Header

Jag brinner för musik och för att hjälpa andra. Musikhjälpen är mitt allt! Jag kollar detnästan dygnet runt och har stöttat det i flera år. I år är även lilla Oscar Zia ambassadör och då blir det ju lite extra att hänga i granen! Jag har skänkt pengar. Gör det du med! 

Nouw och dess bloggare har gått ihop för att samla in pengar för musikhjälpen.

Ni kan se hur vi ligger till och man kan även skänka pengar här: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/nouw

Årets tema
Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken, de senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Men det går att göra skillnad. Genom att jobba förebyggande kan konsekvenserna av katastroferna lindras och människoliv räddas. Därför blir årets tema i Musikhjälpen ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”.

Vad kan pengarna räcka till?
- 50 kronor kan räcka till cement för att bygga grunden till en säker toalett som kan stå emot översvämningar.
- 100 kronor kan räcka för att utbilda en bondefamilj i Östra Afrika i klimatanpassning för att kunna bruka jorden trots torka och slippa flytta från gården
- 200 kronor kan räcka till att plantera tio träd som kan vara livsviktiga genom att de kan suga upp vatten vid en översvämning och hålla jorden bördig vid torka.

Likes

Comments

Jag förlorade mig själv i tidig ålder till musik. Jag kommer ihåg när jag var yngre. Satt och lyssnade på Bieber med mina vänner och dog för att han var så snygg och sjöng så himla bra. Jag var helt besatt av honom i flera år. Musiken som flödade ur mina hörlurar sjönk djupt ner i benmärgen på mig. Jag kunde alla låtar, alla takter och all mening bakom texterna.

Idag vet jag hur ytligt allt var. Allt i musikindustrin handlar om pengar. Allt ditt favoritband eller favoritartist gör är för att dra pengar till skivbolag. Jag tycker det är fruktansvärt. Jag har förlorat mig i One Direction. Ja jag kan alla låtar, jag har alla parfymer och bryr mig så mycket om dessa fyra killar att jag vet precis allt om dom. Jag har länge velat jobba inom ett skivbolag och jag vet att jag antagligen kommer göra det. Men jag vill göra det för en bra anledning. Jag tänker inte tvinga små stackars människor att hålla sig i garderoben eller sälja saker dom inte är med på. Jag vill kämpa för att en industri ska ren, ingen rasism, ingen mobbning och bara musik. Jag vill ha en fri musikvärld. Den som jag förlorade mig själv i vid tidig ålder. Musik är jag, mitt liv och blodet som pumpar i mina ådror. Jag tror på att jag och min generation kan skapa denna fria musikvärlden vi drömmer om.

Det går inte en timme i vaket tillstånd utan musik. Texter betyder massor eller inget. Precis som människor. Låtar kommer och går, låtar förändras efter vilket humör du är på. Men musik är hela jag.

Sjunga eller spela instrument ligger inte inom mitt begåvningsområde. Men jag sjunger i duschen, jag sjunger högt på mitt rum och skriksjunger varje gång jag är ensam. Ni vet när man har en favoritlåt som är så bra att man vill tvinga allt folk i världen att lyssna på den? Man vill skrika slut på sina lungor till texterna! Då mår jag som bäst. Bra musik leder till ett bra mående för mig. Musik är skönt för själen. Så nu ska jag lyssna i timmar på mina favisar. Godnatt alla fina musiklyssnandes människor!

Likes

Comments

Ångest. Det där svarta stora molnet man aldrig pratar om. Det bara finns där, precis som oron som ligger där i magen och skaver och ensamheten som ekar i huvudet. Det är natt och återigen ligger jag här, 04:00 och stirrar i taket.

Ska jag vara helt ärlig så ligger jag i sängen och lyssnar på the killers och the fray. Det är en av mina stora belastningar. Deras låtar har funnits där för mig och verkligen hjälpt och stjälpt mig genom mycket. Man bara får den känslan av oro och lugn på samma gång. Lugnet för att man vet vad som pågår och oron för att man vet var det leder. Det blir en sömnlös natt med många tårar.

Trots sömntabletter och antidepp så finns den alltid kvar. Ångesten, oron och ensamheten. Det är inpräglat i märgen. Hur många nätter jag än sover så vet jag att de står i dörren och väntar på mig. Väntar på att vid första stund av svaghet sluka mig hel och hålla sig kvar tills det rinner blod från mina trötta händer i kampen om att ta sig loss.

Jag mår dåligt. Jag står för det, mina ärr står för det och min skeva verklighetsuppfattning står för det. Kalla mig inte lat, säg inte att jag skolkar och kom inte och skrik på mig för att jag missat ett grupparbete.

Jag kan inte hjälpa vad som lever inuti mig. Jag kan inte stoppa ångesten från att stänga ute min omvärld. Jag kan inte stoppa ångesten som med för lite sömn jämnar mitt självförtroende och hopp med marken och gör allt jobbigt. Jag kan inte hjälpa att jag är sjuk. För det är just vad detta är. Jag är sjuk. Jag kämpar för att bli frisk. Jag kämpar mig blodig för att inte slukas av mörkret. Men jag kan inte göra mycket mer än att kämpa. Tänk en gång till innan du skrattar åt mina ärr eller kommenterar min skolsituation, för jag är tusen gånger starkare än vad jag var innan mörkret tog över. Jag är påväg tillbaks och jag hoppas du ser min styrka.

Likes

Comments

Jag julpyntade i tisdags. Jag är redan trött på julen. Det är en sak jag aldrig trodde man kunde tröttna på. Men varje år är det samma visa. Julmusik och julpyntet ska upp i november. För sen hinner man knappt blinka innan julen är över.

Utan jullovet skulle folket känna sig som löven på marken, som fiskarna i kyldisken eller som köttfärsen på din tallrik; död. Varje år firar vi jul, inte för att vi har en tro. Utan för att vi är lika giriga som alla andra. På tvn visas det julfilmer om ledsna människor som räddas i tid till julen. Vi kollar på den stackars pojken som glöms och lämnas Ensam Hemma för att påminna oss om att vi inte är glömda. vi kollar på Kan Du Vissla Johanna för att påminna oss om att vi inte behöver blodet gemensamt för att vara släkt. Vi kollar på julkalendern för att räkna ner till julafton. Kvällen där man samlas med sin familj och släkt. Vi bänkar oss framför Kalle klockan tre och gud nådig om du säger ett knyst. Till ljudet av kalles majsätande så mins vi julaftnarna från när vi var små. Storslagna jular med högar av paket och fat av mat.

Man äter tills man mår illa, sitter i det kalla fönstret och kollar efter den röda tomten vi vet ska komma. Vi öppnar klapparna, ler på alla kort eller gråter för att julen är en besvikelse igen. Julen är en jobbig tid för alla. Men utan julen så skulle vi Svenssons inte må bra. Vi behöver fira något när solen står som mörkast på himlavalvet. Så fira julen, tänd alla lyktor, alla ljus och alla ljusslingor. Visa mörkret att du inte gett upp än. För vet ni vad? Från och med julafton kan det bara bli ljusare. Och gud, jag kommer fira för att visa att jag fortfarande står stark. Låt ingen slå ner dig, du är stark och jag vet att du klarar denna julen också. Om det är en tröst, du fixar dina egna julaftnar om några år.

Likes

Comments

När man bara försvinner. Här sitter jag, hemma från skolan. Nässelutslag över hela kroppen. Men jag är glad. Idag finns det inget annat än lycka. Jag har nässelutslag i munnen, det kliar, svider och sticker. Men det gör mig inget. För idag är en bra dag. Wilma har varit här, mitt rum är städat, min säng är nybäddad och jag har fått lovat de ändringarna jag sökt. Allt löser sig.

Hösten är alltid jobbig för mig. Kanske för att sommaren är slut och man inser att man har ett jävla år av plugg kvar tills man äntligen kan sola, bada, bli full innan lunch och fly staden man bor i utan att någon kan säga något. Hösten är fina färger, kalla nätter och svarta morgnar. Det är tiden då alla djur är kloka nog att fly vardagen medan vi Svenssons sitter fast i vår trista vardag. Löven tappar färg, faller långt och ruttnar innifrån. Ungefär som folket som springer till bussen varje morgon för att få de extra fem minuterna i sängen. Man blir trött, sliten och på dåligt humör.

Jag vill ha julafton, nyår och påsk. Jag vill ha valborg, midsommar och varma nätter. Det tar tid, men det kommer. Så till alla stressade själar där ute vill jag bara säga : Ta det i din takt, det gör inget om skolarbetet blir sent en gång. Det gör inget om du försover dig en dag. Du kan göra detta, jag vet att du fixar det. För detta är höstens mörka spel, men det vänder snart. Håll ut!

Notera nässelutslagen överallt.

Likes

Comments

Perfect är One Directions nya singel. Den är sjukt bra och jag älskar verkligen deras nya sound. You should give it a listen även om du inte gillar pojkband.

Ikväll är det Grey's Anatomy så är helt off. Men snapa med  mig! Heter @ Malinsdotters på snap, lägg till mig och var gullig haha. Kramar, Juni

Likes

Comments

Hej finisar! Idag var jag i skolan. Hade danska i en evighet. Danska är så sjukt svårt att lära sig för det låter som att man går på badsalt när man pratar haha. Det är grötigt och jobbigt. Men valde det framför tyska då jag haft det innan och hatade det.

Efter skolan så följde fina Julia med mig till söder, jag klippte mig och blev fett nöjd! De klippte 4cm. Det är fett mycket.. Men det är så slitet så behövde egentligen klippa ganska mycket till men vill inte ha kort hår.

Nu är klockan halv sju och jag ska kolla på Scandal säsong 2 och sen sova för jag är sjukt trött! Hoppas ni hade en bra måndag! Kramar, Juni

Likes

Comments

Jag är så jävla trött på halloween. Varit på tre hallowwenfester, gått ut och festat och sovit. Jag höll i den ena festen och det blev kaos. Min kompis slängde ut hälften, jag fick något konstigt i mig och jag har aldri kännt mig så borta som den kvällen. Det jag kommer ihåg av lovet har varit toppen, tror jag!? 

Igår var jag på sofiero med mormor och kollade på ljusshowen. Det var riktigt mysigt! Annars i veckan har jag gjort om på mitt rum, färgat mitt hår, shoppat och chillat. Lovet har sprungit förbi som vanligt. Längtar nu som fan efter julen. 

Hoppas ni alla haft en bra vecka med en massa fina minnen. Kramar, Juni.

Likes

Comments

​BABES! Detta är vad jag lyssnar på just nu. Fina och bra låtar. Min absoluta favorit är Perfect med One Direction. Det mysiga med hösten är ju att alla löv byter färg, att alla kändisar släpper ny musik och att varm choklad blir standard en kall kväll. Ska försöka mig ut med kameran idag. Mår riktigt dåligt men snart är hösten över. 61 DAGAR TILL JULAFTON? Jag är riktigt redo. 

Det känns som att jag missat halva hösten, förra veckanvar allt grönt och nu ligger alla blad på marken i väntan på att blåsten ska föra dom vidare. Det är dags att byta header så ska försöka ta lite bra bilder nu någon dag. Jag är ju faktiskt blond igen!

En massa kramar, Juni

Likes

Comments

Det här med lov. Det är bra! Som vanligt så dricker man bort sina hjärnceller och lever livet.

Fredas? kommer inte ihåg haha. Lördags? Jag var med Shelby & Fanny på mina småsyskons halloweenkalas. Det var fett mysigt. Efteråt så drog vi till Martin och festade. Söndag var igår och då myste vi halva dagen, sen åkte Shellan hem och jag kollade solsidan och EMA's. Mtv's awardshow för euorpa. I år var EMA's i Milano och det var väldigt bra gjort. Inga fel, inga problem och Justin Bieber vann hela 7 awards? Tyckte att andra kändisar förtjänat det bättre men what to do. Idag har jag varit hos tandläkaren & doktorn. Hatar verkligen tandläkaren, får fan panik varje gång.

Nu ska jag faktiskt sova tror jag, höstvädret gör mig så nere och trött. Hade jag kunnat hade jag sovit bort halva mitt liv. En massa kramar, Juni

Likes

Comments