Måndag och idag är det Fredrics första semester dag. Nu kommer vi få ha honom hemma i tre veckor, då kan vi hitta på massa mys och bus och bara njuta av varandra lite. Denna veckan kommer ägnas åt husvagnen så som shopping och fix och piff i den. Ska bädda alla stängas och fixa klart den så är de bara att dra sen när de är dax för Böda. Fredric kommer använda husvagnen i helgen när han ska till Målilla på
Tractor Power Weekend.

Idag då är planen att hinna stor handla på förmiddagen på City Gross och i eftermiddag ska Nells till Tandis för koll av sin framtand och lite annat smått och gott. Ikväll ska vi hämta nytt hö så vi har de klirrat och klart När de är dax för mer hö när gräset börjar ta slut.

Nu blir det mer kaffe och fix och sedan till Kalmar för handling. 😛

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Såg en dokumentär på Sjuan tidigare idag om Surrogatmammor och om en läkare som öppnat ett hem för mammor som är surrogatmamma i Indien. Denna läkaren hjälper då par ifrån olika delar av världen som på ett eller annat sätt inte kan få egna barn.
Mammorna som ställer upp och lånar ut sin kropp får en summa motsvarande 60 000kr vilket naturligtvis är mycket pengar för dom och behövs säkert jätte mycket då alla dessa kvinnor kommer från fattiga förhållanden.

Ärligt så vet jag inte hur jag ska ställa mig till denna frågan. Det är på ett sätt väldigt synd om dessa par som inte kan få barn på naturlig väg. Men sen känns de oxå väldigt konstgjort och mer som en verkstad. Sen gör ju de flesta av dessa kvinnor de bara för pengar och sin familj. De kändes när man såg dokumentären som om vissa nästan kände sig tvingade att göra de för att bidra med pengar. Jag tror ju inte att många av dessa kvinnor vill egentligen. Som sagt så är jag kluven i denna frågan och skulle aldrig låta någon utnyttja min kropp. Om jag skulle varit i parens situation skulle jag välja adoption framför detta då jag känner att de hjälper mer.

Fakta om serien.

På den indiska landsbygden ligger doktor Nayna Patels surrogatklinik som lockar till sig barnlösa par från hela världen. Mot en avgift kan paren betala kvinnor från trakten att föda deras barn. De tillbringar då hela sin graviditet på anläggningen i sovsalar som rymmer upp till 80 kvinnor. På så sätt föds tre barn varje månad på kliniken.

När paren anländer för att hämta sitt nyfödda barn kan de behöva vänta upp till åtta veckor på att pappersarbetet ska färdigställas. Flera väljer att låta surrogatmamman ta hand om barnet och sköta amningen medan de väntar.

Nayna Patel har fått kritik för att hon utnyttjar traktens fattiga kvinnor men hon hävdar att hon i stället stärker dem genom att ge dem chansen att tjäna ordenligt med pengar.

Jag tror att serien finns på TV4 play om ni är nyfikna och se den och bilda er en egen uppfattning.

Vad tycker ni om surrgatmammor och "bebisverkstaden"?

Likes

Comments

Ni glömmer väl inte använda min rabattkod hos AMAZE.

INLÄGGET ICH INFON HITTAR NI HÄR

Shoppa på och njut av nya snygga smycken i sommar.

Likes

Comments

God Morgon!
Att vakna upp i sin egen säng är så underbart trotts att man nästan skrivker rakt ut när man ska försöka ta sig upp och kroppen skricker av smärta. Har iaf varit uppe en stund och fått i mig lite kaffe och ska snart se om jag kan börja med frukosten.

Ungarna sover fortfarande (vet inte när de hände senast) O Fredric står i duschen.

Idag tror jag de blir en lugn dag, lite stall mys, kanske baka något gott och sedan får vi se vad dagen bjuder på. Härligt med lite lugna dagar hemma oxå ibland. ❤

Hörs snart!

Likes

Comments

Midsommardagen.
Midsommar var helt okej men är idag inte pigg alls, har yrsel och är öm i kroppen. Men idag ska vi åka hemåt igen och se vad dagen har att erbjuda.
Har ju haft som en tradition ett par år att åka till Öland och Borgholm och strosa runt i.

Nu blir de lite mer kaffe och se om huvudet vill vakna till och se om tabletterna gör sitt mot illamåendet och yrslen.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Idag är de Fredrics sista arbetsdag innan han går på semester. Så skönt att få lite ledighet tillsammans. Mysa, bada och bara vara.

Torsdag idag och de är dagen innan midsommar. Vi ska till Karlskrona i eftermiddag. Tydligen nån jäkla marknad som Fredric vill gå på får väl offra mig och gå i de där jäkla bakarna och trängas med allt folk.
Midsommar ska firas hos Fs föräldrar med hans syskon, jag hoppas jag orkar med de då jag är rädd att kroppen ska säga upp sig ännu mer när jag inte så sova i min säng. 😬

På lördag kommer vi hem iaf och då får vi se vad som händer. Kanske en tur till Borgholm som brukar vara en tradition. Men får se om jag orkar eller om vi stannar hemma och hittar på något annat.

Puss på er. 💗

Likes

Comments

uppe med tuppen idag känns de som. Dricker massa kaffe och försöker få kroppen att samarbeta.  Så ont i fogarna idag men försöker lindra de med värme och lite rörelse just nu.

Snart ska vi bege oss till bussen för att åka till Tandläkaren med Alma. Sedan har jag lovat barnen att köpa med lite god frukost hem.

I eftermiddag ska vi till Barnmorskan för att kolla läget med bebis och lyssna på hjärtljuden. Så mysigt som vanligt att höre de lilla hjärtat.

Ha en fin förmiddag folket.

Likes

Comments