Header
View tracker

Mamma ringde vid lunchtid idag och frågade om jag å barnen ville följa med på julmarknad på eftermiddagen. Självklart ville vi det och så mysigt blev det! Trots regn och rusk hade vi en mysig stund. Theo fick både fika och godis så han var verkligen nöjd. Han fick sitt lilla extra helt enkelt.

Sen ville han följa med mormor hem å baka så vi har bara William hemma inatt. Ska ju ändå dit ut imorgon för lunch då mamma fyller på måndag.

Hoppas ni haft en bra lördag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Inlägget kommer inte handla om detta ordagrant, vilket tråkigt inlägg det skulle bli! Nej det ska handla om hur vi tänker kring vad barnen får göra nu och i framtiden relaterat till ålder och umgänge. Det är ändå en viktig aspekt tycker jag att som förälder veta vart man vill sätta gränsen för just sina barn.

För det är ju ändå så att vi är olika och låte få vara det. Vi väljer att uppfostra på olika sätt och lära barnen på olika sätt. Men hur väljer vi när det kommer till olika saker som barn får eller inte får göra?

Jag in börja säga att vi aldrig skulle låta barnen göra en viss sal enbart för att någon annan i samma ålder får. Tex som bilåkande, jag vet att många låter sina 3-4-åringar sitta framåtvända i bilen men jag är för rädda om mina barn för att låta det hända. Därav att Theo fortfarande sitter bakåtvänd och får så göra till minst 5 år och efter jul får han en ny bakåtvänd stol. Helt enkelt för att det är säkrast och jag bryr mig ol mitt barn.

Vi kan dra detta med lördagsgodis också. Jag kommer inte ge mina barn det än på några år för det behövs inte. Bara för att grannens 3-åring får lördagsgodis så innebär inte det att min 3-åring ska ha det också. Sen kan man få godis eller snacks någon gång ibland så som kalas eller man sover hos mormor/farmor/moster men jag tycker det är så dumt att så små barn ska få det till vana.

Ska man cykla använder man hjälm och det är inget att diskutera. Även om grannarnas förälder väljer att faktiskt begå ett brott som låter sin 6-åring cykla utan hjälm så kommer jag aldrig tillåta det. Hjälm använda vid cykel punkt!

På ett vis har jag bestämda åsikter men jag kommer aldrig ge mig när det kommer till sådana här saker. Jag tänker inte låta mitt barn göra saker för att andra i samma ålder får. Det argumentet är nog bland de sämsta som finns. Tillåter jag att mina barn får göra saker så är det för att vi anser att det är okej, inte för att någon annan anser det. Mina barn får bli arga ibland men så är livet. Man kan inte få allt man vill och det tycker jag är viktigt att lära barnen. Och att man ibland måste "jobba" för att få vissa saker. Tex spara från månadspengen för att kunna köpa den där boken eller vad det nu kan vara.

Likes

Comments

View tracker

Man märker verkligen att Theo växer och växer! Vad har nästa framsteg varit då? Jo igårkväll på något mirakulöst sätt fick Daniel Theo att sova med kalsonger. Han har ju velat ha blöja trots att han flera gånger är torr på morgonen. Han fixar tillochmed toalettbesöken på nätterna själv, det är inga problem.

Men inatt då, varken jag eller Daniel vet när han kom in till oss men vid 02 när jag matade William låg han hos oss. Och imorse märkte jag att han även kissat inatt då det inte var spolat. Och ja imorse var han helt torr också! Min stora kille ❤️ För mig är detta typ något världssansationellt, det är jättestort!

Första natten utan blöja ✔️
Första gången utan olycka ✔️

Nu ska vi bara lära Theo att vi byter kalsonger på morgonen när vi sovit i dom 😉

Likes

Comments

Dag 8: Har du brutit något ben någon gång?
Nej jag har aldrig brutit något. Men jag har ett ärr på armen som jag fick när jag och en kompis lekte datten inne hos mig för många år sen. Jag blir tagen och då typ snubblar jag och glider rött in i vår glasdörr hemma med armen före 😩 Såret blev så djupt så man faktiskt såg skelettet!! Inte roligt alls 😞

Likes

Comments

I samarbete med buzzador

Jag har fått möjlighet att buzza kelda soppor! 2 närmare bestämt varav den ena (mild tomatsoppa redan är uppäten). Kelda soppor är verkligen goda som de är! Jag har faktiskt inte lagt till något utan värmt de som de är. Detta för jag har sopporna som matlåda till jobbet och det är supersmidigt och dessutom godare än fryst färdigmat. Men i Skärgårdssoppan kan jag tänka mig lite räkor inom jag gör den hemma och i tomatsoppan kan jag tänka mig lite pasta.

Dom e verkligen perfekta att ha hemma, det går fort, det är enkelt och det är gott! #keldasopporbuzz #kelda #buzzador

Likes

Comments

Hur har det då gått denna veckan med aktierna? Jag har inte köpt på mig några fler än men såhär såg det ut efter att börsen stängde 17.30 idag:

Totalt från köp: +0,93% (+5 SEK)
Förändring från förra veckan:
+1,36%

Enskilda aktier:
MQ Holding:
+7,71% (+5 SEK)
Odd Molly international:
+1,89% (+3 SEK)
Bravida Holding:
-0,94% (-3 SEK)

Hur ser det då ut för den kommande veckan? Eftersom vi får första lönen för månaden på torsdag så blir det att föra över 100:- till ett sparkonto sålänge. När sedan en del räkningar mm är betalda vet jag hur mycket mer pengar jag kan avsätta för aktier. Sedan får vi se om jag väljer att investera i redan köpta bolag eller om jag fyller på. Hur tittar jag då på vilket bolag jag ska köpa? Det kommer i ett senare inlägg 😉

Likes

Comments

Detta är ENBART mina egna åsikter. Några grejer kommer från Livsmedelsverket också men det står isåfall skrivet.

William är nu 5 månader och matintroduktionen är i full gång! Gröt älskar han och även vissa maträtter, frukt är en stor favorit 😉 Men hur började vi göra med maten?

När William närmade sig 4 månader fick han smaka från vårt finger (smaksensationer). Han fick smaka sås och någon gång litelite potatismos. Smaksensationer rekomenderas man att börja med (Livsmedelsverket) när barnet är så pass litet. När man börjar ge mat ska det heller inte konkurrera ut bröstmjölk/ersättning. Barnet ska lära sig nya smaker samt konsistenser. Allt eftersom får barnet äta mer och mer av maten och här är det olika beroende på barn.

På Livsmedelsverkets hemsida står det att man inte behöver gå exakt på orden av det som skrivs vad gäller mängden mat vid viss ålder på barnet utan det är mer en fingervisning. En del barn äter mer än det som står och en del äter mindre. Men det viktigaste är att det få gå i barnens takt.

Vad gäller William har vi inte märkt att han blir tex förstoppad eller får ont i magen därav att han redan äter 2 portioner gröt om dagen och sen några skedar med puré. Hans kropp klarar helt enkelt av det. Dessutom märker vi att han inte kräks lika mycket av gröt eller puré som av ersättningen så det är ganska skönt även för honom att slippa den delen.

Det som jag håller stenhårt på är ingen typ av onödigt socker (godis/saft/juice/chips/kakor mm) ska konsumeras innan 1-årskalaset. Sen finns det en risk att Theo stoppar något i munnen på William men där får vi vara uppmärksamma!

Likes

Comments

//Sponsrat inlägg//

Innehåller affiliatelänkar

Svart klocka HÄR // Brun klocka HÄR//

Likes

Comments

Sån mysig förmiddag uppe i Stadsparken med öppna förskolan har vi haft! Theo har busat massor och sen grillade vi lite korv på det. Med andra ord luktar vi gott av rök allihop 😂 Ser dock fram emot ett bad med Theo när vi e hemma!

Ha en fortsatt toppenfredag❤️

Likes

Comments