Idag kom samtalet. Samtalet jag väntat på så länge.

Idag fick jag datum och tider för när min utredning ska starta och bli klar. Det är verkligen en helt surrealistisk känsla i hela kroppen just nu. Glädje, nervositet, panik, tvivel och chock.

Tänk om jag inbillar mig att medicinerna fungerar? Tänk om jag hela tiden bara inbillat mig mina problem. Att jag bara har inbillat mig mina symtom? Om det är så att jag bara inbillat mig allt, hur ska jag då få mitt liv att fungera? För så som jag känner kan omöjligt vara "normalt" ( om det nu finns något som heter normalt). Har alla utan ADHD-symtom ett sånt här kaos med intryck, uppmärksamheten, impulser, den ständiga rastlösheten, och känslor så vet jag ärligt talat inte hur jag ska få det att fungera.

Och om det blir fastställt med ADHD vad händer med mig då? Ja jag fattar att det inte kommer bli någon skillnad på mig som person jag är fortfarande Malin. Men rent mentalt menar jag, kommer jag bryta ihop totalt? Kommer jag falla hårdare än någonsin?

Allt känns så overkligt just nu! Jag är så tacksam att det äntligen är dags att jag kommer få hjälp, det är ju det här jag strävat efter. Jag är överlycklig att äntligen har sjukvården tagit min hand, men ändå är jag så rädd.

Herregud allt blev så verkligt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Trots min öppenhet om min psykiska hälsa så känner även jag tvivel.
Tvivel på att det finns någon annan där ute som känner som jag. Det kan omöjligt finnas någon som mår så jävligt som jag.

Ingen, inte en endaste människa kan förstå.

Men så kom de där orden!
Eller rättare sagt boken!

Charlie Erikssons bok Aldrig ensam Som jag lyssnat på genom Nextory gav mig de där orden jag behövde höra. Fantastiska Charlie.


Det finns fler jag är inte ensam. Som jag skrev innan, även om jag är öppen om mitt mående så känner jag mig ensam. Även jag behöver hör du är inte ensam.


Jag vill särskilt berätta om ett stycke ut boken där Charlie skriver om Håkan Hellströms låt Din tid kommer. Min låt!
Res dig efter varje smäll, du har en ängel på din axel. Din tid kommer.
Jag grät som ett barn när jag berättade sina tankar kring just den låten och den raderna. Jag gick på den röda bron hem och kinderna blev varma av mina tårar som okontrollerat rann ner på mina kinder.

Nu mer än någonsin känner jag hur viktigt vårt arbete kring psykisk ohälsa måste fortsätta! Jag kommer aldrig aldrig sluta kämpa.

Likes

Comments


Har ni haft en bra Tisdag? Min som alla andra dagar bara flög förbi, hur är det möjligt att jag aldrig lär mig.

Trots att jag älskar vardagen och allt vad den har att erbjuda så vore jag tacksam om det kunde gå lite saktare, hinner knappt gå till jobbet så ska jag hem igen, och få till allt som ska göras här hemma när det kommer till småbarnslivet. Men jag skulle aldrig byta ut det mot något i hela världen. Älskar verkligen detta organiserade kaos jag lever i.


För i all sin enkelhet i vår lilla ort i vårt lilla tegelhus uppe på kullen så har vi det så bra. Livet bjuder oss på massa prövningar stora som små. Den senaste tiden har prövningarna varit lite väl stora, är så trött på mitt mående. Är så trött med mitt normal, ibland skulle jag som jag skrev i ett annat inlägg som du kan läsa här , vill jag bara trycka på en knapp.

Tack och lov så kommer det bli ordning innan årsskiftet, har då aldrig längtat så mycket efter att få åka till Stockholm som jag gör nu ( jag är en Göteborgs tjej, har liksom aldrig fastnat för Stockholm. Göteborg är mer som hemma). Inlägget om en spännande resa kan du läsa här

Ha en fortsatt härlig tisdag! Jag ska slänga ner mig i soffan med mina virknålar och kolla på hockey när barnen somnat. Det är verkligen terapi och återhämtning.

Likes

Comments

​Idag är det alla pappors dag och då vill jag hylla mig Superpappa! 

Hej Pappsen!

Även om du kommer ha svårt att ta till dig dessa ord så gör dig beredd på en text fylld av beröm och kärlek! 

Ända sedan jag var barn har jag varit pappas flicka, där du var var jag. Alltid! Det är du som lärt mig värdet i hårt arbete och framför allt det är du som lärt mig hur en förebild ska vara. Och pappa ta åt dig nu, för du är verkligen en förebild. Se så långt du kommit, du är så stark du är en krigare. 

Minns du alla vara pappa-dotter dagar? Vi har varit på Speedway, hockey, shoppingturer, vi har suttit på varsin stubbe i skogen och bara tittat, vi har åkt vilse tusen gånger minst, vi har varit timtals i ladugården tillsammans, vi har miltals med din blåa SAAB för jag var så rädd för åskan när jag var liten och att vinylplattekvällar som gett mig min goda musiksmak. Och framför allt alla stunder i vardagen.

Jag har alltid haft dig vid min sida. Och jag lovar dig att många av mina vänner är lika tacksam för alla de gånger du varit där för dem. Tänk alla de gånger du hämtade oss på diverse suspekta fester sena nätter. Du blev aldrig arg, eller ja du visade åtminstone inte det utåt. Du var bara glad att vi ringde dig och att vi kom hem. 

Du är världens bästa pappa. Med ett hjärta av guld och så otroligt snäll, ibland kanske du är lite väl snäll, men vi jobbar ju på att du ska lära dig säga nej. Tack pappa för allt du gör och gjort för mig, jag älskar dig.

Ses sen !


Likes

Comments

Tack tack tack! Vilken födelsedag jag fick. Tack för alla fina presenter, samtal, sms och kommentarer på mina social medier. Ni är väl för goa allihopa.

​Och när vi ändå håller på att sprida massa kärlek vill jag fortsätta säga tack för alla ni som skriver och berätta i verkliga livet om hur glada ni är att jag skriver på denna blogg. 

Jag är så tacksam när jag får höra att ni uppskattar mina ord. Att just du känner igen dig och att du äntligen inte känner dig ensam. Att just du vågat ta steget att be om hjälp eller ens erkänna för dig själv att du inte mår bra.

Eller när jag får höra att jag inspirerar er. Att ni också vågar förverkliga era drömmar. Jag blir så överväldigad utav all er kärlek. Det är tack vare att ni berättar för mig att ni uppskattar och tar till er det jag skriver som gör det är värt att fortsätta kämpa och dela med mig. Så lova mig berätta för personer ni blivit inspirerade utav eller att de har gjort så ni vågat ta steget att göra något, som ni aldrig trodde ni skulle våga. Berätta för personen, även om det känns fjuttigt för dig så betyder orden så mycket för den berörde.

Vi måste bli bättre på att visa vår uppskattning till folk. Och det är ni verkligen lärt mig att göra. Jag har blivit så otroligt mycket bättre på att berätta för personer hur tacksam jag är för vad de gjort eller gör för mig. Och om du tänker efter finns det något skönare än att få ge någon en komplimang eller att få en.

Likes

Comments

Jag har haft en så himla bra vecka, okej måndag var en jobbig dag men sen har det gått spikrakt uppåt.

Det började med att psykiatrin ringde mig och erbjöd att få göra klart min utredning i Stockholm nu i november eller december, eftersom jag stått i kö så länge. Det bästa av allt LANDSTINGET BETALAR FÖR ALLT! En sån möjlighet tackar jag verkligen inte nej till. Tårarna bara rann ner över kinderna av ren lycka när jag prata med P på psykiatrin. Så igår var jag iväg och tog lite rutinprover inför utredningen och jag som är sjukligt rädd för nålstick och allt som hör till hade ångest och magont hela dagen. Men vet ni vad till och med det gick bra, första sticket fungerade och vi fick ihop alla rör blod på det sticket. Nytt rekord på labb, 2 minuter.

Så äntligen ska jag bli färdig med min utredning!

Och se jag har tagit ett utav mina delmål i min viktresa. Som många av mina läsare vet har jag haft en extremt osund relation till min kropp och mat. Vill du läsa mitt inlägg om det här.

Jag har alltid haft en osund syn på viktnedgång men så kom jag i kontakt med viktväktarna, jag var super skeptisk till denna "sekt". Men jag gav dem en chans och berättade min historia för U. Och hela vägen har hon stöttat mig och hållit koll. Jag har aldrig mått bättre rent fysiskt. Jag kan leka med barnen, springa och gå upp för trappor utan att det gör ont i kroppen. Och detta tack vare Viktväktarna. Och jag som varit ätstörd kan lova er att detta är ett toppen program för oss. För de håller kollen, mycket mer än alla de dietister jag träffat. OCH NEJ DETTA ÄR INTE ETT SPONSRAT INLÄGG UTAN DETTA ÄR MIN ÅSIKT.

​Och inte nog med detta! Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag! Hurra hurra hurra för mig. Jag är som ett barn för min födelsedag jag älskar att fylla år. 28 år och är som ett lite barn varje gång jag fyller år. Så grattis till mig på min dag.

Älskar min ödmjukhet haha! 

Likes

Comments

Då var vi där igen, jag måste bara få ur mig alla ord, tankar och färgsnurror ur min skalle!

Vi tar det från början. Mina tankar är inte bilder i hjärnan utan det färger och ord. En del säger att de ser som en film som spelas upp utav händelser. För mig är det en snurra utan färger, starka färger, rött orange, gult, klarblå och svart. Du kan tänka dig som en karusell en sån med djur som snurrar runt runt och den där enerverande musiken. Så är det i mitt hjärna, samt att mina tankar är i ord.

Det är aldrig stilla eller tyst. Runt runt runt snurrar det! Om det ändå vore en gråskala i hjärnan så jag slapp "se" så mycket färg. Blir så otroligt sliten, jag har inte fattat det själv för än typ den senaste tiden att herregud det är inte konstigt att jag har ett ständigt tryck i skallen. Det är som att hjärnan slår som hjärtat, det bara pumpar ut tankar.

Fick en så fin komplimang idag Malin du är verkligen ordning och reda löning på fredag. Du har verkligen en ordning kring dig. Du känns så trygg. Kan nog vara nått utav det finaste jag hört om mig själv någon gång. För jag upplever verkligen inte mig själv som ordningsam, skulle jag se mig själv utifrån så skulle jag bara se en person som sprang runt och förde väsen av sig. Ja ni hör jag måste bli få bort hjärnspöket att jag bara är en jobbig människa. En människa som bara är till besvär.

Det är dagar som dessa som jag bara vill trycka på en knapp så jag får ro, sova en vecka och vara som alla andra ( hatar uttrycket vara som alla andra men hittar inget annat sätt att uttrycka mig på ).


Likes

Comments

Minns ni att jag drog igång en serie här på bloggen om att berätta om veckan och lyfta allt det bra som hänt? Om inte här hittar du de inläggen här här här. Ja ni ser ju hur det gick med den saken, blev distraherad av något annat som poppade upp i min skalle och skrev om något annat. Hallå ADHD, men nu testar vi något annat. Vi kör en månads uppdatering. En tillbakablick på månaden som gick. Den tråden ska jag lyckas hålla haha! Så nu kör vi!

OKTOBER

En månad som verkligen bara sprang förbi. Började jobba lite mer än jag gjort sen jag kom tillbaka efter sjukskrivningen, B fyllde 2 år och jag har känner att det börjar bli ordning och reda inombords.

Det är verkligen en så skön känsla jag känner just nu, det börjar liksom bli bra tror jag. Vågar jag säga det? Att det börjar bli bra? Är det som att ta ut segern i förskott? Nej så ska jag inte tänka, jag måste lära mig njuta av stunden och att det faktiskt är bra! Jag trivs så bra på jobbet, familjen mår bra och livet rullar på som det ska.

Sen jag drog igång denna blogg igen efter en lång paus så har det verkligen hänt så otroligt mycket i mitt liv. Så nu när det äntligen börjat lugna ner sig så ska jag luta mig tillbaka och njuta. Njuta och unna mig detta. Och verkligen tro på orden jag säger till alla andra men har svårt att ta till mig själv allt kommer ordna sig, njut och var stolt över dig själv! Du är grym.

Så i stora drag tycker jag oktober månad var en riktigt härlig månad. Så kom igen nu karma ( om det nu finns ) fortsätt blåsa åt mitt håll. Nu ska vi hela vägen upp på prispallen.

Likes

Comments

En sån där dag då energin inte är där den borde. Om det nu finns ett borde när det gäller energi. Fick till och med sovmorgon och en hel natt sömn, men idag skulle jag kunna sova hela dagen. Så idag har jag unnat mig en dag där jag tryckt bort det dåliga samvetet om att vara lat. Denna dag beror inte på ångest eller att jag mår dåligt utan det är helt vanlig fysisk trötthet.

Varför ska vi egentligen få dåligt samvete för att vi tar en dag till att vara lat. Är det verkligen att vara lat när hela ens kropp skriker att ta det lugnt och vila? Nej det är inte att vara lat, det är att vara rädd om sig själv och ta hand om sig. För det viktigaste du har är dig själv, ingen kommer tacka dig den dagen du inte orkar mer. Ingen kommer tacka dig för att du smällde in i väggen. Alla de där måstena vi skapar är egentligen helt oviktiga.

Det perfekta hemmet, den perfekta ytan och allt glitter lullull som du ständigt matas med dag ut och dag in är inte viktigt. Det är ditt mående som är det viktigaste. Det är din insida som är viktig.

Så vad väljer du att lägga din energi på? Fasaden eller insidan? För vad händer om vi ruckar på den polerade och vackra fasaden? Faller du? Om du faller, är det inte bättre att ta tag i saker och ting innan det blir ett fall. Ja visst det är inget fel med att falla, jag har gjort det många gånger, men efter varje fall har jag lärt mig något. Så idag sitter jag i soffan med min familj, garnnystan, hockey och en film ikväll och tar vara på stunden. 

Imorgon tar vi nya tag.

Ditt inre är viktigt. 

Likes

Comments

Inlärning! Usch ett ord jag får ont i magen utav, minns hur svårt jag hade med inlärning i skolan. Matte, grammatik och geografi ja listan kan göras lång. Att lära sig saker har varit ett problem hos mig. Förstår jag inte poängen att kunna en specifik sak så är det kört, eller att jag inte har ett dugg intresse. Det är lika bra att lägga ner på en gång. Och känner jag att något är svårt och komplicerat så ger jag upp. Är jag inte bäst på en gång så skiter jag i det. Ja det är ofta höga kvar jag ställer på mig själv, men mycket har även med att jag inte vill känna mig "dum i huvudet" som inte kan/fattar som alla andra. Som barn så vågade jag inte ställa frågor när jag inte fattade, jag satte mig på tvären och eller ifrågasatte varför jag skulle göra saker. Jag blev helt enkelt vrång och struntade i det. Ord som satt sig i huvudet på mig som kom från all väl mening är lägg ner det där du kan ändå inte, gör något du är bra på istället. Att testa nya saker är jättekul men ett stort men, är jag inte bäst så skiter jag i det. Jag startar upp massa projekt och så känner jag att "nej detta är för svårt jag skiter i det. Jag kan inte detta ändå. Fy fan vad kass jag är". Och att lära mig saker kräver att jag får mycket stöd och hjälp.


Men så bestämde jag mig för en tid sen! Jag ska lära mig något helt själv, utan att hålla någon i handen. Och då föll det sig på att börja virka! Jag älskar att jobba med mina händer, det är så otroligt rogivande och det är som att tid och rum försvinner. Jag började kika på youtubevideos på grunderna till virkning. Och ett tu tre så hade jag gjort både ett pannband och halskrage till L. Sen började jag googla runt på virkad inredning, tänkte att jag vill kombinera mina intressen skapande och inredning. Och då slog dig mig: de där tjocka mysiga filtarna man kan köpa på olika inredningsbutiker, det måste jag ju kunna göra själv istället för att lägga ut flera tusen på en filt!

Sagt och gjort lite googlande efter tjockt garn och stora virknålar så sitter jag nu och virkar min egna filt! Och det blir faktiskt riktigt fint! Och jag har lärt mig detta HELT SJÄLV! Ni kanske tänker vad är det att göra en så stor grej av att du virkat en filt! Jo det ska jag berätta för dig, att i en stor del utav sitt liv inte vågat misslyckas och absolut inte göra saker själv. Jag gick till läkare själv första gången när jag var 24 för jag ville inte verka dum som inte fattade vad läkaren sa. Till att jag nu vågar slänga mig ut i det okända och vända eventuella misslyckande till något positivt och en erfarenhet.


Så denna sketna filt är så mycket mer än en filt! Det är en symbol för hur långt jag kommit med mig själv. Och att jag accepterat att jag behöver mer hjälp och stöd än andra. Det är okej att fråga tusen frågor för att man inte förstår. Och det är okej att inte vara bäst, det är okej att pröva sig fram. Och framförallt det är inte farligt att göra saker ensam och det är inte en svaghet att se sina brister.

Så kom ihåg! Du duger och du kan allt

Likes

Comments