Hej från Österrike,

än så länge så rullar det på. Blev ju av med min kompanjon. Men har fått en tillfällig ersättare nu tills jag får min permanenta ersättare nästa lördag.

Så här såg min söndag ut. Med massa otur dock.. Jag halkar på rumpan, avslutar fel liftkort (kunde fixa det på en gång dock), Ebba spiller ut sin cola och får typ rödbetssylt istället för lingon sylt till sin schnitzel. Men efter ölen som ni ser så vände det. Fick bli vittnen till ett fall och helikopter rescue också. Ser framemot onsdag då dagen bara ska innehålla skidåkning och öl. FAN vad bra jag står på ski nu alltså, och FAN vad go dansk jag snackar nu ocksp btw. Jag bara skjuter ner för backarna med min danska.

Likes

Comments

Att vara guide innebär massa pommesfritt! Detta är mat som vi fått gratis på våra otroligt snälla sammarbetsrestauranger. Äter jag inte gratis på restaurang med gäster då blir det oftast toast, potatis och mayo eller pasta och krydda till mat. Ibland blir det ingenting. Inte lika glamoröst, hehe.

Likes

Comments

.. är när veckan är slut och man ska få en utvärdering av gästerna. Jag tar kommentarerna alldeles för personligt. Jag blir också så arg, för jag tycker det dem säger är helt fel. En gäst skrev en gång att hen tyckte vi skulle ha mer arrangemang utanför backen. Men du är väl här på skidsemester?! En annan gäst, som jag för övrigt tyckte riktigt mycket om och fick bra kontakt med i min mening, hade bara en sak att säga. Att jag skulle ge bättre info angående vouchers. Alltså hur tydlig kan man vara. Vi pratade med hen två gånger innan hen kom hit om skidskolan och jag sa både på bussen och på hotellet att voucher ligger i kuvertet. Det är nog det som gör mest ont. När gäster man tycker om bara har negativa saker att säga i fråge formuläret. Hade de liksom ingen ros att ge? Bara ris?

Nu låter det som att vi bara får ris och att St Anton ligger jättelågt i rating. Haha, nej. Vi får mycket ros också. Jag bara hatar när gäster man faktiskt gillade bara ger en ris.

Likes

Comments

Åkte lite skidor imorse och tog dessa bilder. Nu väntar lite mer jobb.
Ska hoppa in i duschen, äta lunch, hämta usb sladden vi beställde till skrivaren och sen börja förbereda till kvällens Spareribs arrangemang och ski show. Ska även försöka lista ut vart man skulle kunna kolla på handbollsmatcherna här i byn. De lär ju visa några för det är VM, men hoppas de visar Sveriges!

Likes

Comments

En dag på guide skolan så åkte alla in till Salzburg. Jättefin stad där Mozart föddes!

Likes

Comments

Hej Allesammans.

Nu har jag varit här i hela 58 dagar (!?) Och jag har typ inte bloggat en endaste gång. Fy på mig. Men! Det är så sjukt mycket jobb som guide. Du ska alltid ligga steget före, veta vad gästen ska fråga härnäst och alltid vara förbered på alla frågor. Och när saker och ting inte går som planerat, vilket det inte gör 2 av 3 gånger, så tar det så sjukt mycket energi från hjärnan då huvudet ska igång på helvarv för att kunna lösa situationen så snabbt som möjligt fast utan att visa att allt går åt helvete... Så jag har helt enkelt lagt den lilla tid jag har för mig själv på att sova eller kolla på netflix :)

Men från och med nu kommer det bli ändring! Nu är det tredje veckan med gäster och allt börjar verkligen rulla på som det ska. Man vet vad man ska göra inför varje arrangemang, det krävs inte så mycket tid till att planera och de mesta börjar sätta sig nu så man kan svara på frågor utan att tänka i 5 minuter typ. Just nu så bjuder jag på en bild som blev tagen till våran hemsida lionalpin.se/stanton det är för övrigt jag som skrivit texterna till tips från guiden, men det fick jag ingen cred för...

Likes

Comments

10 december. Så snart! Jag längtar så det knakar!!!!!!

Guide skolan flyter på och dagarna rullar på som bara den. Jag har redan varit här i mer än 2 veckor ju. Galet. Idag har vi fått skriva våra transfer manuskript och imorgon förs teorin in i praktik. Det blir live övning i en riktigt buss som kör runt. Så kul! Lite svårt att veta vad man ska säga exakt dock. Men det blir nog super bra efter några gånger och man fått tid att växa in i rollen. Vågar skämta lite tillexempel.

Ses nästa gång jag lyckas hitta internet!

Likes

Comments

Nu är jag framme! Vilket ställe. Just nu sitter jag på balkongen och bara tar in att jag är omringad av berg, snö, julbelysning och störs av ljudet från snö kanonerna. Får man ens klaga? Nej! Fick ett sånt glädje rus när jag klev in på hotell rummet att jag nästan ville gråta. Flygresan vad ok. 1 h till Hamburg och 1 h till Salzburg + 1 h bussresa till Wagrain. Visste ni att Atomic startades här?
Nu ska jag dra mig ner till restaurangen där det bjuds på pizza.

Likes

Comments

Jag vill börja med att poängtera att jag inte kan så mycket om politik. Jag vet inte allt som har hänt med varken Trump eller Hillary. Jag brukar inte vara så insatt i val, debatter eller kandidater. Men det här. Det här var personligt för mig. USA är ett land jag har kommit till att älska. MItt andra hem, min andra familj och dem gör så här? Jag är så otroligt ledsen, besviken, arg, förvirrad och orolig. Vad kommer hända nu?

Jag har så svårt att prata om saker som jag inte förstår. Jag liksom tappar orden. Vet inte vad jag ska säga. Så är det med detta. Jag vet inte vad jag ska säga för jag förstår inte. Hur kan man rösta på Donald Trump!? Hur kan man rösta på något som står för och symboliserar hat, sexism, racism och mobbning? Nu är det ju så att Clinton vann "the popular vote". Majoriteten av USAs befolkning röstade alltså på henne. MEN även om Trump vann tack vare "the electoral votes" så är det ju fortfarande någon som har bestämt vem dessa röster ska läggas på. Det är ju fortfarande en bra stor jävla del av USAs befolkning som röstade på Trump. Och jag tänker citera vad en bekants man skrev på facebook.

"If you voted for Trump, promise me this.

When your children wake up in the morning, promise me this.

Tell your son that it's okay to beat up the weird kid. It's okay to knock over the kid in the wheelchair; and to tell him that God must have hated his parents since he wasn't born right. Tell your son it's okay to yell at any Hispanic person on the street and tell them to go back to Mexico--even if that's not where they came from. Tell your son it's okay to yell at any Muslim they see and tell them that they are terrorists and they should be arrested. Most importantly, tell your son that it's okay to treat girls poorly. Tell your son it's okay to touch them inappropriately. Tell your son that when he's married, he can cheat on his wife as much as he wants; when she gets too old or demanding, dump her and find a younger girl.

Tell your daughter that she can only be judged in the eyes of old, white men. Tell your daughter that men can do anything they want to them, and she will like it. Tell your daughter if men hurt her, she should stay quiet because no one will believe her. Most importantly, tell your daughter that she cannot be whatever she wants to be without a man's approval. Tell your daughter that she will never be better than any man. Tell your daughter that no woman should ever become the President of the United States.

Promise me that, because you voted for that."

Det jag tröstar mig med är att Colorado röstade på Hillary, presidenten har faktiskt inte lika mycket att säga till om som man kan tro och att det blir ett val om 4 år igen.

Jag känner dock att jag måste bli lite objektiv här och försöka se det utifrån and above. Ja, Hillary är lite sketchy.. Talade hon sanning om allt? är hon köpt? osv. Jag kan förstå att man röstade blankt i protest till att båda valen var hemska och man saknar Bernie. MEN America.. You did this to yourselves. Hillary vann över Bernie because of you. Ingen annan. Jag tycker att detta visar vikten av att faktiskt RÖSTA. Även om man inte är helt övertygad av något av valen. Gå och rösta på det bättre alternativet.

NU är det dags för Sverige att pull it together och se till att valet 2018 inte får samma utgång. SD ska inte sitta i riksdagen.

Likes

Comments