View tracker

Asså fattar ni ens?! Jag förstår knappt själv! Jag åkte från skolan vid lunch och åkte hem och åt lunch och sedan åkte vi till stallet. Lasse fixades och lastades på transporten. Efter ett rullade ner mot Kungsbacka där Lasses veterinär håller till. Kan varmt rekommendera Kungsbacka djurklinik! Speciellt Kicki som är specialist på just hältor. Men vi gjorde vanliga checken med longering och Lasse hade blivit väldigt mycket bättre är räknat. Stor förändring och hon markerar bara ytterst lite ibland. Vi slapp spruta och medicin denna gången. Vi ska tillbaka om nästan två månader och tills dess får jag trava och galoppera! Vi passade även på att göra ppid checken som jag rekommenderar alla med hästar över ca 16 års åldern. Vi misstänker inget och året innan visade att hon hade väldigt fina resultat men man vet aldrig. Det går snabbt när det väl händer så bäst att handen i schack.

Vi var hemma från kliniken vid 5 efter att ha kört i rusningstrafiken i stan. Galet vad mycket bilar som inte kan hålla avståndet från transporten. Men när vi kom till stallet så fick Lasse äta en stund innan jag tog ner henne till ridhuset och skrittade henne där i 40 minuter.

Min lycka är maximal och jag känner en stor lättnad, kanske går våra mål fortfarande att uppfylla istället för att förbli drömmar. Still going strong

Likes

Comments

Hej på er!
Ännu en lång torsdag avklarad. Var i skolan kvart i åtta imorse och satt med datorn uppslagen framför mig och skrev på inlämningarna som snart ska vara klara. På morgonen skrev jag ett samhälls prov och redovisade mina intervjuer. Det gick väldigt bra! Som tur är så valde jag två personer med olika åsikter och tankar som var väldigt bra åt båda hållen så intervjuerna blev intressanta och inte så mainstream. Så det kändes bra!

Vid lunch hade jag mitt fruktade och sista simprov som jag haft sån ångest över att jag inte ska klara. Men det gjorde jag tillslut så nu är jag nöjd och kommer troligen aldrig mer behöva simma i skolan eftersom jag bara valt idrott 1 på gymnasiet.

Jag kom efter tre och tog det lugnt och sedan lagade middag till familjen sen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag somnade i soffan iallafall. När mamma kom hem åkte vi till stallet. Jag red Lasse i ridhuset och skrittade över lite bommar. Efter det biolightade jag henne på både bogen och benen.

Nu ska jag sova, ska bli skönt att vakna upp till fredag imorgon!

Likes

Comments

Denn dagen har gått i 180. Jag har en grym träningsverk från gårdagens pass på zara och det toppade jag med ett simprov idag. Ska ha mitt tredje simprov imorgon så hoppas tröninfsverken inte är allt för jobbig. Men iallafall, nör jag kom hem från skolan vid halv fyra så duschade jag och sedan lagade middag till hela familjen. Efter det åkte jag och mamma till stallet. Jag red Lasse i ridhuset och sedan linade zara i ridhuset och lär henne jogga av sig och springa av sig lite. Hon behövde nog det eftersom det är is överallt och som tur är så springer inte hästarna ute. Men för att bota stelheten så fick hon busa av sig lite.

Nu ska jag sova, ett samhällsprov imorgon direkt 8.20 som ska skrivas och redovisas. Så jag måste plugga imorgon innan skolan trots att jag börjar tidigt.

Likes

Comments

Min lycka över att samla på mig ännu fler timmar i sadeln. Idag var Lasse först ut. Vi skritt jobbade i ridhuset i 30 minuter. Hon kändes fin och förut travade hon i hagen och var helt ren i steget! Så det känns bra i matte-hjärtat. Jag valde att skritta hela passet idag eftersom hon vart lite knackig för några dagar sedan och för att vårt ridhus underlag är tyvärr under all kritik så det känns just nu som att det skulle slita mer på henne än vad det ger tyvärr. Hoppas dom får ordning på det snart.

Efter passet med Lasse gick jag upp till stallet igen, där stod Zara fixad och klar. Så det var bara för mig att ta av Lasse sakerna och sedan gå ner till ridhuset igen och hoppa upp på häst nummer två. Sp längesedan jag red storhäst. Detta året ska bli mitt intrimmnings år på häst eventuellt eller ja, främst på zara. Så jag lär mig rida storhäst innan jag om något år köper en egen. Jag har egentligen världens läge nu när Lasse är skadad. Känns lite som jag sviker henne när jag rider en annan häst. Så känner hästar såklart inte men ibland har man lite konstiga tankar. Men nu till passet,

Det var mest grundridning på Zara för min del. Hon var super fin men jag är lite för "på" och har lite svårt ibland att vara helt korrekt i mina hjälper. Det blir liksom kortslutning om man ger två olika hjälper på samma gång. Extra svårt är det eftersom L & Z är så himla olika. Det är verkligen som svart och vitt, hahaha helt olika.;))

Men jag jobbade med lite samling och övergångar för att få henne dit jag ville. Även med att så ställningen bra så vi inte fuskar. I galoppen jobbade mest med att jag skulle bibehålla takt och rytm och inte tappa magmusklerna om man kan skriva så. Att jag skulle bara jämn i mina hjälper och vara konsekvent. Imorgon får ni se en liten film från dagens pass.

Likes

Comments

Godmorgon!

Svenskafolket visar verkligen sin mognad på sociala medier under natten, not. Pinsamt hur allvarligt folk ser på saken att en ryttare vann. Galen hierarki på sociala medier. Jag är iallafall stolt över min sport. Tycker vi ger varandra en klapp på axeln.

Just nu är jag påväg till skolan och idag tisdag ska jag till stallet direkt efter skolan. Så efter skolmat se jag bussen till stället där jag ska möta upp klara och sedan åker vi mot stallet. Lasse ska ridas i ridhuset idag. Vi skrittar bara och jobbar med det lösgörande idag. Sedan lovade klara att jag ska på jogga Zara lite i ridhuset. Så det ska bli kul! Vi ska mest jobba med styrka för min del. Sitta djupt ner i sadeln och ha kontroll på allt.

Likes

Comments

Asså jag är så fruktansvärt stolt över att vara en del av denna sport. Tänk att vi är som en liten egen bubbla i Sverige. Vi smutskastas och hatas på. Antingen blir vi kallade överklassnobbar eller att vi inte är en sport eller "hästen gör jobbet". Vad visade vi inte ikväll? Vi är nästan som ett lag, eller ja vi är ett lag. Även om vi ryttare har delade åsikter i det mesta så hjälper vi varandra. Vi visade SVT att vi med kan. Dom missade Sveriges näst största sport i deras årskrönika. Och nu, nu visade vi vad vi går för och Peder och All in vann. Grattis till Peder och All in och grattis till oss!

Likes

Comments

Likes

Comments

Godmorgon! Det är iskallt med soligt ute prefekt rida ut väder men eftersom det är måndag ska jag till skolan.

Nouw har fixat med servrarna hela morgonen så jag hann inte blogga hemma. Men just nu väntar jag på bussen som ska ta mig till skolan. Jag slutar sent idag så klara hämtar mig efter skolan så åker vi direkt till stallet. Lasse ska promeneras idag med och biolightas och masseras. Hon får två dagars vila med extra rehab. Eftersom hon inte varit helt 100 senaste dagarna.

Likes

Comments

Hej på er! Här va det tomt. Jag har inte alls samma rutin på skrivandet som innan. Då var det liksom alltid innan åtta som morgon inlägget var uppe, ett tidsinställt vid lunch och ett skriver efter skolan innan stallet och ett på kvällen. Just nu skriver jag i mån av tid vilket vissa gånger blir 4 inlägg skrivna och vissa dagar bara ett.

Hur som helst. I förmiddags var vi iväg hos djurnära och kikade på lite nya grejer. Det enda som fick följa med hem var ett täcke till hundarna. Efter det åkte vi till stallet. Det hade skett ett missförstånd så hästarna kom ut vid först halv elva idag så Lasse var lite gallig i benen eftersom hon inte hade rört på sig mycket alls under morgonen så eftersom jag var i stallet innan 12 så beslutade jag mig för att promenera henne ute i solen istället eftersom jag bara skulle rida ut och skritta. Så vi var ute en lång stund och promenerade. Efter det bioligthade jag två program på varje ben. Vi kom hem vid tre och åt sen lunch och sedan dess har jag pluggat inför en redovisning och inlämning som är på torsdag.

Likes

Comments