Header

Vardagligt, Malin, Träning

Hej på er!

Äntligen fredag och igen en gång ser jag så otroligt mycket fram emot att få sova lite längre både på lördag och söndag. Det här veckolsutet skall jag utöver träning ta itu med förberedelser inför Julen som bl.a. packande av julklappar. Jag har tyärr inte haft mycket överlopps tid den här veckan heller, men både på onsdag och torsdag hann jag ändå med två riktigt lyckade träningspass på gymmet som såg ut så här:


Onsdagens träning:

- Löpning på springmattan

- Seated leg press 68kg 3 x 12

- Torso rotations 18kg 3 x 10 (x2)

- Squats 50kg 3 x 12

- Ab-wheel 3 x 10

- Sumo deadlifts 50kg 3 x 7

- Leg extensions 15kg 3 x 10

- Lying leg curls 20kg 2 x 15

- Cable pull throughs 22,5kg 3 x 10


Torsdagens träning:

- Stretchning

- Dumbbell bicep curls 10kg + 10kg 3 x 10

- Tricep pushdowns 36kg 3 x 15

- Underhand cable pulldowns 35kg 3 x 10

- Dumbbell bench press 7kg + 7kg 3 x 15

- Seated cable row 35kg 3 x 10

- Barbell shrugs 40kg 3 x 8

- Dumbbell reverse flyes 4kg + 4kg 3 x 15

Jag avslutar min fredag med att heja på Sveriges handbollsdamer i VM-semifinalen mot Frankrike. Ha ett bra veckoslut finaste ni!

-M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardagligt, Malin, Skönhet & Mode

(Inlägget är inte publicerat i samarbete med Dermosil)

Idag öppnade jag den 15.e luckan i min Dermosiljulkalender och dagens produkt var igen ett nagellack. Idag var det i en häftig blå färg som skulle ha passat utmärkt till Självständighetsdagen. Personligen tycker jag att det är lite synd att det funnit nagellack bakom så många av luckorna eftersom jag så sällan kan använda nagellack, men hoppas det gör någon annan som också har kalendern desto gladare. Kanske jag ändå testar den vid något annat tillfälle, om inte annat så eventuellt nästa år i december då vi igen firar Finlands självständighet.

-M

Likes

Comments

Vardagligt, Malin, Skönhet & Mode

(Inlägget är inte publicerat i samarbete med Dermosil)

Bakom den 14.e luckan hittade jag idag en uppfriskande bastutvål. Tyvärr badar vi jätte sällan bastu, men tänker testa tvålen redan idag i duschen efter mitt träningspass. Doftade lite på tvålen redan, och doften verkade riktigt fräsch.

-M

Likes

Comments

Vardagligt, Malin, Skönhet & Mode

(Inlägget är inte publicerat i samarbete med Dermosil)

Perfekt! Precis vad jag behöver! Dagens produkt från Dermosilkalendern, bakom lucka 13 var ett läppbalsam som skyddar, vårdar samt återfuktar torra och spruckna läppar. Jag har igen denna vinter besvär med torra läppar och från och till får jag sprickor i mungiporna. Jättejobbigt då det tar evigheter för dem att läka och det känns som om inga läppbalsam vill hjälpa. Tvärtom känns det som att en del bara gör det värre? Kanske jag inbillar mig? Hur som helst skall jag ge detta läppbalsam en chans vid sidan om användningen av Bepanthen som jag köpte åt mig från apoteket nyligen. Enligt produktens beskrivning verkar det ju lovande.

-M

Likes

Comments

Vardagligt, Malin, Träning, Tips

(Inlägget innehåller affiliatelänkar)

Hejsan!

På söndagen skulle jag åka till gymmet för övrekroppsträning. Så blev dock inte fallet eftersom jag somnade på soffan efter att vi varit ut och äta lunch med Robin och sov dessutom ganska länge. Det var trots allt riktigt behövligt eftersom jag inte kännt mig riktigt "100%-ig" den senaste veckan. Klockan var såpas mycket när jag vaknade att jag helt enkelt inte skulle ha hunnit till gymmet innan jag skulle börja ta itu med all som jag skull få gjort här hemma. Men jag bestämde mig för att inte låta träningen lida, och kombinerade istället nytta med nöje. Det fick alltså bli ett träningspass här hemma tillika som jag skötte hemmasysslor och mellan mina set fick jag faktiskt en hel del gjort. Det blev ju visserligen lite hackigt eftersom vilan mellan mina set inte fick bli för långa, men jag hann med allt jag skulle få gjort. Man behöver alltså inte utgå ifrån att man måste strunta i träningen om man inte hinner eller har möjlighet att åka till gymmet.

Så här tränade jag på söndagen:

- Y-T-I 3 x 20

- Push ups 3 x 25

- Tricep dips 3 x 15

- Resistance band bicep curls 4 x 20

- Seated dumbbell tricep extensions 3kg 3 x 30

- Dumbbell reverse flyes 3kg 3 x 15 (x2)

- Bridges 3 x 15

Man kan givetvis träna mycket utan diverse redskap men man kan variera träningen betydligt mer om man skaffar sig t.ex. några hantlar och/eller gummiband/resistance bands. Redskapen kostar inte så mycket och jag tycker absolut att det lönar sig att investera i sin egen hälsa och göra träningen lite mer rolig genom att skaffa något dylikt. Fitnesstukku och Sportamore har bra utbud av träningsredskap, så klicka in dej på deras sidor för att kolla om du hittar något du skulle kunna tänka dig att köpa åt dig själv eller kanske få tips på julklappsönskemål.

Igår efter jobbet åkte jag till Ekenäs till Ronja i Prima för att påfyllning av mina fransförlängningar. Skönt med lite vardagslyx och man känner sig också så fräsch efter att man fått fransarna i skick. Vardagen blev ännu lite lyxigare då jag idag öppnade en överraskningsbox som jag beställt åt mig själv. Jag kommer att få hem en överraskningsbox per post (för en liten månadsavgift) en gång per månad tillsvidare i alla fall och skall berätta mer om det en annan dag. Om ni blev nyfikna så "stay tuned".

Både igår och idag blev det alltså vila från träningen och imorgon skall jag träna ben och mage på gymmet. Ikväll har jag bl.a. suttit framför tv.n och hejat på Sveriges handbollsdamer där de i dagens kvartsfinal mötte Danmark. Sverige vann och gick vidare till semifinal, härligt! Nu känner jag att det börjar vara dags för mig att söka mig och sova så jag orkar stiga upp tidigt imorgon igen. Sov gott!

-M

Likes

Comments

Vardagligt, Malin, Skönhet & Mode

(Inlägget är inte publicerat i samarbete med Dermosil)

Produkten bakom dagens lucka medförde till först stor förundran men överraskade mig sedan riktigt positivt. Bakom lucka 12 fanns nämligen ett runt, ihopvikt och svart föremål. Det var en liten hårborste som går att vika ihop och kommer därför att passa perfekt till att ha med sig i väskan t.ex. till gymmet eller jobbet. Borsten har ytterligare ett plus, i den finns nämligen också en liten spegel.

-M

Likes

Comments

Vardagligt, Malin, Skönhet & Mode

(Inlägget är inte publicerat i samarbete med Dermosil)

Ny vecka och nya möjligheter igen en gång. Julen närmar sig också och nu har jag bara 13 luckor kvar att öppna i min fina julkalender. Dagens produkt, bakom lucka nummer 11 var ett nagellack i en gammaldags riktigt mörk rosa (nästan röd) färg.

-M

Likes

Comments

Vardagligt, Malin

Hej på er!

Nu har jag äntligen hunnit gå igenom bilderna som togs på Självständighetsdagen och är redo att skriva ett blogginlägg om hur jag firade Finlands 100.e självständighetsdag. Vårt fantastiska Finland har alltså varit självständigt i hundra år nu och det firades stort på olika håll den 6 december på Finlands självständighetsdag. Jag firade den fina dagen tillsammans med familj och släkt i Ingå, hos min mamma och styvpappa där de hade ordnat en fin självständighetsfest med god mat. På samma gång firade vi också min styvpappas befordran. Jag är så stolt över honom!

Vi inledde firandet med champagne och åt sedan en fantastiskt god middag. När vi väl ätit oss mätta så började vi gå igenom vårt självständiga Finlands senaste 100 år. Vi hade fått olika årtionden som vi turvis presenterade och det var verkligen intressant att få gå igenom vårt lands historia på det sättet, i synnerhet åren från 1910-1950. Min mormor och morfar hade dessutom tagit med sig en del föremål som de kunde visa oss, bl.a. min gammelmorfars dagbok från vinterkriget.

När vi gick igenom Finlands historia på det sättet väcktes mycket olikatankar, känslor och även en massa frågor. 100 år är egentligen inte en så lång tid, med tanke på hur mycket som har hänt i Finland sedan 1917. Jag fick igen en påminnelse om hur tacksamma vi skall vara för att få leva i ett självständigt Finland idag. Så många människors liv förändrades fullständigt under krigstiden. Så många unga män fick sätta livet till och många familjer fick uppleva fruktansvärd sorg under de här svåra åren. I dagens läge kan man inte ens föreställa dig vad de fått uppleva under krigstiden. Jag skäms nästan lite för hur otacksamma och själviska vi kan vara i dagens läge och det gör bara gott att ibland stanna upp och tänka över sådana här saker.

Det är alltså inte länge sedan som vardagen har sett helt annorlunda ut i vårt land och vår självständighet är inte någon självklarhet. Många har fått sätta livet till för att vi idag får leva i trygghet och ett välfärdssamhälle. Vi kan heller inte föreställa oss hurdana erfarenheter och känslor de som överlevt kriget burit med sig och även bär med sig än idag. Jag kan helt enkelt inte känna annat än en otrolig tacksamhet när jag tänker på vad som har offrats för att vi får leva som vi gör just idag. Vi får inte glömma bort vad som har offrats för vår trygghet och självständighet.

Till middag åt vi min styvpappas goda Karelska stek.

Nedanför: min morfars farfars kalender från år 1936

Ovanför: min morfars farbrors kniv från fortsättningskriget, på fodralet har han ristat in datum och de olika stridsplatserna.

Nedanför: min gammelmorfars dagbok från vinterkriget

Tre generationer. Mamma, mormor (iklädd hennes mammas Lotta-dräkt) & jag.

Vi hade en så fin Självständighetsdag och tacksamhet är en känsla som kom fram extra starkt hos mig under kvällen. Tack för vårt självständiga och 100-åriga Finland!

-M

Likes

Comments

Vardagligt, Malin, Träning

Hej på er!

Läget just nu är äntligen lite bättre än tidigare i veckan då jag skrev att jag kände mig aningen hängig. Tror att det kan ha berott på en lindrigare förkylning och även lite stress. Eftersom jag inte mådde så bra så höll jag en lite längre paus från gymmet så att kroppen skulle få återhämta sig. Det gjorde bara gott och idag var det äntligen dags att åka till gymmet och träna både ben och mage. Så här tränade jag idag:

- Löpning på springmattan

- Kettlebell sidebends 12kg 2 x 15 (x2)

- Squats 50kg 3 x 10

- Ab-wheel 3 x 10

- Seated legpress 68kg 3 x 10

- Torso rotations 18kg 3 x 10 (x2)

- Sumo deadlifts 50kg 3 x 10

- Lying leg curls 20kg 3 x 10

Känslan efteråt var så bra igen en gång och imorgon är det övrekroppsträning som står på schemat.

-M

Likes

Comments