I mangel på et mer seriøst bilde får dere her servert hevede bryn til alle voksne mennesker som legger sjelen sin i å utrykke sin mening om årets sesong av "farmen".

Voksne mennesker skal stå frem som forbilder. Foreldre eller ikke. Jeg håper jo i god tro at vi alle bare ønsker at alle skal være snille mot hverandre.

Det snakkes om mobbing. Det snakkes fryktelig mye om mobbing. Og om nettvett. Hvordan skal vi håndtere det? Hvordan skal vi få slutt på det? Og ikke minst hvorfor oppstår det?

Barn formes av voksne. Voksne som skal være gode forbilder, sette lista for hva som er rett og galt. Vi skal sette et standpunkt for hvordan man oppfører seg mot hverandre og vi skal ha en tydelig forståelse for hvor sterke ord kan være.

Denne reformen funker til tider veldig fint. Men så plutselig sklir alt helt ut.

Plutselig går farmen på TV og folk glemmer hvem de er. De mister grepet, de blir febrilske, de hopper på nærmeste utskytningrampe og flyr så langt media lar det går før de lander!


HALLOOOO!!!!

DET ER ET TV PROGRAM!

ER DET VIRKELIG VERDT STOLTHETEN DIN?!


Folk skriver så mye dritt! "Snørrvalper", "tilbakestående mennesker" og "hyklere" er noen av de finere tingene jeg har lest. Altså! Hvordan kan vi lære videre nettvett når man mister helt grepet selv over et program på TV? 


For alt man vet er mye av det man ser iscenesatt. Og det er heller ikke verdensproblemer vi står ovenfor. Det er ikke politikk, ikke religion og ikke noen samfunnsdebatt. Det ligger ikke til grunn en eneste ting som gjør at en bør hisse seg opp.


Likevel velger mange voksne, foreldre, medmennesker å spy ut galle i form av ord som sårer. Ord vi prøver å lære videre at ikke er greit.


Jeg har bare en ting å si om saken:


SKJERP DERE!


-M

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 955 lesere

Likes

Comments

Jo det som skjer er at det skjer helt villt mye spennende her akkurat nå. Så mye jeg helst skulle delt med dere hver dag. Hodet mitt er fullt av tanker og i magen flyr det flere tusen sommerfugler.

Det er så mye akkurat nå at jeg snart sprekker. Samtidig tar alt så mye tid at jeg ikke rekker å skrive det ned.

Jeg har alltid brukt bloggen som en dagbok. Et sted hvor jeg kan lette på trykket å skrive ned det som kverner i hodet. Og det trenger jeg mer en noen sinne.

Jeg skulle ønske jeg hadde tid, virkelig. Men så er ikke livet vårt slik akkurat nå. Trist, men sant.

Også kommer det mange NÅR.


Jeg får bedre tid NÅR vi er ferdig å pusse opp.
NÅR lille T skjønner at han må sove om kvelden.
NÅR julerushet er forbi.
NÅR dagene ikke føles så korte av vintermørket.

Jeg hater at jeg har så mange når.

Og jeg vil bare dele alt.

Jeg bare veit ikke hvor jeg skal begynne. Eller om jeg i det hele tatt klarer å starte noe sted.

Jeg håper bare at noen av de NÅRENE kommer raskere en jeg tror.

-M

  • 1114 lesere

Likes

Comments

Litt av grunnen til at bloggen ble lagt på hylla en stund er at jeg følte at jeg produserte klageinnlegg etter klageinnlegg. Det er bare tåpelig å spre rundt seg med negativitet. Og man bør vel kanskje begrense tankedelingen når hodet er på feil sted. Heldigvis er det ikke mye som skal til før ting snur og nå føles alt mye bedre.

Vi bruker fortsatt hele helgene i huset, men nå kan vi telle på fingrene hvor lenge det er igjen til vi flytter inn. Og vi er flinke til å ta late morgener sammen med barna før vi gyver løs på alt vi skal gjøre.

Jeg vet ikke om noen av dere husker det, men jeg skulle jo pusse opp svigermors gamle spisestuebord. Det er en gammel dør med føtter. Og det er virkelig fint, men plutselig kom jeg over et spisebord i betong som jeg ikke klarte å slutte å tenke på. Derfor bestemte vi oss for å kjøpe det. Meeen, det var lang leveringstid på bordet så det kommer ikke før tidlig neste år en gang. Derfor pusser jeg opp bordet så vi kan bruke det så lenge, jeg har nemlig en fin plan for det bordet når vi ikke skal ha det i stua lengre. Jeg gleder meg sånn til å vise dere.

Nå mangler vi bare strøm og vann så kan vi flytte inn! Jaiks liksom!! Det blir helt sykt deilig. Da kommer det masse bilder da!!

-M

  • 1859 lesere

Likes

Comments

God kveld i stua søte lesere, om det i det hele tatt er noen igjen av dere da! Jeg lover å blogge hele tiden også blir det aldri. Så lenge kan jeg ikke huske sist jeg klarte å holde meg borte fra bloggen. Og egentlig skjer det jo mye spennende hos oss om dagen som jeg kan blogge om. Jeg har vert fryktelig sliten i det siste, men nå føler jeg at det har løsnet litt og håper at det gir motivasjon til å fokusere på bloggen igjen.

Det skjer som sagt mye her om dagen. Kjøkkenet vårt er endelig på plass. Alt begynner å ta form og lille T utvikler seg med stormskritt. Vi sliter fortsatt med søvnen, men jeg føler at det også er på bedringens vei. Det snakkes så fint om utviklingsfaser og jeg tror virkelig at det ligger noe i det. For etter nesten to måneder med gråt, sinne og lite søvn har lille herremann plutselig fått mange ord, reist seg alene og tatt et par skritt. Alt på bare noen få uker. Snuppeliten gleder seg veldig til vi blir ferdig med oppussingen og er alltid opptatt med sitt.

Det føles godt når ting løsner. Det har vært en laaaang høst, med mye jobb, flere omganger med sykdom og alt for mye å gjøre når man egentlig skal ha fritid. Men nå skal vi bare gi jernet de neste ukene så vi får flyttet inn og finne roen før jul.

Jeg slenger med noen bilder fra de siste ukene og håper dere fortsatt er innom her søte mennesker!

-M

  • 2073 lesere

Likes

Comments


For en stund tilbake prøvde vi "godtlevert" sin hurtigkasse. Oppi kassen lå det vakumpakket mat. Vakumpakket lapskaus, supper og seige poteter. Nå vet jeg at jeg er godt over middels sær i matveien. Men ferdiglaget skvulpende mat innpakket i plastposer ble så i overkant frastøtende at vi endte opp med å ikke spise det. Gamlehjemsmat tenkte jeg for meg selv.

Gamlehjemsmat.

Statsminister Erna prydet nyhetene i dag morges med sitt besøk hos et gamlehjem i Danmark. Et gamlehjem med fokus på økologisk mat for de eldre. Fersk mat til hvert måltid. Næringsrik og innbydende. Til gjengjeld kunne de vise til lavere tall på medisinbruk, roligere netter og lykkeligere eldre. På kjøkkenet småboblet det i ferske supper, nystekte kaker kom ut av ovnen og det lå grønnsaker i alle veier.

Flere år tilbake i tid var jeg utplassert på et gamlehjem her i Norge. På kjøkkenet. Jeg var med å koke poteter, vakumpakke dem og legge de på isvann før de ble datostemplet. Det er ikke kokkenes feil, det er systemet.

Nå skjønner jeg at jeg kan høre overfladisk ut. At mange nok syns det er greit med Fjordland og at mat fra plastposer er helt greit. Men altså, hver eneste dag?

Det er snakk om generasjonen som har bygget fundamentet vi står på! De burde få lov til å spise biff og drikke en flaske vin hver eneste dag!

Men de sier jo ikke noe. Ikke som jeg har hørt i alle fall. Jeg vet ikke hva de syns om det en gang, eller hvordan de har det!

Jeg bare vet at vår generasjon aldri kommer til å akspetere ting som de er i dag. Vi er generasjon dyre viner, fredagstaco og Netflix. Vi er generasjon materialisme og vi blir også gamle.

Jeg har aldri lagt så mye tanke i eldrepolitikk, som sikkert veldig mange andre. Men er det ikke på tide å slå et slag for det? Et slag for bra mat, god vin og litt ekstra hygge!

Det syns jeg da.

-M

  • 3750 lesere

Likes

Comments

Det blir lite av alt fra min side om dagen. Lille T vil bare ikke sove og jeg føler hele livet vårt omhandler akkurat det. Det er ikke det at det gjør noe, det er bare det at vi ikke får gjort noe annet i det hele tatt.

Du vet alle de tingene du skal gjøre når barna har lagt seg, vel de er neimen ikke så lett å få gjort når de legger seg etter ens egen sengetid.

Vi har prøvd alle triksene i boka, han er bare våken. Og sånn må det bare være akkurat nå. Det er slitsomt, men det går seg nok til.

En så lenge får man bare leve med dårlig samvittighet. For alt man egentlig skulle gjort, alle man egentlig skulle møtt og tingene man egentlig trengte å gjøre for seg selv.

Barna først, så alt annet.

Det ordner seg nok snart!

-M

  • 3730 lesere

Likes

Comments

Hurra! Denne mammaen har sjekket inn på spa for helgen sammen med noen herlige jenter. Det gjorde vondt i magen å reise fra de hjemme i dag, men innimellom må man bare.

Jeg er helt sykt dårlig på å gjøre ting alene og gjør meg alt for avhengig av å være med barn og kjæreste. Så nå skal jeg senke skuldrene og bare være meg et par dager.

Typisk min flax har omgangssyken inntatt huset. Så nå krysser jeg fingrene for at det ble med bare en nede for telling og at jeg slipper unna siden jeg ikke er hjemme.

Well, well. Time will show! Nå skal jeg i allefall kose meg gløgg med jentene!

Ha en herlig helg søtinger.

-M

  • 4329 lesere

Likes

Comments


God formiddag søte mennesker, eller det har vel kanskje blitt ettermiddag. Endelig kunne jeg slenge rumpa i sofaen og skrive litt til dere. Jeg har tatt meg noen dager fri fra jobb siden jeg hadde litt ferie til gode og har benyttet meg av muligheten til å vaske ned hele leiligheten, puh.

Og så til det aller beste av alt! Lille Hr. Lakenskrekk som ikke har villet sove på flere uker, startet ferien min med å sove hele 13!! Timer i strekk i natt. Halleluja jeg føler meg som et helt nytt menneske. Bare la det fortsette, haha.


Grunnen til at jeg har tatt ut litt ferie er fordi jeg endelig skal ha litt jentetid med venninnene mine til helgen. Fra fredag til søndag blir det spa for alle penga og gullene skal kose seg hjemme med kjærligheten. Jeg har aldri vært borte fra baby T så lenge før og det kommer nok til å bli rart, men samtidig skal det bli godt å hente inn igjen litt krefter. Han er jo tross alt godt over året så det burde jo gå bra, hihi. (Jeg kommer til å bli helt nervevrak).


Jeg sitter forresten å sikler litt på stæsj til vinteren. Det ble plutselig sååå kaldt ute og hele meg er klar for ull og varme klær. Så her kommer en liten liste over ting jeg bare MÅ ha til vinteren. Økonomien tilsier ikke akkurat at det her går, så jeg får klare meg med capsen og tøflene en så lenge. Så får jeg spare til resten. Den hvite jakka er høyest på ønskelisten. SE DA:
Jeg får aldri nok tøfler, haha. Til gjengjeld bor jeg i dem hele dagene hjemme. Jeg er alltid kald på føttene, til og med på sommeren så de slites fort ut. Men seeee på de her da! Du finner dem HER.Kan man kjøpe skihansker uten å stå på ski? Plis si ja, hihi! De her skal jeg ønske meg til jul, alt som er praktisk kan man ønske seg til jul nemlig. Sukkersøte skihansker finner du HER.


Jeg har litt angst for luer, jeg tror bare ikke at jeg er noe luemenneske. Altså, alt blir liksom litt feil. Men caps? Jaaa. Og de varmer jo til og med litt, hihi. Denne gleder jeg meg til å få i posten.

HER finner du den.


Jeg har så lyst på nye UGG denne vinteren. Verdens beste kjæreste hadde med seg et par hjem til meg fra USA sist han var der alene, men det har neimen blitt to hele år siden og de har virkelig fått kjørt seg. Altså, i don`t care om det ser ut som tøfler, de føles som tøfler og det er det som betyr noe. Jeg tror jeg har lyst på grå egentlig, eller brune, eller jeg vet ikke. UGG meg HER og UGG meg DER.


Også den jakka da!! Du veit det plagget du vet du ikke har råd til og som absolutt ikke er praktisk i det hele tatt. Barn og hvite jakker er jo så no go som det går. Jeg må bare finne en god nok unnskyldning. Hjelp meg da! 

HER​ er den!


Har du noen vinter must haves?


-M
//innlegget inneholder reklamelinker

  • 4554 lesere

Likes

Comments

På fredag gjorde jeg noe jeg hadde gledet meg til sykt lenge! Jeg var hos frisøren og fikk satt på hår. Heldige meg har blitt kjent med verdens søteste jente, som flaks for meg også er frisør. Jeg klippet meg jo kort for en stunder tilbake og har ikke klart å venne meg til det. Det er jo tåpelig at man skal være så overfladisk, men jeg blir faktisk litt muggen når jeg ikke føler meg som meg. Vel uansett, håret mitt er jo alltid et prosjekt i seg selv så jeg ble superglad når hun ville hjelpe meg med å oppnå drømmen om langt hår igjen.

Christine jobber på salong Hage på Gulskogen og er helt villt flink. Jeg er sååå fornøyd og går bare rundt å slenger med det nye håret, haha!

I tillegg var det så deilig å bare ha noen timer for seg selv uten noen eller noe annet å tenke på.

Valget falt på tape extensions, noe jeg aldri har hatt før. Jeg er skikkelig spent på om jeg klarer å holde det ved like. Jeg vet Vertfall at jeg aldri har lyst å gå uten igjen, haha 😂😂

Well, well. Jeg har jo selvfølgelig før og etter bilde til dere. Selv om det nesten er flaut å vise dem frem!!

Bye Bye sliten småbarnsmor, hallo ordentlig hår!

Ta gjerne en tur innom facebooksiden til salong hage om du vil. Den finner du her 😙💕


Nå må jeg få lille mr. Lakenskrekk til å sove! Var bare så gira på å vise dere håret, hihi!

-M

  • 5145 lesere

Likes

Comments

Det var en gang en meg som fikk panikk av at vi ikke hadde like sengkler på begge dynene i senga. En meg som alltid hadde kontroll på hva vi skulle hver dag. En meg som ristet sofaputene flere ganger for dag og som husket å vanne blomstrene.

Jeg savner å være den meg.

Nå er jeg en meg som faller sammen i sofaen om kvelden. Uten overskudd til noe som helst. En mamma med sparkelflekker i trappa, maling under neglene og mat på sofaputene. Jeg kan ikke huske sist vi hadde like dynetrekk og i en blomstervase på benken henger det visnede roser.

Du vet, når du biter over alt for mye på en gang. Jobb hele dagen, en baby som ikke vil sove, et barn du alltid har dårlig samvittighet over, en blogg som aldri blir oppdatert og oppussing hvert eneste ledige sekund.

Jeg vil bare være ferdig nå! Vil bare ha litt tid til andre ting. Vil bare leke med barna mine i det nye hjemmet vårt. Vil bare leve som vanlig igjen.

Snart, snaaaaart! Siste innspurt. I dag har vi kjøpt sofa. Altså, det nærmer seg!

Og da, skal jeg så sykt legge på like sengklær!

-M

  • 5021 lesere

Likes

Comments