Idag är sista hel-veckan i skärgården, känns vemodigt. Som jag längtat till denna vecka men nu när den är här känns det lite ledsamt. Det är ju ganska mysigt ändå.

Idag la jag mig på en klippa med filt, mys kläder och en högtalare med svensk feel good musik med havsvågorna i bakgrunden. Bortsett från att jag såg tre nakna människor var det super mys. Såg ett jättefint skepp som segla förbi också.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För några dagar sen fick jag åka hem till en arbetskollega för middag och ringåkning. Det var svin kul! Först var tanken att vi skulle åka vattenskidor, sen blev det wakeboard, men slutade med att det blev vattenring efter deras JetSki och efter det en lång uppvärmning i bastun. Jag åkte i cirka 3 gånger och trodde på riktigt att jag skulle dö.. Nej, skämt åsido, men läskigt var det och wooah vad man kände det i kroppen dagen efter. Jag tror jag åldrades 15 år fär några dagar där. Men värt det.

Sånt här behövs för att jag ska överleva dem här sista dagarna nu utan att bli galen. Ha kul, komma bort från ön och umgås med folk utanför arbetstid. Så Tack J!

Likes

Comments

För det första måste jag påpeka att jag kan absolut inte kan relatera till hur det är att bo här året runt, på vintertid då.

Men nu har jag ändå testat att bo här ute på en ö, en halv sommar nu i alla fall. Utan vattentoalett, utan internet, utan TV, utan dusch, ja utan en massa saker. Men det är faktiskt inte så farligt. Även fast det går emot lite varje gång jag ska ut på dasset, speciellt när man vaknar mitt i natten när det är mörkt och kallt, så är det faktiskt helt okej. Jag kan nästan tyckta att det är det som är lite charmen i det hela.
*Det finns dusch, vattentoalett och internet, fast på andra sidan ön, man är ju simply too lat va.

Till slut efter ett tag av att tvinga sig själv att spara på surfen så blir den faktiskt inte så viktig, utan internet ses som en lyxvara jag får använda när jag kommer hem. Så klart ligger jag och slösurfar på facebook innan jag lägger mig (4g finns faktiskt här) men Netflix är ett minneblott nu. Samma sak med duschen, tänk att kunna duscha länge i varmt vatten utan att känna stress över att det när som helst kan ta slut, och då för hela ön. Vatten larmet har ju gått några gånger. Vatten är nog det dyraste och dyrbaraste för alla ute i skärgården.

Nu vet jag knappt vad jag pratar om längre, så bilderna är ifrån de senaste dagarna här. Jag har paddlat kayak, flygit helikopter och solat för mig själv på en liten ministrand och blev dränkt av kryssarnas fartvågor varje gång de åkte förbi..

Likes

Comments

Nu har jag ju bott här ett tag ute på ön. Det är en blandad förtjusning. Det är ju kul att bo i skärgården. Men har inte riktigt upplevt sommaren än, det är fan skit kallt här. Just nu sitter jag i tjocktöja, tunn dunjacka och lång byxor. I JUNI. Jag hade en föreställning om att sola, bada och käka glass varje sekund som jag var ledig, men nej, då kryper jag ner under täcket och kollar på netfix. Familjen har haft det varmare hemma ute i Odensala.

Fast det här med att sitta under täcket och kolla netflix har nog blivit en dålig vana. Det blir nästan så även fast det är varmt. Det finns ju att paddla, käka pizza, glass, bastu och en liten lanthandel, jag har gjort allt det där. Men man kan ju faktiskt göra saker 2 gånger. Eller 3... Måste börja träna också, har ju ett golden tillfälle här att bli fit, så länge jag inte tar med chips och börjar träna. Men det blir lätt att chipsen följer med och träningsskorna stannar hemma. haha. Fast nu när jag skrivit ut det här på bloggen kanske det blir ändring nu.

Jag har i alla fall slipat på en bucketlist som jag tänker kanske motiverar mig lite att ta mig ur sängen och netflixandet lite.

BUCKET LIST

Tälta i på en Ö
Åka till Sandhamn en dag
Åka båt
SUP
Paddla kayak
Åka JetSki
Bli brun (man ska sikta högt)
Äta på Svartsö krogLikes

Comments

ÄNTLIGEN är jag här på heltid. Tänk att jag ska få bo här ute med ett jobb som blir roligare för varje dag som går.

Så här har mina första dagar på ön sett ut. Mycket vin på bryggor, badat bastu och årets första dopp. Var faktiskt inte alls farligt i vattnet, kan nog vara riktigt behagligt en varm sommardag när svett pärlorna börjar titta fram.

Likes

Comments

Först och främst vilken jävla depp text här nedan för. Jag ville väl typ vara true med vad jag kände och visa andra att det är OKEJ att känna sig nere efter en lång resa. Jag ser ett mönster i mig själv. Andra eller tredje veckan hemma efter en lång resa så är jag super depp, hatar allt och ångrar att jag kom hem. Varför? Antagligen för att det kommer som en chock hur lätt allt går tillbaka i rutin och allt det roliga man har gjort och upplevt i 3-12 månader nästan lika gärna hade kunnat vara en dröm.. Nu är allt det är ett minne. Så ni som känner er as depp och nere efter att ha kommit hem från något super awesome och roligt. Känn inte skuldkänslor eller tro att folk bara kommer tycka att du är ute efter sympati. Det är okej!

I alla fall, back to topic. Jag ska jobba ute på en Ö i sommar. Hur ballt!? Ö'n heter Grinda och är en av de mest besökta öarna i Stcokholms skärgård. Har redan börjat jobba smyg helg, men på fredag flyttar jag ut på heltid fram till slutet på augusti. Jag ska jobba i receptionen på deras Wärdshus och deras Stugby/Vandrarhem. Det är så kul! Varför har jag aldrig kommit in i hotell branschen förut? Man möter allt. Som receptionist är man ju ansiktet utåt och får ta skiten som alla andra (och vi ibland) gör.

Så gör er bereda på super feta bilder på mig, båtar, solnedgångar, cider, kayaker och SUP boards denna sommar!
Likes

Comments

Jag som trodde det skulle vara kul att komma tillbaks till Sverige. Men dagarna blir bara tyngre och tyngre och för varje Nej blir det bara mer tydligt att alla löften var tomma. Hallå? Ser ni inte att jag är på väg att tyna bort. Panik attackerna blir allt tätare och jag vet inte vad jag ska göra längre. Åka iväg igen? Där kan jag i alla fall låtsas som att allt är bra och att ni faktiskt bryr er. Men varför skulle ni, jag har varit borta i princip 2 år och with the lack of contact during this time, I should've known. Men varför är det jag som står och trampar, varför känns det som om allt runt om mig går på speed och jag står själv i mitten som en åskådare i mitt eget liv.
Men vad gör jag? Startar ett nytt liv, hur? Allt är så mycket lättare bortom gränserna där ingen vet vem jag är och ingen har fördomar. Men varför kan det inte vara så här, varför bryr jag mig? Varför försöker jag så mycket när ingen annan gör det. Kan ingen se att jag känner mig ensam, jag är faktiskt hemma nu. Jag finns.
Jag vet att jag inte kan komma hem och låtsas som att allt är som förut men det gör så ont att de jag vill ska kämpa mest inte gör det. Vad har jag gjort för fel? Varför platsar inte jag längre? Är det avundsjuka? Från min eller din sida i så fall? Min?
Jag ska sluta försöka, sluta höra av mig, sluta på allt. Jag ska bara finnas här tills möjligheten att åka bort finns igen. För gott? Ja varför inte, där är bara borta som jag tycks vara som lyckligast. Omstart på allt. Tills dess hörs vi inget mer.

Likes

Comments

Så var min säsong som guide för Lion Alpin i St Anton över. Många fina stunder men nästan lika många icke fina stunder. Höjdpunkterna var helt klart alla gånger jag fick åka skidor, detta jobb är inget för dig ifall du inte älskar(!) att åka skidor, och utveckla min skidåkning så sjukt mycket. Att jag har kunnat åka varje dag (förutom lördagar) är helt klart största anledningen till varför/hur jag gått från att vara rädd för svarta backar till att börja åka lite off-pist och vilja vara först ner för den branta backen.

Men det finns inte så roliga stunder också. Tillexempel när ens kollega gör illa benet och man är själv på destinationen och service telefonen ringer hela tiden med dumma frågor. Den telefonen tog mer energi än något annat i hela jobbet.

Man ställs inför så sjukt mycket utmaningar som guide. En telefon som ringer mitt i natten, gäster som vill byta rum fast alla rum i hela st anton är upptagna, frågor som är utformade för att inte kunna svaras på, bussar som är för små så allas baggage inte får plats, överbokningar på hotell osv listan kan göras hur lång som helst. Men jag ångrar ingenting. Alla dessa utmaningar har gett mig mer kött på benen och modet att ta ett mer "seriösare" jobb nu när jag kommer hem.

Men now to the fun part! What about St Anton!?

Bästa afterskin!?
Mooserwirt får man inte missa! Men det räcker med en dag och please var i god tid! Inge kul om man måste stå upp.. Kom i tid, innan ett eller två när det är sol och sitt ner med öl sen i samma takt som klockan tickar jobbar man sig bort från bordet till dansgolvet, som är över allt. Baren, bordet, stolen, golvet. You pick,
Jag gillar också Taps, som passar mer för de yngre, runt 20 år.
Men favoriten är att hitta en solig plats i backen med sina vänner och en rygga fylld med öl!

Utestället!?
Finns i min mening inte så mycket att völja på. Vill man garanterat ha en bra kväll med dans, så välj Bobo's eller Horny bull. Horny bull drar i gång senare så varför inte båda? Barer som är bra är, Pub 47, Scotty's och Anthony's.

Bästa backen!?
144

Tips

Åk till Sonnenkopf! Det är så bra och nästan alla mina gäster blev besvikna över att de inte upptäkt detta ställe tidigare. Oftast åkte dem dit sista dagen, fast jag tipsar om det första dagen.... Mycket mindre (!) människor än på övriga ställen och super fina snälla backar plus grym off-pist.

Balm-Alp har bästa pist pizzan och bästa sol terassen vid blå klar himmel.

Lech är värt att åka till också, tidigt eller mitten på säsongen är backarna här super fina och breda. Ligger dock i sol så snö kvaliten gick ner fort jämfört med de andra ställena i min mening. Här har många filmer spelats in.

Bor man i St Anton är Rendl super tips att åka över till på eftermiddagarna när det börjar bli uppåkt i St Anton. Backarna håller längre här, plus att de har sol längst här och en super mysig sol terass som heter Rendl beach med utsikt över parken.

Likes

Comments

Hej från Österrike,

än så länge så rullar det på. Blev ju av med min kompanjon. Men har fått en tillfällig ersättare nu tills jag får min permanenta ersättare nästa lördag.

Så här såg min söndag ut. Med massa otur dock.. Jag halkar på rumpan, avslutar fel liftkort (kunde fixa det på en gång dock), Ebba spiller ut sin cola och får typ rödbetssylt istället för lingon sylt till sin schnitzel. Men efter ölen som ni ser så vände det. Fick bli vittnen till ett fall och helikopter rescue också. Ser framemot onsdag då dagen bara ska innehålla skidåkning och öl. FAN vad bra jag står på ski nu alltså, och FAN vad go dansk jag snackar nu ocksp btw. Jag bara skjuter ner för backarna med min danska.

Likes

Comments