Header

Likes

Comments

Finns det något jag vill återuppleva igen så är det helt klart de sista 2 åren på gymnasiet (gick 4 år)! Varför undrar ni kanske? Jo efter allt helvete jag haft med mobbing mm från 6-års ålder kom jag äntligen till en skola och en klass där jag slapp sådant. Jag var glad, jag hade kompisar och livet lekte helt enkelt! Jag fick en otroligt rolig student vilket jag inte hade trott och den är verkligen värd att minnas!

Idag har jag ingen superkontakt med någon från gymnasiet men jag träffar en tjej ibland på föräldragruppen jag går på, hon har också två barn. Men det är en tid jag saknar. Jag fick ett par år som "vanlig" tonåring. Jag var som alla andra. Jag fick faktiskt den vändning och nystart som jag hoppats på i så otroligt många år.


Dessa bilder tror jag inte behöver någon särskild förklaring. Här SER jag verkligen lycklig ut. Det är inte något jag bara vill ge sken av. Så otroligt underbart!

Likes

Comments

Jag hade en sån äcklig mardröm inatt. Den börjar med att jag och William är nere i köket mitt i natten sen börjar det skjutas in mot grannens kök och hall. Alltså tänk typ automatvapen. Jag hör barnen där inne skrika och blir livrädd. Daniel kommer springandes nedför trappan och vi ringer 112. Sen sätter vi oss i soffan och efter ett tag ser vi hur det börjar smyga runt folk i vår trädgård och helt plötsligt knackar man på vår altandörr!
Vi vet ju att de sett oss så Daniel öppnar dörren och William är helt plötsligt bakom vårt barbord. Man börjar skjuta hejvilt men Daniel blir inte träffad och jag gömmer mig nedanför soffan. Det slutar skjuta och jag tar William snabbt sen står polisen utanför och vi smiter fort ut.

Jag var så glad när jag vaknade och förstod att det var en dröm... alltså varför måste man drömma så otäckt för!?

Likes

Comments

Häromdagen bokade jag hotell inne i stan! Men inte till vad som helst.... Min syster gifter sig den 3/6 och på förmiddagen ska vi till en salong för att fixa smink och hår. Och som man brukar säga ska inte brudgummen och bruden sova tillsammans sista natten. Därför bokade jag in mig och syster på Scandig Portalen mitt i centrum natten mellan den 2:e och 3:e juni. Vi ska äta god mat på kvällen och sen kolla film och mysa med snacks och grejer och bara NJUTA av sista natten i frihet 😘

Skönt åsido men vi ska verkligen bara ha det mysigt som vara vi systrar kan! Jag har verkligen så svårt att förstå ibland hur bra kontakt och vilken fantastisk relation vi har. Som yngre var vi som katt och hund. Vi hade igentligen ingen relation vill jag nog påstå. Bara bråk och grejer hela tiden. Sen flyttade min syster några mil bort till en annan stad. Efter det växte vår relation till det en är idag. Jag tror att vi behövde vara borta från varandra för att ens kunna bygga något ihop. Kanske har vi varit för olika. Kanske har vi varit för nära i ålder. Jag vet inte. Men en sak vet jag idag iallafall! Jag vill INTE byta ut vår relation idag mot någonting ANNAT! Min syster är helt enkelt bäst och helt klart värd det bästa 😘

Bild från min bal juni 2012 ❤(jag gick dock med min sambo 😉)

Likes

Comments

View tracker

Då ska vi se hur denna vecka kommer se ut träningsmässigt. Enligt boken från Olga Rönnberg ska detvara såhär:

Måndag: Övningar
Tisdag: Promenad
Onsdag: Övningar
Torsdag Promenad
Fredag: Övningar
Lördag: Promenad
Söndag: Vila

Enligt min vecka kommer det bli såhär:

Måndag: Promenad och övningar
Tisdag: Promenad
Onsdag: Promenad och övningar
Torsdag: Promenad
Fredag: Övningar
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad

Liiiite mer men älskar att röra på mig och att promenera är sååå skönt!!

Likes

Comments

För ett bra tag sen skulle jag skriva ett inlägg om välling och hur vi tänker kring det. Nu har jag möjlighet att göra detta inlägg så därför kommer det nu!

Vi har i nuläget alltså valt att INTE ge William välling. Varför undrar ni? Helt enkelt av den anledningen att välling = gröt i flytande form. Gröt äter han 2 gånger om dagen och ser ingen anledning till att ge honom fler gånger då välling inte är lika bra som tex ersättning.

För att visa detta kommer jag här visa innehållsförteckningen i välling respektive ersättning. Vi börjar med välling:

Mältat vetemjöl
Havremjöl
Skummjölkspulver
Helmjölkspulver
Vegetabiliska oljor (palm!, raps, kokosnöt, solros)
Mineralämnen (kalcium, järn, jod, zink)
Vitaminer (A, D, E, C, K, tiamin, niacin, B6, folsyra, biotin, pantotensyra)

Sen kör vi ersättning:

Avsaltat vasslepulver (mjölk)
Vegetabilisk olja (palm!, raps, kokos, solros)
Skummjölkspulver
laktos (mjölk)
maltodextrin
fiskolja
olja från Mortierella alpina
emulgeringsmedel (sojalecitin)
L-fenylalanin, taurin, inositol
L-histidin, L-karnitin
nukleotider (adenosin 5’-monofosfat, cytidin 5’-monofosfat, guanosin 5’-monofosfat, uridin 5’-monofosfat)
mineralämnen (natrium, kalium, kalcium, järn, magnesium, zink, jod, koppar, mangan, selen)
vitaminer (A, D, E, K, C, tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyra, B12, biotin, pantotensyra)
Bifidobacterium lactis.

I ersättningen finns det en rad ingredienser som jag inte har en aning om vad det är DOCK är ersättningen från födseln ISTÄLLET för bröstmjölk och då jag inte kunde amma denna gång så har jag ett visst överseende med listan till ersättningen. Men på vilka grunder har vi då valt att fortsätta med ersättning och inte ens erbjudit välling? Om ni tittar på innehållet ser ni att de två översta ingredienserna är MJÖL. Alltså kolhydrater och det är samma som socker. Jag har kopierat dessa listor rakt av från NAN pro 1 (nestlé) och min godnattvälling (nestlé) och om ni inte redan visste det så är ingredienslistan efter hur mycket det är i produkten. I detta fallet står vetemjöl först. Alltså innehåller vällingen MEST vetemjöl... Där har ni anledningen till att välling kallas för bukfylla...

Vi gav välling till Theo och började när han var 6 månader. Jag var inte påläst och kommer så länge det bara går att utesluta vällingen och aldrig skulle jag "ersätta" ersättningen mot välling... Rena dumheterna! Även om ersättningen är dyr så är det helt klart bättre för William att få 4 flaskor ersättning om dagen kontra 4 flaskor välling, som dessutom är mer än vad som rekommenderas. Idag rekommenderar man max 3 portioner gröt/välling per dygn. Skulle vi då byta ersättning mot välling + 2 portioner gröt som han redan idag äter skulle vi överskrida den rekommendationen gigantiskt!

Nej så länge ersättningen fungerar och gröten så kommer inte sån här välling hem till mig!


Likes

Comments

Godmorgon på er! Måndag och ny vecka idag. Hoppas er helg varit kanon 😘 Min har varit bra trots att Daniel jobbar.

Tänkte köra en liten uppdatering nu när jag använt mig utav shakerna från Herbalife i 4 dagar och nu inne på den 5:e. Det går mycket bättre än vad jag trodde! Men tror det är för att jag äter 1 lagat mål/dag sen äter jag 2-3 mellanmål också och det är typ knäckebröd, keso, frukt och grönt eller liknande. Alltså som vilket mellanmål som helst. I fredags bytte jag tillochmed lunch mot shake (som vanligt) trots att Daniel lagar mat till sig och Theo. Stolt över mig själv ❤

Jag tror att det kommer bli lätt att fortsätta med detta tills jag når mitt mål och jag är så glad att jag kommit i kontakt med detta. Man blir mätt fort, känner hunger som vanligt och jag känner mig lite piggare redan.

Likes

Comments

Innehåller adlinks

Äntligen har paketet från Nelly kommit! Nu är garderoben påfylld med fina vardagsklänningar! Ni anar inte min lycka! Den svarta klänningen är från NLY trend, den blommiga från Only och den vita är också från Only .

Den vita kräver dock typ vita underkläder och strumpbyxor för den var väääldigt genomskinlig 😂

Likes

Comments