Vi har fått i uppgift att ta fram en affisch till vårvisningen den 8 maj. Jag jobbade tillsammans med alice och vi kom fram till några olika alternativ.

Här är förslag 3 och 1. Den röda affischen är på ett sätt oseriöst men samtidigt seriös, den är rolig och lekfull.

Förslag 2 är bild nr.1 Bild nr 2 är ett skojförslag där man kunde använda sig av klockor, vilket vi tyckte var lite kul och därför har vi med det som ett förslag. Den sista bilden är också ett experiment som vi inte kommer att ha med utan som vi gjorde endast för att testa.

Vi jobbar väldigt bra ihop jag och alice och vi ville få fram en vårig känsla och vi tycker att cirklarna symboliserar det våriga. Vi ville leka med de olika runda formerna och se vad för känslor vi kunde få fram. Jag är nöjd med våra seriösa förslag och tycker även att den första bilden längst upp är fin, den är kreativ och lekfull, den röda färgen drar till sig uppmärksamhet och jag tycker att den är vårlig och rolig.

Vi ville få in både mode och inredning i våran affisch och använde därför en bild från när vårvisningsgruppen var på frilagret och kollade på lokalen, så det är en bild på malin som mimmi tagit. Bilden är väldigt fin då man mest ser malin som en silhuett och ljuset lyser in fint i bakgrunden. Det blåa mönstret vi har i bakgrunden är ett mönster som julie har gjort, vilket då ska symbolisera inredarna. Nedan ser man julies orginalmönster.

bilden bredvid slängde vi ihop lite snabbt bara för att ta fram ett helt annat alternativ som är neutralt, då det inte innehåller något alls som har med mode eller inredning att göra.​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag började vi uppgiften med att skapa en kokbok. Det ska bli jättekul men också svårt att få fram något som tilltalar alla och inte bara mig haha!

Vi gick runt i olika affärer och kollade kokböcker och kakböcker för att se hur designen på dessa ser ut.


Stalins makaroner är väldigt rolig och provocerande och bilden ser kanske inte allt för tilltalande ut men man lockas ändå till att köpa boken.

Likes

Comments

I denna uppgiften skulle vi skapa ett varumärke där vi fick tre namn att välja på, Minimee, småfolket och barnsaker. Genom dessa tre namnförslag skulle vi sedan ta reda på vilket som var bäst för vårar varumärke och vilket som skulle ge oss mest skydd gällande patent och designskydd. Sedan skulle vi också skapa en kollektion med produkter för barn.

Samarbetet i gruppen har gått bra, de flesta har vart mycket delaktiga men alla har kommit med åsikter och förslag. I början gick det väldigt fort för oss att komma igång, vi bestämde snabbt vad vi ville göra och skapa och stämningen var bra i gruppen, alla fick de dem ville ha och vi kom överens om namn och logga. Vi har jobbat bra ihop och delat upp arbetet efter eget tycke kan man säga då vissa själva ville ta på sig mer än andra, vilket är bra om man känner att man är bra på det man tar på sig och känner att man kan bidra med något bra till gruppen genom det.

Vi stötte på problem angående namnet på våran kollektion, eller vårar varumärke. Vi ville först heta småfolket men kom sedan på att vi var tvungna att kolla upp så att det inte redan fanns och om det fanns vad för produkter de sålde. Namnet skulle även passa in och inte vara för uppenbart, som till exempel "barnsaker". vi fick kolla runt lite och hittade att småfolket var en svensk hemsida som sålde barnprodukter på internet så vi fick slopa den idén och byta till Mini Mee istället då det inte finns något företag i Sverige eller EU som heter så, dock i Australien men det företaget har inte patentskydd i Sverige eller EU så då blev det Mini Mee.

Jag är nöjd med mitt bidrag till gruppen, jag har vart delaktig och kommit med förslag och åsikter och även gjort min del i tid.

Jag tycker det är snällt av Albin att ta på sig en stor del av skrivandet samt Lisa C som tog på sig att färglägga allas produkter.


Likes

Comments

Meret oppenheim var en schweizisk konstnär som föddes i Berlin 1913 och är mest känd för sitt verk: OBJECT (1936). OBJECT är ett tefat, en kopp och en sked klädda i ljusbrun päls.

Förutom att arbeta som konstnär framkom Oppenheim också som model för Ray Man som också var aktiv under surrealismen och dadaismen. De bilder som blivit mest kända är de bilder på Oppenheim där hon är naken.

En dag på ett café i Paris satt Oppenheim tillsammans med två vänner och fikade. En utav vännerna, Pablo Picasso, lade märke till hennes armband som var klätt i päls och kommenterade då att "Allt är då möjligt att klä med päls!" Oppenheim fick då idén att klä in en tekopp, ett tefat och en sked i päls.
Hon ställde sedan ut koppen på en utställning i Paris där hon fick blandade kommentarer, bland annat om att det var nytänkande och surrealistiskt men samtidigt var det många som hånade hennes verk. Oppenheim själv var kluven och visste inte själv vad hon tyckte.

Meret Oppenheims tidiga verk kom att reflektera på Klee och Neue Sachlichkeit. Oppenheim flyttade till Paris och pluggade ett tag innan hon kom i kontakt med surrealisterna .

1937 var året som markerade början av en personlig och konstnärlig kris för Meret. Hennes personliga kris påverkade konsten så att hon förstörde mycket utav det hon producerade. 1939 deltog hon i en möbelutställning tillsammans med andra konstnärer i Paris. Hon lade sedan den konstnärliga delen på hyllan under kriget och när hon sedan, 1950, började arbeta igen skapade hon många verk baserat på gamal skisser hon skapat innan kriget.

Jag tycker att mitt verk kan kopplas till Meret Oppenheim på grund av att hon skapade mycket i päls som hon sedan satte namn på, egentligen inte så svårt eller kanske med någon grundtanke men ändå var det hon skapade konst. Jag skapade ett ”timglas” med hjälp utav två plastflaskor som jag limmat ihop i öppningen. Dessa klädde jag sedan med päls och vill att verket ska mena ”Livet är en gåta, man vet aldrig när tiden rinner ut.” Att det är just en gåta skall då symbolisera att man inte kan se ”vart” tiden är, hur mycket det är kvar innan sanden i timglaset runnit ut. Meningen med verket kan egentligen inte kopplas till Oppenheim utan det är mer utförandet, just det att jag använt mig utav päls i mitt skapande, precis som Oppenheim själv gjort och det är där jag kopplar ihop mitt verk tillsammans med henne/hennes skapande.

Mitt tillvägagångssätt har också vart lite komplicerat och jag har inte vetat vad jag har velat skapa och mina tankar har inte varit där jag velat och baserat på informationen jag läst om Oppenheim så får jag känslan av att hon inte är den som granskar så mycket eller tänker för mycket utan bara gör det som kommer upp för henne, tex som när hon klädde koppen i päls, då var det inte för att hon hade funderat på det jättelänge utan för att hennes vän sa till henne att allt gick att klä i päls.

Jag vill att mitt verk ska placeras antingen ute på stan, tex mitt i nordstan eller uppe på avenyn, där det är jättemycket folk som stressar runt, helst under en lönehelg också så att man ser stressen i folks ögon och att man då kan tänka på att man ska ta det lugnt och inte stressa ihjäl sig bara för att hinna till alla affärer på en knapp timme för att det är en oskriven regel för oss svenskar att hinna göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Jag vill då att den ska symbolisera det här att man skall ta vara på sin tid, ta det lugnt och göra något bra utav varje minut, för man vet aldrig när det är över.

Eller så vill jag att verket skall placeras i ett tomt stort rum, inte ens en piedestal får finnas i rummet utan verket skall stå ensamt på golvet och det ska då symbolisera att tiden har runnit ut, eller att tiden står stilla, det finns inget runt omkring som kan skada, stressa eller låta, tiden står stilla. Det är antingen eller för jag tycker att båda två är lika bra placering. 

http://www.moma.org/learn/moma_learning/meret-oppe...
http://www.moma.org/collection/artist.php?artist_i...

Likes

Comments

Idag har jag hittat vem jag vill jobba med och skrivit lite om den personen. Jag har funderat på vad jag vill göra men inte kommit fram till något svar.. jag funderade på att ta något och sätta päls på det men istället för att sätta det på utsidan eller klä hela, att bara klä insidan eller bara vissa delar. 

Dagen idag har inte gått så bra, jag har inte kunnat fokusera eller koncentrera mig och därför har jag inte fått så mycket gjort och det känns ju självklart inte så bra just nu men jag får helt enkelt försöka mer nästa lektion och tänka mycket under veckan, brainstorma hemma.

Jag kunde valt att effektivisera idag och jobbat bättre, det finns inte så mycket att säga om just det förutom att jag kunde jobbat bättre än vad jag gjort idag.

Likes

Comments

Jag valde att jobba med Meret Oppenheim för att jag tycker att konsten hon skapat är faschinerande och intressant trots det att jag är emot päls och vet att pälsen hon använde sig av var äkta. Jag tror att det är just det som gör verket intressant för mig då det går emot mina principer. 
Meret Oppenheim var en schweizisk konstnär som verkade mellan 1936-1960.  Hennes mest kända verk är "Object" (1936) som föreställer en tekopp, ett tefat och en sked som är täckta i päls från en kinesisk gasell.

Oppenheim har i exempelvis verket ovan tagit ett objekt som används dagligen, som är massproducerat, som finns i så många olika former och färger och täckt den med djurpäls vilket gör verket oanvändbart. För hur ska du kunna dricka kaffe eller te ur en kopp som är full med hår? Hur ska du kunna röra runt sockerbiten i koppen när skeden är täckt av hår. Håret kommer att lossna och hamna i din mun. Därför har verket blivit oanvändbart. 

Likes

Comments

Jag hamnade i samma grupp som Malin L och vi fick motsatsorden ond/god. Vi hade ingen aning om vad vi ville göra och kom  på saker som vi sedan kom fram till var för litterära och fick börja om från början.

Jag kom sedan på en idé där en person är fin, vacker, välklädd och oskyldig men att det bara är en fasad och personen skall då hålla en kniv i handen som symboliserar psykopati och detta symboliserar också ondhet. Detta skall framställas genom fotografi.

Jag är nöjd med slutresultatet men hade vi haft mer tid hade jag redigerat bilden mer, bytt miljö och ansträngt mig mer med utställningen. Men själva tanken tycker jag var bra.

Likes

Comments

nu har jag lackat mina skor. Dom blev bra men  jag tror att jag kommer måla en gång till på dem bara för att få den här jämnare mer intensiva färgen.

Likes

Commentsdetta är mitt första val ( Miru Kim), men har inte bestämt mig helt så har ett alternativ till.

och det är denna - det är tracey moffatts bild

Likes

Comments