Jambo rafiki!

Vi var på ett elephant orphanage & giraff center förr förra helgen(mästare på att uppdatera, I know). Meeeen hur som helst de va sååååå gölliga så här kommar lite bilder.


Efter utflykterna åkte vi till ett typ gig i en trädgård vilket också var såååå möjsigt! Det va artister från olika delar av Kenya som uppträdde med kenyansk musik så vi passade även på att visa våra moves vi lärt oss på den afrikanska dansen.


Alltså åh KIM längst till höger <3333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi åkte på tour i staden första helgen. Vi körde då förbi Kibera som är Nairobis största slum. Man tror att det bor ca 3 milj människor där men det är så svårt att veta. Dom bor bokstavligt talat i plåt skjul. Kontrasten till höghusen man passerat 5 min tidigare blir ju rätt påtaglig. Jag är otroligt tacksam över att jag får va med om och se detta men det blir bara så konstig stämning i vår lilla buss packad med svenska ungdomar med systemkameror och en blogg som väntar på att bli uppdaterad. Det här är människors vardag men vi åker förbi och kollar på dem i våra minibussar som om vi typ är på zoo.

Med risk att det lät negativt vill jag bara understryka att människorna, både personal & elever på denna skola är heeelt fabulous! Love'em all, don´t think anything else!

Lisa(aka tanimoto)(aka my cute little japan) Calle Arian

Likes

Comments

Det har tagit mig ett tag att komma igång med bloggen. Dels för att ALLA ALLTID umgås och gör saker man inte vill missa och för att internet här är sjukt oberäkneligt. Jag har varit här i 21 dagar nu. 3 veckor exakt. Det är konstigt för det känns som att man bott här i typ ett år samtidigt som allt känns nytt och främmande. Vi har spenderat så många timmar på internet att det känns som så mycket längre än 3 veckor. Däremot är vi så isolerade här på vårt charterhotell till internat att man känner sig så otroligt oruttis när man går utanför grindarna och möts av en helt annan verklighet. Det står folk i varje gathörn och säljer olika saker. Det finns knappt några trottoarer här utan man går där det finns plats på sidan av vägen. Vi har ingen aning om hur vi ska bete oss, det är bara smågrejer men man känner sig helt tappad. När man går in i köpcentrumen måste man kroppsvisiteras och en utav de första gångerna ställde jag mig såklart i killarnas kö eftersom den va kortare. Man måste bli visiterad av samma kön så vakterna bara garva åt mig och pekade på tjejernas kö. Men den största kontrasten utanför skolan är att det är så himla smutsigt. Den röda jorden fastnar på allt och sopor ligger utkastat lite här och var. Människorna bär slitna och ofta lite för stora kläder. Och trafiken. Wow alltså, denna trafik. Man kör precis hur man vill och ungefär varannan minut är det en bil eller buss som kör om en utanför vägen. Det är inte så att de inte har diken här, de bara fullständigt skiter i det och kränger fram ändå.

Att säga att jag känt dessa människor i bara 3 veckor känns fel . Vi umgås nästan dygnet runt, äter alla måltider tsm, pluggar tsm, går till gymmet tsm osv. Det har hänt en gång på 21 dagar att jag suttit själv på mitt rum och det var för att jag skulle byta om emellan två lektioner och hade 20 min att döda. När man väl är själv så undrar man bara vad alla andra gör och det slutar ändå med att man går tillbaka till de andra.

This be ma fave place, såååå möjs

Asså ååååh ännu möjsigare! We like to ligga i en hög på varandra

Det är lätt att vara barnslig här

Outfits på detta ställe är så sjukt välplanerade

Likes

Comments