Lasse var så fin idag. Hon har ju vilat i två dagar så jag hade förväntat mig en pigg, spring, okontrollerbar och busig Lasse. Men hon var pigg på ett positivt sett som gick art hantera fint. Jag och klara skrittade ut först i typ 25 minuter och sedan red jag nästan en timme i ridhuset.

Jag joggade henne bara lite lätt för att känna på henne i traven men dagens fokus blev mest på galoppen. Som ni trogna läsare vet är hon naturligt fin i galoppen men i ena varvet blir hon överställd och i andra helt rak och nästan utåt ställd. Men idag kändes hon liksidig och fin och gick relativt lätt i form och bar sig mer på bakbenen.

Vi jobbade lite med ökningar på diagonalerna och hon gick lika lätt att få fram som att samla. Vi avslutade med en volt i mer samlad galopp som sedan skulle leda till en galoppökning på diagonalen. Jag samlade henne såpass mycket så när jag skulle öka och tog en halvhalt innan så bytte hon rent vad det kändes. Haha, min gamla tant kan hon med. Hon är världens roligaste träningskompis. Lite kul innan vi flyttade hästarna till detta stallet vi står i nu lekte jag med lite enkla byten ute. Asså nu är det ju så att det inte är jag som kan utan jag försökt att ta till mig känslan när zara byter och försökt att få till den på Lasse. Hon byter ju oftast fint så något rätt måste jag göra.

Iallafall, det är vårt fall det närmaste bus vi kan komma men det håller vi oss bara till ute.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi missade totalt att det var hoppträning i ridhuset idag så jag hann inte rida innan. Dem började vid 6 och slutar tidigast åtta så vi valde att promenera hästarna istället. Att rida ute var knappt ens ett alternativ eftersom det har regnat hela eftermiddagen. Så Lasse fick vila igen.

Lite kul att man ser en tydlig kontrast när det gäller ordning och reda på hopp och dressyr folk, iallafall på parkeringarna. Vi hade programridning i lördags och då stod alla trailers fint uppradade men idag på hoppträningen stod dom som plock och pin.

Men eftersom stallet gick på ca två timmar idag och vi var rekordsnabba hann vi hem vid åtta tiden. Så jag har hunnit plugga en stund till psykologiprovet som vi har imorgon förmiddag. Känner mig relativt förberedd då det är ett analysprov men det känns som det kommer vara väldigt svår med eftersom vi får ha med anteckningar och bok så där känner jag mig lite kluven. Aja, önskar mig lycka till

Likes

Comments

Hej på er! Måndagen är slut och jag ska strax sova. Som planeringen löd skulle jag vara stalledig idag. Men eftersom majoriteten av familjen är sjuka så följde jag med klara till stallet och tog en härlig promenad ut med Lasse i typ en halvtimme innan det började mörkna. Tiden går så fort efter skolan, speciellt i stallet. Som sagt känner jag mig illamående varje kväll så blir svårt att fokusera på plugg och sånt. Så nu under kvällen har jag läst igenom min tyskaredovisning som jag egentligen skulle ha idag men som blev flyttad. Man blir nästan mer nervös när det blir flyttad hela tiden. Så just nu kryper det av nervositet i kroppen bara av att tänka på den.

Lasse var pigg och glad idag iallafall imorgon fortsätter vi på planeringen med träning!

Likes

Comments

Måndag: Lasse vilar jag är hemma och pluggar

Tisdag: Lasse ridas i ridhuset.

Onsdag: Lasse ridas i ridhuset med fokus på traven, ta hand om båda hästarna

Torsdag: Lasse vila

Fredag: joggingpass över bommar

Lördag: rida ut

Söndag: jobba

Likes

Comments

Hej på er! Igår lördag red jag bara ut på Lasse och sedan var vi på Ikea hela eftermiddagen. Är fortfarande lite sjuk så hade verkligen ingen energi när jag kom hem. Har även varit illamående i tre dagar. Idag söndag har jag iallafall varit i stallet från halv tio till typ halv två.

Lasse reds i paddocken och var fin. Lite pigg men faktist super lydig! Hon har nu sitt vanliga bett och trivs super på det så det fortsätter vi på. När vi kom hem från stallet började jag direkt plugga och lämnade in en debattartikel plus att jag skrev klart alla intervju frågor. Vid halv sju kom han som jag skulle intervjua som är kompis till oss. Så jag gjorde intervjun och har nu efter det bara lyssnat igenom inspelningen från intervjun och badad. Känner mig inte alls redo för måndag imon. Känner mig fortfarande illamående och har en tyska redovisning imon som jag inte alls vill göra.

Likes

Comments

Likes

Comments

Trotts att jag varit sjuk och borta från skolan en halv vecka så känns det otroligt skönt med helg.

Jag åkte till skolan imorse och kom hem strax
innan fyra. Satte då igång med att städa lite innan jag och pappa begav oss till stallet. Pappa gick med zara och jag red Lasse. Hon var väldigt fin idag! Hon var fin i skritten och ännu finare i traven vilket verkligen är ovanligt för henne. Hon kändes fin i munnen och relativt stadig. Lika så i galoppen! Så det var faktist riktigt kul!

Jag övningskörde även till och från stallet vilket med gick över förväntan. Har inte kört bil på kanske 6 veckor. Men klarade finfint av allt. Frågade pappa om jag fick boka uppkörning i veckan, hade ju varit skönt att få lite dispans eftersom jag bara fyller 17 i år. Vill ha körkort nu!!

Likes

Comments

Hej på er! Jag mådde verkligen så dåligt imorse . Vi skulle ha en idrottsredovisning i skolan så jag valde att åka till skolan trotts att jag verkligen kände mig sjuk. Det kändes som jag hade feber och svettades så för att inte dö av värmeslag tog som dumt var bara på mig min trench coat som jag frös i när jag sedan skulle hem under eftermiddagen. Men duktig som jag känner mig så stannade jag i skolan hela dagen. Känner mig bättre nu men fortfarande är jag förkyld.

Hemma efter skolan kikade jag och klara igenom massa gamla bilder och filmer på Lasse. Tänk att vi snart ägt henne i åtta år. Dom åtta bästa åren i mitt liv. När mamma kom hem åkte jag och hon till stallet. Lasse fick vila idag. Jag gick med henne i ridhuset och sedan fick hon jogga lite på linan fast på rakt spår. Hon var så busig, hon stegrade och busade några gånger, överskotts energi har hon sveriges piggaste 24 åring.

Zara promenerades bara med i ridhuset en stund. Eller ja, hon promenerar själv. Man släpper henne i ridhuset så går hon bara runt och efter en som en hund. Hon är galet snäll att ha lös. Hon bara svansar efter och gör allt man ber om inprincip.

Likes

Comments

Hej på er! Idag var jag tillbaka i skolan. Har mått bättre idag men känner att det inte är bra ännu. Skolan tog slut på den mesta energin. Men som tur var så var sista lektion inställd så vi slutade en timme tidigare. När jag kom hem sken solen och det var faktist relativt varmt ute. Så jag tog med hundarna ut på en promenad i nästan en timme.


När jag kom hem efter promenaden pluggade jag och sedan väntade jag in klara och mamma så åkte vi till stallet. Lasse reds i ridhuset. Hon har varit lite tjafsigt i munnen i typ två dagar och vi märkte ett skav från bettet på utsidan av munnen mer mot kinden. Lite svårt att förklara men vi tror det är det och att bettet liksom har tryckt på kinderna på henne och att det är därför. Självklart byter jag tillbaka till mitt tre delade favoritbett eller så rider jag på hacket ett tag. Hon var tjafsigt i skritten vilket hon nu aldrig är så det var inte likt henne alls. Men tur att vi förhoppningsvis hittade orsaken. Så imorgon blir det istället att se hur mitt vanliga bett sitter. Det är som sagt ett vanligt tredelat med fasta ringar men så att placeringen inte är på de stället. Annars får jag väll rida barbacka med halsring eller något?? ;) nja kanske inte, vi är inte riktigt mogna för det än.

Likes

Comments