ÄNTLIGEN är jag här på heltid. Tänk att jag ska få bo här ute med ett jobb som blir roligare för varje dag som går.

Så här har mina första dagar på ön sett ut. Mycket vin på bryggor, badat bastu och årets första dopp. Var faktiskt inte alls farligt i vattnet, kan nog vara riktigt behagligt en varm sommardag när svett pärlorna börjar titta fram.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Först och främst vilken jävla depp text här nedan för. Jag ville väl typ vara true med vad jag kände och visa andra att det är OKEJ att känna sig nere efter en lång resa. Jag ser ett mönster i mig själv. Andra eller tredje veckan hemma efter en lång resa så är jag super depp, hatar allt och ångrar att jag kom hem. Varför? Antagligen för att det kommer som en chock hur lätt allt går tillbaka i rutin och allt det roliga man har gjort och upplevt i 3-12 månader nästan lika gärna hade kunnat vara en dröm.. Nu är allt det är ett minne. Så ni som känner er as depp och nere efter att ha kommit hem från något super awesome och roligt. Känn inte skuldkänslor eller tro att folk bara kommer tycka att du är ute efter sympati. Det är okej!

I alla fall, back to topic. Jag ska jobba ute på en Ö i sommar. Hur ballt!? Ö'n heter Grinda och är en av de mest besökta öarna i Stcokholms skärgård. Har redan börjat jobba smyg helg, men på fredag flyttar jag ut på heltid fram till slutet på augusti. Jag ska jobba i receptionen på deras Wärdshus och deras Stugby/Vandrarhem. Det är så kul! Varför har jag aldrig kommit in i hotell branschen förut? Man möter allt. Som receptionist är man ju ansiktet utåt och får ta skiten som alla andra (och vi ibland) gör.

Så gör er bereda på super feta bilder på mig, båtar, solnedgångar, cider, kayaker och SUP boards denna sommar!
Likes

Comments

Jag som trodde det skulle vara kul att komma tillbaks till Sverige. Men dagarna blir bara tyngre och tyngre och för varje Nej blir det bara mer tydligt att alla löften var tomma. Hallå? Ser ni inte att jag är på väg att tyna bort. Panik attackerna blir allt tätare och jag vet inte vad jag ska göra längre. Åka iväg igen? Där kan jag i alla fall låtsas som att allt är bra och att ni faktiskt bryr er. Men varför skulle ni, jag har varit borta i princip 2 år och with the lack of contact during this time, I should've known. Men varför är det jag som står och trampar, varför känns det som om allt runt om mig går på speed och jag står själv i mitten som en åskådare i mitt eget liv.
Men vad gör jag? Startar ett nytt liv, hur? Allt är så mycket lättare bortom gränserna där ingen vet vem jag är och ingen har fördomar. Men varför kan det inte vara så här, varför bryr jag mig? Varför försöker jag så mycket när ingen annan gör det. Kan ingen se att jag känner mig ensam, jag är faktiskt hemma nu. Jag finns.
Jag vet att jag inte kan komma hem och låtsas som att allt är som förut men det gör så ont att de jag vill ska kämpa mest inte gör det. Vad har jag gjort för fel? Varför platsar inte jag längre? Är det avundsjuka? Från min eller din sida i så fall? Min?
Jag ska sluta försöka, sluta höra av mig, sluta på allt. Jag ska bara finnas här tills möjligheten att åka bort finns igen. För gott? Ja varför inte, där är bara borta som jag tycks vara som lyckligast. Omstart på allt. Tills dess hörs vi inget mer.

Likes

Comments

Så var min säsong som guide för Lion Alpin i St Anton över. Många fina stunder men nästan lika många icke fina stunder. Höjdpunkterna var helt klart alla gånger jag fick åka skidor, detta jobb är inget för dig ifall du inte älskar(!) att åka skidor, och utveckla min skidåkning så sjukt mycket. Att jag har kunnat åka varje dag (förutom lördagar) är helt klart största anledningen till varför/hur jag gått från att vara rädd för svarta backar till att börja åka lite off-pist och vilja vara först ner för den branta backen.

Men det finns inte så roliga stunder också. Tillexempel när ens kollega gör illa benet och man är själv på destinationen och service telefonen ringer hela tiden med dumma frågor. Den telefonen tog mer energi än något annat i hela jobbet.

Man ställs inför så sjukt mycket utmaningar som guide. En telefon som ringer mitt i natten, gäster som vill byta rum fast alla rum i hela st anton är upptagna, frågor som är utformade för att inte kunna svaras på, bussar som är för små så allas baggage inte får plats, överbokningar på hotell osv listan kan göras hur lång som helst. Men jag ångrar ingenting. Alla dessa utmaningar har gett mig mer kött på benen och modet att ta ett mer "seriösare" jobb nu när jag kommer hem.

Men now to the fun part! What about St Anton!?

Bästa afterskin!?
Mooserwirt får man inte missa! Men det räcker med en dag och please var i god tid! Inge kul om man måste stå upp.. Kom i tid, innan ett eller två när det är sol och sitt ner med öl sen i samma takt som klockan tickar jobbar man sig bort från bordet till dansgolvet, som är över allt. Baren, bordet, stolen, golvet. You pick,
Jag gillar också Taps, som passar mer för de yngre, runt 20 år.
Men favoriten är att hitta en solig plats i backen med sina vänner och en rygga fylld med öl!

Utestället!?
Finns i min mening inte så mycket att völja på. Vill man garanterat ha en bra kväll med dans, så välj Bobo's eller Horny bull. Horny bull drar i gång senare så varför inte båda? Barer som är bra är, Pub 47, Scotty's och Anthony's.

Bästa backen!?
144

Tips

Åk till Sonnenkopf! Det är så bra och nästan alla mina gäster blev besvikna över att de inte upptäkt detta ställe tidigare. Oftast åkte dem dit sista dagen, fast jag tipsar om det första dagen.... Mycket mindre (!) människor än på övriga ställen och super fina snälla backar plus grym off-pist.

Balm-Alp har bästa pist pizzan och bästa sol terassen vid blå klar himmel.

Lech är värt att åka till också, tidigt eller mitten på säsongen är backarna här super fina och breda. Ligger dock i sol så snö kvaliten gick ner fort jämfört med de andra ställena i min mening. Här har många filmer spelats in.

Bor man i St Anton är Rendl super tips att åka över till på eftermiddagarna när det börjar bli uppåkt i St Anton. Backarna håller längre här, plus att de har sol längst här och en super mysig sol terass som heter Rendl beach med utsikt över parken.

Likes

Comments

Hej från Österrike,

än så länge så rullar det på. Blev ju av med min kompanjon. Men har fått en tillfällig ersättare nu tills jag får min permanenta ersättare nästa lördag.

Så här såg min söndag ut. Med massa otur dock.. Jag halkar på rumpan, avslutar fel liftkort (kunde fixa det på en gång dock), Ebba spiller ut sin cola och får typ rödbetssylt istället för lingon sylt till sin schnitzel. Men efter ölen som ni ser så vände det. Fick bli vittnen till ett fall och helikopter rescue också. Ser framemot onsdag då dagen bara ska innehålla skidåkning och öl. FAN vad bra jag står på ski nu alltså, och FAN vad go dansk jag snackar nu ocksp btw. Jag bara skjuter ner för backarna med min danska.

Likes

Comments

Att vara guide innebär massa pommesfritt! Detta är mat som vi fått gratis på våra otroligt snälla sammarbetsrestauranger. Äter jag inte gratis på restaurang med gäster då blir det oftast toast, potatis och mayo eller pasta och krydda till mat. Ibland blir det ingenting. Inte lika glamoröst, hehe.

Likes

Comments

.. är när veckan är slut och man ska få en utvärdering av gästerna. Jag tar kommentarerna alldeles för personligt. Jag blir också så arg, för jag tycker det dem säger är helt fel. En gäst skrev en gång att hen tyckte vi skulle ha mer arrangemang utanför backen. Men du är väl här på skidsemester?! En annan gäst, som jag för övrigt tyckte riktigt mycket om och fick bra kontakt med i min mening, hade bara en sak att säga. Att jag skulle ge bättre info angående vouchers. Alltså hur tydlig kan man vara. Vi pratade med hen två gånger innan hen kom hit om skidskolan och jag sa både på bussen och på hotellet att voucher ligger i kuvertet. Det är nog det som gör mest ont. När gäster man tycker om bara har negativa saker att säga i fråge formuläret. Hade de liksom ingen ros att ge? Bara ris?

Nu låter det som att vi bara får ris och att St Anton ligger jättelågt i rating. Haha, nej. Vi får mycket ros också. Jag bara hatar när gäster man faktiskt gillade bara ger en ris.

Likes

Comments

Åkte lite skidor imorse och tog dessa bilder. Nu väntar lite mer jobb.
Ska hoppa in i duschen, äta lunch, hämta usb sladden vi beställde till skrivaren och sen börja förbereda till kvällens Spareribs arrangemang och ski show. Ska även försöka lista ut vart man skulle kunna kolla på handbollsmatcherna här i byn. De lär ju visa några för det är VM, men hoppas de visar Sveriges!

Likes

Comments