Herman gulch trail
Maroon bells
Great Sand dunes (X)
Garden of gods (X)
Black canyon at Gunnison
Mesa verde (X)
Float Colorado river
Great Sand Dunes (X)

Tour a brewery (X)
Brunch at Snooze (X)
Rockies game (X)
Nuggets game
Broncos game (X)
Avalanche game (X)
Lakeside
Union station (X)
Paramount theater
Picture at one mile step
Views at city park (X)

Ride a historic train
Pikes peak (X)
Visit a ghost town
Glenwood hot springs (X)
A mine tour
Eat at the original Chubby's


Så detta är en update på min Colorado bucket list jag gjorde förut. Inte så jättemycket är kryssat med tanke på att jag har haft snart 11 månader på mig, haha. Men ganska mycket är inplanerat några helger fram. Jag är ganska säker på att jag ska åka till Seven falls på lördag och skulle gärna vilja klämma in något på söndag. Kanske äta på Chubby's eller något... Eller fast nu när jag tänker efter så kanske jag ska klippa håret? Det börjar kännas så tråkigt med bara vanligt blond hår. Det har dessutom blivit så jäkla långt. 

Likes

Comments