Tiden på BB var jobbig för mig dels för smärtan i magen och kroppen efter snittet men de gick ändå bra och jag kunde hantera den bättre än jag trott när de gäller att bli snittad. Det blev ju inte alls som jag hade tänkt mig eller planerat. Hade ju velat ha en tidig hemgång efter min förlossning, men de gick ju inte pga snittet och den akuta situationen som blev. Så att ligga där i 4 dagar var extremt jobbigt och jag ville bara hem till mina stora prinsessor.
Tanken var först att vi skulle få komma hem på tisdagen efter att hon fått göra ett EKG och vi pratat med läkaren men de blev inte så dels för dom hittade en liten avvikelse och dels för att hon gått ner
11 % och gränsen går ju vid 10%.
De var som att slå undan benen på mig för jag ville bara hem just då. De skulle extra matas och de skulle ammas en massa. Enligt mig kunde jag gjort den biten hemma istället för att ta upp ett rum för någon som behövde de bättre med tanke på hur fullt de var på både BB och förlossningen. Men jag fick extra mata på flaska och amma som en tok för jag vägrade stanna. Onsdagen kom och de skulle göras ett extra EKG. De visade fortfarande en avvikelse så de bestämdes att de skulle tas lite infektionsprover och nått prov som mäter nått på hjärtat.

Där bultade hjärtat som bara den och jag var så nervös, känslor och tankar kom upp från när vi fick beskedet om Almas hjärtfel när hon var nyfödd. Skönt då att Fredric och Alma var där med oss.
Hade de visat nått avvikande vet jag inte vad vi gjort, men nu visade allt att de var okej på proverna vilket känns så skönt och då fick vi åka hem för hon hade även vänt i vikten igen.
Så Skönt.

Dessa känslor hade jag där och då. Att känna en känsla av att man bara vill hem men inte får åka hem, det kändes där helt galet i kroppen, troligen pga av alla känslor och tankar efter allt man gått igenom. Hormonerna som spelar En ett spratt i kroppen.
Men jag förstår även läkarna och barnmorskornas syn på att dom ville ha kvar oss. Nu i efterhand när man fått tänka igenom allt, men man vill ju alltid hem så fort som möjligt när man ligger på sjukhus. Sån är jag i alla fall.


Personal på BB var verkligen fantastiska och helt underbara allihop. Tog sig alltid tid trots att man konstant hör lamén gå från alla håll och kanter. Att man kunde känna att man få ändå den tiden man behöver kändes så kanon.

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - Klicka här

Likes

Comments

Tiden går så snabbt och snart är Elsa 3 veckor. Dessa veckor har bara sprungit iväg och jag kan inte riktigt hänga med. Hon växer och går upp fint i vikt. Igår damp de även ner en kallelse till Barnkliniken för mer koll och utredning av de avvikande EKGt och Ultraljudet för de lilla som hittades. Känns skönt att de ska utredas och vi hoppas att de har försvunnit av sig själv.

Buster passar "lillasyster".💜💜💜💜

Likes

Comments

Bästa dagen på hela veckan är äntligen här. FREDAG!!!
Vi har nu en helg framför oss där vi ska mysa och njuta av varandra.

Elsas mage är bättre med miniformat dropparna men sover ändå oroligt på nått sätt och vill ligga på mig eller väldigt nära så min sömn är minimal på nätterna. Jag vet inte hur jag ska få henne att sova bättre. Har ni några tips?

Idag ska de fixas lite hemma och sedan ska Nellie rida i eftermiddag och jag ska ta en promenad med Mackan. Annars ska jag försöka vila lite när Elsa sover och Alma leker.

Likes

Comments

Ännu en höst dag som startar med blåst och regn. Vill ha sol och vackra färger, få känna den lilla värmen som solen ger.

En natt där lilla Elsa haft de jobbigt, inte kommit till ro alls. Men nu på morgonen har jag en go glad bebis igenom sovit ett par timmar efter klockan tre. Får nog köra miniformat droppar även på natten och hoppas de hjälper. För i natt har hon legat och tagit i och pruttat som bara den.

Nu blir de kaffe och alvedon för att se om huvudvärken kan försvinna. Nästan lite migrän kännings huvudvärk som men största sannolikhet beror på sömnbrist och lite små stress.

Ha en bra förmiddag.

Likes

Comments

Den 23 september var som vilken dag som helst här hemma, jag städade och fixade en massa. Men var väldigt trött och kände mig nästan sjuk, tänkte dock inte så mycket på de då jag hela veckan haft ont i magen samt ont i huvudet så tänkte typ att de är nog en förkylning på gång eller bara tröttheten som spökar.
Framåt eftermiddagen när vi ätit och sånt kände jag mig ännu sämre så tog en lång dusch och sen la mig i sängen och kollade på film med barnen och hade de riktigt mysigt. Framåt halv åtta tiden tog jag mig ut till soffan och vi skulle ha lite mysigt tillsammans och kolla på Duellen och tävla mot varandra. Kände mig som innan på dagen, varken sämre eller bättre, men mitt i programmet halv nio typ skulle jag gå på toaletten. När jag kom in på toaletten så gick vattnet, tillsammans med massa blod, de fortsatte rinna blod och fostervatten. Men tänkte att jag ringer förlossningen och dom bad oss komma in. Kände mig just då ganska lugn och vi gjorde oss klara, ringde mamma som stått stand by för att ta barnen och hunden.

Precis när jag pratat med förlossningen så känner jag att nått är fel och går in på toa igen och då rinner de massor med blod blandat med fostervatten. Vi alla (mamma har nu kommit) inser att jag nog inte klarar av att sitta i en bil och att de med tanke på allt blod nog är riktigt illa så Fredric ringer 112 som kommer med blåljus på 4 minuter. Har ännu ingen smärta mer än lite mensliknande värk som jag haft under en lång tid. Dom vill ha ner mig snabbt till ambulansen ifall nått skulle hända, och så vi fick komma iväg så snabbt som möjligt.

Nu är klockan liten innan 21.00 och vi åker iväg som en prio 1 med blåljus genom Blomstermåla.
I ambulansen bli mensvärken värre men inte så jobbig ändå, de sätts nål och jag får dropp och de kontrolleras med blodtryck hela tiden. Väl på sjukhuset kommer barnmorskor och undersköterskor snabbt och tar emot mig. Jag undersöks och den tas prover. Har lugnat sig med blodet och jag känner mig lugn. Dom sätter då CTG och vi ligger med den en tag. Efter ett tag kommer de in en Barnmorska som förklarar att hjärtat ser fint ut och att de ska bli bebis under natten. Skönt tänkte både Fredric och jag, dom ville dock att vi skulle ligga med CTG en stund till för bebis hade inte rört sig så mkt så dom ville ha en bättre kurva på henne.
Bara 5 minuter senare kommer de in en läkare och vill undersöka mig, för dom vill ta prov för att se vart jag blöder ifrån, hon tar både vul och vanligt ultraljud. Men de ser okej ut, så hon fixar så vi får ett förlossningsrum för hittills har vi bara varit i ett litet undersökningsrum.

När vi kommer in på förlossningsrummet och jag bytt om sätts det ny CTG och vi installeras och de känns ändå tryggt. Men bara en stund senare tycker fortfarande läkaren att bebis är för lugn och att hon nog är mer påverkad än dom trott så hon vill sätta en elektrod på huvudet i stället och samtidigt "reta" upp henne lite. Men hon når inte huvudet ordentligt och hon lyckas inte reta upp henne. Istället börjar jag blöda massor och då ekar orden genom rummet. De blir akut kejsarsnitt och på några sekunder fylls rummet av massa människor och jag får nålar här och där. Jag bryter ihop nästan och inser att de nog är ganska allvarligt med oss i alla fall. Så på några minuter befinner jag mig på operation och Fredric har fått slänga på sig de snygga gröna kläderna.
Jag får en spinal bedövning och blir snabbt bedövad och efter några sekunder så känner jag att jag försvinner bort, då sjunker mitt blodtryck drastiskt och jag börjar spy och må riktigt dåligt. Efter någon minut när dom gett mig nått mot de och satt på massa syrgas så sätts snittet (dem hinner knappt få upp skynket mellan mitt huvud och operations området. En minut senare hör Fredric och jag bebis skick och vi kan pusta ut, för som alla vet så är ju de helt underbart att höra precis när dom kommer ut.

Elsa tas emot av Barnmorskan Linda som visar upp henne snabbt för mig, sedan springer dom ut med henne till barn rummet och Fredric följer med. Under tiden opereras jag klart och de tas bort en cysta på äggstocken och dom tar ut moderkakan som visade att de var den som lossnat där av de kraftiga blödningarna, så jag hade aldrig klarat att föda vaginalt. Så jag tackar Läkaren som var envis och gjorde alla undersökning för hon hade en magkänsla av att nått inte var bra.
Efter en stund kommer dom in med Elsa igen och jag får röra henne lite snabbt och se att hon mår bra innan Fredric får gå upp till BB och invänta mig. Jag körs sedan till Uppvaket där jag får bara i 2 timmars till bedövningen börjar släppa och blodtrycket var okej.

Körs sedan ner till BB och jag får träffa Elsa och Fredric, vi får vårt fika och kan sitta och njuta av vår fina dotter och prata igenom de som hänt de senaste timmarna. Helt galet va fort de kan gå. Ibland är de tur man inte vet va som ska hända.

Elsa föds kl: 23,36 den 23 September
De trodde jag inte när jag satt hemma i soffan halv nio på kvällen och hade familjemys.


Detta är en berättelse som av de jag minns. Allt hände så snabbt och jag har nog inte fattat riktigt ännu. Jag är glad att allt gått bra och att alla underbara människor på förlossningen och BB tog sig tid trotts kaos och massa folk som skulle föda samtidigt.


Tänkte att jag kommer skriva ett inlägg om känslor och mina tankar under hela förlossningen. Jag har nu haft lite distans till allt och känner att de kan vara bra att ventilera tankarna lite och jag delar gärna med mig av de till Bloggen.

Likes

Comments

Hello!
Igår var de en härlig dag så vi åkte ut ner till havet och grillade korv till lunch tillsammans med mina föräldrar och min syster. Riktigt mysigt och uppskattat av alla. Sedan blev de lite mys hos mamma och pappa innan Sara åter igen skulle åka tillbaka till Stockholm. Dagarna går alltid så snabbt när hon är hemma.
Men snart kommer hon igen och vi längtar massor.

Idag är de Måndag igen och idag gick Fredric tillbaka till jobbet efter sin pappaledighet. Men de ska nog gå bra här hemma. Visst känns de lite konstigt men vi kommer nog in i våra rutiner snabbt. 

puss på er.

Likes

Comments

Hello!!
Varför går helgerna så snabbt? Redan söndag och den 8 oktober. Höstens färger träder fram mer och mer och kylan tränger sig på. Vi får hoppas på en fin höst med sol.

Igår hade vi lite kalas för mamma som fyllde 50 år i veckan. Med lite middag och tårta samt paket öppning. Mysigt och en glatt överraskad mamma.

Idag är de än så länge sol ute så idag ska vi ut i skogen och grilla korv och ha de lite mysigt nu när syster yster är hemma på en kort liten visit. Känns roligt att hon tar sig tid att komma hem ich mysa med Elsa och dem atora barnen. Hoppas hon kommer snart igen 💕

Nehe nu ska jag fortsätta njuta av min kopp kaffe innan Elsa pockar på uppmärksamheten och ska ha mat.

Den här tavlan pysslade tjejerna ihop igår till mormor och morfar som en present. Riktigt uppskattad var den och tjejerna var så nöjda med den. 😍

Likes

Comments

Tog en härlig promenad till stallet i de otroligt fina vädret. Elsa sover gott i vagnen och har gjort de en bra stund nu när jag grejjat lite i stallet och pappa Fredric fixat med båtkärran.

Nu sitter jag här i solen och njuter och inväntar min mockhjälp Nellie som slutar skolan nu.

Vi ska sen handla lite fredags gott och sen ta in hästarna innan de är dax att baka lite. De blir en marängtårta med choklad som vi ska njuta av i morgon när mamma och systeryster kommer hem få mamma ska firas.

Ha en fortsatt fin höst fredag och njut av solens strålar. 🍁🍂🌞☀

Likes

Comments

God morgon.
Äntligen har skrutt Elsa somna efter att ha varit vaken mellan 04.00 och 07.00 typ. Riktigt seg i huvudet är jag men med en kopp kaffe och lite mys med stora tösen i soffan innan hon ska till skolan så känns allt så underbart.

Idag sägs de att de ska vara kanon väder så vi hoppas de stämmer så vi kan vara ute och mysa lite, även ta en promenad och fixa stallet.

Igår var vi på BVC med Elsa hon hon har gått upp bätte bra denna veckan. Nu väger hon 3660 gram. Skönt att ammningen fungerar och att hon går upp så fint nu efter dippen efter förlossningen.

Min kropp känns okej dock har jag lite ont i såret till och från samt att jag fortfarande är lite svullen men de lägger väl sig med tiden. Är dock lite orolig över hur ärret kommer bli då dom fick skära i ett gamal ärr efter en gamal titthålls operation så de blev inte bätte fint när dom skulle sy i hop. Jag hoppas att de kryper ihop och blir mindre för nu är de som ett veck då dom lagt ärr huden omlott typ. 😟

Hoppas ni får en fin dag.

puss på er.

Likes

Comments

Dagarna rullar på och jag känner mig lite bättre i kroppen, dock sjukt trött och kan somna ståendes känns det som. De är troligen för mitt dåliga järnvärde som var nere på 70 innan vi åkte hem från BB. Jag käkar järn och hoppas de ska vända, ska se om jag kan gå och ta ett järnvärde om någon vecka på VC. Är de fortsatt superlågt får jag nog be om hjälp. Fick ändå en stor påse järn för att kicka igång kroppen att repa sig efter allt.

Elsa är så duktig liten tjej och gör inte mkt väsen av sig. Idag har vi haft en lugn dag hemma och en liten tur till stallet efter att syskonen kommit från skola och dagis. Tjejerna hjälpte mig jätteycket med mockning och fix.
Bästa flickorna.

Likes

Comments