jag har gått in i det dom kallar babyblues, jag kan inte hantera mina tårar. bryter ihop när som helst, tårarna bara rinner ibland.

vad är värst? jag vet inte. jag är så jävla rädd att bli lämnad ensam, att inte räcka till, att båda ska skrika samtidigt, jag kan egentligen inte sätta ord på det. jag får bara panik, det trycker i bröstet, allt snurrar, jag svettas, får svårt att andas.

så min mamma har varit här måndag-tisdag när Jocke var tvungen att åka till skolan. imorgon kan han plugga hemma, så torsdag också och då kommer även bvc på hembesök, vi ska försöka träffa kompisar och Jocke ska hjälpa sin barndomskompis att flytta. fredagen är fortf oklar men då kommer min mamma om jocke måste åka.

jag måste ha det såhär nu, jag är dum i huvudet. jag hatar att känna såhär. fan! men ack som jag älskar min mamma som ställer upp för mig i ALLA lägen och sen jocke som anpassar sig så mycket efter mig. hur ska jag kunna tacka dessa människor nog????

Nellie & Noah då? Noah älskar sin lillasyster. Noah sover jätte bra medans Nellie skriker. nätterna är värst, tror på magknip/kolik när vi läser om det. huua.

nu sover dom båda, jag borde också för att orka natten. men jag behöver också lite egentid känner jag. Jocke pluggar - vilken kämpe ❤❤❤❤❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

äntligen. äntligen är hon här!
i torsdags kom hon klockan 15:19. världens finaste lilla tjej. det gick okej. viss komplikationer som gjorde att jag skickades på operation. Jocke vilken stjärna. jag kan bara titta på honom så ger han mig sån trygghet, han är min pelare och slet precis lika mycket som jag denna förlossning.

vi har varit kvar men ska idag få åka hem. ska bara vänta till 15:30 så ska dom göra prover på henne sen får vi åka hem. Noah kommer hem redan idag och som vi längtar allihopa. jag vill bara krama om honom. saknaden är stor!

vi hoppas bara att allt kommer gå bra. imorgon är Jocke hemma så jag rycks inte in direkt ensam med två. på måndag när han måste iväg så kommer min mamma och hjälper till. Noah blir hemma från förskolan ett tag nu.

Noah och Nellie - våra älskade barn och så fantastiskt lika varann ❤❤😍

Likes

Comments

.. klaga!
men nu börjar det bli tungt. min mage har varit 'stabil' ett par dagar, länge sen jag hade panik - idag kom det igen. vi fick vända våran handling och åka hem igen. jag blir så fruktansvärt arg/ledsen när det händer & stackars jocke som får stå ut. förlåt.

sen känns det som att min hud på riktigt är på bristningsgränsen, känns som att jag närsomhelst kommer spricka totalt. hon busar, rör sig, trycker sig ner så det ilar i hela fiffi.

jag har ont från topp till tå, vill helst bara ligga i sängen tills hon kommer. ja det gör ont att vara gravid - jag vet men den här känslan jag har nu hade jag aldrig med noah, inte ens när förlossningen drog igång.

förvärkar, alltså. hell alltså. med mini hade jag inte alls förvärkar på det här viset, visst spände magen men dessa är obehandligt på nå vis :o

nä, färdigklagat!
för mini går det toppen på föris, nu är det bara några tårar när vi säger hejdå på morgonen, men innan jag hunnit runt hördet så busar han med barnen och fröknarna. när jag hämtar honom vill han inte hem. älskade unge vad jag älskar att se dig trygg. kärlek och så rätt val av förskola :)

Likes

Comments

jag har nog aldrig gråtit så mycket i telefonen, varit så arg och känt mig så illa behandlad av våran sjukvård.

att mitt järnvärde varit lågt har vi vetat länge, när det kom ner på 98 så suckade våran barnmorska och såg irriterad ut. jocke frågade då henne om det fanns en kritisk punkt med att det sjunker. Nej fick vi till svar, bara att jag kunde svimma och bli ännu tröttare.

så vi har aldrig ens oroat oss det minsta lilla. tills idag, idag vändes min värld upp och ner och jag känner mig spottad på. det börjar med att telefonen ringer, det är våran barnmorska som vi hade med noah, världens bästa barnmorska!! hon förklarar för mig att det är så lågt nu att det finns ingenting dom kan göra mer än dropp och det här är något som vår barnmorska gått igenom med oss - alltså vänta - NEJ?! hon sa att det inte finns något att oroa sig för.

barnmorskan vi hade med Noah förklarar att det är kritiskt, att sjunker det minsta lilla till så blir bebisen skadad. här gråter jag redan, dels är jag livrädd för sprutor, spruta in en massa i kroppen - jag vill inte. jag vill inte. efter mycket om och men så lugnar hon mig, vi bestämmer att jag ska direkt till apoteket och beställs droppet.

då kommer nästa smäll, droppet kostar 1900 kr!!!!! what? det måste vara ett skämt, jag bryter ihop igen. ingen har någonsin informerat oss om det här. jag går ifrån apoteket utan att beställa. sätter mig och ringer barnmorskan vi hade med Noah och talar om för henne att jag vägrar gå tillbaka till barnmorskan vi har nu. jag vill byta, det funkar inte. jag känner mig så jävla kränkt, liten och hon har ljugit oss rakt upp i ansiktet.

vi ändrar, så nu har vi vår älskade barnmorska igen - samma som med noah ska vi få gå imål med. jag frågar återigen om det inte finns någonting jag kan göra förutom dropp - jag äter vad som helst, jag gör vad som helst. hon förklarar att det gått så långt att det inte finns något annat dom kan göra än ge mig dropp.

jag åker åter igen ner till apoteket och bokar detta dropp, imorgon efter klockan 14 kommer det och då ska jag direkt ringa till bb återbesök för att det är där jag måste göra det.

jag känner mig så jävla illa behandlad, jag känner mig så kränkt, liten, ensam. jag bara känner att hon behandlat oss som skit. anmäla henne?! jag vet inte, kommer det tjäna något till? hon har ljugit oss rakt upp i ansiktet, men intärnt kommer hon alltid gå fri. jag tillåter mig själv att vara ledsen, dels för hur hon behandlat oss, att hon egentligen tar pengar ifrån oss - 1900 kr. jag känner bara hat till denna människa, ingenting annat. jag vill aldrig mer behandlas eller ha med henne och göra!

Likes

Comments

idag kom det över mig. jag har känt mig deppig i några dagar nu, fastnat i ett stim och inte alls varit lika glad känner jag. jag har aldrig varit självsäker men jag kände mig inte ens värd skiten under folks skor och jag har inte förstått varför försen idag.

jag fastnade framför spegeln när jag kom hem efter att ha lämnat mini på föris, jag synade människan i spegeln läge innan jag frågade rakt ut : vem fan är du? jag såg en så sunkig/ful människa att jag började gråta.

hur i helvete kan min sambo titta på det här varje dag och tala om för mig att han älskar mig, hur kan han vilja ha närkontakt med mig? jag vet att han inte älskar mig för mitt yttre bara utan även för mitt inre men klart som sjutton det yttre spelar roll. jag stod och frågade mig hur det kunde vara så att han inte tittat åt ett annat håll?!

där stod jag, i mjukisar, tovit år, inget smink - listan kan göras lång. när fan hände det här? jag är gravid, fine - jag har varit stor förut utan att vara gravid och aldrig någonsin klätt mig såhär - aldrig!

jag har blivit en människa till yttre jag inte vill vara, som jag lovade mig att aldrig vara. vad hände? var det i samband med mina magproblem? - lägg ner Malin, vem fan ljuger du för - du har blivit lat även med ditt utseende. jag kom på varför jag varit deppig, det är ju därför?! jag trivs inte i det jag tar på mig. varför tar jag på mig det då? det är lätt! fan. skärp dig!

du ska vara dina barns förebild, du vill väl att din sambo ska tycka du är vackrast i världen både på utsidan och insidan, du vill väl stå upp för dig själv?!

jag vet att utseende inte är allt, jag vet att mina barn älskar sin mamma, jag vet att jocke alltid älskar mig oavsett men det är jag, jag känner såhär.

så jag sprang direkt och bytte om, satte på mig lite lite smink, borsta håret för nu ska det bli ändring. en vardags sminkning kan jag dra ihop på när mini äter frukost (sitter brevid honom), klä på mig måste jag ju ändå göra - så välj rätt Malin. du har rätt till att ha åtsittande kläder utan att det ser konstigt ut. skärp dig nu!

idag är du människan du inte ville bli 👎

(👈 före , efter 👉)

Likes

Comments

oj, imorse var en tuff lämning. det kom tårar redan innan vi gått in, så sa vi hejdå med gråten i halsen och hans tårar som floda ner. efter ca 10 minuter ringer föris och säger att han leker. mitt hjärta lättades enormt men det hann gå hundra miljoner tankar.

- ska vi ge upp?
- trivs han inte?
- är någon elak mot honom?

hundra frågor. när jag sedan hämtade honom hade han haft det jätte bra. lekt i sandlådan, med lego, ätit bra med mat. men när jag hämtar honom vill han bara hem och det beror på att han är så sjukt trött. lille gubben!

idag under tiden som mini var på föris var jag först till vc och lämna massor av blod sen åkte jag till en efterlängtad vän och hennes barn. pratstunden där var välbehövlig. ack så jag saknat henne. hennes äldsta är lika gammal som Noah (hennes född i januari och Noah i mars, hon fick sitt andra i juli och vi ska ha i oktober) hih. spännande. kommer hänga där efter att ha lämnat mini på föris många gånger :*

så åkte jag och mini även dit efter hans sovstund, det märktes att dom inte träffats på hela sommaren för att dom var inte alls sådär som dom var innan. men det ska nog komma tillbaka sen när hennes börjar föris kommer dom gå på samma avdelning :* otroligt kul!

annars då? imorgon kommer min mamma hit och myser. hon ska bla. hjälpa mig att baka eftersom att jag snart fyller år 👌 sen ska hon följa m och hämta mini, myysa med oss <3

Likes

Comments

i måndags så startade det, först min jäkla förkylning sen inskolning av en liten stor kille. vi gjorde oss redo, jag & mini. vi skulle vara där 9. prick 9 klampa vi in och möttes av underbara fröknar och en liten kille som började lego direkt. jag följde efter honom och det gick jätte bra. mellis, lunchen, sovstunden (första gången han somna på golvet), allt gick bra. vi vinka hejdå vid 14 efter en toppen dag verkligen. kände bara i magen att vi träffat så rätt.

tisdagen tog jocke, vi hade bestämt sedan innan att han skulle försöka med en dag iallafall och jag var så glad för det för jag badade i mitt eget svett, genomförkyld och hosta på det. det hade gått bra för jocke och noah också, tills sovisen, jocke blir lätt stressad i miljöer han inte är van vid sen med andra barn runtom blir det ju såklart än värre så dom kom hem och sov istället.

onsdagen tog jag igen, direkt på morgonen så sa dom att idag ska du få åka hem och Noah testa våra själv. det här går så bra! självklart värkte det i hela kroppen - ska jag lämna min människa till helt främmande människor? oh! någon gång ska vara den första. jag hade sån tur att jockes mormor kunde hämta mig klockan 10 sen fick jag låna jockes farmors bil. klockan 12 ringde telefonen med föris som sa att dom inte fick han att sova så jag åkte direkt och hämta honom.

vi bestämde där och då att han ska gå 08:30-11:30 bara för hans egen skull, för hans skull - inte för någon annans utan hans. älskade lillprins. och torsdag-fredag hade gått jätte bra även om det var tårar när jag lämnade honom så ringde jag efter en stund och kollade så allt var okej. i fredags ringde tillochmed dom och sa att han lekte och myste. jag är så lycklig för hans skull, nya kompisar, nytt ställe och bara en massa mys.

nästa vecka ska vi köra samma sak. vi har gett oss själva en läxa, att lära han somna på golvet hemma så som på föris så han slå bli van och så småningom kunna gå över till 9-14.

igår firade även jag och Jocke 7 år. tänk att det är så länge sen vi sågs första gången på jet parkeringen. jag blev förälskad vid första ögonkastet! åå, 7 år, jag är fortf kär i denna människa upp över öronen. ett barn, snart två. jag älskar dig så mycket Joakim 💗

Likes

Comments

oj, igår var vi så nervösa både jag & jocke. vi skulle först med mini på bvc möte - han var inte alls på humör och ville inte, absolut inte. fick sin 18 månaders spruta iallafall & kunde visa upp lite vad han kan.

sen skulle vi på det som suttit som en klump i våra magar. informationsmöte på förskolan. jag måste börja med att säga - när blev han så stor? vi skulle vara där klockan 10. till en början var han jätte blyg och ville inte alls kliva in i stora rummet så han och Jocke blev kvar med duplo medans jag följde med för lite information.

när resten av barnen kom in så fick det betydligt bättre. fortfarande blyg men började släppa mer och mer. så på måndag börjar inskolningsveckan. 9-14 varje dag. jag har så ont i magen. älskade unge, när i hela friden blev du så stor?

när vi även var på bvc passade vi på att fråga hur vi ska göra med lilleman när lillasyster kommer. bäst tyckte hon var att låta han vara hemma medans pappan är hemma men eftersom att jocke inte riktigt har den möjligheten så ska han ändå få vara hemma sedan skulle min mamma komma som lite avlastning och jockes farmor. allt för lilleman inte ska känna sig borttappad.

så imorgon måste vi åka in till Tuna park för att storshoppa åt lilleman. Vi började igår redan med att köpa ny fleece åt honom. imorgon är det skor, kläder, regnvantar m.m - vem sa att det är billigt att ha barn? inte jag.. hih!

Likes

Comments

först måste jag börja med att säga - jag är inte gluten!! dock så ska det tas ännu mer prover ni eftersom att mitt järnvärde bara sjunker och sjunker, när barnmorskan ringde imorse så sa hon att det är ett under att jag fortfarande står på mina ben.

jag kämpar. okej? jag kämpar mot huvudvärk, illamående, yrsel varje dag. men vad ska jag göra? jag kan inte ligga i sängen hela dagen, inte för min skull, jockes eller Noahs skull. så imorgon innan 11 ska jag ner till vc på labb och få iväg proverna så vi får se vad läkaren ska sätta in härnäst :)

idag har vi bara varit ute, vi åkte till jockes farmor&farfar redan klockan 10 imorse, vi brukar åka dit så mini får springa av sig, leka med vatten & i sandlådan. sen håller jocke på att hjälpa farfar med bilen som stått allt för länge som ev blir en bil jag kan låna 3 gg i veckan :) dom blev äntligen klara med en sak på listan idag.

vi bjöd på familjepizza till lunch som lite tack för att dom jämt ställer upp för oss, vi är alltid välkomna dit oavsett tid. all kärlek åt dessa människor <3 så åkte vi därifrån klockan 18. då var mini trött slå jag tala om, han höll på att somna i bilen och när Jocke bar in han. älskade unge!

fast det är inte så konstigt med tanke på att han gick upp 05:30, sovit 20 minuter på dagen sen varit ute hela dagen. så han ville bara ta droppisar, borsta tänderna, bygga lite pussel, vällis, sen somnade han på max 5 minuter. prinsen ❤

Likes

Comments

igår ringde jag till spec-mödrarvården i Västerås för bokning av rul (rutinultaljud) det är något som görs numera av personer som har ett bmi över 'normal' från v32 gör man ett sånt. så vi fick en tid redan idag.

min mamma kom hit idag och myste med lilleman så jag & jocke kunde åka till Västerås. läkaren var sen som dom jämt är på spec, undersökningen tog 5 minuter, läkaren var toppen, rak och tydlig.

hon beräknas nu väga ca 2200, perfekt med fostervatten och hon mådde jätte bra. sen sa han även att hon ligger nedåt med huvudet - holymoly, Noah la sig jätte sent nedåt minns jag :)

hur mår ni därute? :) vi mår bra, alla fyra och det känns så skönt. nu längtar vi efter lillasyster <3

Likes

Comments