Jag har nu läst klart den allra sista boken i en serie av 47 stycken, dessa böcker har varit med mig sedan mitten av tonåren och nu när de är slut så känner jag mig bara så... tom...
Vette sjutton vad jag ska sätta tänderna i för typ av bok nu då jag har alltid fallit tillbaka till denna serie! 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är 2017 förbi och vi har ett helt 2018 att se fram emot!
Nyårsaftonen blev tämligen smärtfri för oss och hundarna, de brydde sig knappt om alla fyrverkerier - de klarade kvällen galant! Kunde inte bli mer stolt över dem💗

Igår myste vi bara på här hemma, åt god mat, spelade bingolotto och väntade och skålade in tolvslaget. Jag hade gjort hallonmimosa under dagen som vi skulle prova tillsammans med champagnen. Fem minuter i tolv när vi håller på och ska hälla upp i glasen så märker vi att mimosan är STELFRUSEN och inte går att rubba alls, paniiiik! Vi fick spola varmvatten på bunken och till slut fick vi loss lite grann. Jag tyckte det blev väldigt gott, men det var jag tydligen ensam om så jag fick ta de andras glas också haha! Sedan spelade vi lite sällskapsspel och hade det trevligt.

Hoppas att ni hade ett fint avslut på 2017 😊

Likes

Comments

När vi skaffade Luna i somras så var ju tanken att vi skaffade en valp som var framåt, glad och positiv. För det tänker man ju att valpar ska vara, eller hur?
Snart visade det sig att vi skulle ha mycket jobb framför oss, eftersom hon visade sig vara så otroligt rädd för människor trots att vi började miljöträna på mycket låg nivå redan från början.
Fler valpar från samma kull visade sig också ha detta problem, vilket var skönt att höra trots att jag samtidigt tycker det är oerhört synd - men då vet vi ju att det inte är Luna det är fel på.
Det konstiga är att hon verkligen bara är rädd för människor, plötsliga/höga ljud bryr hon sig knappt om, bara kollar vad det var och sedan är det lugnt igen. Men just människor och människorelaterade ljud (hostningar, dörrar som öppnas och stängs) är jätteläskigt.

Väldigt fort fick hon i alla fall upp förtroendet för mig och Jonathan, vilket är det viktigaste. Strax efter det fick hon även upp förtroendet för de som hon träffar mest, min mamma och min vän Linnea bland annat, vilket också var skönt - då är hon inget hopplöst fall.
I september beslöt vi oss för att skaffa en till hund, en vuxen hund som kunde agera ett tryggt stöd för Luna och visa henne hur man är en hund helt enkelt. Och så kom Bonnie i början av oktober in i våra liv och stal våra hjärtan. Enda sedan dess har Luna gjort framsteg i stort sett varje dag, och nu de senaste veckorna har hon gjort ENORMA framsteg! Så vi gjorde helt enkelt rätt val som skaffade Bonnie.
Luna känner sig tryggare med allt fler människor, och har nu blivit väldigt bra vän med min morfar, och är även på god väg att få förtroende för min moster och hennes familj. På julafton träffade hon även tomten, om än på tryggt avstånd - men nyfiken var hon allt!

Utomhus får hon panik när grannarna är ute eller om någon går förbi ute på vägen. Detta har gjort att hon dagtid endast rastas ute på gräsmattan. Hon får alltså riktig panik och allting låser sig för henne, hon ska bara in igen. Det går heller inte att avleda henne med godis eller leksak, och om inte det går så har man gjort situationen för svår för hunden. Samtidigt är det svårt att göra det lättare, för hon måste ju ut och kissa, och enklare än bara på gräsmattan utanför dörren går inte. Och en valp behöver kissas ofta som ni säkert förstår... Det har varit såå påfrestande, jag har tyckt så synd om henne varje gång.
Tack och lov har detta blivit mycket bättre, mycket tack vare Bonnie, men samtidigt träning. Vi har suttit ute på vår inglasade brokvist och kikat på människor, och sakta men säkert visade hon nyfikenhet mot de som gick förbi eftersom att hon kände trygghet uppe på bron.

I dagsläget har hon kommit så långt att hon i alla fall kan gå ut och göra ifrån sig trots att det är människor ute - men så fort hon är färdig så ska hon in igen. Men det är stora framsteg och jag blir så stolt över henne! Människor som promenerar med hundar börjar också bli OK för henne, så ännu ett framsteg!

Hennes rädsla för människor har gjort så att våra promenader sker på kvällar/nätter när det inte är folk ute, eftersom jag inte vill utsätta henne för mer än vad hon för tillfället klarar av då vi inte vill få ett bakslag i träningen. För mig som ägare är det lite jobbigt... För vad ska folk tro egentligen? Att vi aldrig är ute med hundarna annat än på gräsmattan, eftersom de inte ser oss på kvällar/nätter så lär de ju tro det, och jag skäms så otroligt...
Vill egentligen berätta om Lunas besvär för hela världen för att inte bli stämplad som en dålig matte eftersom det inte är många som vet om hennes problem, men så kan man ju heller inte göra haha! Tror egentligen inte att det är någon som ens bryr sig, men jag övertänker tyvärr allting alldeles för mycket, vilket heller inte är bra.

Men trots att allting inte blev som man tänkte sig så ångrar jag inte att vi köpte Luna, inte för en enda sekund! Visst, det är jobbigt och vissa dagar har det känts helt hopplöst, men all den glädjen och kärlek hon ger en gör att det är så värt det.

I julklapp fick jag boken Blygerhundar, som jag har lusläst sedan julafton. Så otroligt bra och nyttig bok för oss med små blygerhundar, men även för "vanliga" hundar också. Det finns med sådana självklara saker men som man aldrig tänkt på. Rekommenderar den boken till ALLA hundägare!

Likes

Comments

Under de senaste månaderna har jag utvecklats så otroligt mycket som person, som kanske några har märkt. Trots alla tråkigheter som hänt så har det varit en av de roligaste och bästa somrarna i hela mitt liv! Jag har träffat nya vänner, klivit ur min comfort zone på många olika sätt, bland annat genom att prata engelska "på riktigt" med engelsktalande människor, vilket jag aldrig gjort förut förutom i skolan, och där var det ju på en annan nivå och inte lika seriöst liksom. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av det i verkligheten.

En av engelsmännen hade vi boendes här i sommar, och jag fick återigen kliva ur min comfort zone, men jag ångrar det inte en sekund!! Han kändes snabbt som en familjemedlem, och var inte sen med att hjälpa till där det behövdes, varken här hemma eller hos min morfar.

Trots att jag hade bra skolbetyg i engelska så ägde jag inte självförtroendet för att faktiskt TRO på att jag kunde. Det kanske låter konstigt för vissa, men det är så jag har upplevt det. Men sagt och gjort, min engelska var det inget fel på, och jag fick till och med beröm för den, och orden från en av mina nya vänner: "Du är mycket bättre på engelska än vad du själv tror" värmde så otroligt.

I övrigt så hittade vi på mycket roligt i somras, spontana nattäventyr, minigolf, yxkastning, dumpster diving (premiär för mig haha), sov i husvagn med fina vänner, pratade med rävungar mitt i natten, fiskade mm. Jag har upplevt så mycket roligt denna sommar, och många skratt blev det! Tidigare hade jag tackat nej till att följa med på allt detta pga osäkerhet, men som sagt så var det något som hände med mig denna sommar - och det är jag så otroligt tacksam över, så pass tacksam så att jag får tårar i ögonen pga allt jag upplevt de senaste månaderna! ❤

Likes

Comments

En hund blev snabbt till två hundar! Den tredje oktober välkomnade vi Bonnie till vår familj! Tvåårig labradortik 😍 Luna trivdes inte ensam, och var en väldigt osäker och försiktig valp, så då beslutade vi oss för att skaffa en vuxen hundkompis till henne som kan visa henne att världen utanför huset inte är så farlig, och nu är Luna mycket mer självsäker och mår såå mycket bättre ❤

Likes

Comments

Inte mer än en vecka efter att vi varit till veterinären med Luna för vaccination och hälsoundersökning, så fick vi alltså åka dit igen eftersom denna busfröken har dålig koll på sina stora björntassar och alltså lyckades med att bryta lilltån när vi var ute i skogen ❤😄
Till och med veterinären och sköterskorna smålog när de såg oss igen och fick höra vad busungen ställt till med. Så nu blev det bandage och vila i minst 4 veckor, med återbesök och röntgen där emellan så allt läker som det ska. Det är nog mest jobbigt för matte det skulle jag tro - att hålla henne stilla är ingen dans på rosor 😏
Själv mår hon toppen och förstår inte varför vi inte kan åka till skogen eller gå ut och promenera mer än på gräsmattan!? Titta på TV har hon dock upptäckt är en trevlig sysselsättning, speciellt när det är hundar eller andra djur med i programmen 😄

Likes

Comments

Fy vilken start på sommaren det har varit, först gick vår hund bort, vilket jag hann skriva om, men några veckor senare gick även min mormor bort helt oväntat. Det har varit en väldigt tung tid för hela familjen.

Men som sagt, efter regn kommer solsken! Idag hämtade vi hem vår lilla valp Luna ❤ så nu är vi med hund igen! Har varit två tunga månader utan ljudet från hundtassar som trippar över golvet, men nu sprids det ljuva ljudet i huset igen 😍

Likes

Comments

Vår älskade familjemedlem finns inte med oss längre, natten mot fredagen fick vår älskade hund somna in 😔 Saknaden efter henne går inte att beskriva, det är så fruktansvärt tomt här hemma, och vardagen fungerar inte längre helt enkelt. Det känns som att man hela tiden går omkring i en dimma...
Det är inte längre någon som står och tittar ut i köksfönstret när man kommer hem, ingen skäller när det kommer någon, ingen behöver längre gå ut och rastas, ingen sitter och tigger med sina stora bruna ögon när man står i köket och lagar mat eller när man sitter och äter, ingen busar runt med katterna, ingen fyller oss längre med sådan ofattbar glädje och kärlek, ingen tar upp plats i sängen eller i soffan, det är så fruktansvärt tomt!! 💔

Vi får trösta oss med att hon fick ett långt och fint liv, i september skulle hon fylla 14 år, och hon fick vara frisk och pigg som en valp nästan enda in i det sista. Hon fick somna in med mig, Jonathan och sin älskade "pipen" vid sin sida. Och vi fick hålla tassen med varandra medan hon passerade över regnbågsbron ❤

❤ Vila i frid älskade du ❤


Likes

Comments