View tracker

Idag var det vår tur att laga middagen hemma. Då valde vi en rätt som vi båda älskar. Den är så god med den fantastiska ädelostsåsen. En krispig och god sallad och de klassiska potatisklyftorna. Här kommer receptet

Ingredienser:

Biff: 4 biffar av grovmald nötfärs - smör - ½ tsk salt - 1 krm svartpeppar - 50 g grönmögelost, t ex ädelost - 2 dl vispgrädde Potatis: 1 kg potatis - olivolja - salt Sallad: Gurka - Tomat -Isbergssallad - Gröna oliver

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Skölj och klyfta potatisen 3. Täck en plåt med bakplåtspapper och häll över potatisklyftorna 4. Ringla över olivolja, och salta 5. Ställ in i ugnen och ugnsbaka potatisen i cirka 45 minuter. Under tiden den är där i ugnen, börja med biffen 6. Forma färsen till fyra biffar, ca 1 cm tjocka 7. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 4-5 min på varje sida. Lägg sedan upp biffarna på varmt serveringsfat 8. Låt osten smälta ner i stekpannan. Häll på grädden rör om och låt såsen koka upp 9. Häll såsen över biffarna vid servering 10. Hacka allting till salladen och lägg på ett serveringsfat

Middagen är serverad!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er! Första inlägget är nu äntligen uppe. Nu har vi båda äntligen ttagit sommarlov. Idag var det Linneas tur. Helt fantastisk var skolavslutningen. 

Men i morse började vi med att gå på vår vän Sagas skolavslutning. Efter det tog vi en fika på stan och lite shopping med henne. Sedan var det bara för oss två att bege oss hem för att göra oss i ordning för Linneas skolavslutning. Snabbt iväg sedan för att se en skolavslutning med en massa uppträdanden och fika efteråt. 

Nu sitter vi här hemma och har precis ätit ett smarrigt kvällsfika tillsammans med familjen. Tack och hej!! 




Likes

Comments

View tracker