c o n t a c t : malinlidman@hotmail.com

Nu flyttar vi!

Tack till nouw för denna tid! Framöver hittar ni oss på http://malinlidman.vimedbarn.se/ där det kommer att bli annorlunda än det sett ut tidigare. Mer uppdatering, ny header, nytt allt! Följ med oss dit.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: T I P S & R Å D

Till fest eller vardags har ingen större betydelse! Dessa jackor i fuskpäls är the bomb. Jag köpte den svarta i hast för någon vecka sedan och vilket härligt material till att börja med? Varm och mysig inpå småtimmarna men perfekt att slänga av eller på när solen är framme! Mer av dessa i min garderob? Ja tack.

Likes

Comments

Postad i: F A M I L J E L I V / I Z A B E L L A

Jag är ingen morgonmänniska.. Vilket i princip alla mammor behöver vara, haha. Varje morgon kl 07.00 ligger jag och ber till högre makter om att mini skall somna om men oftast förgäves. Det är såå svårt att ta sig upp så nu har jag börjat lägga henne i min säng så att vi myser ett tag innan jag klär på mig och henne sedan går upp. Och ja, hon sover i egen säng vilket hon gjort sedan födseln!

Jag känner mig inte som en ung mamma.. Varför skulle jag? Jag var 19 år när hon föddes och är nu 20 år. Vart går gränsen för att räknas som ung eller gammal? Vi alla är mammor oavsett! Jag känner mig mer gammal än ung eftersom att jag jobbar, haha. De flesta vet vid detta lag att jag argumenterar för att åldern inte har med föräldraskapet att göra. Det finns många människor därute med otroligt okänsliga kommentarer gentemot oss under en viss ålder som väljer att skaffa barn.

Jag är så löjlig.. För någon vecka sedan var jag hos tandläkaren och skakade nästan av rädsla för att borra. Jag bad om bedövning men pratade samtidigt om hur nål-rädd jag är innan jag kom på mig själv att jag faktiskt fött barn. Det är ganska sjukt hur kroppen kan "glömma" en sådan specifik smärta.

Hon kan snart sitta själv.. Min lilla tjej spenderar största delen av dagarna att med stöd sitta eller stå men nu börjar det äntligen släppa med sittdelen! Hon utvecklas varje dag och jag är så stolt över henne.

Sommaren är snart över.. Tiden går fort när man har kul (och jobbar)! Tänk att nästa sommar kommer hon att vara över ett år (?!). Nyss var hon nyfödd och låg vid mitt bröst för första gången.

Likes

Comments

Postad i: F A M I L J E L I V / I Z A B E L L A

Nu är det nog, jag skall bli nyttig!

Det slog mig idag när vi var ute på restaurang och åt att vi tog mat med såser samt kolhydrater vi egentligen inte behövde? Vi behöver bättre mat, jag behöver bättre mat! Sedan amningen i princip gav upp helt har jag inte alls känt mig nöjd med min kropp. Jag småäter i princip hela dagarna och unnar mig gärna något extra om kvällen när izabella somnat. Jag har inte amningen att förlita mig på längre som fick mig att tappa massvis med kilon efter förlossningen och trots att jag är nere på att närma mig min startvikt går det vingligt. Jag vill vara nöjd med min kropp, för att må bra inuti. Jag älskar att gå promenader med vagnen och hunden i skogen om dagarna men det måste hända mer.

Nu har jag kokat ett par stycken ägg inför kommande frukostar och kvällsmål då de innehåller protein som mättar ett bra tag om man har tur. De är även perfekta att blanda ner i sallader! Ni får mer än gärna komma med förslag på hälsosamma frukostmål, mellanmål, middagar och kvällsmål. Jag behöver er hjälp!

Likes

Comments

Förstår ni hur stolt jag är?

I lördags när jag kom hem från jobbet så pratade min skatt(?!) hon säger mestadels bläbläblä och vavava men det är inte endast ljud, stön och skrik. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg henne liksom uttala orden. Samma kväll fick jag åka iväg med R till våra nära vänner för att ha kul sedan se självaste sebastian ingrosso live, vilken kväll! Och igår, då hon faktiskt TYCKTE OM mosad potatis med smör? Det går framåt nu! Idag är jag ledig och det är kasst väder ute men det pratas om att åka iväg till stugan och fiska så vi får hoppas på ett litet äventyr! Kramis

Likes

Comments

Postad i: F A M I L J E L I V / I Z A B E L L A, T I P S & R Å D

God förmiddag!

Här hemma var vi uppe kring 08.00 och gjorde morgongröt till mini! Trots att jag blandade ner päronpuré denna gång vägrar hon fortfarande, suck. Hon skall ju börja vänja sig vid konsistenser och vi har prövat en hel del olika nu såsom kokta morötter, purér, fruktgröt osv. Hon är en svårflörtad liten dam helt enkelt! En finsmakare, haha. Igår jobbade jag 17-21 och idag 17-23 med tanke på att vi har piteå summer games i full rullning vilket betyder fullsatt inne och ute. R kommer tidigare från sitt jobb så att vi hinner umgås en stund innan jag måste iväg, skönt! Imorgon jobbar jag 11-17 och sedan ska vi iväg direkt efter jobbet, vilket vi båda längtar massvis till.

Hörni! Jag tror att tänderna är närmare än någonsin (eller att vi introducerar henne med riktig mat) för hon har sovit oroligt i princip hela veckan. Hon vaknar och jämrar sig flera gånger samt att det blir minst ett klädombyte varje natt för att blöjan fylls. Stackars liten! Tur att vi har smärtlindring att ge henne.

På tal om mat? Kolla in min nya flaska från twistshake! Varumärket jag är ambassadör för samt samarbetar med. Den ingår i deras limiterade kollektion av pastellfärgade flaskor och nappar och här i färgen mintgrön! Med min kod 'malinlidman20' får ni som vanligt rabatt på hela deras sortiment hos www.twistshake.com 💚🍼✨

Likes

Comments

God förmiddag!

Idag vaknade mini kring 11/12 (!!) Hon brukar vanligtvis vara uppe flera timmar tidigare och vara hur pigg som helst. En sovmorgon jag inte tackade nej till, haha! Min stora tjej. Nu sover hon dock igen i sin vagn medan jag ätit frukost samt måste utföra några viktiga ärenden på datorn. Imorgon står jobb på schemat och på fredag återbesök hos tandläkaren samt jobb på eftermiddagen. På lördag är jag schemalagd förmiddag vilket ger mig chans att åka iväg på eftermiddagen och hitta på något spännande! Skönt.

Helgen var G R Y M T bra! Vi lämnade av mini hos hennes farmor och farfar på morgonen sedan for vi raka vägen till tärna där stugan låg. Det blev en hel del mil och det kändes som att åka bil i en evighet men det var så värt det! När vi kom fram bjöds vi på välkomstdrink och sedan fortsatte dagen med festligheter, midsommarlekar, god mat, skratt, äventyr och allt i ett. Vi hade även tur med vädret, hur ofta händer det? En midsommar vi sent kommer att glömma! I lördags regnade det så killarna for ut på fisketur medan vi tjejer stannade inne och spelade kort. Jag tog en dusch men utöver det var vi osminkade och mös på i myskläder utan att bry sig! Kvällen bjöd på festligheter och kortspel innan vi la oss för att avnjuta sista natten tillsammans innan vi skulle åka hem. Det bästa med att komma hem var helt klart att få återförenas med vår lilla skatt! Hon blev så glad att se oss och verkade ha haft en lika lyckad helg. ❤️

Likes

Comments

Postad i: F A M I L J E L I V / I Z A B E L L A, S H O P P I N G

God förmiddag!

Idag klev vi upp vid 9 för att fixa oss innan vi åkte till BVC för hennes 5 månaders vaccin! Det gick jättebra och hon var såå duktig, trots alla krokodiltårar. Det gör så ont i mammahjärtat att se henne ledsen men jag vill att hon skall leva ett friskt liv, och då får man ta till några sprutor tyvärr. Hon slocknade i bilen hem med sin tutte och snutte, som en tapper krigare. Jag har passat på att gå ut med molly till parken för att kasta pinne samt börja packa inför helgen och M I D S O M M A R, med en välbehövd cappuccino i höger hand. Om någon timme skall jag börja bege mig mot stan för personalmöte sedan blir det att packa och gosa med mini resten av dagen! Imorgon är det tandläkare som gäller för mig (tyvärr) och på fredag åker jag samt izabella med mina föräldrar till byske för att fira midsommar, som en tradition vi haft i flera år fast med bebis denna gång.

Izabella kommer att vara hos sin farmor och farfar denna helg så att vi får en bebisfri midsommarhelg vilket såklart känns både spännande men ledsamt! Vi kommer att sakna henne massvis och jag kommer inte att gå en minut utan att fundera vad hon gör och hur hon har det. Precis som när hon är med sin mormor och morfar, är jag helt hundra på att hon kommer ha det hur bra som helst och att hon är i de tryggaste händerna som finns utöver våra. Jag och R skall väl festa till det och få tid med varandra vilket vi inte har så mycket utav när han jobbar under veckorna och jag jobbar varannan helg - men det är så det är när man har barn! Förresten? Vill ni ha ett inlägg om hur hon har utvecklats de senaste veckorna? Det är en hel del som hänt!

Likes

Comments

Postad i: F A M I L J E L I V / I Z A B E L L A, T I P S & R Å D

I samarbete med twistshake

För någon dag sedan hämtade vi hem izabellas nyaste tillskott i sin samling - hennes sippy cup i "peach dreamcatcher". Den är så somrig, så multifunktionell, så B R A. Den har nämligen en fruit splash funktion, vilket passar perfekt nu under sommaren! Vi fyllde den med vattenmelon (hennes absolut favorit) och vilken succé det blev. Den kom såklart med en rabattkod till er läsare! Med koden 'MALINLIDMAN20' får ni 20% rabatt på hela deras sortiment - www.twistshake.com. Skynda er in och använd min kod för att få tillgång till rabatten! 🍉💦🍼

Likes

Comments