Postad i: Hustankar & planering...

På den tiden hade jag en pojkvän nere i Göteborg och planer på att så småningom flytta ner dit. Jag hade bott i min lägenhet på 47,5 kvm i över 7 års tid och kände att väggarna växte på mig. För mycket hade hänt i den där lägenheten och jag visste att jag satt på ett rätt redig vinst. Jag började planera att sälja lägenheten, slänga in pengarna på banken och så småningom flytta ner till västkusten.

Det blev inget västkusten, vi gjorde slut. Men tankarna på att flytta på mig hade redan vuxit på mig och jag visste att det var dags att ta sig vidare, börja om och få en ny fräsch start någon annanstans. Att jag hade en hel del ekonomiska planer och ess i rockärmen gjorde inte beslutet svårare att ta. Det var dags att göra en ordentlig investering och planera inför framtiden.

Min första plan var att hyra något i/utanför stan tills jag visste hur jag ville bo eller med vem. Men hyrestankarna släppte jag rätt fort då det hade gjort själva ekonomiska biten av flytten väldigt överflödig. Jag började titta på hus, stugor och torp. Tänkte att jag skulle renovera, sälja och på så sätt kunna bli helt lånelös och rätt tät tills den dagen jag visste vart jag ville bo och med vem. Efter en del letande, i alla olika väderstreck, och en del visningar verkade det rätt svårt att hitta något jag verkligen ville ha och som verkade vettigt ur investeringssynpunkt.

En kväll som så många andra satt jag på hemnet och letade runt. Plötsligt fann jag det. Det lilla torpet ute i Almunge. Mitt ute i ingenstans (verkade det som då). Min första spontana reaktion va "åh fy fan vilket jävla ruckel". Det var en kaskad av gamla hemska färger i en salig blandning, plastmattor och gud vet vad. Som en tidskapsel tillbaka till en svunnen tid. En tid man inte gärna reste tillbaka till.

Jag ställde mig senare i köket för att diska. Under tiden som jag diska kom bara allt över mig. Det var där och då jag bestämde mig för att köpa det jag då kallade för "Casa de Kräks". Jag skulle bara ha det. Och där och då planerade jag exakt hur hela huset skulle renoveras, vilka färger, vilka golv, vilka möbler, inredning och allt. Och vet ni?

Idag ser det mer eller mindre ut så som jag då planerade... Några små detaljer har ändrats men i det stora hela är torpet idag en exakt ritning av hur jag målade upp det i huvudet då. På visningen kände jag bara att yes, det här är helt rätt. Min far som följde med var däremot inte alls imponerad. Han vågade knappt röra något för att han tyckte det var så äckligt och var helt övertygad om att det fanns råttor överallt.

Jag var däremot hemma!

Det blev en rätt kraftig budgivning, vi var 9 stycken som budade friskt för att just vi skulle få vårt lilla torp. Många stockholmare gav sig in i leken. Det blev lite dyrare än jag hoppats och tänkt, men överkomligt ändå. Jag räddades till slut av att några budgivare åkte utomlands och säljaren ville få ett avslut. Jag vann!

Min lägenhet slängdes ut till försäljning och efter enbart 3 timmar på Hemnet var lägenheten såld till ett rekordpris på min gata och utan att köparna ens varit på visning. Jag kände att jag hade riktigt bra flyt... det var nog så här det skulle bli i alla fall...

Det skulle dock ta ungefär ett halvår innan jag kunde flytta in och få mina nycklar. Det blev både tjafs med lantmäteriet och en liten flytt hem till mamma och pappa ett par månader. Men sen var resan äntligen igång... Men mer om det i nästa inlägg!


Likes

Comments

Postad i: Hustankar & planering..., Renovering...

​Välkomna hit!

I April 2014 lämnde jag storstaden Uppsala för att flytta ut till ett gammalt torp ​ute på landet. I den anrika byhålan Almunge med anor tillbaka till vikingatiden hittade jag mitt torp som numer är mitt paradis.

Här i bloggen kommer jag att dokumetera köpet av torpet, tankarna kring köpet, den stora resan det har varit och kommer att bli att renovera allt samt efterforskingarna kring torpets över 100 år gamla historia. Självklart kommer det även bli en hel del inredning då det är en stor passion.

Jag bloggar, trots många års tidigare erfarenhet, mest för egen del. Men alltid lika roligt om man kan inspirera någon, eller få nya tips själv. Nu kör vi!​

Likes

Comments