Header
View tracker

Ytligt

Köpte denna superfina drömfångare på Erikslund för några veckor sedan. 159 kr tror jag den kostade men kommer ej ihåg vad affären hette. Jag vill tro på hela grejen med drömfångare, men jag är nog fel person att säga om de faktiskt fungerar eller inte då jag extremt sällan har mardrömmar som det är. Jag tror stenhårt på andra lite andliga saker, och astrologi och sånt, så är öppen för även detta. Oavsett så är det en riktigt fin inredningsdetalj så den får hänga där och fungera så mycket den vill.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tankar

Jag har inte bloggat på flera månader. Det är synd för jag gillar att blogga och jag har saknat det. Bara det att sedan jag skrev det här inlägget har jag känt mig lite låst och prestationsångestig typ. Jag har därför bestämt mig för att jag ska fortsätta blogga, om vad jag än vill, när jag än vill. Jag måste inte sätt upp någon typ av regler för hur jag ska förhålla mig till bloggen. Den är ju ändå min. Så ibland kanske jag vill dela med mig av mina djupa ångesttankar och existensiella kriser. Men ibland kanske jag bara vill tipsa om en bra låt eller bok, eller säga att jag åt köttbullar idag även fast ingen bryr sig, och då får det också vara okej.

Bestämde mig för att min blogg-rebirth passade sig bäst på denna blogg. Varken kan eller behöver förklara varför, det bara känns mer rätt för mig. Jag bloggade här under en kortare period förut och därmed fanns det en del inlägg kvar. Tänkte ta bort alla, med tanke på att en nystart handlar om att börja om från början, men bestämde mig för att spara några inlägg. Dem jag verkligen gillade och som jag tycker passar in med det jag vill att min blogg ska vara.

Likes

Comments

View tracker

Tips

"Åh, chokladbollar!" kanske ni tänker nu, och jomenvisst, chokladbollar är det. Men inte vilka chokladbollar som helst. De är nyttiga dessutom. Provade att göra dessa för första gången idag och måste säga att de blev rätt goda. De är gjorda på dadlar och nötter, och här är receptet jag använde:


Du behöver:

10 dadlar

2 msk kallt kaffe

2 msk kakao

1,5 dl cashewnötter

1,5 dl havregryn


Gör så här:

Gör cashewnötterna till ett nötmjöl i mixer. (Jag använde en mortel istället, gick toppenbra) Tillsätt resten av ingredienserna och mixa allting till en smet. Forma smeten till små bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kylen.

Låter ju superenkelt, ellerhur? Låt mig berätta hur det gick för mig. Jag började med att mala nötterna med hjälp av en mortel. Det gick hur bra som helt, blev bara lite trött i armen. Sen tänkte jag att jag skulle använda en stavmixer för att mosa dadlarna innan jag blandade ihop allt. Upptäckte tre saker: 1. Dadlar har STENHÅRDA kärnor som är bra att ta ut innan man försöker mosa de för annars börjar din stavmixer lukta bränt. 2. Dadlar är sjukt sega och klibbiga, och extremt osamarbetsvilliga. 3. De går inte att mosa med hjälp av en stavmixer. Det blir bara en stor seg klump. Det slutade med att jag var tvungen att ta fram vår mixer i alla fall, trots att jag tänkte att jag skulle slippa det. Jag hällde ner allt och mixade ett tag, tog av locket och kände mest men va? Jag skulle väl inte göra smuldegspaj?! Smeten blev sjukt torr. Det gick inte att rulla bollarna som man vanligtvis gör, utan jag var tvungen att ta lite smulsmet och klämma ihop till en liten korv och sen rulla den i kokosflingorna som inte fastnade.

Receptet är till 20 st. Ska det bli så många får man göra de små som enkronor typ. Jag gjorde elva. Hade en del smet kvar men den var så torr att den inte gick att klämma ihop, så jag gav upp. Kan inte riktigt säga att detta är min mest lyckade bakningsprestation, men de blev goda tillslut. Rekommenderar att prova, men det kanske tar ett tag att få in snitsen. Om du inte är bättre än mig vill säga, vilket du troligtvis är.

Likes

Comments

Böcker

​Mer om böcker hörni. Kul!! I höstas började jag som bekant kolla på alla Harry Potter-filmer och har sedan dess blivit helt besatt. Jag brukar inte ha några nyårslöften, men i år har jag tre stycken och ett av dem är att läsa alla Harry Potter-böcker under årets gång. Känner att jag inte har rätt att kalla mig för att äkta HP-fan om jag inte har läst böckerna, och dessutom älskar jag att läsa så det är inga problem. Har även valt att läsa de på engelska, eftersom att de är skrivna på engelska och jag har sett alla filmer på engelska. Än så länge har jag köpt de två första, som ni ser på bilden. Är nästan klar med den första, sen är det bara sex stycken kvar... 

Likes

Comments

Böcker

Hallå allihopa! Nu är det dags att prata om något som ligger mig mycket varmt om hjärtat; Böcker. Lite mer specifikt boken på bilden - Girl Online. Den är skriven av youtubern Zoe Sugg, kanske mer känd som Zoella. Jag fick den i julklapp av Linda. De senaste dagarna känns det som att det enda jag har gjort så fort jag kommit hem från skolan är att läsa den här boken. Den var så himla braaa! Kan starkt rekommendera den till alla som gillar cheesyness lika mycket som jag. Så här står det på baksidan (och ja jag läste den på engelska, men den finns på svenska också):

"Under the alias Girl Online, Penny blogs her hidden feelings about friendship, boys, her crazy family and the panic attacks that have begun to take over her life. When things go from bad to worse, her family whisks her away to New York, where she meets Noah: a gorgeous, guitar-strumming American. Suddenly Penny is falling in love - and capturing every moment of it on her blog.

But Noah has a secret too. One that threatens to ruin Penny's cover - and her closest friendship - forever."

Jag ger boken 4.5 av 5 i betyg. Boken i sig själv skulle jag ge 5, men om man tänker hur bra boken var "för mig" så vill jag ge en 4 då den nog är anpassad för lite yngre, och jag nog hade tyckt om den ännu mer när jag var 15-16. Penny är 15, fyller 16 i boken, fast Noah är i och för sig 18. Menmen, jag tyckte den var toppenbra i alla fall.

Likes

Comments

Tankar

Nu är det 2016. I år tar jag studenten. En mening som har upprepats i mitt huvud otaliga gånger, men ett faktum som ändå inte går att greppa, att faktiskt förstå vad det innebär. När jag var liten ville jag bli frisör, men släppte den drömmen för rätt många år sedan. Ända sedan dess har jag inte haft några framtidsplaner what so ever. Inte mer än att gå klar gymnasiet. Men nu har jag snart gått klart gymnasiet, och har insett att jag står helt tom inför livet efter skolan. Jag har lite samma känsla inför det som jag har inför döden. Att man alltid är trygg och vet vad som händer, men att det helt plötsligt bara försvinner, upphör, slutar existera. Att gå i skolan är allt jag vet. Jag älskar att gå i skolan. Det är en trygghet att varje morgon när man vaknar veta vad man gör, vart man vänder sig. Vad som än händer i livet runt omkring så går man ändå i skolan. Men om sex månader är det slut, och jag kommer helt plötsligt befinna mig i ingenmansland. Inget skyddsnät kommer finnas, som fångar upp mig när jag inte vet var jag är eller vart jag ska vända mig.

Den största anledningen till att jag känner så inför studenten tror jag är ovissheten om vad som kommer efteråt. Att bara falla handlöst ut i ”resten av livet” utan att ha någon trygg punkt likt den skolan alltid har varit. Samtidigt ska de ju bli jättekul och skönt att avsluta ett kapitel i livet och börja skriva på ett nytt. Bara det att jag har lite skrivkramp just nu, så hur nästa kapitel ska börja är rätt oklart.

Den senaste tiden har jag funderat på att åka utomlands efter studenten. Till England lite med specifikt. Jag älskar engelska, både att prata, lyssna, skriva och läsa. Tänker ofta på att jag hellre skulle prata engelska än svenska. Jag vet inte vad jag skulle göra där dock. Plugga antagligen, eller jobba. Kan ju liksom inte åka dit och bara vara där. Men jag tror att det skulle bli bra. Eftersom att jag ändå inte vet vad jag vill göra med mitt liv skulle jag kunna plugga engelska där i ett år eller så. Det lär man ju alltid ha nytta av för resten av livet, plus att man får se nya platser, träffa nya människor och få nya erfarenheter.

Det jag ser mest fram emot just nu är lätt att flytta hemifrån. Från början var det för att jag tänkte på hur kul det skulle vara att få inreda och fixa i sitt alldeles egna hem, men nu handlar det mest om att jag vill vara självständig. Jag kan och vill ta hand om mig själv. Jag gillar att vara ensam och jag gillar att städa, så vad kan gå fel? 

Likes

Comments

Tips

Måste bara dela med mig av denna fantastiska video sådär mitt i natten. "A conversation between J.K. Rowling and Daniel Radcliffe". De pratar med varandra i nästan en timme och Harry Potter. Böckerna, filmerna och allt runtomkring. Älskar den så mycket, dels för att jag på senare dagar blivit ett riktigt inbitet HP-fan, men också för att den så fin.

En av sakerna jag älskar med Harry Potter är att det finns en djupare mening med allt, det behandlar ämnen som döden och kärlek i alla dess former. Samtidigt som det är superspännande och mycket äventyr så är det så sorgligt och fint och meningsfullt, allt som händer. De diskuterar bland annat detta, det är verkligen värt att se, speciellt om man älskar Harry Potter.

Likes

Comments

Tips

​Här har ni ett hett låttips hörni! Denna var i min veckans-tips-lista på spotify. I was made fo loving you av Tori Kelly och Ed Sheeran. Älskar båda deras röster, och de passar så bra tillsammans! Sen är låten sådär lugn och behaglig som jag älskar. Give it a listen, ni kommer inte ångra er! Så länge ni inte har en helt annan musiksmak... 

Likes

Comments

Listor

Det gör mig glad: Att läsa en bra bok. Att se på en bra film. En kram av någon man tycker om. Dans, både att själv dansa och att kolla på andra som dansar.

Det gör mig ledsen: Är sällan ledsen, men det som oftast får mig att gråta är film. Det har inget med frågan att göra egentligen, för jag blir ju (oftast) inte ledsen av film.

Ett fint minne som jag har är: I somras när jag var på Mallorca. Saknar det sååå mycket!

Jag blir riktigt arg av: När människor är trångsynt och konservativa.

Vanligaste missuppfattningen om mig är: Att jag alltid är glad och sprallig.

Den bästa resan jag varit på: Lätt Mallorca.

En bra restaurang där du bor: Gillar faktiskt inte att äta på "riktiga" restauranger, men lätt Café kaka om det räknas som en. Det kanske mer är ett café men det är så himla mysigt!

Jag njuter som mest av: Bra sällskap, sådär så att man bara blir helt varm inombords.

Detta hör jag precis i skrivande stund: Musik. I Was Made For Loving You av Tori Kelly och Ed Sheeran just nu.

Om jag fick ändra en grej med mig själv vore det: Att jag är så himla kräsen när det kommer till mat. Det skulle vara så skönt att vara en sån person som kan äta nästan vad som helst! Alternativt att jag kunde sjunga.

Det allra bästa med mig är: Att jag lär mig så lätt. Det underlättar, för jag hatar att plugga hemma, typ till prov och sånt, så jag behöver inte alls göra det mycket för att lära mig. Har hänt flera gånger att jag börjat plugga till ett prov kvällen innan och sen fått A.

Likes

Comments

Vardag

​Igår införskaffades äntligen de sista julklapparna. Jag slog in dem och la dem under min egen lilla julgran, och det ser sådär juligt mysigt ut. Den stora julgranen är nu även den klädd, naglarna är målade röda, julskinkan är nästan uppäten och uppesittarkvällen men bingolotto börjar om tio minuter. Nu känns det i alla fall lite mer som jul än vad det gjort de senaste dagarna, och imorgon är det ju dags.

Likes

Comments