God morgon!
Sol utanför fönstret men kallt som sjutton. Sitter i soffan just nu och njuter av en kopp te för att kurera halsen.

Ungarna ska iväg till skola och dagis och jag ska träffa jobbarkompisar för fika och skvallersnack. Ska bli skönt att prata och njuta samtidigt av en go fika.

I eftermiddag blir de handling på City Gross och en runda in på 157 för att köpa lite nytt till barnen... Samt in på rusta för att köpa lite garn så jag kan färdigställa filten till Alma sedan är tanken att jag ska göra en AIK filt till min bror. ;)

Mrn nu ska jag kicka igång denna dag.
Puss Malin

Nellie lite blåslagen efter gårdagens incident i skolan. Idag ska hon till Tandis för att laga tanden.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagarna rullar på och livet flyter i en hel dundrande fart just nu trotts min sjukskrivning. Jag försöker förgylla dagarna med positiva saker och njuta så mycket jag bara kan.

Igår tisdag var jag på sjukhuset på Neurolog kliniken för att se om dom hitta nått på mig som kan orsaka min yrsel men även den läkaren trodde att det berodde på graviditeten men diskuterade även andra långsökta alternativ. Vi bestämde att inget göra då jag ändå mår ganska okej nu och han rådde mig till mkt vila och inga tunga luft då ansträngning förvärrar yrseln. Kommer jag vara fortsatt yr efter förlossningen kommer det göras andra utredningar men förhoppningsvis så kommer jag slippa de om yrseln har med graviditeten att göra. Ändå skönt att det inte är nått allvarligt som dom hittar.

På kvällen var det Tisdagslektion för Nellies del och de var hoppning på schemat denna veckan. Mycket att tänka på med inslag av volter och att rida noga vägar. Mycket nyttigt och en trött Nellie som lotsade runt en go Baileys som hoppar stort och har lite bortom på hinder. Men Nellie rider honom bra och älskar honom.

Idag har jag haft en down dag, trött i kroppen och åkt på en förkylning som satt sig på halsen och öm i hela kroppen så har vilat massor medans barnen varit på skola och dagis.
Nellie åkte ut för en incident i skolan idag och kom hem med ett skadat finger och sår i pannan samt en utslagen bit tand. :( En helt oskyldig incident som kunde hänt vem som helst men allt är utrett och Nellie på efter omständigheterna bra, i morgon blir det ett tandläkare besök för hennes del för att laga tanden.

Min tappra stora tjej.

I morgon är det redan torsdag och då har jag bestämt träff med ett par jobbar kompisar för en fika inne i Mönsterås. Känns skönt att komma ut lite och få höra lite skvaller.

Hoppas ni får en fin kväll.
Puss Malin

Likes

Comments

Babyboxar man kan få gratis som gravid.

Igår klickade jag lite på nätet och hittade 5st gratis boxar med lite smått och gott i som ska hämtas till bebis.

babybox.se
🌺 Bli medlem och följanvisningarna så finns där tre stycken gratis boxar.
där finns babyproffsens, loydsapotek och apoteksgruppen.
🌺 Gå in på apotek hjärtat och bli medlem så kan du beställa en gratis box där oxå.
🌺 Gå in på liberos hemsida så kan du få en box från grav vecka 33 som meddelas på sms. Libero är även toppen där man kan samla bläjkoder och få kanon erbjudanden.

Tips och man kan spara några slantar på oljor, krämer och annat smått och gott.

Likes

Comments

Måndag morgon och vardagen har återfunnit sig. Lovet är slut och nu ser vi fram emot att våren ska komma med lite värme och sol efter en tid med kyla , regn och blåst. Stor tösen är i skolan och Lillskrot och jag slappar i soffan med platt mys och en stor kopp Te.

Får se vad dagen har att bjuda på men blir ju lite stall mys och sånt. Ikväll ska vi hämta ett nytt vitrinskåp och en ny tv bänk. kommer bli så fint!

Ha en fin dag.
Puss Malin

Likes

Comments

Helg och en fin morgon här i Blomstermåla,  solen skiner och fåglarna kvittrar.
Idag är det fullt upp med dop först och sedan en lång bil resa till Karlskrona för kalas. Känner på mig att min kropp kommer skrika ikväll.
Men nu på morgonen ska jag ladda batterierna med lite stall mys.

Igår var en bra dag, ungarna lekte och var goa de grillades till middag och mös i soffan på kvällen.

Njut nu av dagen allihop.
Puss Malin

Likes

Comments

Ny vecka idag. Vilket innebär att jag nu är i vecka 17.

Mina tankar om den gågna veckan:
Faktiskt en helt okej vecka där jag mått ganska bra. Påsken var mysig och jag kunde vara med hela dagarna utan att behöva vila men sen var jag helt slut på kvällarna och mådde då inte så bra men de var de värt för att så mysa och vara tillsammans med min familj så mycket. Hade ett otäckt svimnings anfall förra fredagen, men de gick bra och jag hamnade rätt eller vad man ska säga.

Den kommande veckan:
Jag hoppas att den kommande veckan ska vara minst lika bra och att jag kan få svar på lite frågor när jag på Tisdag ska till Neurologen. Känns bra att få komma dit så dom kanske kan hitta nått som min MVC läkare missat eller så går jag därifrån utan svar och får acceptera att jag kommer få vara yr och må så här tills lill*n är ute.

Fakta från 1177

Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet.

Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom.

Nu börjar också fosterfett att bildas. Det ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden.

I gravidkroppen

Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna – tandköttet blöder lättare, näsan kan vara täppt och det är lätt att få näsblod. Det är bättre att använda koksaltlösning mot nästäppan, än nässprej. Koksaltlösning finns som sprej och pipetter.

Ökad blodmängd i kroppen gör att många svettas mer än vanligt. Läs mer om vanliga graviditetsbesvär.

Funderingar och tips

Under de närmaste veckorna brukar det vara dags för ultraljud. På ultraljudet går det att se barnet. Många upplever att de först nu förstår vad som försiggår i den växande magen. På en del mottagningar kan du köpa en bild eller video att ta med hem.

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljudsundersökningen i graviditetsvecka 17-20 är den vanligaste formen av fosterdiagnostik och den är frivillig. Med ultraljud kan undersökaren beräkna barnets storlek och utifrån det fastställa ungefärlig tid för förlossning. Hen tittar även efter om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. På ultraljudet går det att se barnet på en bildskärm. Det går att se armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Många tycker att barnet blir mer verklig i samband med ultraljudsundersökningen.

Om en influensasäsong närmar sig rekommenderas du som är gravid att vaccinera dig någon gång efter att ultraljudsundersökningen är gjord. Barnmorskan kan informera om vad som gäller..

Likes

Comments

Jag jobbar ju inom vården och har gjort i snart 8 år. Detär en okej yrke och jag trivs med jobbet i sig men man blir mörkrädd ibland pga all stress och allt man ska kunna, jag är utbildad undersköteska vilket innebär att jag ska jobba när och ta hand om brukarna. Man ska idag göra så extremt mycket pappers/data arbete man ska göra så mycket som man inte fick utbildning på när man utbildade sig?
Idag när man jobbar inom äldrevården ska du kunna allt tydligen. Jag kan inte göra allt eller vara överallt!!!

Jag var ju och hälsade på på mitt jobb idag och jag for illa av att höra hur jobbigt dom har de och hur illa dom mår. Man ska inte behöva jobba ensam eller bli lämnad med sju boende vid morgon arbetet som pockar på uppmärksamhet allihop samtidigt. Det är sjukt att de ska behöva vara så orättvist. Vi jobbar med människor inte några maskiner. For så illa som sagt idag när dom berättade att de blivit värre. Känns ju inte så peppande att komma tillbaka till kaos och extrem stress.

Är det så här de ska vara nu inom vården?
Vart är vi på väg? Utvecklingen sen jag började jobba som vikarie för 8 år sedan minns jag att vi vikatier slogs om de pass som fanns att få. Idag finns de inga vikarier. De är skrämmande och långtids sjukskrivnings procenten stiger. Jag önskar jag kunde vet att de blir bättre och att de är ett yrke att satsa på men de ser mörkt ut tycker jag. Jag utbildade mig för att jag ville jobba med människor och hjälpa. Men hade jag fått göra om de valet idag skulle jag välja något annat. Tragiskt men sant!!

Mitt råd till er, Stå på er och våga säg emot och bobba inte ensam. Tänk på er kropp och er hälsa ni ska orka jobba länge och de är ingen som tackar er för att ni jobbar ensam och sliter ut er.

Några tankar från mig!!
// Malin

Likes

Comments

På förmiddagen åkte jag och mini minikärlekar till mitt jobb för att lämna sjukintyg och hälsa på. Ble. kvar en bra stund. Härligt att träffa sina goa jobbar kompisar.

Barnen tyckte nog att buss resan var roligast. 🙈

Annars har de varit en lugn dag med lite stallmys och borstning på hästarna. Nu inväntar vi mannen i huset så vi kan åka till Kalmar sedan och fixa lite ärenden.

Ha en skön kväll alla fina!
Puss
Malin

Likes

Comments

Det går med rasande fart mot semestern och ännu har vi inte så mycket planer för sommaren. Har bokat plats på Böda ett par nätter i Juli. Annars inget så just nu som är spikat, så just nu sitter jag och kollar runt lite på olika saker man kan hitta på.


Stående/måsten varje sommar.
Astrid Lindgrens Värld - Blir iaf 1-2 gånger då barnen älskar det och ja även vi vuxna tycker om att gå och strosa där i den vackra underbara miljön.
Dagar på Öland.
Åka runt på Öland och ta dagen som de blir.

Är lite sugen ny på att åka till Västervik Resort och antingen ta med tälten eller hyra en stuga. Dom har mycket aktiviteter för barnen så som vattenland och underbara lekparker. Detta är bara tankar jag har i huvudet och har inte nämnt något.
Är så svårt att planera då man måste rätta sig efter Fredric och hans tävlings säsong med Tractorpulling teamet. De är mycket tävlingar och däremellan är det massa meck och annat så planeringen får bli efter honom.


Lysingsbadets Vattenland.

Bödas underbara sandstrand

Vad har ni för planer i sommar?
har ni några tips för barnfamiljer som är värt att åka till?

Likes

Comments

Hejsan!
hoppas att er påsk har varit bra och att ni ätit god Påsk mat och massa godis. Min påsk har varit lugn och mysig precis så som det ska vara enligt mig. Umgåtts med familj och myst med mina älskade flickor.
Denna veckan har stortösen påsklov så denna veckan blir de mys och bus så mycket kroppen orkar med. Ska fixa lite hemma samt försöka vila en stund nu på förmiddagen för i eftermiddag ska Nells rida först Halifaxen och sedan har hon sina vanliga tisdagslektion på Udden så eftermiddagen är fullspäckad så lite vila måste hinnas med om jag ska orka.
Känner mig verkligen som en kärring på 80 bast i kroppen ibland och det är hemskt att behöva planera in vila i sin vardag.

Hoppas att ni får en fin dag! Ska nu planera lite kommande inlägg samt ta tag i dagen!
Puss på er!

Likes

Comments