Ännu en helg förbi. Tiden går så fort så det känns som att det är ny vecka varje dag nästan. Hela veckan har gått i raketfart, den har bestått av vardagliga sysslor, jobb, träning, besök av vänner och ett ikea besök.

I fredags var Lizette, Christoffer och Williot hit på besök. Massor av prat och bus med lillkillen. Här en t.ex ett bild exempel på när williot hängde med killarna vid matbordet.

Lördagen åkte Emilia och jag till Ikea. Jag ville få hem mina fönsterlampor innan sommaren kommer så därför blev det att åka. En del andra saker kom även med hem men mestadels planerade inköp vill jag påstå. Grönväxter, en trappstol, kuddöverdrag, lakan och dylikt. Vi besökte även ideapark en sväng och fick med oss hem något plagg. Nöjda över inköpen bilade vi hem igen, trötta som slagna hjältar var vi när vi väl kom hem.

Söndag, idag har jag fått njuta av mina tulpaner i soffan framför tv och bara varit. Några grejer till yttermark loppis har jag faktist prissatt, loppisen går av stapeln den artonde februari (18.2). Ikväll började även vår alldeles egen träning på gymmet, alltså jobbet, arbetskompisarna. Så ikväll körde vi tabata, trevligt att göra annat än att bara jobba tillsammans också.

Likes

Comments

Finlandsmössa åt nyfödda vid VCS, för att fira Finland 100 år. Detta har legat i bakhuvudet en längre tid men inte före nu har jag börjat sticka mössor. Det går fort att sticka en babymössa i en nyfödds storlek. Så det blir flera per dag. Roligt att sticka för ett gott ändamål när man ändå nästan alltid sitter framför tv:n på kvällarna med stickorna i handen. Hoppas det är många som stickar så att de får in så många mössor som de vill ha.

Morgonstickning med en kopp kaffe och en chokladbit.

Likes

Comments

Söndag morgon, sovmorgon som jag längtat. Vintern har börjat kan man säga, skrev just att vi inte haft någon vinter ännu och det har vi ju inte haft men idag har vi en början till vintern. Denna söndag morgon efter frukost blev det att åka ut och "mata" rådjur med gubben. Ett motionspass kan man nästan kalla det, tungt att bära hinkar med havre till automaterna men fint väder hade vi ju så inte mig emot.

Nu blir det att åka och handla lite och börja göra i ordning dagens middag som kommer att bli pizza.

Likes

Comments

Ny matta, nya gardiner! Härligt att ändra och fräscha upp lite här hemma. En ny matta klickade jag hem en dag och den är alldeles underbart fin och mjuk. Gardinerna kom med hem på mellandagsrea och likaså hjärtanen som hänger. Nu återstår fönsterlamporna som jag nog har funnit men de gäller att få hem dem också.

Köpte även hem årets första tulpanbukett till helgen. Vårkänslor, fastän vi inte ens haft vinter ännu. Blommor och grönväxter piggar verkligen upp ett hem!

Likes

Comments

Ledig helg och stressen har lagt sig. Efter en vecka full med jobb, gym spinning pump och dylikt, träff med vänner och springa ärenden är det skönt att ha en lugn lördagskväll med inga måsten. Vi slappar båda två i soffan och ska snart leta upp en film att titta på. Underbart med kvällar som dessa.

Likes

Comments

View tracker

Ny vecka startades med en ledig dag för min del. Dagen har jag spenderat med en lång sovmorgon kanske allt för lång eftersom halva dagen hade gått kändest det som och man känner sig bara mer trött, jag är en sådan person som bara blir tröttare ju längre jag sover.

Men när vi tog oss upp så blev det nästan att börja på med maten direkt för att hinna med allt. Efter att vi hade ätit så åkte jag iväg hem till morsan för att låna symaskinen. De nya gardinerna som fick komma med hem på mellandagsrean var för långa så det blev att klippa och sy upp dem. Annars idag har jag bara uträttat ärenden och besökt gymmet för lite gruppträning.

Nu sitter jag i soffan med en kopp te och tittar på galan, tillsammans mot cancer. Sorligt, sant och ett viktigt program.

Likes

Comments

Förra veckan var även jag på lite mellandagsrea. Var mest ut bara för att det är så roligt att gå och kolla i affärer. Morsan och jag pkte till Vasa och gick i alla möjliga affärer men klädaffärer a hoppade vi över, skönt det också någon gång!

Några fynd gjorde jag nog under dagen. Bland annat fick jag införskaffat ett par nya gardiner till vardagsrummet vilket var på tiden. Ett par nike skor till jobbet, hur sköna som helst. Annat smått och gått fick även följa med hem i inredningsväg. Bästa fyndet var nog Maileg "nissen", har redan en kille som jag haft i många år och har länge tänkt att jag skall köpa en familj åt honom så nu har jag en början när han har fårr en dam bredvid sig. De är ju så söta, dessa kommer nog att få sitta framme en bra tid ännu, över vintern!

Likes

Comments

Nytt år, nya möjligheter! Standard citatet hänger med, överallt har man sett bilder och diverse blogginlägg med dessa fyra ord nu och så blev det även för mig här. Har inga direkta planer eller stora förväntningar inför det kommande året men jag hoppas på ett bra år med nya trevliga äventyr och att få samla underbara minnen. Hoppas även på att alla nära&kära får vara friska.

Årets första dag, har vi inte gjort så mycket på. Eftersom vi firade in det nya året med att vara på bröllop så blev det ganska sent innan vi var hemma. Bröllopet var riktigt fint och bröllopsfesten trevlig med god mat och många trevliga lekar. Ett lyckligt par och glada göster. Så den första januari 2017 som vi har idag så har vi sovit länge, städat lite, ätit ute med vänner och bara slappat i soffan framför tv.

Hoppas ni firade in det nya året på ett trevligt och minnesrikt sätt igår och att den första dagen på året varit en bra dag. Nu är det bara att vänta och se vad det nya året har att erbjuda och ta vara på tiden och hinna skapa fina minnen att ta med sig. Gott nytt år alla!

Likes

Comments

Min julafton spenderades i kvällsjobb men efter det hann jag ett varv till morsan för att öppna julklappar. När jag var framme så väntade en ivrig kille (kusinbarn) på att få vara med och öppna mina paket och att få leka massor. Tyvärr var ju klockan redan då så mycket så att vi hann inte leka så mycket innan det var dags att åka hem. Så att proppa magen full med julmat blev det inte denna gång, ganska så skönt det också. För de resterande dagarna av julen består ju av julmat.

Likes

Comments

Den årliga uppesittarkvällen. Det var många planer med inget blev som planerat. Vi hade tänkt vara med Emilia, Daniel, Johanna och Henrik men när en insjuknade så blev det liksom andra saker planerade och det slutade med att alla var på varsitthåll tror jag. Jag bjöd över Simone som kom hem från Helsingfors och Emma som kom hem från Vasa. Vi satt och pratade, drack glögg, åt julstjärnor och pepparkakor med mögelost. En trevlig kväll i lugnets tecken.

Likes

Comments