View tracker

Postad i: Lunch/middag

4 portioner

1 burk kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
3 bitar salladslök
3 champinjoner
1 paprika
2 morötter
3 dl vatten

2 msk soya

1 tärning grönsaksbuljong
4 portioner nudlar

Koka upp vattnet till nudlarna och lägg i nudlarna när vattnet kokat upp.

Stek de fint skivade morötterna i olja och currypasta.
Häll över kokosmjölk, vatten och buljongtärningen. Lägg i de skurna grönsakerna och låt koka en liten stund.

Lägg de kokta nudlarna i en skål och häll över soppan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Lunch/middag

2 portioner

Pizzadeg:
4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 msk olja
1 1/2 dl vatten

Tomatsås:
1/2 burk krossade tomater
1/2 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
Fryst basilika
Fryst hackad chili
Salt och peppar

Fyllning:
2 skivade champinjoner
1/2 paprika i valfri färg
1/2 aubergine
Mozzarellaost

Börja med att göra tomatsåsen och låt den stå på spisen medan du förbereder de andra ingredienserna.

Riv aubergine grovt så att vätskan försvinner, skär och skiva paprikan och champinjonerna.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och olja och knåda till en deg.

Kavla ut degen på en plåt och sprid ut tomatsåsen på pizzan. Sprid över grönsakerna och toppa med skivad mozzarellaost.

Låt stå i ugnen på 200 grader ca 10-12 minuter.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Lunch/middag

1 portion

Tagliatellepasta
Champinjoner
Ricottaost
Fryst hel bladspenat
Vitlök

Koka pastan. Stek vitlöken i mycket smör, lägg i de hackade champinjonerna och stek med vitlöken. När svampen börjar bli färdig, häll i en näve fryst spenat. Häll av pastan och vänd i en sked ricottaost. Krydda efter smak och häll sedan över spenaten och svampen på pastan.

Likes

Comments

Postad i: Frukost

1 portion

1/2 eller 1 avokado (jag använde en halv på en smörgås)
1 hel banan
En näve frysta bär av valfri sort
Ett äpple
1 tsk spirulina
Fryst hel bladspenat
Havredryck

Mixa alla frukter, grönsaker och bär i en mixer tillsammans mer havredrycken. Tillsätt mer havredryck tills du tycker konsistensen är bra. Jag brukar ha ungefär 1/2 till 1 dl.

Likes

Comments

Postad i: Miljösmart

Te i påsar kan man tycka är onödigt av många skäl, men bland annat är det slöseri med material då man endast använder förpackningen en gång och sedan slänger den i soporna. Den kommer inte till återvinningen. Lös-te är förpackad i en påse utan massor av papp kring varje portion som tar onödigt mycket plats, alltså ger den även en mer platseffektiv transport. Som inte detta vore nog, så är det ofta billigare med lös-te.

Kuriosa för finsmakare:

"Teblad innehåller kemikalier och essentiella oljor, som tar fram den njutbara smaken i teet när det prepareras. Tepåsar fylls vanligtvis med mycket små, nästan malda bitar av brutna teblad. När tebladen bryts, dunstar det mesta av dessa oljor, vilket medför ett trist och smaklöst te.

Lösviktste är vanligtvis hela blad eller åtminstone stora bitar av blad. Teblad behöver utrymme för att "andas", dvs plats att expander, svälla och veckla ut sig. De kan de inte göra i en tepåse. Det är nödvändigt med god cirkulation på vattnet runt bladen för att åstadkomma detta"http://www.tefrossa.se/olika_tesorter_och_tillagning


Ett till plus är att det finns så många fina sätt att förvara sitt lös-te på


Här har en tjej använt burkar från IKEA! Ingen dum idé alls! Bilden från: http://myblueberryplace.blogspot.se/2012/09/fin-teforvaring.html

Likes

Comments

Postad i: Lunch/middag

8 portioner

1 stor gul lök
2-3 stora morötter
2 dl quornfärs
1 dl fryst majs
1 paprika valfri färg
0,5 dl röda linser
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
1 msk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
2 msk paprikapulver
2 msk soya
1 msk havssalt

Börja med att koka ris. Stek sedan den hackade löken i mycket smör. Lägg i alla grönsaker tillsammans med quorn, soya och kryddor. Stek med kryddorna en stund. Häll i bönorna och de krossade tomaterna tillsammans med linserna. Låt koka ca 15 minuter.

Likes

Comments

Postad i: Frukost

​1 portion

1 dl ekologiska havregryn

1 näve frusna bär (jag hade hallon och blåbär)

1 banan 

1 msk chiafrön

1/2 tsk spirulina

Mjölk 

Koka upp havregrynen tillsammans med chiafrön, de frusna bären och 1/2 banan. När den mesta vätskan har försvunnit, ta av kastrullen från plattan och rör i spirulinan (den smakar ingenting men luktar ganska starkt). Lägg upp i en skål och skiva den andra halvan av bananen ovanpå gröten. Servera med osötad havredryck.


Likes

Comments

Postad i: Lunch/middag

4-5 portioner

2,5 dl champinjoner
1 dl skuren purjolök
1 msk hackad ingefära
400 g hackade hela tomater (eller krossade på burk)
0,5 dl röda linser
1 paprika i valfri färg
2 dl kokosmjölk
2 msk curry
1 tsk salt

Stek samman alla grönsaker och krydda. Blanda i tomaterna och kokosmjölken. Serveras gärna tillsammans med ris.

Likes

Comments

Postad i: Lunch/middag

1 portion

Pasta av valfri sort 1 portion (jag hade bönpasta 50 g)
2 msk basilikapesto
Ca 75 g fetaost
1 1/2 msk pumpakärnor

Rosta pumpafröna i en stekpanna på spisen under tiden pastan kokar. När pastan är färdig blandar du i kärnorna och peston och rör om ordentligt. Vänd i fetaosten sist.

Originalrecept från javligtgott.se

Likes

Comments

Postad i: Lunch/middag

2-3 portioner

1/2 lök
1 liten klyfta vitlök
1 dl Svarta bönor
1 1/2 dl quornfärs
1/2 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
Smör till stekning
En skvätt grädde

Stek löken och vitlöken några minuter tillsammans med färsen. Krydda och blanda i grädden. Häll i svarta bönorna och värm en stund tillsammans med färsen.

Likes

Comments