Nya inlägg

Glädjens dag

Julbord för hela slanten

En festlig vecka

Jag vet inte riktigt var jag skall börja. Jag just shootar.

JAG ÄR FRISK IGEN !!!!!

Jag ha böla, skratta, hyperventilera, gråti lite till och varit så fanatiskt lycklig. Mina magprover var BRA! Förstår ni. Jag förstår nästan int.

Tack vare strikt kost och andra små justeringar i vardagen under nästan 3 månader behöver jag inget kortison. Allt kämpande och mycket jävulskap har gett resultat!

Malin VS Morbus facking Crohn 1 - 0


Lite jävlaranamma och vilja så går de, det är bevisat nu.

Fy fan vilken lättnad. Bästaste julklappen ever.

Tack kroppen. Tack tack tack.

x

Bild - Thailand Mars 2016

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hälsningar från ett vinterland. De ha snöa så sjukt mycke idag. Ja jublar och kan knappt hållas i skinnet. Nu är det int mörkt som i säcken ute mera, det blev ju genast lite ljusare landskap tack vare några kilo snö. Snälla någon(!) låt det ligga kvar.

I lördags firade vi in julen med årets första julbord. Eller mitt första - Jonathan hade redan slafsat i sig julmat dagen innan. Nu var det i varje fall dags för deluxarnas deluxe - Mr French julbord i Gamla stan. Kändismesta nummer ett. Och äntligen fick jag klä opp mig lite också - aj juku ja tycker de e kiva att få klacka upp mig och smycka ut mig.

Topp Gina Tricot I Byxor Filippa K I Skor Scorett I Örhängen Gina Tricot

Vi var 12 härliga pers som samlades och slafsade i oss alldeles för många extra portioner. Johanna, den fantastiska get to gether-fixaren bokade bordet mitt i sommaren-ish, så vi fick ett alldeles eget privat enskilt rum med egen julpyntad gran. Mysfaktorn var extremt hög må jag lova.

Vi snarvlade, åt, tugga, drack. Sjöng juliga (tråkiga!) svenska snapsvisor. Alltså vem snapsar till Tipp tapp Tipp tapp? Utan att ens förvandla ett enda ord i verserna till något lite roligare. Nå, snapsen gick nog ner ändå.

Herr French är känd för sin underbara utsökta skaldjursbrunch, och det bjöds det även på, på årets julbord. Fisk, skaldjur, sillar i tjugutuusen olika former, ägg övertäckt av god skaldjursgegga och sharkbricka. Och lite till och lite till och så ännu någå till.

Efterrättsdukningen var ju garanterat mest efterlängtad. Herredumilde så gott. Och man måst ju självklart smaka på allt.


Efter allt snarvel, visor och ekande skratt fick vi, tre timmar senare, förflytta oss in i baren. Efter många "överrösta musiken"-samtal senare, åkte vi hem till kojs, efter en kväll som sent blir överträffad. TACK för att det finns såhär hurja kivoga människor !


Och just det! Åk till Herr Fransman - han kommer inte göra dig besviken!

x

Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra! Idag är det fredag igen, veckorna går så hiskelit snabbt känns det som. Plötslig är det liksom helg igen - nå! Inte mig emot! Klockan är bara strax innan 16 och det är svart som natten ute. Längtar otåligt tills det vänder igen. Tycker det är mega jobbigt med allt mörker. Tänder ljus febrilt här hemma. Mina D-vitamin nivåer var dessutom urdåliga - så nu tar jag stor dos D-vitamin varannan dag så jag kommer upp i acceptabla nivåer igen. Har ni tänkt på det? Att mäta D-vitamin nivåerna någon gång? Själv aldrig tänkt på det - men hittade den på labremissen och kryssade gladeligen i den. Tur de! För det var ju alldeles för lågt.. Undrar om jag har gått runt och varit halvt deprimerad? Känns nog absolut inte så, men det kanske vänder nu då, och blir ÄNNU bättre! Spännande.

I onsdags, 6 december, fyllde mitt älskade och mycket saknade hemland år. I år är det 100 år sedan Finland blev självständigt. Det var så hurja viktigt för mig att få spendera kvällen hemma tillsammans med Jonathan, tända ett ljus, hedra och fira. Kollade den årliga slottsbalen och grät ikapp med körens vackra sång och fyrverkerierna på slutet. De va någå så alldeles extra hurja fint och berörande. Det är tack vare så många tusentals män och kvinnor, som kämpade för vår självständighet i krigen, som vi idag får fira så stort. Och det är ju int alls länge sen Finland befann sig i krig. Min fafa var bara skolpojke då. Han brukar berätta om när flyglarmet gick och han och hans familj fick springa in i potatiskällaren för skydd. Det ger mig gåshud när jag tänker på det.

Oi Suomi, mitt Finland, världens vackraste land - tacksam är bara förnamnet.

Igår eftermiddag drog jag in till Stockholm för Smittskyddets årliga decembermöte. Lite trevligt att entrea Landstingshuset. Fick ta del av statistik, statistik, statistik - Klamydia, gonorré, Syfilis, HIV. Gillar Stockholm, men igår var stan bara ett enda slask och tråkigt väder. Snöade hela natten som sedan övergick i regn - ni får lista ut resten. Blä.

Ikväll får jag i mitt alldeles eget, egna sällskap njuta av ost, kex och glögg med Idol final på TV. Aj että så mysigt! Mannen är på julfest med jobbet.

x

Likes

Comments

Idag har jag, precis som alla andra vardagar, fått möta världens finaste ungdomar på världens bästa jobb. Okej, sorry. Jag låter lite äckligt klyschig men jag ljuger ej. Tro mej.

Jobba "lång" måndag idag, 10 timmars arbetsdag. Men dagen gick så hurja snabbt. Snackade om sex första gången - hur känns det? Vad kan man förvänta sig? Vad är sex egentligen? Hur blir man gravid? Är avbrutet samlag säkert? Blöder jag första gången? Kan man se att jag haft omslutande samlag? Hur gör jag om kondomen går sönder? Är det fel att ha mycket sex om jag tycker om att ha sex? När vet jag att min partner vill ha sex?

Så många viktiga frågor, så många viktiga svar. Förstår ni nu varför jag liksom tjatar om att jag har världens bästa jobb?

Jag pekade, visa, informerade och instruerade olika hormonella och icke-hormonella preventivmedelsalternativ.

Plockade ut en p-stav och satte in en ny p-stav. Satte en kopparspiral och tog ut en hormonspiral. Hjälpte till att ta test för könssjukdomar och fick möta och lugna i oro om eventuell graviditet.

Jag har ett fruktansvärt givande och mångsidigt arbete. Så många hurja viktiga uppgifter.

Trots att datorn används väldigt mycket för journalskrivning, så har jag inget stillasittande arbete. De är liksom inget typiskt ensidigt mottagningsarbete jag gör, tvärtom.

Mycket undervisning, berätta hur man kan se ut och hur kroppen fungerar, titta, visa, normalisera och våga sätta ord på det, är en stor del av min vardag

Vara en trygghet för ungdomarna. Vara en vuxen, lyssna, möta och vägleda. Lugna, bekräfta.

Sa jag redan att jag älskar mitt jobb? Ja blir lite knäsvag. Okej förlåt, jag ska sluta tjata nu.

x

Likes

Comments

Jag är inget fan av söndagar. Söndag är sista dagen på helgen, vilket betyder att helgen snart är slut. Skulle så gärna vilja ha fler lediga dagar tillsammans med min man. Lediga dagar tillsammans är väldigt . Idag var ändå en piku lite bättre söndag. Och så fick ju första ljuset i staken också tändas.

Idag spenderade vi förmiddagen, alla tillsammans, med brunch på Tidermans. Oj juku så gott det var. Och till min stora förtjusning fanns det ju också våfflor med alla dess tillbehör. Brunchen hade en libanesisk touch med många olika röror och goda sallader. Vi satt och bubblade och njöt. Lisa och Harry, mammas särbos bror och hans fru, två väldigt trevliga varelser - så som oss också flyttade till Sverige och Södertälje från Finland under sina unga vuxna liv, var med oss på brunch. Så trevligt att sitta och diskutera ditt och datt, hur livet var och hur livet blev. Jag älskar människors berättelser om deras liv.

Efter den fantastiska brunchen gick jag och mamma ut på en promenad i det friska vädret. Älskar krispigt solväder. Vi gick upp till Torekällbergets utsiktsplats över stan, och andades lite.

Sen var det dags för mamma att resa hem igen. Vi körde upp henne till Arlanda, vinkade och pussade av henne och åkte hem igen. Lägenheten känns så tom när hon inte är här.

Min största önskan är att jag skulle få ha min mamma och pappa lite närmare. Tacka vetja FaceTime.

x

Likes

Comments

Vilken solig och härlig lördag vi fick idag, så sköne med sol. Kall men som sagt, en väldigt fin dag. Mamma och jag hade sedan länge planera att åka in till Sveriges mysigaste julmarknad på Skansen. Oj juma va ja tycker den e mysig. Bra Stockholm! Kallt som attan var det, men sikken tur att jag precis inhandlat så urcoola, varma vinterskor, tänka sig! Och tårna höll sig varma rakt igenom.

Mamma gick crazy bananas bland allt julmarknadskrääsä. Jag gick mest och sjöng med till alla barnkära julvisor som spelades av spelmansorkestern. Ajajaj ändå så mysigt.

Som vanligt smakade jag på allt. Allt som bjöds på. Ja säger de igen; hå hå va skönt ti va mänska igen!

Skansen och hela fiilisen runt stället och alla små gamla söta hus gör mig så glad inombords. Jag kunde gå runt där i timtal och beundra varenda ett litet stockhus med mossa på taken.

Alla försäljare är klädda i vackra folkdräkter och runt på området går "hembygdens" folk och hälsar alla välkomna och god jul. Åj muschi på dig Skansen!

Vi avslutade dagen med ringdans kring granen och en tunnbrödsrulle med älgkött och pressad potatis med havtornscremefraige, Alltså GUDARS så gott!

En väldigt lyckad dag med andra ord. Och oj så glad jag e över att just den här glada kvinnan med huvan uppdagen över huvu e min mamma.

x

Likes

Comments

Min andra halva är inte lätt att överraska. Men idag lyckades jag, tror jag.

Har länge funderat över vad han skulle uppskatta. Jag vill ju han ska bli lite sådär generat glad. Sådär nervöst glad, på ett bra sätt. Jätte bauta överraskad och lite förvånad också.

Efter en längre funderare ville jag ge min ölintresserade och ölälskare till man en egen unik adventskalender

Och han blev precis som jag hade hoppats. Fast lite piku mer av allting. 

En ny ölsort för varje dag får han, ända fram till doppardán. Och han har ju till och med svårt att hålla fingrarna i styr den där mannen. 

x

Likes

Comments

Världens bästaste mamma landade igår kväll, äntligen! Så lycklig att ha henne här, en hel långhelg. Ska bli så huippu att spendera många dagar tillsammans, och dessutom är jag ledig alla dagar hon är här. Vi ska kramas, mysa sönder, äta choko, dricka vin och gå på Åhléns. Det var mammas nummer 1. Åhléns.

Så idag åkt vi in till storstan. Gick Åhléns City upp och ner. Gillar också Åhléns City. Rättare sagt, älskar. Framförallt nu juletid. Vi kikade på NKs julfönster, fika rejäl riktigt svensk fika på Vetekatten och senare på Systrarna Voltairé och gick drottninggatan upp och ner innan vi tog pendeln hem till Södertälje igen.

En sån huippu dag.

Nu ha mamma slockna i soffan och jag är mest bara hurja lycklig.

x

Likes

Comments

Kort arbetsdag idag, gick redan vid 12 för att lämna in provet på sjukhuset. Nu håller vi tummarna.

Innan jag begav mig hem igen hälsade jag på uppe på min förra arbetsplats, förlossningen. Oj så många kära saknade ansikten jag fick se igen. Många kramar och massor med kärlek. Om jag saknar mina gamla kollegor? Oerhört jätte mycket! Så roligt att komma upp och alla blir så glada att se en. Så glad över att de fortfarande ställer frågan ifall jag tänkte komma och jobba igen; det betyder kanske att saknaden är ömsesidig. Dessa underbara människor har en speciell plats i mitt hjärta. De vet nog hur mycket dem har betytt och fortfarande betyder för mig. Hoppas jag.

Väl hemma blev det storstädning. För på onsdag kväll kommer min älskade mami hit. Jag längtar otroligt mycket efter min fina mamma. Måste bara hinna städa bort alla ruttna blommor från balkongen innan onsdag.. annars blir det ord och inga visor av en nybliven trädgårdsmästare som hon är. Ett som är säkert är att jag inte har ärvt min mors gröna fingrar. Allt jag rör vid dör.

Nu när jag har städat klart kan jag ju ta med er på en piku liten rundtur i lägenheten. Väälkumi!

En del av hallen + matplasten

Köket

Where the magic happens

Inte det minsta märkvärdigt, men vi trivs hurja bra. Grannen brukar påstå att jag har det kliniskt rent - det ligger faktiskt något i det han säger. Men då har han inte tittat in i skåp och lådor..

x

Likes

Comments

Söndagen till ära tittar ju till och med solen fram nu, underbart. Varenda liten solstråle är hjärtligt välkommen! Imorse vaknade jag av ett ryck när posten trillade ner i postluckan och vår lilla jänta gasade upp som en blixt i maximal ljudnivå. Efter det var det svårt att somna om igen. Steg upp, slevade i mig min smoothiebowl, precis som alla andra dietmorgnar, och fick lättsamt konstatera att det idag var sista morgonen med strikta ramar kring frukosten. Provet togs imorse. Jag önskar, ber och hoppas att provresultatet ska vara bra nu.

Idag var det julmarknad på schemat. Jag älskar julmarknader. Framförallt Taxinge slotts julmarknad i Nykvarn, som ligger strax utanför Södertälje. Det är faktiskt något alldeles speciellt med Sverige och julmarknader. Sverige är verkligen proffs på att uppnå 100% julfeelis. Och dessutom får man ju smaka på allt som finns på försäljningsborden - och jag är en proffssmakare vill jag nog ändå påstå.

Fudge bordet var fyllt med godsaker. Och jag smakade på varenda en. Herregud så gott - äntligen får jag vara lite människa igen.

Uppe på slottskammarens vind håller hantverkare från Sveriges alla hörn till. Så otroligt fina saker. En fröjd för ögat. Med oss hem fick vi ett av julens måsten; flera flaskor av Taxinge slotts utsökta Slotts glögg. Även en låda kalvdans, rökt älgkött och en burk kräftmarinerad sill fick följa med hem.

Har jag redan sagt att jag älskar julen? Alltså den där mysiga feelisen du går och bär på hela december, mmmm...

x

Likes

Comments

xo Malin