Mat

Ikväll blev det ännu ett besök på Dolce Vita. Dem hade den mysigaste innergården och maten är så galet god! Jag valde spaghetti med lax, spenat och krämig sås. Super gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Resor

Till minne av Koncentrationslägret i Lublin

Drogs av fångarna, en av dem mest utmattade uppgifterna

Fångarnas skor som tog ifrån dem

Väg som fångarna fick bygga

Här bodde 500 fångar inne

vakt torn

Three eagles. Första monumentet till offrens av Majdanek. Den blev gjord 1943 och innehåller lite aska från offren.

Vi har spenderat dagen på ett koncentrationsläger som heter Majdanek som ligger i Lublin. Det var väldigt väl bevarat och guiden var väldigt bra på att berätta om denna plats hemska historia.

Guiden berättade om en man som vaknade upp mitt i natten, vände sig om och såg att personen bredvid honom var död. Han hade två alternativ, att säga till vakterna eller tänka på sig själv. Han valde sig själv eftersom det inte fanns något han kunde göra för sin döda sängpartner. Han kände igenom den dödes fickor och hittade bröd. Eftersom han inte visste när eller hur mycket mat han skulle få så betyder detta lilla bröd så mycket för honom. Han gömde det under kudden och somnade om igen.

Hur kunde detta hända för 80 år sedan? Hur människor försökte leva på detta sätt är helt ofattbart. Jag förstår inte hur människorna som jobbade på koncentrationslägret kunde leva med sig själva när dem misshandla, lät judarna utstå svält och kallblodigt avrätta dem. Det är helt jävla sjukt! Fruktansvärt! Har verkligen inte ord för det. Har ni någonsin chansen att titta på ett koncentrationsläger så gör det. Det är fruktansvärt hemskt men så lärorikt. Vi får inte glömma denna tid. Vi måste föra historien vidare så att detta aldrig händer igen!

Likes

Comments

Äventyr

Vilken marsch och vilken match det var ikväll!
Vi spenderade eftermiddagen tillsammans med andra supportrar där stämningen var på topp. Drack drinkar, sjöng sånger och bara hade en såå jäkla underbar tid tillsammans. Kl 18.00 började marschen mot arenan. Vi var några tusen personer i marschen och alla var gul och blå. Vilken upplevelse och känslan är helt magisk, går inte att förklara med ord utan det måste upplevas!
Matchen var en riktig rysare. Tyvärr blev resultatet 2-2, så nu får vi ladda om till torsdag! Vi har fortfarande en chans att komma vidare och jag håller mina tummar för det, har ju biljetter till både semi och finalen.
Nu blir det utgång.

VI ÄR SVENSKA FANS ALLIHOPA!!

Likes

Comments

Mat, Resor

MATCHDAG!
Ikväll blir det match mellan Sverige-Polen kl 20.45! Vi är så taggade och dagen kommer bli helt underbar, fint väder, fotboll och glada taggade supportrar. Men först ska vi äta lite lunch innan vi går ner till samlingsplatsen i Gamla stan. Jag beställde Red Fish och en jordgubb Margarita. Så gott!!

Likes

Comments

Resor

Idag har vi spenderat dagen i Gamla stan. Gatorna är väldigt mysiga, byggnaderna kläds med tavlor och blommor och överallt är alla människor sååå trevliga! Vi spenderade en hel del tid på deras fina uteserveringar och bara njöt av det fina vädret och av den vackra staden!

Likes

Comments

Instagram@johanssonsmalin