Höstlovstider har det varit nu runt helgen. Morsan och jag spenderade en dag i Vasa igår för lite shopping och dylikt. Några klädplagg kom med hem, något på rea till och med. En ny stor och fin lykta att ha ute på trappan fick jag av min mor. Ett litet trähus till min samling av hus på byrån. Lunchen blev som vanligt på Sweet wasa med en laxsallad och en mangocheescake till efterrätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ibland är det bra att prata högt om något i kafferummet på jobbet. För de här nu vad som fanns i min väska med mig hem idag.

Hoppas på bra läsning nu då. Förväntar mig inte att den skall vara lika bra som boken innan men hoppas ändå på att den är läsvärd. Söndagen till ära ska jag krypa under filten med boken i handen en stund innan middagsförberedelserna och annat program blir aktuellt.

Likes

Comments

Muminmuggen snöhästen kom ut här i oktober och den tog slut i affärerna fort. Jag hann inte med första varvet så blev tvungen att vänta lite på min tur tills nästa leverans skulle komma. Men här i veckan blev en muminmugg min också. Min åsikt om den är att den är väldigt fin även fast jag inte gillar "hästar", men i muminvärlden ser det ju inte ut som en vanlig häst heller.

Nu ryms det inte mera muminmuggar i skåpet där de befinner sig just nu. Så största önskan just nu är nog ett vitt och stort vitrinskåp där jag kan lägga dem så att de syns och även annat fin porslin som inte används till vardags. Måste nog googla runt lite nu igen och se på priserna, värst då oktobermånadens budget redan har spruckit.. men jag har ju väntat så här länge nu så kanske jag kan vänta på skatteåterbäringen nu då också.

Likes

Comments

Okej, jag kan inte direkt kalla mig bokmal för egentligen läser jag inte så ofta. Men Jojo Moyes bok Livet efter dig gick med raketfart att läsa för den var så bra så det blev svårt att slita sig från den! Hade hoppats på att fynda andra boken Arvet efter dig på någon av loppisarna men det gjorde jag dessvärre inte. Bokhandeln här hemma hade den på kommande, den säljer tydligen slut ganska fort vilket jag kan förstå. Så måste vänta till nästa vecka nu då om jag inte åker till biblioteket och lånar.

Kvällarna i soffan de senaste dagarna har bestått av mestadels läsning men även lite stickning/virkning vid sidan om. Höstmyset kan börja.

Likes

Comments

Ja vad skall man med tre stycken elefanter kan ni tänka men det handlar såklart om tre stycken virkade elefanter som blir till barnvagnsmobil denna gång. Även dessa är hur roliga som helst att virka, precis som de tvåbenta kaninerna. Det är lite kvar på denna barnvagnsmobil dock och så ska man väl behöva fynda det som de skall hänga i någonstans också innan den får ett nytt hem. Även dessa elefanter är enkla att virka och tar inte så lång tid.

Likes

Comments

Det blev fortare än vad jag hade tänkt att åka till Comboliina. Mikaela föreslog att vi skulle åka igår och jag tackade gärna ja till erbjudandet. Inga ditekta fynd från loppissidan för min del blev det men ändå trevligt att se hur se hur det såg ut och så trivs jag bra att hå bland loppishyllorna och kolla läget. Det blev även en sväng via lillens loppis för mikaelas del då och så var vi även en runda via stan och åt lite mat. Före hemfärd åkte vi in via combo loppiset, men fär hann vi inte riktigt kolla genom allt så noga eftersom tidsschemat blev lite tajt.

En ny tvål till köket med doft av levender, en flaska (flasksamlare som jag är) och ett doftljus från Form Living med doft av frost. Nöjd över dagen och längtar till nästa loppisrunda!

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag virkat ett antal tvåbenta kaniner, de är ju så söta. De blir antagligen till presenter någon gång. Ett av problem när man virkar och stickar så mycket är att det oftast bara lämnar i skåpen om man inte har någon passlig att ge dem till. Men det är bra att lite stickade vantar, strumpor och dylikt i skåpen också. Dessa tvåbenta kaniner är enkla att virka och roliga, så ett tips till de som vill ha något att virka är att ni kan ju alltid virka ett x antal kaniner i olika färger.

Likes

Comments

Det nya loppiset i Eva & Adam loppisets gamla lokal har öppnat denna helg. Något som måste besökas nästa gång det blir en Vasaresa. Loppiset heter Comboliina och drivs av sammma ägare som Combo loppiset, lite samma koncept har de också förstod jag med en del nya saker.

Att gå på loppisar är så kul då man kan göra så bra fynd, en dag med alla loppisar i Vasa borde jag nog ta nu här inom kort känner jag.

Likes

Comments

Denna helg började loppiset här i Böle Uf. Många säljare och väldigt många besökare. Jag besökte loppiset samma dag som det öppnade denna gång. Några fynd gjorde jag som en receptbok, en sådan som man skriver i själv eller klipper och klistrar, vad man nu vill då. En bok: Jojo Moyes - Livet efter dig, som alla pratat så mycket om så ska läsa den nu då. En ljuslykta i form av ett hus fick även följa med hem, ett grått denna gång, hussamlare som man är. Dessutom fick en blommig topp och en svart skjorta följa med mig hem också. Så en lyckad loppisrunda!

Likes

Comments

Förra helgen var Emilia och jag på vandring till Risnästräsket. Härligt med frisk luft inne i skogen och vid vatten. Vi hade med oss picknick som vi åt ute. Vi gick runt träsket kameran var med i ena handen för att kunna knäppa någon bild. Att gå runt träsket var inte så långt i avstånd men det tog ändå en bra stund med tanke på den ojämna marken. Önskar verkligen att man hade spenderat mera tid på vandring denna höst vid olika vandringsleder med tanke på hur fint väder vi har haft. Men tyvärr har det inte blivit av. Ännu hinner man nog men det börjar bli lite på gränsen för "tråkigt" väder för vandring enligt mig.

Men denna dag var guldvärd, avslappnande och helt perfekt.

Likes

Comments