View tracker

så var helgen slut igen och jag vet inte om jag gjort något annat än att sova direkt haha, totalt slutkörd. Får inte heller ihop ekvationen hur jag ska ta mig till de resterande 9 pass jag har kvar, när jag drabbas av den där tröttheten direkt jag sätter mig i bilen. Det hände precis samma igår när jag skulle åka och hämta en möbel, det är som att själva bilåkandet framkallar stress hos mig. Nä jag är så glad att det snart kan återgå till normalt även om jag har världens roligaste apl, det är resan dit som är jobbig. Bara att bita ihop, trots bilångesten.

Nåja, igår aktiverade jag hästarna. Blusie fick sig en skrittrunda i skogen blandat med lite trav, för jag höll på att frysa ihjäl. Jag får lov att ha "råd" att skaffa ett par fodrade ridbyxor, för mina ben tyckte inte detta var skönt.
Jag testade hack på na igår igen, har tänkt att det vore perfekt att variera med om man bara ska ut och jogga men jag tror hon tycker det blir för skarpt. Får ludda upp det och se om det blir bättre då.

Jensan fick en promenad, vilket var alldeles för längesen för hon höll på att skita ner sig för precis allting, blev sådär het i huvudet och bara möljer ner allt inklusive mig. Nåja, tur att vi startat om på noll lite igen. Nu fick hon ha sadel på sig igår när vi var ute och idag ska hon få bli lite tömkörd i paddocken istället eller om det blir en promenad idag igen. Blusie ska iallafall tömköras en sväng hade jag tänkt.

Det är dagens plan, så jag ska snart åka dit så jag hinner få lite dagsljus och sen ska jag plocka här hemma och ev fylla på matförrådet inför veckan som kommer och planera matlådor, vilket jag hatar.

jag hatar att laga mat helt enkelt.

Slänger in en bild på Molly, när hon var en söt liten valp! åh, goding

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

mitt humör är helt fantastiskt jojo just nu, ena stunden glad, andra stunden hur ledsen som helst. Blir mer eller mindre knäpp på mig själv, men det är som vanligt. Jag kan aldrig göra något rätt direkt, men jag har förlikat mig med tanken haha.

Whatsoever, jag har iallafall just finslipat mitt gymnasiearbete och skickat in. Håller tummar och tår att det kommer att hålla måttet och bli godkänt, nu ska jag bara fundera över hur jag ska redovisa det. Men det skjuter jag på tills helgen innan, tänkt prata lite kort om det mer eller mindre och sen får vi se. Jag avskyr att redovisa sådär haha, fy fasen.

9 pass återstår av praktiken, det går så sjukt fort det här tycker jag men det har varit hur roligt som helst hittills så det är en erfarenhet som jag gärna tar med mig.
Snart är jag äntligen klar och känslan av att jag aldrig mer behöver studera igen om jag inte vill är svårslagen. Det känns nästan som studenten, fast bättre eftersom jag nu får med mig en yrkesutbildning som gör att jag är undersköterska, vem hade trott det. inte jag iallafall, om ni frågar mig för ca 5 år sedan haha. Synd att jag inte började tidigare men men, nu är det snart i mål.

u n d e r b a r t
Något som inte är riktigt lika underbart är att jag fick vända typ halvvägs till stan idag, mådde illa och kunde knappt hålla ögonen öppna. Ett under att jag inte körde av vägen eller krockade med någon, sjukt obehagligt. Direkt jag kom hem igen la jag mig och sov, sådär har det sen fortsatt under dagen. Helt utmattad har jag varit. Tog mig iallafall en promenad till hästarna och det var skönt med lite frisk luft.
Men imorgon ska de få en lång pysselstund båda två, verkligen på tiden. mitt dåliga samvete äter upp mig inifrån, ibland undrar jag varför jag ens har häst. Nu lugnar det väl ner sig när skolan är klar och förhoppningsvis kan jag få tiden att räcka till åt dem igen och jag kan kanske komma igång med både det ena o de andra.

anyhow, nu ska jag dricka mitt vin och kolla på simpsons haha! #proudandforeveralone

Likes

Comments

View tracker

Har just kommit ur duschen, duschen är ett bra ställe att sortera tankarna på. För strax innan jag skulle duscha så fick jag ett så hastigt hugg i hjärtat och lite allmänt ont i magen, nu sitter jag här istället med tårar i ögonen och en klump i magen. Varför har jag ingen direkt koll på, men jag känner mig så tom. Jag känner inte igen mig själv längre och det fick mig ofrivilligt att tänka på min gamla svarta bana, jag minns det 1½ året som det värsta i mitt liv. Jag mådde så dåligt och jag hade sån ångest, jag hade sån negativ bild av mig själv för att allt var mitt fel, något som kommer och grundar sig direkt i mitt äckliga ex som trots vad han gjort mot mig aldrig riktigt lämnar mina tankar, ibland kan jag komma på mig själv med att fundera på hur det hade varit om vi varit tillsammans än, förmodligen hade jag ju fortfarande varit knäckt och mått skit, men tydigen trots att vi idag tack o lov inte har något som binder oss samman så lyckas han ändå spöka, mina gamla demoner tycks aldrig släppa och jag är fullkomligt livrädd att släppa någon inpå mig och det gör mig så ledsen. För allt jag vill är att kunna ha normala relationer, alla sorts normala relationer men jag är så himla rädd för att släppa på spärren.

Nu menar jag inte att det är han, personligen idag direkt för han kan ju ha ändrat sig och kanske fann han frid, men för mig så är han det som förstörde allt som jag var då. Han gjorde så jag gav upp hela mitt liv och sen dess sedan han krossade hjärtat på mig med att totalt egentligen gå bakom ryggen på mig så har jag inte varit mig själv, kanske periodvis men långt ifrån den jag brukat vara. Och jag brukar tycka det är så orättvist, att han gjorde såhär för mig och medans jag mått skit så har han bara gått vidare hur enkelt som helst. Varför är det inte lika enkelt för mig? och varför ska dessa demoner förstöra för mig flera år senare?! jag blir ärligt talat knäpp på mig själv ibland.

Jag gömmer mig bakom orden att det är så himla skönt att vara själv, men ibland eller oftast tycker jag inte det men jag vill aldrig öppet erkänna det för mig själv. Allså, den där raddan med barn det kan vi stryka men tänk om jag någon gång kunde få känna att det faktiskt är någon som saknar mig och som bryr sig om mig på riktigt, som oavsett hur dåliga/bra dagar jag har ändå tycker om mig för den jag är. Sen kommer tanken att fixar du inte det innan typ 30 så kommer du bli forever alone och vad händer då. Allså jag hatar när dessa tankar kommer och de kommer rätt frekvent nu när jag har en paus från att jobba / har fullt upp med apl så jag inte kan jobba när jag väl är ledig och då, när jag sitter ner och bara är stilla så kommer de här känslorna och jag antar att det är därför jag flyr till jobbet jämt, det är lättare där för där behöver jag inte ha det här i huvudet hela tiden.

Men varför detta poppade upp som ett hugg i hjärtat idag har jag inte en aning om, knappast så att det handlar om mitt ex eller att jag känner nåt mer än bara tomhet för den idioten men antagligen är det att livet kommer ikapp en till slut, jag har tryckt undan det så länge nu att det förmodligen bara kommer av sig självt.

Men fortfarande kan jag få den där känslan av att det är mig det är fel på, att det är jag som gör fel och det var han som använde det så på mig. "Psykisk misshandel" är något som sitter kvar och lämnar sina spår.
För att jag är över honom, det kan jag säga direkt men det är mer som att såren inte läkt sig än eller att de rivs upp av obetydliga ting som gör att jag ändå får de här känslorna i kroppen. Det är helt sjukt egentligen, jag borde vara helt tvärtom. Öppen på livet, för nya saker, släppa människor in på mig. Ändå ska det vara så trubbigt och svårt.

Men än har jag inte tappat gnistan, för att ändra på det. Jag vet inte var jag ska börja bara, vilken ände.
Nu är jag iallafall ordentligt trött, ska lägga mig och streama julkalender och imorgon 1530 är det lite efterlängtad helg och ledigt.

förstår att texten makes no sense, men det är rakt från hjärtat ut till tangenterna. Mitt vanliga sätt att få ur mig jobbiga tankar.

jag vill bara känna mig genuint glad igen, inte ensam och left behind. jag vill bara bli så taggad på livet som jag en gång var, jag vill bara finna min motivation till att träna, rida och göra det som får mig att må bra. just nu känns det bara så långt undan, tillsammans med allt tvivel på mig själv. Är jag bra nog? gör jag allt rätt, blev det här bra? som det där med att få ångest att klä sig.. jag har liksom lagt på mig 14 kg för mycket, mina saknade jeans sitter som korvskinn och jag går helst i mjukis hela tiden bara för att dölja.. men jag saknar mina jeans, jag saknar mina fina kläder som jag idag känner att jag bara ser ful och tjock ut i. Ja ni vet, så jobbig tankegång att det inte är sant. men jag försöker göra något åt det, men resultatet uteblir iallafall...

Likes

Comments

Senaste året har det varit en diskussion angående vår kommuns planer att göra en F-6 skola till en F-3, där planen är att barn från 10 års ålder ska bussas två mil extra till en skola där det redan är överfullt.
En föräldragrupp (som jag tycker gjort ett enormt bra jobb i den här frågan) har tagit fram protestlistor som gjorde att det blev folkomröstning, där majoriteten av befolkningen röstade för en F-6 skola, men detta brydde sig Hagfors kommuns ledning inte alls om, utan politikerna körde över befolkningen igen och skyllde på ett för lågt valdeltagande.

1. Den södra delen av kommunen fick åka två mil för att kunna rösta både i förtid och sedan på valdagen, den södra delen av kommunen (där jag själv vuxit upp) är och förblir hänvisade till Munkfors. Vilket kan ha dragit ner deras valdeltagande.

2. Många anser inte att det är någon idé att rösta, för vi blir ändå överkörda av våra styrande politiker. Även jag känner så, även om jag tog tillvara och röstade på det jag tror på, som skulle kunnat gynna vår kommun mer än den sk "huvudorten" Hagfors, för hade någon av de sittande politikernas barn eller barnbarn drabbats av detta så hade det aldrig ens kommit på tal att det ska bli såhär.

3. Hur många av kommunens befolkning är från 80 år och uppåt? Hur många av dem kan ens ta sig till närmaste röstlokal vid ett sånt här tillfälle?

Majoritet av de som röstat, röstade ändå för en F6 skola, för det finns både elevantal och resurser för detta och jag tycker så synd om de barn som kommer i kläm i den här frågan, har de ens frågat barnen som är de som ska utstå detta bussande kommunen runt vad de vill? eller handlar det bara om prestige och pengar i denna fråga. Och varför inte satsa på hela kommunen? De mindre orterna görs mer och mer oattraktiva för barnfamiljer att bosätta sig på, för det finns ingen förälder som vill att deras barn ska spendera flera timmar på att ta sig till och från skolan. Och vad händer då med utvecklingen av bygden, jo den går bakåt. För ingen kommer vilja bo kvar här i slutändan.

Själv hade jag turen att få gå i en liten skola, från förskoleklass till sjätteklass, jag hade under de åren max sju minuter hem, jag kunde göra läxor, leka med kompisar och utöva mina fritidsintressen och ändå vara barn.
Från sjunde klass till nionde klass hade jag 15 min med buss eller en halvtimme på cykel, till skolan. Det är rimligt. Jag hade fortfarande tid över för intressen och läxor, och jag var inte helt slut när helgen kom.

Men det tycker ju tydligen inte våra styrande politiker, och vid nästa val får inte S någon röst av mig vid kommunvalet, inte en chans. Jag tycker de skött det här fruktansvärt illa.

Nu blev det här inlägget lite väl rörigt och jag ville mest skriva av mig min frustration. Nu ska jag ta och plugga lite istället,

puss!

Likes

Comments

På praktiken allså och nu är jag som sagt ledig, onsdag em börjar jag igen så jag har en dag kvar att njuta och vila, så härligt. Den här veckan gör jag bara tre pass också och är ledig under helgen, vilket också är väldigt skönt.
Nog snackat om det, för nu tänkte jag hästuppdatera lite.

Idag har de båda fått jobba lite, Blusie fick gå en liten tömkörningsrunda i skogen och hon var så satans pigg haha, märks att hon tröttnat lite på sitt oaktiva liv. Men härligt att se att hon är så pigg och fräsch, hon fyller ändå tjugo år härnäst min lilla toka.
Vi skrittade mest, lite övergångar mellan halt och skritt, även lite trav släppte jag iväg henne i, superladdad som sagt var. Efter det så skulle jag ha tömkört jensan, men jag hade feeling på att idag inte var en lämplig dag för det då hon var lite uppstressad och surig, så jag sadlade istället och knäppte på longeringslinan så var vi i paddocken en stund, gjorde lite ledarskapsövningar, longerade lite i skritt och trav och avslutningsvis fick hon kliva över lite "bommar", vilket var såå roligt. Bara vi får loss hennes vänsterbog så ska det bli finemang med resten med sedan.

Annars idag har jag inte fått mycket gjort, imorgon får jag verkligen lov att rycka tag i lite skolarbete. Måste fila vidare på mitt gymnasiearbete och den där inlämningen jag inte gjort klart, suck.

Det får bli imorgon det, nu ska jag sova.
imorgon måste jag även sätta mig och fixa med jobb, ev ställen jag skulle kunna söka på osv, även fixa med arbetsförmedlingen och stämpling, livet som oanställd och singel suger ibland haha, speciellt ekonomiskt när det glappar som det kommer göra i januari. Nåja, det ordnar sig väl.

pusspuss!

Likes

Comments

Hej på er, dagen innan första advent. Jag har jobbhelg på praktiken och idag har jag haft mitt pass mellan 14-22, men jag fick gå hem vid halv åtta redan eftersom det var såpass lugnt (mindre patienter på helgen bland annat) och det passade bra, jag är så himla sliten av allt just nu så det var ganska skönt att komma hem i tid, ställa sig i duschen och äta, liksom chilla på livet och kunna vara vaken ett tag.

Igår var jag hos hästarna, idag har jag inte hunnit eller rättare sagt, jag hade ingen ork alls på fm. Totalt jäkla seg var jag, ont i huvudet vilket jag iofs haft nu ett par dagar till och från. Men det är väl allt det nya, ska bli så skönt att få gå hem 1530 imorgon och sen vara ledig mån-tis. Välbehövligt på många sätt.
Förutom lite plugg som jag ska ta ikapp i form av en studieenhet och fila vidare på gymnasiearbetet så ska jag se till att bara vara, röra på mig ordentligt och sätta igång hästarna. För jag har faktiskt börjat utarbeta en plan för detta.

Nästa veckas planering för hästarna ska se ut såhär, på ett ungefär.
- Mån / Blusie, tömkörning. Jenny, promenad,
Tisdag / Blusie, tömkörning, Jenny tömkörning, paddock.
Ons, Tors, Fre/ vila pga obekväma arbetstider på praktiken
Lördag / Blusie, promenad, Jenny, promenad.

Eftersom det är just igångsättning i ett skede där hästarna har stått en längre period och där jag är fruktansvärt otränad och tjock (haha) så lägger jag lite mer tid de här första veckorna på markjobbet istället där de helt enkelt får röra sig utan extra tyngd samtidigt som jag får välbehövligt motion, sen anpassar jag detta efter mina tider på praktiken. Den här årstiden är svår pga mörkt och korta dagar.
Tanken är att Jenny ska ridas in och sen får jag se, hon var från början bara tänkt som en projekthäst och tanken var att hon på lång sikt skulle säljas, eller ska säljas. jag vet inte än, men för mig duger det egentligen med en häst och Blusie vill jag inte göra mig av med som sagt. Tycker det är jättesvårt men det blir alltid en balansgång och min kära röda mara skulle garanterat göra någon annan lycklig också.

Det känns bara som att alltför många som inte har en aning om min situation, gärna vill lägga sig i och jag vill att de slutar med det, för det är mina hästar och mina beslut.
Sen kanske det är bättre att satsa på en sexåring men i mina ögon har jag inte hjärta att göra mig av med blusie, hon betyder allt för mig.

Nåja, om ett par månader vet jag svaret. Allt beror på hur hästen och jag klickar när jag väl sitter där i sadeln samt hur jag ekonomiskt ska rodda hela båten ekonomiskt, framöver har jag bara min lön att förlita mig på samt mitt jobb, hur mycket timmar jag får. Det börjar bli dags att söka sig mer jobb..

Nä nu ska jag sova, det blev rena dagboken av detta och imorgon är det dags för att jobba dag, mellan halv åtta och halv 4, bör nog överleva! ;) Sen är jag äntligen ledig och ska andas häst och frisk luft i två dagar.

pusspuss!

Likes

Comments

Var ute på en liten promenad med Blusie förut, en riktig fundera-över-livet promenad, jag har så många val framför mig som jag inte riktigt vet hur jag ska bemöta, jag har ingen direkt färdriktning i livet just nu. Ibland kan jag bli riktigt avundsjuk på de som är sådär självklara över vad de vill i livet medans jag hoppar hejvilt mellan allt.

¨Jag har ju också länge känt att jag inte riktigt har tid eller råd med båda hästarna, vilket ju gör att någon "måste" bort, jag vill ju inte alls egentligen göra mig av med någon av dem men innerst inne känner jag att nån av dem kan få det minst lika bra hos någon annan som hos mig.

För mig är det valet självklart, om det blir så att jag kommer att lämna ut/sälja någon av dem så är det Blusie som får stanna hos mig, nog för att hon är äldst med sina 19 år och ändå ska "trappas" ner, liksom ridas men inte utbildas eller hårdtränas direkt, utan underhållas. Men jag gav henne ett löfte när jag köpte henne för lite över fem år sedan och att det är att hon ska få stanna hos mig tills det är dags, det löftet tänker jag hålla för hon betyder alldeles för mycket för mig.

Jenny å sin sida, är betydligt yngre och har kapacitet för mer, hon ska inte tillbaka till travet men hon ska utbildas och någonstans inom mig känner jag mer och mer att det inte är jag som kommer ha tid att göra det, hon är en lovande häst men .. hon kanske inte är min häst, egentligen vill jag ha en mer renodlad ridhäst där jag kan få känna att det bara är att hoppa upp och rida, där jag som ryttare kan känna att jag kan utvecklas också.

I dagsläget känner jag också att det mer än väl räcker med en häst, jag tycker om dem minst lika mycket men måste jag välja så är det Blusie som kommer bli svårast att en dag skiljas ifrån.
Sen kostar det ju en del det här, för min egen del vore det en ekonomisk lättnad med bara en häst.

´Det är så himla svårt bara, att tänka på vad som är rätt och känns rätt. Jag får rådet att sälja Blusie och behålla Jenny, men jag kan inte för jag vill inte. Visst, ur ett perspektiv är det på ett vis "rätt" att göra det men ur ett annat perspektiv, ur mitt perspektiv så är det helt fel. För jag anser att Jenny kan komma till en tjej/kille som kan förvalta henne rätt så hon blir en jättefin ridhäst men Blusie, som är som sagt nitton år gammal riskerar att bli vandringstrofé och sönderriden inom kort, visst det kan hända den andra med men jag kommer ju vara sjukt kräsen med var hon hamnar om jag skulle ta ett sånt beslut. Men Blusie är ju färdigutbildad och visst, just nu ser hon inte mycket ur för världen men när hon väl är musklad och igång så är hon hur fin som helst, det är liksom bara att hoppa upp och rida.

Hon har även räddat mitt liv, såå många gånger den där bruna sura tvärmärren. Hon har alltid funnits där genom mina senaste kriser, alltid med samma kloka blick och värme. Vi har ett annat band till varandra.
Visst jag kanske ångrar mig om jag säljer jenny, men hur många hästar finns det inte här i världen när allt kommer omkring och är det helt rättvist för en femåring att bara gå i hagen och skrota då, som hon gör och gjort senaste året pga att jag inte riktigt hinner med båda två.

Just nu har jag inte en jävla aning, faktiskt. Min plan är att jag ska börja sätta igång dem från marken först (mest pga att jag är fet och behöver träna haha) och sen får jag se hur jag gör. För jag måste tänka ur alla plan, främst ur det ekonomiska. Är det någon häst som ska avvecklas så blir det "tyvärr" Jensan, för det är enklast och lättast att få seriösa svar på och för att jag faktiskt tycker som så att hon då isåfall är värd att hamna hos någon som faktiskt har tiden som hon behöver..

Likes

Comments

Allså, de sista tio minuterna till karlstad var jag absolut dönervös, fräste irriterat åt dryga (tyckte jag) bilister och ja, ville mest vända åt andra hållet.
Vilket jag såklart inte gjorde, kommer nog bli en riktigt bra APL trots pendlandet med bil, men jag får se det positivt att jag kommer få med mig sjukt mycket användbart därifrån.
De första passen kommer jag att mest få obeservera allt och bli lite "varm" i kläderna, men sedan kommer jag få kolla temp, blodtryck, puls ja allt sådant USKjobb, om jag är taggad? kommer bli fantastiskt roligt och lärorikt, har världens goaste handledare också, hon är riktigt bra.
Tyvärr blir det ett stort hål i min januarilön men det får gå ändå, det löser sig med det ekonomiska.

Annars idag fick hästarna nya skor, jag hoppas att de behåller dem på och de har nu fått sulor och brodd, tyckte det var lika bra ifall vintern tycker att det är dags att ösa ner snö.. Det vet man aldrig. och nu är de äntligen redo att kickas igång, så taggad även på det! På fredag är jag ledig iallafall så då ska de båda få komma ut på promenad/tömkörning.
Nu innan jag ska sova, så styr jag matlådor. Jag "jobbar" två kvällar till så slängde ihop pasta som ska blandas med bacon och ostsås samt grönsaker till det. Det går åt otroligt med energi eftersom man rör sig heela tiden typ, kommer ju gå ner i vikt tack vare detta haha. Vilket jag egentligen ska, men man får se det positivt! ;)Nu är väl inte det någon "bra" mat så sett, men det var vad jag hade hemma just nu.

Bara maten är klar ska jag sova, blir "sovmorgon" till åtminstone 7-halv åtta om jag ska hinna med hästar och hund innan 1245, då jag ska åka.

men nu ska jag fortsätta med matlådorna, puss!

Likes

Comments

Hej där! kvällens pass gick fort, tur det för jag är definitivt redan dyngtrött. Om det inte vore för att jag väntar på att Binja ska bli hämtad så hade jag redan sovit haha, ska bli skönt att vara ledig imorgon och egentligen vill jag vara ledig helgen med men, får tänka "ekonomiskt" också.

Sitter här och sippar på té och har mina funderingar, stort som smått som vanligt men det är det som är så skönt med bloggen, här kan jag "fundera" bäst jag vill haha.
Jag är ju som sagt väldigt taggad på att komma igång med hästarna, även om den här uppskjutna skoningen stört min icke existerande planering men efter den 21 är det slut på min icke existerande planering, bara jag får mitt schema ska jag styra upp allt kring hästarnas aktivitet och när skolan äntligen är klar så har jag bara jobbet igen vilket gör det enklare att lägga fritiden på hästarnas och min träning.

Jag har inte hunnit orkat/haft motivation att äta bra eller träna alls, vilket gjort att jag lagt på mig +10 kg som jag nu envetet ska bli av med, eftersom tiden inte alltid räcker till fysisk aktivitet har jag börjat äta bättre och hålla ordning på matvanorna samt ätandet av sötsaker. För ska jag bli bra i sadeln igen måste jag tänka på min fysiska form också.

Så det är lite vad som snurrar i huvudet just nu, lite väl odetaljerat kanske men jag är för trött i huvudet just nu. Vill bara ta en alvedon och sova sen haha.
pusspuss!

Likes

Comments

Jag har alltid haft en förkärlek för ludd, ludd i alla dess former på skydd m.m haha. Så detta ska jag införskaffa, vilket också behövs då mina hästars benskydd behöver uppdateras och de gamla slängas mer eller mindre.
Så jag tänkte införskaffa 2 par damasker med ludd + matchande boots, lite fina ska vi väl vara trots att jag bara hobbyrider just nu? ;) Eller ja, jag tänkte få igång Blusie så vi kan träna lite mer för tränare också igen, åtminstone jag behöver det.

Likes

Comments